fasolka szparagowa - 3606 przepisów (strona:28/241)

Zupa z kurczakiem i warzywami w tajskim stylu 85

warzywami w tajskim stylu By Piotr 16 Październik 2017 Składniki: zielona pasta curry - 2-3 łyżeczki filet z kurczaka - 2-3 pojedyczne szalotka - 2 większe papryka - 1-2 fasolka szparagowa - 1-2 większe garści, ugotowanej* bulion - 1-2 litry (ilość zależy od preferencji co do gęstości zupy - ja wykorzystałem około 1,5l) mleko kokosowe - 400ml (zobacz liście kafiru(...)cienkie plasterki kurczaka. Smażymy do lekkiego zarumienienia. Do zawartości patelni dodajemy posiekane szalotki i pokrojone w paski papryki. Smażymy razem przez 5-7 minut. Całość zalewamy bulionem, dodajemy podgotowaną fasolkę szparagową, liście kafiru i doprowadzamy do zagotowania. Gotujemy przez kilkanaście minut. Dodajemy mleko kokosowe, ugotowany makaron, pastę tom yum (opcjonalnie), sok z limonki, sól oraz pieprz. Jeśli lubicie azjatyckie smaki

COOKUJ
Zupa z kurczakiem i warzywami w tajskim stylu 144

warzywami w tajskim stylu By Piotr 16 października 2017 Składniki: zielona pasta curry - 2-3 łyżeczki filet z kurczaka - 2-3 pojedyczne szalotka - 2 większe papryka - 1-2 fasolka szparagowa - 1-2 większe garści, ugotowanej* bulion - 1-2 litry (ilość zależy od preferencji co do gęstości zupy - ja wykorzystałem około 1,5l) mleko kokosowe - 400ml (zobacz liście kafiru(...)cienkie plasterki kurczaka. Smażymy do lekkiego zarumienienia. Do zawartości patelni dodajemy posiekane szalotki i pokrojone w paski papryki. Smażymy razem przez 5-7 minut. Całość zalewamy bulionem, dodajemy podgotowaną fasolkę szparagową, liście kafiru i doprowadzamy do zagotowania. Gotujemy przez kilkanaście minut. Dodajemy mleko kokosowe, ugotowany makaron, pastę tom yum (opcjonalnie), sok z limonki, sól oraz pieprz. Jeśli lubicie azjatyckie smaki

COOKUJ
Zupa z kurczakiem i warzywami w tajskim stylu 155

warzywami w tajskim stylu By Piotr 16 października 2017 Składniki: zielona pasta curry - 2-3 łyżeczki filet z kurczaka - 2-3 pojedyczne szalotka - 2 większe papryka - 1-2 fasolka szparagowa - 1-2 większe garści, ugotowanej* bulion - 1-2 litry (ilość zależy od preferencji co do gęstości zupy - ja wykorzystałem około 1,5l) mleko kokosowe - 400ml (zobacz liście kafiru(...)cienkie plasterki kurczaka. Smażymy do lekkiego zarumienienia. Do zawartości patelni dodajemy posiekane szalotki i pokrojone w paski papryki. Smażymy razem przez 5-7 minut. Całość zalewamy bulionem, dodajemy podgotowaną fasolkę szparagową, liście kafiru i doprowadzamy do zagotowania. Gotujemy przez kilkanaście minut. Dodajemy mleko kokosowe, ugotowany makaron, pastę tom yum (opcjonalnie), sok z limonki, sól oraz pieprz. Jeśli lubicie azjatyckie smaki

COOKUJ
Fasolka szparagowa z kurkami 59

Uwielbiam fasolkę szparagową i kurki, nic zatem dziwnego, że wylądowały razem w prostej sałatce. Latem fasolkę szparagową gotuję w ilościach hurtowych, dlatego zawsze mam w lodówce mały jej zapasik. Dzięki temu szybko wyczarowałam dzisiejsze jedzonko. Polecam, połączenie jest pyszne! Będziesz na targu nie zapomnij o fasolce szparagowe, bo to pełne błonnika bardzo zdrowe i sycące warzywko

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa jarzynowa z fasolką szparagową 95

Lato bezpowrotnie przeminęło, ale pogoda wciąż nas rozpieszcza. Na straganach pojawiły się już jesienne warzywa. Wciąż można dostać jednak fasolkę szparagową. To ostatni dzwonek na przygotowanie pysznej i lekkiej zupy jarzynowej z fasolką szparagową. 300 g fasolki szparagowej 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora (ok. 10 cm) 1 cebula 5 ziemniaków łyżeczka majeranku łyżka soli pieprz do smaku(...)pora i całość zalewamy 2 litrami wody. Wsypujemy łyżkę soli i gotujemy przez 10 minut (od zagotowania). Po tym czasie dodajemy oczyszczone i pokrojone w ok. 2-centymetrowe kawałki fasolki. Doprawiamy zupę majerankiem i pieprzem do smaku. Gdy warzywa zmiękną zupę wyłączamy. Na talerzu można ją dodatkowo posypać natką pietruszki

Dieta bez mleka
Fasolka szparagowa z tuńczykiem 145

Fasolkę szparagową najczęściej jadam jako dodatek do obiadu z bułką tartą podsmażoną na maśle. Bardzo smaczna opcją jest również połączenie jej z tuńczykiem. W ten sposób możemy przygotować lekki lunch do pracy, czy też pyszną kolację. Przygotowanie tego dania zajmuje dosłownie 10 minut. Spróbujcie :) Składniki: 30 dag fasolki szparagowej (można użyć mrożonej) 20dag tuńczyka w sosie własnym pieprz + sól(...)kilka kropli soku z cytryny Przygotowanie: Fasolkę szparagową gotujemy około 8-10 minut na parze (możemy również ugotować ją w lekko osolonej wodzie). Odcedzamy ją i kroimy na mniejsze kawałki. Tuńczyka oddzielamy od sosu własnego i drobimy. Oba skłądniki łączymy z odrobiną soku z cytryny i oprószamy świeżo zmielonym pieprzem. Możemy dodać odrobinę soli.   Smacznego

ChilliJemy
Żółta fasolka w sosie bolońskim 436

Gotowana fasolka w gęstym sosie pomidorowym z mięsem mielonym. Prosty i bardzo smaczny sposób na fasolkę szparagową. 1 kg fasolki szparagowej 1 cebula 3 ząbki czosnku 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 2 szklanki gęstego przecieru pomidorowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego oregano bazylia sól pieprz czarny pieprz ziołowy papryka słodka mielona szczypta cukru oliwa z oliwek tarty parmezan (opcjonalnie(...)czosnek. Zeszklić i dodać mięso mielone. Mieszając, rozdzielać kawałki mięsa i lekko obsmażyć. Wlać przecier pomidorowy, dodać koncentrat i dobrze przyprawić. Dusić, aż sos będzie odpowiedniej gęstości. Wymieszać z fasolką szparagową, a przed podaniem można posypać startym parmezanem. Smacznego

https:KKuchniaMniam
Kolorowa sałatka z fasolką szparagową, jajkami i tuńczykiem 54

Może moja kolorowa sałatka z fasolką szparagową, jajkami i tuńczykiem nie kusi wyglądem, ale zapewniam Was, że jest bardzo smaczna. To doskonała propozycja na pożywny posiłek, który doskonale zaspokoi każdy apetyt. Sałatka jest naprawdę ekspresowa w przygotowaniu, więc polecam, abyście sami spróbowali. Zerknijcie również na sałatkę z łososiem i fasolką szparagową w zalewie - klik . 200g fasolki szparagowej (u mnie żółta

Di gotuje
sałatka warstwowa z fasolką szparagową 527

składniki: 1 puszka zielonej fasolki szparagowej 5 jaj 2 jabłka 2 cebule 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka kukurydzy 200 g sera żółtego majonez ketchup pikantny sproszkowane papryka słodka wykonanie: W przeźroczystej salaterce układamy warstwowo: odsączoną fasolka szparagowa – pokrojone w kostkę jajka – majonez, aby pokryć jajka – pokrojone w drobną kostkę jabłka – ketchup – odsączoną z zalewy i przepłukaną wodą fasolę

Domowy Smak Jedzenia
Leczo do słoików na zimę z fasolką szparagową – domowe przetwory 48

Witam serdecznie, sezon na leczo jak i na przetwory w pełni, więc chciałabym zaproponować przepis 2w1 😊. Pyszne leczo z fasolką szparagową do słoików na zimę, leczo jest bez kiełbasy ale gdy je odgrzewamy to kiełbasę możemy podsmażyć i dodać do lecza. A dlaczego nie dodaję kiełbasy do słoików, ponieważ nie chcę ryzykować, że kiełbasa się zepsuje i wolę ją dodać(...)wielkości) około 1 płaskiej łyżeczki ksylitolu lub cukru do gotowania fasolki: około 1 litr wody ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki ksylitolu lub cukru oraz do duszenia: około 50 ml oleju i około 50 ml wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem na: Leczo Przygotowanie: Najpierw przygotuję fasolkę szparagową. Z dokładnie umytej fasolki odcinam końcówki, łamię na mniejsze kawałki i jeżeli

Uwaga Babcia Gotuje
Fasolka szparagowa z czosnkiem i zieloną pietruszką 520

Jeżeli lubicie fasolkę szparagową to zachęcam do wypróbowania poniższego przepisu. Ugotowaną fasolkę wystarczy podsmażyć na maśle z dodatkiem czosnku. Całość świetnie smakuje posypana zieloną pietruszką. Idealny dodatek do obiadu.  Składniki na porcję dla 2 osób: 0,5 kg żółtej fasolki szparagowej 2 ząbki czosnku posiekana zielona pietruszka 1-2 łyżki masła klarowanego sól Fasolkę umyć i odciąć końcówki(...)Gotować pod przykryciem, aż do miękkości. Ugotowaną fasolkę odcedzić. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać masło. Dodać czosnek. Gdy lekko się zarumieni to od razu wsypać fasolkę szparagową. Całość chwilę smażyć. Przed podaniem posypać posiekaną, zieloną pietruszką. Podawać na ciepło

Ugotować
Sałatka z fasolką szparagową, jajkiem, pumperniklem i sosem koperkowym 36

Sałatka z fasolką szparagową, jajkiem, pumperniklem i sosem koperkowym Dodatek fasolki i jajka sprawia, że sałatka jest bardzo sycąca. Polecam zabrać ją do pracy na lunch:). 150g fasolki szparagowej 2 jajka 1/2 fileta z kurczaka + 1 łyżka oleju + przyprawa do kurczaka 2 łyżki kaparów 1 mała czerwona cebula 1 kromka pumpernikla  sos koperkowy: 4 łyżki jogurtu naturalnego, 1 ząbek(...)Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy w ćwiartki. Fileta kroimy w kostkę, mieszamy z olejem i przyprawą. Fasolkę gotujemy do miękkości, cebulę kroimy w krążki. Pumpernikiel rwiemy na mniejsze kawałki. 2. Wszystkie składniki układamy na talerzu, polewamy sosem.  fasolka szparagowa, jajka, sos koperkowy, koper, koperek, czosnek, sos czosnkowy, kurczak, sałatka, pumpernikiel, grzanki, obiad, kolacja

Szefowa kuchni
Sałatka z fasolką, pomidorkami i olejem lnianym + wyniki konkursu z SemCo 134

szybka w przygotowaniu sałatka z fasolką, pomidorkami i zdrowym olejem lnianym. Sałatkę można zjeść od tak lub podać ją np. do drugiego dania. W sezonie sięgajcie oczywiście po świeżą fasolkę szparagową, teraz można użyć mrożonej lub ze słoika (jednak nie polecam tych sklepowych, ale domową fasolkę w słoikach). Sałatka jest nie tylko pyszna, ale co równie ważne zdrowa. Przygotowałam(...)znajdziecie przepis na pyszną i zdrową sałatkę z fasolką, pomidorkami i olejem lnianym. A pod nim… tak długo wyczekiwane wyniki konkursu z SemCo. Składniki: 2 spore garście żółtej fasolki szparagowej* kilka małych pomidorków 2-3 cm pora (biała część) 1 łyżka oleju lnianego wielkopolskiego SemCo 1 ogórek kiszony świeżo mielony pieprz i sól do smaku *w sezonie gotujemy świeżą

Słodkie okruszki
Fasolka szparagowa z marchewką i cebulą 129

Obrodziła mi w tym roku fasolka szparagowa więc część zamknęłam w słoiczkach. Natknęłam się na nowy przepis więc musiałam go wypróbować. Fasolka połączona z marchewką i cebulą w czerownym sosie czyli taka pyszna jarzynka. Świetnie smakowała jak pakowałam ją do słoiczków więc zimą na pewno będzie pysznym dodatkiem do obiadu. składniki: 1 kg fasolki szparagowej żółtej 1 kg marchewki(...)szklanki oleju (125 ml) 200 g koncentratu pomidorowego 0,5 l keczupu, ja dałam z cukinii 3 łyżki cukru 2 łyżki octu 10% 2 łyżki soli kamiennej Fasolkę szparagową dokładnie umyć i osuszyć. Odkroić końcówki i pokroić na mniejsze kawałki, ugotować. Marchew dokładnie umyć i również ugotować. Potem wystudzić, obrać ze skórki i pokroić w niedużą kostkę. Fasolka i marchew

Monia miesza i gotuje