Jajka faszerowane szpinakiem i serkiem czosnkowym

Jajka faszerowane szpinakiem i serkiem czosnkowym

Jajka faszerowane szpinakiem i serkiem czosnkowym

Pyszna propozycja dla miłośników szpinaku - jajka nadziewane szpinakiem i serkiem  z czosnkiem niedźwiedzim. Propozycja w sam raz na nadchodzące Święta jajeczne :) SKŁADNIKI 6 jajek 100 g szpinaku 50g serka Almette z czosnkiem niedźwiedzim 1 łyżka oleju + 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku sól pieprz  kiełki rzodkiewki PRZYGOTOWANIE Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Obieramy, przekrawamy wzdłuż i wyjmujemy żółtka. Szpinak podsmażamy na oleju rozgrzanym z masłem. Doprawiamy solą i pieprzem i dodaj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Kuchenne Rewelacje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.