Blueberry Corner by "jagodzianka" Jajka faszerowane musem z pstrąga to wyjątkowa przystawka na różne okazje. Na święta – zwłaszcza wielkanocne, na imieniny, chrzciny lub … Przeczytaj cały artykuł Post Jajka faszerowane musem z pstrąga pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerPamiętacie przepis na jajka faszerowane pieczarkami ? Dziś przyszedł czas na kolejny smakowity przepis. Osobiście średnio przepadam za wędzonymi rybami, a zwłaszcza szprotkami jednak w formie farszu do jajek mam do nich zupełnie inne nastawienie. Takie jajka to dla mnie klasyka. Co roku wraz z mamą przygotowywałam je na wielkanocne śniadanie i zawsze wszystkie znikały. Jeśli jeszcze takich nie jedliście
Życie ze smakiemsmacznie. O zaletach jedzenia ryb nie trzeba już nikomu wspominać, są doskonałym źródłem białka, tłuszczów O-mega, oraz witaminy D i B6. Połączyłam te dobroci w jednym daniu. Moje jajka faszerowane zawierają tylko 1 łyżkę majonezu, więc bez obaw możemy raczyć się takimi jajeczkami na śniadanie, kolacje, lub podczas domowych imprez. Aby potrawa nie była mdła dodałam korniszony własnego wyrobu(...)żółtek dodać 2/3 posiekanych ogórków, rybę, majonez, cebulkę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Białka napełniać powstałym farszem za pomocą rękawa cukierniczego lub po prostu nałożyć go łyżeczką. Faszerowane jajka ułożyć na półmisku i posypać pozostałymi ogórkami oraz papryką. Serwować schłodzone. Smacznego
Krylowa KuchniaDzisiaj mam dla Was propozycję przygotowania świątecznych faszerowanych jajek. Połączenie ich z awokado to idealna kompozycja, do tego różnorodne przyprawy, które jeszcze bardziej podkreślają smak. Zapraszam do wypróbowania przepisu. składniki: 3 jajka ugotowane na twardo 1 awokado połowa cytryny 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego pół łyżeczki pieprzu cayenne sól, pieprz czarnuszka pieprz cytrynowy Jajka gotujemy(...)twardo. Awokado rozdrabniamy bardzo dokładnie widelcem, dodajemy sok z cytryny, następnie żółtka, majonez, musztardę, czosnek, pieprz cyenne, sól oraz pieprz. Dokładnie rozdrabniamy wszystkie składniki, aż powstanie jednolita masa. Faszerujemy jajka i na koniec posypujemy czarnuszką i pieprzem cytrynowym
noteskulinarnyfigamnie też królują jajka. Nie chcę podawać ich tylko w tradycyjny sposób - z majonezem, ale coś urozmaicać. Chyba nawet się to udaje :D Pierwsza z odmian to jajka faszerowane łososiem wędzonym. Patrząc na koszty tego dania, to nie jest aż tak drogie jakby można myśleć. Nie trzeba przecież uruchamiać produkcji masowej, a zrobić tyle by wszystkiego troszkę posmakować(...)właśnie tę wersję biesiadowania :D Nie siedzi się przecież pół godzinki a kilka godzinek przy stole :D Do zrobienia jajek z łososiem potrzebowałam (oczywiście można zmniejszyć ilość jajek) : * 10 jajek * 15 dkg łososia wędzonego * 2 łyżki serka śmietankowego * majonez * do dekoracji rzodkiewka, plasterki łososia i kiełki * sól, pieprz * opcjonalnie musztarda Jaja ugotowałam na twardo i po ostudzeniu przekroiłam
Pieprzyć z FantazjąPrzepis na faszerowane jajka wędzonym łososiem z dodatkiem serka śmietankowego, koperku oraz jogurtu naturalnego, całość posypana obficie koperkiem. Składniki: 4 jajka 1 łyżka serka śmietankowego 1,5 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 pęczka koperku 40 g wędzonego łososia 2 żółtka ( z ugotowanych jajek) pieprz Przygotowanie: Jajka gotuję na twardo, studzę, obieram ze skorupki. Jajka dzielę(...)połówki, układam na talerzu, wyjmuję dwa żółtka, Przygotowuję sos: Łososia drobno siekam wrzucam do miseczki, dodaję jogurt naturalny, serek śmietankowy, posiekany koperek żółtka, doprawiam pieprzem, całość rozgniatam widelcem. Sosem faszeruję jajka, posypuję posiekanym koperkiem
KukuleczkiJajka faszerowane na różne sposoby pojawiają się na naszym stole jako urozmaicenie śniadania czy kolacji. Oczywiście honorowe miejsce zajmują na wielkanocnym stole. Dziś jedne z moich ulubionych - z fetą i suszonymi pomidorami. składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 4-5 suszonych pomidorów 50 g sera typu feta 2 łyżki majonezu wykonanie: Ugotowane jajka obieram ze skorupek i każde z nich
babka w formieOstatnie małe zakupy, ostatnie przygotowania. Jeszcze mała propozycja, może akurat komuś z Was się przyda! Jajka faszerowane z ricottą, suszonymi pomidorami i długo dojrzewającą szynką! Kochani, z okazji Świąt Wielkiej Nocy życzymy Wam zdrowych, pogodnych i radosnych świąt. Samych pięknych chwil spędzonych z najbliższymi i dużo słońca :) Składniki: 3 jajka, 3 łyżeczki ricotta, suszone pomidory w zalewie
Plate of JoyKochani już za miesiąc Wielkanoc- na blog powraca więc zakładka, w której zgromadzone są przepisy na babki, ciasta, sałatki , faszerowane jajka i propozycje obiadowe. Mam nadzieję, że znajdziecie tu dla siebie ciekawe inspiracje! Przepisy na Wielkanoc
Moje Kuchenne RewelacjeMili czytelnicy, bardzo lubię jajka faszerowane, ale nie bardzo mam pomysł czy je nafaszerować. Wiem, że w internecie znajdę dużo przepisów jak mogę to zrobić. Jednak wolę polegać na Waszych sprawdzonych przepisach. Podzielicie się nimi ze mną? Pozdrawiam! zdjęcie z internetu: https:// www. kwestiasmaku. com/ kuchnia_polska/ jajka_faszerowane/ jajka_faszerowane.html
Oka w rosole czyli KaFka gotujejest jajko tym trudniej obrać. Co zrobić z jajkami na twardo? Można do sałatek, można na kanapki, można z majonezem. Wszystko można, ale ileż można Ja i Najcierpliwszy uwielbiamy jajka faszerowane. Kombinujemy z nadzieniami i wychodzą pyszności. Poznajcie kilka naszych ulubionych zestawów. Podstawą każdego nadzienia do faszerowania są ugotowane żółtka i łyżka jogurtu naturalnego, żeby nadzienie miało formę kremu(...)koperku, a wkoło poukładać roszponkę, rukolę lub miks sałat. Kombinujcie z połączeniami, bo może się okazać, że najbardziej absurdalne zestawienia są tymi najsmaczniejszymi. Smacznego! Post Naukowo o jajach. Jajka faszerowane pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenRating: Jajka faszerowane pieczarkami to mój własny wymysł – zapewne ktoś też wymyślił taki farsz przede mną, ale w przypadku tego przepisu stworzyłam go kilkanaście lat temu będąc jeszcze panną i pomagałam mamie podczas przygotowań do Świąt Wielkanocnych. Podczas przygotowań do tegorocznych świąt, gdy mój najstarszy mężczyzna spróbował farszu zjadał go tzw. łyżkami Z poniżej […] The post Jajka faszerowane
Magiczny Garnekjuż opuścić brewki, bo ja już dorobiłam się potomków. Po prostu lubię ostre jedzenie, a jak już zacznę to mogę jeść na ostro non stop. Dlatego dzisiaj polecam pyszne jajka faszerowane sriracha mayo i posypane boczkowym crumble…Oj, dzisiaj też Wam zafundowałam lekcje angielskiego…he, he… Sriracha majo to po prostu majonez, u mnie jak zwykle domowy(...)buteleczkę w lodówce i wciąż nie widzę dna. Sos jest naprawdę ostry, po prostu wypala gardło, więc nawet ja lubiące ostre przyprawy jem go z dozą rozumu. Przepis na jajka na pewno polubicie, bo jajka smakują naprawdę nieprzeciętnie, a do tego jeszcze są posypane boczkowym crumble. Crumble to usmażony i ostygnięty boczuś, który pokruszyłam na jajka. Jak dla to prostu
codojedzeniawięc lepszego czasu na zamieszczenie przepisu na taką babkę, jak tylko tu i teraz. Na kilka dni przed Wielkanocą. Na stole nie zagoszczą u mnie ani mazurki ani faszerowane jajka. Za mazurkami nie przepadam, na blogu można znaleźć całe dwa ( mazurek cytrusowy i mazurek z figami i masłem orzechowym ), nie lubię też ciast z kremami, ale dobrego sernika(...)makowca nie odmówię. A jajka faszerowane najzwyczajniej wzbudzają we mnie odrazę... może kiedyś się skuszę, ale tymczasem wolę ładnie ugotowane żółtko w środku. W tym roku mam zamiar przygotować sernik na ciemnym cieście - taki klasyczny smak dzieciństwa i makowiec japoński, bo za każdym razem kiedy oglądam zdjęcia tego ciasta, dostaję ślinotoku. I babkę drożdżową, bo taka babka, mniej słodka
bistro mama