jajka wzięło i tak wieczór w wieczór pochłania je z tym majonezem i keczupem to czemu jej trochę tego nie urozmaicić? Może zatem, tak dla odmiany, jakieś faszerowane jajka zrobić? Dodatkowo tutaj jeszcze przyszedł mi na myśl mój prywatny interes. Bo Wielkanoc się zbliża i zaraz wszyscy na jajka tradycyjnie się rzucą. Więc może mój przepis komuś się przyda? Więc
Marder&Marder ManufactureFaszerowane jajeczka to idealna propozycja na pyszne śniadanko. Takie jajeczka doskonale sprawdzą się też jako przekąska na imprezowym stole i oczywiście nie może ich zabraknąć na wielkanocnym stole. Jajka nafaszerować można różnymi składnikami. U mnie takie typowo wielkanocne dodatki czyli chrzan i rzeżucha. składniki: 5 jajek 100 g zmielonego sera ( taki jak na sernik) 1 łyżka tartego chrzanu świeżo zmielony(...)zbyt sucha można dodać trochę jogurtu naturalnego. Następnie gotową pastą napełnić połówki jajek. Ułożyć na talerzu posypać rzeżuchą oraz oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Polecam też: Jajka z pastą sardynkową Jajka faszerowane pastą z awokado
Monia miesza i gotujetakie potrawy z dzieciństwa, które wspominamy ze szczególnym sentymentem. W moim przypadku są to banalne jajka faszerowane. Zawsze goszczą na moim Wielkanocnym stole. I naprawdę nie wiem, czemu robię je zazwyczaj raz do roku. Dziś sobie o nich przypomniałam i zrobiłam na śniadanie. 3 jajka 3 łyżeczki jogurtu naturalnego lub śmietany (wersja dla chudych ;-) 2 łodygi szczypiorku
Humanistka w kuchniJajka faszerowane paluszkami krabowymi z nutą pomidora i ostrej papryki to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Ciekawie będą prezentować się również na świątecznym stole podczas Wielkanocy. Składniki: 6 jajek 150g paluszków krabowych surimi 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego szczypta ostrej papryki koper sól morska świeżo mielony pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować
Szalona Kuchnia Ewelinywieczór, że możesz spokojnie posiedzieć, napić się lampki wina i mieć chwilę dla siebie, Ty wolisz iść spać razem z kurami. Jednym słowem - macierzyństwo ;) Jeszcze jedna propozycja na jajka faszerowane, tym razem dla smakoszy ryb, bowiem nadziałam je szprotkami. Kto lubi takie połączenia, niech spróbuje a kto nie lubi... niech również się skusi, może mu posmakują ;) Składniki: 6 jajek 1puszka
My simple kitchenJajka mimoza” to popularna francuska przystawka z gotowanych jajek, faszerowanych farszem z żółtek wymieszanych z majonezem i krewetkami, i posypanych z wierzchu rozdrobnionym żółtkiem, które wyglądem i kolorem przypomina kwiaty mimozy (będącej odpowiednikiem polskiej akacji srebrzystej), stąd nazwa „jajka mimoza”. Możecie je podać dla odmiany na wielkanocne lub codzienne śniadanie. Przygotowanie: 20 min. Gotowanie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaPomysłów na jajka faszerowane jest wiele. Zwykłe jaja ugotowane na twardo i wysmarowane majonezem także smakują bardzo dobrze. Mi pomysł na taki farsz podsunęła babcia. Z racji tego, że bardzo lubimy i jajka i pasztetową połączyłam to w jedno. Jest idealna propozycja na wielkanocny stół, ale także na różne imprezy jako przystawka. Farsz jest tak delikatny, że aż niemal
Kuchnia PaulettesPrzepadam za jajkami faszerowanymi różnymi farszami. Dzisiaj pomysł na jaja z farszem łososiowym. Pyszne i szybkie w przygotowaniu a w dodatku ładnie się prezentują. Polecam na przyjęcia i nie tylko(...)SKŁADNIKI : 6 jajek ugotowanych na twardo 150 g łososia z puszki firmy Graal 2 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku owoce granatu do ozdoby PRZYGOTOWANIE : Ugotowane jajka obieramy, żółtka
Kulinarne Fantazje MarioliBardzo efektowne jajka faszerowane na wielkanocny stół to moja propozycja na urozmaicenie świątecznych potraw. Oboje z mężem uwielbiamy zielony groszek, więc padło właśnie na niego, urody potrawie dodaje czerwony marmurek powstały od gotowania jajek w potłuczonej skorupce w wywarze z buraka. 4 jajka 1 mały burak 1 łyżeczka octu 1/2 szklanki mrożonego zielonego groszku 2 łyżeczki majonezu sól i pieprz
Krylowa Kuchniaprzekrawam na pół, wyjmuję żółtka. Papryczkę odcedzam na sitku, drobno siekam. Dokładnie łączę z rozdrobnionymi żółtkami, zieleniną, oliwą i majonezem. Doprawiam do smaku. Przygoto waną pastą faszeruję jajka
JejKuchniaBardzo prosty i bardzo szybki do zrobienia sos jajeczny. Zastosowanie: - dodatek do jajek faszerowanych - sos do mięs pieczonych - na wędlinę do kanapek - do pieczonej kiełbasy - dip do warzyw, kabanosów, krakersów - jako sos do polania na surówki i sałatki Czas przygotowywania: do 5 minut + gotowanie jajek Ilość sosu: około 300 g Składniki: • 3 średnie jajka ugotowane na twardo
AniaGotuje.plŚwięta już za kilka dni. Dlatego i ja zaczynam powoli odświeżać swoje przepisy. Dziś zapraszam na szybką pastę idealną do faszerowania jajek lub do świeżego pieczywa. Rewelacyjnie wygląda na Świątecznym stole. Wszystkie przyprawy znajdziecie w sklepie internetowym ---- www.skworcu.com.pl Zapraszam do zakupów ;) Jeśli spodobał Ci się przepis zapraszam do polubienia mojej strony ;* Składniki na ok 6 osób
Gotowanie PatkiŚwięta Wielkanocne tuż-tuż. Na stole wielkanocnym, oprócz babek, mazurków czy pasztetów, nie może zabraknąć również faszerowanych jajek. Tym razem postanowiłam przygotować je z nadzieniem z wędzonego kurczaka. Wyszły bardzo smaczne. Jeśli dodatek rodzynek kogoś nie przekonuje, najzwyczajniej w świecie można z nich zrezygnować – jajka na niczym na tym nie stracą. Sama osobiście nie do końca jestem do nich
Smaki Na TalerzuJajka faszerowane pieczarkami idealnie sprawdzą się na śniadanie wielkanocne, ale nie tylko. To doskonała przystawka imprezowa. Najlepiej smakują przygotowane i zjedzone tego samego dnia. Zresztą co tu dużo pisać, przekonajcie się sami ;) Składniki: * 4 jajka * 7-8 większych pieczarek * natka pietruszki ( nie dużo) * sól, pieprz * 1 łyżeczka majonezu Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, gdy ostygną oskubać ze skorupek, przekroić
Zrób to smacznie