Składniki /4 porcje: -6 jaj ugotowanych na twardo -70 g wędzonego łososia -2 łyżeczki masła -1 łyżka majonezu -2 łyżeczki szczypiorku, drobno posiekanego oraz 1 łyżka do dekoracji -1 łyżka tartego chrzanu -kilka kropel soku z cytryny -sól i pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Przekrawamy każde jajko wzdłuż na połówki. Wydrążamy delikatnie żółtka i przekładamy je do miski. W misce rozcieramy żółtka z majonezem, chrzanem i masłem. Dodajemy bardzo drobno pokrojonego łososia i sz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...