Pyszne jajka faszerowane awokado - doskonałe na świąteczny stół. Składniki: 4 jajka 1 awokado 2 łyżeczki soku z cytryny szczypiorek sól,pieprz 1 łyżka majonezu Jajka ugotować na twardo,wyjąć,włożyć do zimnej wody i odstawić do wystygnięcia.Obrać,przeciąć na pół i wydrążyć żółtka. Awokado umyć,osuszyć i usunąć pestkę.Miąższ wydrążyć,pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Szczypiorek posiekać. Część szczypiorku wymieszać z pokrojonymi żółtkami,awokado - dod... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...