lista składników. Składniki na ryż z kurczakiem w curry (2 porcje) torebka białego ryżu -> zobacz jak gotowa ryż 1/2 łyżeczka czerwonej pasty curry 1 filet z kurczaka 150g fasolka szparagowa (może być mrożona) 1 duża marchewka 1 łyżka sosu sojowego 100 ml bulionu 1 cebula 1/4 kapusty pekińskiej pieprz olej do smażenia Przepis na ryż z kurczakiem w curry
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sosem beszamelowo – serowym. Spróbujcie :) Składniki potrzebne do przygotowania zapiekanki z tortellini: Podstawa zapiekanki: 1 opakowanie dowolnego tortellini, 1 podwójny filet z kurczaka, 1 czerwona papryka, 200g fasoli szparagowej (może być mrożona), sól, pieprz i przyprawa do kurczaka. Sos: szklanka mleka, 1 łyżka masła, 1 kopiasta łyżka mąki, 200g sera żółtego, gałka muszkatołowa, sól(...)przygotowania zapiekanki z tortellini: Filet z kurczaka płuczę, kroję w kostkę i podsmażam z przyprawami. Tortellini gotuję zgodnie z przepisem na opakowaniu. Fasolkę szparagową gotuję tak aby była prawie miękka i lekko chrupka. Paprykę płuczę i kroję w kostkę. Podgrzewam mleko tak aby było ciepłe ale nie gorące. W rondelku rozpuszczam
Gotuj Się Kto Możewarzywnego zrobione w zeszłym tygodniu :) Letnia zupa z ogrodu z kaszą jaglaną 1 cebula 5 średnich pomidorów 1 cukinia 20 cm 1 marchewka 5 małych młodych ziemniaków 1 garść fasolki szparagowej 0,5 pęczka botwinki z małymi buraczkami 3 szkl. wody 2 łyżki oleju 5 łyżek kaszy jaglanej 1 łyżka natki pietruszki 1 łyżka koperku 1 łyżka szczypiorku sól Cebulę
Posadzone i zjedzonesamych warzyw. Do tego odrobina kaszki kuskus i pyszny, lekki obiad lub lunch gotowy. Zielone warzywne curry Składniki na 6 porcji Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 120 g zielonej fasolki szparagowej 350 g cukinii 1 fenkuł 3 małe kapusty pak choi 200 g bobu 1 zielona papryka 250 ml bulionu 3 łyżeczki zielonej pasty curry 1 puszka mleka kokosowego
Kulinarne przygody Gatityszparagówki, czyli lżejsza :) Nie byłabym sobą, gdybym czegoś nie dodała od siebie :) Składniki: 2 laski kiełbasy (ja użyłam zwyczajnej i boczkowej - jakaś nowość, pachniała mmmm) ok. 1 kg fasolki szparagowej mrożonej lub świeżej kostka warzywna 1 nieduża cebula 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 kopiasta łyżka mąki pszennej 1-2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku pieprz sól 2-3 suszone
Blondynka Gotujemakaronu soba. Dodaliśmy do nich słodki groszek i fasolkę, a całość połączył prosty sos sojowo-imbirowy. Wszystko razem ładnie się poskładało. Słodkie nutki z warzyw i sosu świetnie połączyły się z delikatnym posmakiem makaronu soba. Całość zrobiliśmy w 15 minut. Składniki: Opakowanie papryczek padron 1 szklanka groszku (mrożonego) 1 szklanka fasolki szparagowej (mrożonej) 2 porcje makaronu sobą 2 łyżki oleju
Niedzielny kucharzmakaronem, kukurydzą i śmietanką kurczak smakuje wyśmienicie. Jeżeli ktoś lubi pikantniejsze potrawy, może doprawić szczyptą chili. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 400g makaronu kokardki 1 filet z kurczaka 200g fasolki szparagowej 200ml śmietanki 30% 100g startego żółtego sera garść łuskanego słonecznika kilka pomidorków koktajlowych 3-4 łyżki kukurydzy konserwowej sól, pieprz papryka słodka, ostra olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie
Danka Pichciszybko dojdą, a kalafior lubię jak jest chrupiący a nie rozgotowany. zupa: 1 cebula 1 kawałek selera korzeń 2 marchewki 4 łyżki pęczaku 1/2 kalafiora 25 dkg fasolki szparagowej 1 liść laurowy 2 ziela angielskie natka pietruszki 1 korzeń pietruszki 1 pierś z kurczaka sól, pieprz czarny i czerwony 2 ziemniaki olej rzepakowy zasmażka: 1 łyżka mąki pszennej
wesoła kuchniaSkładniki: 6 ziemniaków ugotowanych w mundurkach, dużych 2 usmażone piersi z kurczaka 4 dymki 4 łyżki oliwy z oliwek 1 czosnek solo 200 g zielonego groszku, mrożonego 200 g fasolki szparagowej, mrożonej 1 łyżeczka czarnego pieprzu, młotkowanego ½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku 4 plastry wędzonego boczku pęczek rzodkiewek 50 g żółtego sera koziego lub innego 1 łyżeczka suszonego oregano natka
codojedzenianowe ulubione danie :D Rybka, warzywka i jajeczko! Czegóż chcieć więcej?? Składniki: filet z łososia (ok. 350-400 g) sól ziołowa pieprz cytrynowy 2 jajka 1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej (450-500 g) 2 łyżki masła 2 łyżki octu 1 pęczek koperku 3 łyżki mąki pszennej sól, pieprz olej Przygotowanie: Filet podzielić na 4 porcje, przyprawić solą ziołową
Malinowo w kuchniSkładniki: * 0,5 kg kiełbasy, np. śląskiej * 3 cebule * 2 czerwone papryki * 1 cukinia * 8 pomidorów * 2 garście fasolki szparagowej * 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego * 6 łyżek tartego żółtego sera * natka pietruszki * sól, pieprz, cukier * tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Cebulę kroimy w drobną kostkę. Kiełbasę w półplasterki. Podsmażamy na patelni do czasu aż cebula zmięknie a kiełbasa się ładnie zrumieni
Pobite gary BarbaryKolejny lekki obiadek na gorące dni. SKŁADNIKI: 1/2 sałaty lodowej 40 dag. ugotowanej w vegecie fasolki szparagowej 1-2 pomidory 2-3 ogórki kiszone 1/2 czerwonej cebuli 1/4 papryki żółtej 3 gotowane jajka 4 rzodkiewki 1 pojedynczy filet z kurczaka szczypiorek sos winegret gęsty sos czosnkowy WYKONANIE: sałatę rwiemy na kawałki, pomidory kroimy w kostkę, ogórki i paprykę w słupki
Kuchnia BeatySoczysta klasyka z moim ulubionym puree. Składniki 4 pojedyncze filety z kurczaka masło 800 g fasolki szparagowej 2 ząbki czosnku łyżka mąki jajko bułka tarta sól ,pieprz olej do smażenia Przygotowanie Filety z kurczaka cienko rozbijamy ,oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Na brzeg każdego kotleta dajemy pasek masła ,ciasno zawijamy w roladkę ,obtaczamy w mące ,następnie
R'n'G Kitchenkuchni, ale....robi wrażenie, jakbyśmy spędzili w kuchni wieki :) Zapraszam... Składniki : 3/4 szkl ryżu basmati 2 piersi z kurczaka 0,5 główki kalafiora 100 gr mangetout- lub fasolki szparagowej mała puszka kukurydzy 1-2 łyżek pasty curry 1 cebula sól, pieprz 2 łyżki oleju 200-300 ml rosołu z kostki kurczakowej Wykonanie: Podsmażamy cebulę na oleju, dodajemy kurczaka
Smaki EdytyMiałam dwa gatunki ryby, do tego warzywa które były na stanie. Czyli batat, pomidor, fasolka,kalafior. 3 kawałki polędwicy z dorsza 1 kawałek filetu łososia 1 cebula biała 1 cebula czerwona 1 batat ½ kalafiora 1 pomidor 200 g fasolki szparagowej zielonej natka pietruszki, koperek sól, pieprz, płatki chili zioła suszone:oregano, bazylia, tymianek, natka pietruszki
wesoła kuchnia