fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:136/256)

Gnocchi w zielonych warzywach 94

razem szybkie danie dla dwóch osób,  bez mięsa  z dużą ilością zielonych warzyw.     Składniki: -35 dkg gnocchi -15 dkg zielonych fasolek szparagowych -20 dkg brokuła -10 dkg groszku cukrowego -2 szczypiorki z cebulkami -5 dkg twardego żółtego sera -sól, pieprz lub przyprawa harissa -odrobina masła, olej -ewentualnie cytryna Szczypiorek kroimy na kawałki. Brokuła dzielimy na mniejsze

Maminek kulinarny
Sałatka jarzynowa z marynowaną dynią 205

Porcja dla 10 osób Koszt przygotowania: 16,00 zł SKŁADNIKI na sałatkę: 8 średnich ziemniaków sałatkowych 2 duże marchewki 1 szklanka groszku mrożonego lub konserwowego 1 szklanka zielonej fasolki szparagowej (użyłem mrożonej) 1 puszka kukurydzy konserwowej 400 g marynowanej dyni ( w zalewie słodko- kwaśnej) 1 cebula 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu (np. typu greckiego) 1 łyżka oliwy

kulinarnyJa
Zapiekanka z ziemniaków i halloumi 80

proszony stół. Danie będzie jeszcze lepsze jeśli ziemniaki upieczesz, a potem dodasz ser. Zapiekanka z ziemniaków i halloumi wzorowana jest na przepisie z Seriouseats.com Składniki: 8-10 ziemniaków Garść fasolki szparagowej Garść rukoli Kilka cienkich plastrów sera halloumi 1 łyżeczka suszonego czosnku 2 łyżki oleju Sok z całej cytryny 3-4 łyżki siekanych ziół: pietruszka, koperek, szczypiorek, lubczyk Sól Pieprz

Niedzielny kucharz
Łosoś teriyaki z fasolką 179

diecie powinniśmy co najmniej 3 razy w tygodniu spożywać rybę , a jedną z nich może być właśnie łosoś :) Składniki (2 porcje) 2 filety z łososia (po ok. 150g) 100g fasolki szparagowej 100g kukurydzy z puszki ryż sezam Składniki do marynaty 8 łyżek sosu sojowego 2 łyżki syropu klonowego albo miodu 2 cm imbiru sok z 1/2 limonki 2 ząbki czosnku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pikantna zupa z fasolką szparagową i ziemniakami 124

drugi dzień. Możecie przygotować ją zimą z mrożonej fasolki a latem ze świeżej. Inne ciekawy przepisy na rozgrzewające zupy znajdziecie TUTAJ . Składniki: 700 ml rosołu warzywnego opakowanie 450g żółtej fasolki szparagowej 6 średnich ziemniaków, pokrojonych w kostkę 1 mała papryczka chili pokrojona w plasterki duża cebula, pokrojona w kostkę i przesmażona na łyżce masła sól, pieprz 2 łyżki śmietany natka

Życie ze smakiem
Duszona pręga wołowa z warzywami 142

SKŁADNIKI: 800 g pręgi wołowej z kością 1 opakowanie mrożonej brukselki 1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej 1/4 główki białej kapusty 1 duża cebula 1 szklanka wody 2 łyżki lubczyku 2 łyżki curry 1 łyżeczka chili cayenne sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Mięso oddzielić od kości i pokroić na kawałki jak na gulasz. Włożyć od misy multicookera  redmond(...)m4502, dodać posiekaną cebulę i kapustę. Zalać wodą. Kolejno dorzucić do misy brukselkę i fasolkę. Doprawić. Dodać tez kość ze szpikiem. To właśnie z niej powstanie przepyszny i aromatyczny sos. Zamknąć urządzenie i nastawić program STEW i czas 60 minut.   Pręgę można podawać do dań duszonych, pieczonych oraz smażonych. Stosuje się ją również na wywary, zupy, buliony, rosół, gulasz

ClauditteMissCooking
Zupa z frykadelkami dla dzieci (i nie tylko) 171

jest Armenia.  Już nie mogę się doczekać, by odkrywać i smakować ten kraj.  Składniki: 3 duże marchewki 2 ziemniaki 1 cebula 1 pietruszka ząbek czosnku dwie garście fasolki szparagowej 2 liście laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego kawałek pora 1 łyżka masła klarowanego 300g mięsa z szynki 1 małe jajko 2 łyżki kaszy manny sól pieprz szczypta majeranku szczypta(...)muszkatołowej natka pietruszki Mięso zmielić, doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką, majerankiem, dodać jajko, kaszę mannę, wymieszać. Cebulę piec lub opalić nad ogniem. Marchew, pietruszkę i ziemniaki obrać, pokroić. Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki. Do garnka wlać 1,5-2 litry wody, dodać liść laurowy, ziele, zagotować, wrzucić warzywa, gotować na małym ogniu ok 10 minut. Z mięsa uformować okrągłe

Obiad gotowy
pyszny gulasz z łopatki z czubricą zieloną, przyprawą harrisa, fasolką szparagową, warzywami... 211

kości 1 kg, mąka pszenna 4 łyżki, smalec 2 łyżki, przyprawa Harrisa Royal Brand 2 łyżki, czubrica zielona Royal Brand 2 łyżki, kucharek 2 łyżeczki, cebula 4 sztuki, fasolka szparagowa 1/2 opakowania/mrożona, włoszczyzna 1/2 pęczka, woda 4 szklanki, śmietana gęsta 1/2 szklanki, mąka pszenna 2 łyżki, woda 1 szklanka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku łopatkę(...)pokroić na większe kostki, obsypać mąką, przyprawą Harrisa, kucharkiem, czubricą, pieprzem, na gorącym smalcu zrumienić łopatkę, dodać cebulę pokrojoną i podsmażać co jakiś czas mieszając z 10 minut dodać fasolkę zieloną mrożoną, włoszczyznę rozdrobnioną zamrożoną/lub świeżą/, wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa z 40 minut śmietanę wymieszać z mąką, wodą i wlać do sosu mieszając

W Mojej Kuchni Lubię
Wegańska fasolka z pomidorami i ryżem :) 145

Pyszna, szybka i bardzo zdrowa propozycja obiadowa :)  Wegetariańska, wegańska potrawka z warzyw z dodatkiem ryżu parabolicznego. Składniki (2 porcje): 70 g ryżu parabolicznego (Targroch) 450 g mrożonej fasolki szparagowej  2 starte drobno marchewki  1 puszka pomidorów  1 mała cebula 2 ząbki czosnku  1 łyżeczka oleju kokosowego (Targroch)  przyprawy: curry, papryka słodka, pieprz cayenne, pieprz(...)Przygotowanie: Ryż ugotuj w 180 ml wody.  Na patelni rozgrzej olej kokosowy, dodaj posiekane cebulę i czosnek. Delikatnie zeszklij.  Następnie wlej zblendowane pomidory, startą marchewkę oraz zamrożoną fasolkę. Duś pod przykryciem ok. 20 minut.  Dodaj ulubione przyprawy. Dokładnie wymieszaj i duś kolejne 10-15 minut.  Fasolkę nałóż na wcześniej wyłożony, ugotowany ryż

Zdrowie na języku :P
Lunch Box drogą do idealnej sylwetki 196

polecam? Pełnoziarniste spaghetti z czerwonym pesto, warzywa gotowane na parze + świeża surówka z pieczoną piersią z indyka. Składniki: (na 2 porcje) 50g makaronu spaghetti pełne ziarno (25g/porcję) 250g fasolki szparagowej i brokuła łącznie (125g/porcja) garść roszpunki  5 suszonych pomidorów 2 pomidorki koktalowe 1 lub 1/2 pieczonej piersi z indyka lub 10 małych plasterków jak u mnie zioła prowansalskie(...)dzieła: Makaron gotujemy al-dente w osolonej wodzie i po odsączeniu mieszamy z red pesto. Ja mam tym razem gotowe, ale niebawem zrobię domową wersję i podam wam przepis :) Fasolkę i brokuły wrzucamy na sito do gotowania na parze lub po prostu gotujemy również al-dente, kiedy warzywa są gotowe, przyprawiamy je ziołami prowansalskimi. Surówka jest chyba najprostszą sprawą :) Pomidory

Spektrum Smaku
Wielowarzywna sałatka w zalewie octowej 174

Warzywa, ich rodzaj i proporcje można dobrać dowolnie. Skład naszej sałatki jest taki: -1 kg brukselki -1/2 kg fasolki szparagowej -czerwona i żółta papryka -30 dkg pieczarek -5-6 ogórków -3-4 marchewki -3 cebule     Zalewa: -9 szklanek wody -1,5 szklanki octu -3 łyżki soli -15 łyżek cukru -kilka ziaren ziela angielskiego     Do słoików(...)ząbku czosnku -szczypcie ziaren gorczycy -kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu -listku laurowym    Paprykę i ogórki kroimy w spore kawałki.    Marchew w słupki.    Fasolkę w kawałki, cebulę w "ósemki" a pieczarki w ćwiartki.    W dwóch garnkach gotujemy jednocześnie: -w jednym wodę do gotowania warzyw -w drugim zalewę  Do garnka z wrzącą

Maminek kulinarny
Roladki z warzywami w sezamie 182

Uwielbiam roladki w panierce sezamowej Roladki z warzywami w sezamie SKŁADNIKI: piersi z kurczaka - 1 podwójna kalafior - 8 różyczek brokuł - 4 różyczki fasolka szparagowa - 16 strąków papryka czerwona - 4 paski papryka żółta - 4 paski ser żółty - 12 pasków sól i pieprz tłuszcz sezam do obtoczenia jajka -2 szt mąka PRZYGOTOWANIE: Zagotować wodę z solą, wrzucić warzywa, gotować 3 minuty. Warzywa(...)odsączyć na sicie. Piersi podzielić na 4 szt, cienko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Następnie na każdym kawałku mięsa, układamy różyczki kalafiora, brokuła, fasolkę , paprykę i żółty ser. Zwinąć mięso w roladkę. Jajka roztrzepać widelcem z solą i pieprzem. Roladki obtaczać w mące, jajku i sezamie. Smażyć roladki na złoty kolor, w głębokim tłuszczu. (function

Kuchnia Danusi
Sałatka z fasolki szparagowej z ziemniakami i jajkiem 75

s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -500 g fasolki szparagowej żółtej -4 średniej wielkości ugotowane ziemniaki -1 cebula sałatkowa -1-2 ogórki kiszone -6 łyżek oleju rzepakowego -1 łyżka płynnego miodu -2 łyżki octu winnego białego -2 ząbki czosnku(...)twardo -2 łyżki majonezu -zielony koperek  Olej wymieszać z octem i miodem  na gesty, kremowy sos, dodać posiekany i roztarty z niewielką ilością soli czosnek, wymieszać. Fasolkę ugotować w wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru, odcedzić, pokroić na małe kawałki. Ugotowane ziemniaki i ogórki pokroić w plasterki, cebulę w piórka.  Ułożyć w salaterce  ziemniaki, na nie cebulę

Kulinarne przemyslenia

Proponowane wyszukiwania