Kilka dni temu podzieliłam się z Wami przepisem na jajka faszerowane chrzanem i porem . Dziś przedstawiam przepis na jajka ale tym razem z serem i dodatkiem ostrej musztardy. Przepis ten powstał z pomysłu na krakersy z masą serowo – jajeczną . Postanowiłam przygotować masę z żółtek, żółtego sera oraz dodatku ostrej musztardy. Wyszło pysznie! Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo kawałek żółtego sera, startego na tarce o drobnych oczkach 2 łyżki ostrej musztardy łyżka posiekanego szczypiorku sól, pieprz P... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Smaczne, proste i zdrowe. Jedzenie to ogromna przyjemność, która nadaje życiu smak. Zapraszam na mojego bloga po ciekawe przepisy i inspirujące treści!