fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:35/256)

Zupa jarzynowa z fasolką i bobem 37

Zupa na bazie wywaru z kurczaka z jego dodatkiem oraz z fasolką szparagową i bobem doprawiona śmietaną. ZUPA JARZYNOWA Z FASOLKĄ SKŁADNIKI kilka elementów kurczaka (ćwiartki, podudzia, skrzydełka, pałki itp); jarzyna do rosołu; 250 gramów zielonej fasolki szparagowej; 250 gramów żółtej fasolki szparagowej; garść świeżego groszku; dwie garści świeżego bobu; 3 ziemniaki; 1 mała marchewka;... Artykuł Zupa jarzynowa z fasolką

Kuchnia Tomka
Przetwory na Zimę – Zapełniamy Domową Spiżarkę 1425

Pomidory Kiszone   Sos Pomidorowy z Bazylią      Pikantny Sos Pomidorowy   Domowy Ketchup - Pikantny    Chutney Pomidorowy   Kilka różnych propozycji między innymi na fasolkę szparagową. Dżem z Papryki - dodatek do sera i mięsa   Śliwki Węgierki - Marynowane    Fasolka Szparagowa z Papryką   Fasolka Szparagowa w Zalewie   Sałatka z Cukinią i Pomidorami

Uwaga Babcia Gotuje
Fasolka szparagowa na zimę 138

Bardzo lubię fasolkę szparagową do obiadu.  Składniki; 2,5 kg fasolki szparagowej żółtej, 2,5 kg fasolki szparagowej zielonej, Zalewa: 10 łyżeczek cukru, 10 łyżeczek soli 2,5 l wody Wykonanie; Fasolkę myjemy i obieramy. Wkładamy do do garnka, zalewamy wodą. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 5 minut. Odsączamy i studzimy. Wkładamy do słoików. W garnku zagotowujemy wodę

Anioły w kuchni
Fasolka szparagowa z mięsem mielonym 286

Fasolka szparagowa z mięsem mielonym z sosem pomidorowym, to pomysł na pyszny i dość szybki w wykonaniu obiad. W smaku przypomina Spaghetti Bolognese. Takie danie, kiedy smaki się przegryzą, po odgrzaniu smakuje jeszcze lepiej. Koniecznie wypróbujcie The post Fasolka szparagowa z mięsem mielonym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Wołowina Michoacan 137

Polecamy pyszny, sycący i aromatyczny gulasz z wołowiny w sosie pomidorowym z dodatkiem fasolki szparagowej, która doskonale urozmaica ten gulasz. Danie pochodzi z południowo-zachodniego Meksyku, regionu Michoacán stąd jego nazwa. Składniki: - 500 g wołowiny - 250 g pomidorów - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 1 papryczka chili - 1 łyżka oliwy - 250 g fasolki zielonej szparagowej - 0,5 l wywaru z wołowiny(...)pomidory pokrojone w kostkę oraz drobno posiekane chili. Wszystko dokładnie mieszamy dodając cały wywar. Mięsko dusimy pod przykryciem do miękkości ok. 1 godziny. Gdy mięso będzie miękkie wrzucamy zieloną fasolkę szparagową. My użyliśmy fasolkę mrożoną. Po około 10 minutach gulasz mamy gotowy J Gulasz możemy podawać z ryżem lub chlebem. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Potrawka z kurczakiem, ryżem i warzywami 90

Jednogarnowa propozycja na solidny, a jednocześnie wartościowy obiad- potrawka z kurczakiem, ryżem i warzywami: marchewką, żółtą fasolką szparagową oraz szpinakiem. Fasolkę i marchewkę wykorzystałam mrożoną, teraz- kiedy nie wszystkie warzywa świeże są dostępne jeszcze na ryneczku- zapewne większość z Was ma takie warzywa w zamrażalniku, a jak nie, to spokojnie można je kupić w każdym sklepie. Szpinak też może być(...)długoziarnisty, nawet ryż do risotto będzie ok. Zatem do dzieła i smacznego! 2-3 porcje: 600 ml wody 250 g piersi z kurczaka 100 g ryżu 100 g fasolki szparagowej 100 g mini marchewek 100 g szpinaku 1 mniejsza cebula 1/2 szklanki wody + 2 łyżki sosu sojowego + 1 łyżka mąki kukurydzianej sól, pieprz, kurkuma, słodka papryka, szczypta pieprzu cayenne, suszone

Kraina Miodem Płynąca
Zapiekanka fasolowa 118

Jaka fasolka szparagowa najlepsza ? Wiadomo, z masłem i bułką tartą. Ale warto czasami przyrządzić ją inaczej. Proponujemy przepis na zapiekankę fasolową. Składniki 400 g zielonej fasolki szparagowej 400 g żółtej fasolki szparagowej 100 g wędzonego, przerośniętego boczku 4 łyżki bulionu mięsnego 40 g masła 200 g sera gouda 2 pomidory sól pieprz świeżo zmielony 1 łyżeczka suszonego cząbru masło

R'n'G Kitchen
Fasolka szparagowa z pieczonymi ziemniakami 109

Fasolka szparagowa z pieczonymi ziemniakami – to super sałatka na grilla lub dodatek do obiadu, zwłaszcza jeśli pod ręką mamy pyszne młode ziemniaki. Wedle uznania możecie zieloną szparagówkę zamienić na żółtą. Gorąco zachęcamy do wypróbowania The post Fasolka szparagowa z pieczonymi ziemniakami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Fasolka szparagowa z sezamem 181

Uwielbiam fasolkę szparagową i jak tylko urośnie w ogródko to mogę ją jeść codziennie. Najbardziej lubię ją w najprostszej wersji czyli ugotowana, polana zrumienionym masełkiem i posypana bułką tartą lub ziarnami sezamu. W tym roku po raz pierwszy zasadziłam odmianę w fioletowym kolorze ale po ugotowaniu robi się zielona jednak ma bardzo wyrazisty smak i bardzo mi zasmakowała. Nasiona fasolki(...)kupiłam na wiosnę w sklepie  Ale-raj. Składniki: 250 g żółtej fasolki szparagowej 250 g fioletowej fasolki szparagowej Ale-raj 1 łyżka masła sezam czarny i sezam łuskany Ale-raj Przygotowanie: Masło zrumienić w garnuszku na złoto. Z fasolki oderwać zdrewniałą końcówkę, umyć i ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić wlać zrumienione masło, wymieszać i wyłożyć na talerz

Ala piecze i gotuje
Sakiewki ze schabu z młodymi ziemniaczkami- Kto pokona Mistrza ?? 227

kuchni moim pomysłem :) Kompozycja smakowa idealnie pasuje do wyzwania. Składniki: schab bez kości 4 porcję (800 g) sól do smaku pieprz biały mielony do smaku ogórek konserwowy 300 g fasolka szparagowa żółta 100 g fasolka szparagowa zielona 100 g Dodatkowo: ziemniaczki młode 1 kg korniszony 4 szt koperek do posypania ziemniaczków sól do ziemniaków 1 łyżeczka ser morki ( pełnotłusty(...)myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na 4 równe części.Nacinamy każdą porcję schabu w środku tworząc kieszonkę.Posypujemy solą i pieprzem( nacieramy zewnątrz i wewnątrz ). Krok 2 Fasolkę szparagową myjemy obcinamy końcówki i kroimy w  kostkę,smażymy na patelni z odrobiną soli. Korniszony kroimy w kosteczkę ( odcinamy również końcówki) i dodajemy do podsmażonej fasolki. Dusimy razem

Różowa kuchnia
Roladki schabowe z boczkiem, fasolką i kabanosami (ziołowe) 120

sztuk) 6 plastrów schabu 1 łyżka ziół prowansalskich (płaska) sól, pieprz Farsz: 6 plastrów boczku (cienkich, wędzonego lub parzonego) 6 kawałków kabanosa (użyłam cieniutkich o smaku chorizo) 6 strąków fasolki szparagowej zielonej 6 strąków fasolki szparagowej żółtej 1 cebula musztarda ziołowa ( Develey ) Dodatkowo:  1 jajko mąka bułka tarta olej  Cebulę posiekać i zeszklić na odrobinie oleju. Fasolkę szparagową

Di gotuje
Kotlety cielęce z kostką duszone w sosie 35

Kotlety cielęce z kostką duszone z fasolką szparagową i suszonym oregano w sosie pomidorowym. KOTLETY CIELĘCE DUSZONE SKŁADNIKI kotlety cielęce z kostką o łącznej wadze 1,7 kilograma; 300 gramów zielonej fasolki szparagowej; 300 gramów żółtej fasolki szparagowej; 500 ml domowego przecieru pomidorowego; koncentrat pomidorowy; 2 większe cebule; suszone oregano; oliwa z oliwek; 3 pomidory (opcja);... Artykuł Kotlety cielęce

Kuchnia Tomka
Mięsne wałeczki czyli kaszubki w innej odsłonie 163

może wkrótce skuszę się by je wykonać. Dzisiaj zapraszam na mięsne wałeczki z wyglądu prawie jak kaszubki, jednak w moim wykonaniu przybierają zupełnie inne smaki :)  Mięsne wałeczki z fasolką szparagową SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 jajko 1 kajzerka około 1 szklanki mleka około 1 szklanki wody sól pieprz papryka słodka szklanka bułki tartej koperek tłuszcz(...)smażenia 150-200 g fasolki szparagowej żółtej - ugotowanej PRZYGOTOWANIE: Fasolkę szparagowa należy ugotować w osolonej wodzie, następnie odcinamy końcówki i kroimy w mniejsze kawałeczki takie, abyśmy mogli nimi nafaszerować wałeczki mięsne.  Do miski przekładamy mięso, mielone dodajemy namoczoną w wodzie i mleku bułkę, którą odciskam. Następnie wbijamy jajko, dodajemy sól, pieprz i paprykę - wyrabiamy wszystko na jednolitą masę mięsną

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Żółta fasolka szparagowa zasmażana w bułce tartej i jajku 469

Sezon na fasolkę szparagową trwa. To proste, smaczne i bogate w wartości odżywcze danie. Zdecydowanie polecam! Składniki na żółtą fasolkę szparagową zasmażaną w bułce tartej i jajku (2 porcje): żółta fasolka szparagowa ok. 250 g bułka tarta jajko Ugotować fasolkę w osolonej wodzie (około 20 minut). Podsmażyć na patelni bułkę tartą, zmieszać razem z ugotowaną fasolką. Wbić jajko i wymieszać

Karola gotuje

Proponowane wyszukiwania