fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:36/256)

Fasolka z boczkiem i tymiankową posypką 100

chrupiący boczek i aromatyczna posypka. Smakuje obłędnie. Przepis dla leniwych i osób, które twierdzą, że mają 2 lewe ręce do gotowania. Szybki obiad, lekka kolacja. Wracając z pracy kupcie fasolkę szparagową i resztę składników i do dzieła. Ilość porcji: 2 porcje Czas przygotowania: 20-30 minut Składniki: fasolka szparagowa – 300 g boczek wędzony – 60 g bułka tarta

wiecejwarzyw.pl
32 rozgrzewające dania na jesień 1764

ricottą Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi Zupa jarzynowa z brukselką i fasolką szparagową Zupa jarzynowa z brukselką, fasolką szparagową i kalafiorem Zupa jarzynowa z białą kapustą i groszkiem Zupa z żółtą fasolką szparagową

Moja smaczna kuchnia
Tarta z serami góralskimi i fasolką szparagową 119

oscypka wędzonego 1 jajko nadzienie; 250 g białego sera pół  szkl mleka 2 jajka szczypta suszonego czosnku niedźwiedziego szczypta chili w płatkach pieprz ziołowy staropolski dodatkowo; 500 g fasolki szparagowej 80 g bryndzy trochę  żółtego sera do posypania szczypta oregano Fasolkę szparagową ugotować z dodatkiem soli, odcedzić i wystudzić. Z podanych składników zagnieść ciasto, wylepić formę, nakłuć widelcem(...)mleko i jajka wymieszać z przyprawami i dobrze zmiksować przy pomocy blendera. Piekarnik rozgrzać do temp ok 190 st . Podpiec spód ok 15 min. Na dnie ułożyć równomiernie warstwę fasolki szparagowej, zalać masą serową, ułożyć ponownie fasolkę, Posypać startą na tarce bryndzą i odrobiną sera żółtego, posypać szczyptą oregano i zapiec w piekarniku nagrzanym do temp 180 st przez

Gotowanie jest łatwe
Focaccia z fasolką szparagową, boczkiem i fetą 219

Chrupiąca FOCACCIA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ, BOCZKIEM I FETĄ to nasza... Artykuł Focaccia z fasolką szparagową, boczkiem i fetą pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Rustykalna tarta z kurczakiem 234

Kolejny przepis na wytrawną tartę . Rustykalna tarta z kurczakiem. U nas co prawda słońce kryje się za chmurami, ale na talerzu wciąż pachnie latem. Cukinia, kukurydza, szparagowa fasolka to przecież warzywne przysmaki lata, dobrodziejstwa niemalże każdego przydomowego ogródka. Rustykalna tarta z kurczakiem to tarta na szybkiego. Lekko rozwałkowane ciasto wykładam na blachę, układam nadzienie na środku zostawiając wolne brzegi, które(...)duże jajko 2 łyżki zimnej wody ½ łyżeczki winnego octu 1 łyżeczka soli lub wedle smaku Nadzienie do tarty 400 g kurczaka, pieczonego i obranego z kości 100 g zielonej fasolki szparagowej 100 g żółtej fasolki szparagowej 2 dymki 2 łyżki karmelizowanej czerwonej cebuli 1 mała cukinia 1 mała puszka kukurydzy 1 łyżka oliwy 1 łyżka mąki 100 ml bulionu

codojedzenia
Sałatka z żółtymi buraczkami i fasolką szparagową 135

żółte lub złote (spotkałam się z obydwoma nazwami) buraczki. Rewelacyjnie smakują na surowo. Oto ich kolejna odsłona ( pierwsza do obejrzenia tutaj ), czyli sałatka z żółtymi buraczkami i fasolką szparagową. Sałatka z żółtymi buraczkami i fasolką szparagową Czas przygotowania: 20 minut Proporcje dla 2-3 osób Składniki:  1 pęczek żółtych buraczków 3 spore garści rukoli 300 g zielonej(...)francuskiej fasolki szparagowej 50 g sera feta oliwa z oliwek EV krem balsamiczny  sól morska lub różowa himalajska świeżo zmielony kolorowy pieprz   Wykonanie: Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy ją na parze przez 15 minut, tak aby była jeszcze al dente. Buraczki obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. Rukol ę płuczemy, fetę kroimy na plasterki. Na talerzu układamy

Kulinarne przygody Gatity
Fasolka szparagowa z zasmażką 144

Fasolka szparagowa wspaniale smakuje z młodymi ziemniaczkami, kalafiorem lub masełkiem, a podana z podsmażoną mąką czy bułką tartą to prawdziwy rarytas. Przestudzona fasolka to również świetna przekąska – zwłaszcza, że w 100 g znajduje się zaledwie 30 kalorii. Ale pamiętajcie ugotowania fasolka szparagowa powinna być miękka i krucha zarazem. Składniki: 1 kg fasolki szparagowej ok 1 łyżeczki soli do wody

Życie zaczyna się w kuchni
fasolka szparagowa do słoików na zimę 433

składniki: fasolka szparagowa – dowolna ilość składniki na 1 litr zalewy: 1000 ml wody 1 łyżeczka soli (10 g) 1 łyżeczka cukru (10 g) wykonanie: Fasolkę szparagową myjemy, odcinamy końcówki, jeśli fasolka ma łyko to je usuwamy. Długą tniemy na mniejsze części. Przekładamy do garnka i zalewamy wodą (na 1 l wody 10 g soli i 10 g cukru

Domowy Smak Jedzenia
Poniedziałkowy "fit" - sałatka z fasolki szparagowej i pomidorów 330

Dziś zapraszamy na sałatkę z fasolki szparagowej i pomidorów. Nie jest ona jakimś odkryciem ostatnich dni, a raczej jest sprawdzonym przepisem. Taką sałatkę jada się u mnie bardzo często każdego lata. To ulubiona sałatka mojego taty, zresztą też jego pomysłu. Dla mnie smakuje ona równie dobrze z dodatkiem ogórków kiszonych jak i korniszonów, w związku z czym każdy może wybrać(...)które bardziej lubi.  Sałatka z fasolki szparagowej i pomidorów SKŁADNIKI: 300 g fasolki szparagowej  2 pomidory malinowe  2 ogórki kiszone lub korniszony  1 cebula czerwona  sól ,  pieprz  1 łyżeczka oliwy z oliwek  PRZYGOTOWANIE: Z fasolki usuwamy końce i przekładamy do garnka.  Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Odcedzamy a następnie kroimy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Razowy makaron z bobem i fasolką szparagową 124

Macie ochotę na pyszny, szybki i letni obiad ? Ależ proszę bardzo, oto razowy makaron z bobem i fasolką szparagową oraz z nutką chili. Z reguły jeśli paruję fasolkę i bób robię to z  większej ilości i wtedy mogę te warzywa wykorzystać następnego dnia do innych dań, na przykład do sałatki  lub do przygotowania szybkiego i lekkiego obiadu(...)Razowy makaron z bobem i fasolką szparagową Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 2 50 g zielonej fasolki szparagowej ugotowanej na parze 250 g bobu ugotowanego na parze al dente 1/2 papryczki chili 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek sól pieprz świeże oregano opakowanie makaronu razowego, u mnie rurki Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniem producenta. W międzyczasie szykujemy warzywa. Czosnek

Kulinarne przygody Gatity
fasolka szparagowa zapiekana z żółtym serem 443

składniki: 400 g fasolki szparagowej (najlepiej młodej) 60 g sera żółtego 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu 1 łyżka masła sól, pieprz wykonanie: Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i wrzucamy do zimnej wody. Dodajemy sól i zagotowujemy. Gdy woda zawrze gotujemy przez ok. 5 – 20 min. w zależności od fasolki im jest młodsza tym krócej. Następnie odcedzamy. Naczynie żaroodporne

Domowy Smak Jedzenia
Fasolka szparagowa po bretońsku 230

Nabrałam ochoty na fasolkę po bretońsku ale nie miałam akurat żadnej fasoli. Zamiast fasoli użyłam fasolki szparagowej. Wyszło fajne i pyszne danie jednogarnkowe. składniki: 1 kg fasolki szparagowej, u mnie żółta i zielona 2,5 l wody 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki majeranku 3 listki laurowe 250 g wędzonego boczku 1 cebula 250 g cienkiej kiełbasy 1 łyżka mąki(...)Fasolkę szparagową dokładnie umyć, odkroić końcówki i pokroić na kawałki. Następnie pokrojoną fasolkę przełożyć do garnka. Zalać wodą, dodać majeranek oraz listki laurowe i zagotować.  Wędzony boczek pokroić w drobną kostkę. Gdy zawartość garnka się zagotuje dodać pokrojony boczek oraz koncentrat. Gotować aż fasolka będzie miękka. W między czasie obrać cebulę i pokroić w drobną kostkę. Cienką kiełbasę również

Monia miesza i gotuje
Prosty sposób na fasolkę szparagową 140

Okraszana fasolka szparagowa  Jest to fajny sposób na niecodzienny dodatek do mięs. Możemy ją jeść również jako osobne danie.  W przepisie opisana jest porcja dla 4 osób.  Źródło: pixabay.com/ Czas wykonania ok 1h Składniki:  2 kg fasolki szparagowej  woda  sól masło bułka tarta Przygotowanie: Surową fasolkę szparagową obieramy z ogonków. Płuczemy i wrzucamy

Jak u mamy
Fasolka po bretońsku w stylu wegańskim. 140

Fasolka a'la bretońska po wegańsku. (4-5 osób) Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka czarnej fasoli 1/2 puszki ciecierzycy 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1/3 opakowania mrożonej zielonej fasolki szparagowej 3 szalotki 3 gałązki selera naciowego 1 ogórek konserwowy 5-6 patisonów z zalewy octowej 2 ząbki czosnku 2 duże łyżki koncentratu pomidorowego oliwa z oliwek pieprz, sos sojowy(...)majeranek, oregano, mielona ostra papryka, mielona słodka papryka Zaczynamy od ugotowania w osolonej wodzie mrożonej fasolki szparagowej, ale tylko do kruchości. Kiedy gotujemy fasolkę należy pokroić w grubszą kostkę szalotki, seler naciowy, patisony i ogórka korniszona. Rozgrzewamy oliwę z oliwek na głębokiej patelni lub w rondlu i wrzucamy na nią pokrojone szalotki i selera. Kiedy zeszklą się dodajemy do nich

vegetanie