Zapiekanka Miś Dziś coś szybkiego, prostego. Makaron z warzywami i kurczakiem. Składniki: · 1 filet z kurczaka · ½ kg fasolki szparagowej · 2 papryki czerwone · 1 opakowanie makaronu dowolnego · Olej do smażenia(...)kroimy w kostkę. 2. Prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą oraz curry. 3. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu układamy na dnie naczynia żaroodpornego. 4. Fasolki usuwamy końcówki, kroimy na połówki i gotujemy również w osolonej wodzie. 5. Na makron wykładamy mięso. 6. Papryki kroimy na połówki, usuwamy nasiona i kroimy w drobne paseczki
Kulinarna Chwilaroku. Pietruszka? Zawsze o tej porze trzyma cenę, więc nie widzimy w czym problem. Składniki: 1/2 główki kapusty 2 młode marchewki 5 młodych ziemniaków 300 g zielonej fasolki szparagowej 1 pietruszka 1 mały seler 1,5 litra zimnej wody 1 liść laurowy 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka masła koperek sól, pieprz Przygotowanie: Kapustę szatkujemy. Pozostałe warzywa chlastamy
R'n'G Kitchenniego nową, równie pyszną potrawę. \ Składniki 1 cukinia (400-500 g) 1 kabaczek (400-500 g) 1 strąk czerwonej papryki 1 strąk papryki żółtej 250 g pieczarek 250 g fasolki szparagowej żółtej 250 g parówek wieprzowych 1 duża marchew 500 g pomidorów 190 g koncentratu pomidorowego 5 łyżek oleju rzepakowego 3 ząbki czosnku 4 krople sosu tabasco 1 łyżka mielonej
R'n'G KitchenSkładniki (na 1 porcję) - 2 łyżki komosy ryżowej (ok. 28 g), - 2 garście zielonej fasolki szparagowej (ok. 100 g), - 8 pomidorków koktajlowych (ok. 160 g), - 1/3 kostki sera typu feta (ok. 89 g), - łyżka oliwy z oliwek (ok. 10 g), - ząbek czosnku, - łyżka soku z cytryny (ok. 10 ml), - przyprawy: sól, pieprz, - łyżka nasion słonecznika (ok. 10 g). Sposób przygotowania
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachtakże pokroić w kostkę, dodać do zupy. Gotować do miękkości warzyw. W tym czasie cukinię pokroić w kostkę, a fasolkę na 2 cm kawałki. Kiedy warzywa są miękkie dodać fasolkę szparagową a po kilku minutach wrzucić cukinię. Dolać passatę a jeśli zupa jest za gęsta dolać odrobinę wody. Czosnek zetrzeć na tarce i wrzucić do zupy. Doprawić do smaku
Radość kipiąca uśmiechem.mięsa od łopatki 500 g fasolki szparagowej 1 cebula 150 g pieczarek 3 ząbki czosnku 2 marchewki 1 papryka czerwona 3 pomidory 2 szkl rosołu lub wywaru warzywnego sól pieprz zioła do smaku (oregano, bazylia,majeranek, lubczyk, hyzop, chili, słoda papryka) tłuszcz do smażenia łyżka mąki Mięso kroimy w drobną kostkę , wszystkie warzywa i pieczarki kroimy w kostkę
Gotowanie jest łatwePołączenie uwielbianego przez wielu kurczaka z duszonymi warzywami sprawdza się. Polecamy. Składniki 4 udka kurczaka 3 marchewki kalarepa 250 g zielonej fasolki szparagowej ( może być mrożona ) 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 3 cebule 3 łyżki oliwy sól pieprz 100 ml wytrawnego białego wina puszka pomidorów (400 g) 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka estragonu 1 świeży
R'n'G Kitchensztuka, oregano 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, bułka tarta 3/4 szklanki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 2 sztuki, fasolka szparagowa 50 dag/opakowanie, przecier pomidorowy 150 ml, woda 3 szklanki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, makaron 25 dag, rzeżucha - ile potrzeba mielone z indyka wymieszać dobrze
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: ? 1/2 kg fasolki szparagowej ? 6 jajek ? 2 bułki kajzerki ? 2 średnie cebule ? 100 g sera żółtego ? pęczek natki pietruszki i kolendry ? olej do smażenia ? po 1/2 małej papryki żółtej, pomarańczowej i czerwonej ? sól, pieprz, majeranek Sos chrzanowy: ? 1 szklanka śmietany kwaśnej ? 2 łyżki chrzanu startego ? 1 łyżka majonezu ? 2 łyżki soku z cytryny ? sól, pieprz, cukier do smaku ? pęczek
To co kochamZupa jarzynowa. Zupa jarzynowa Kremowa, letnia zupa jarzynowa z ziemniakami, marchewką, groszkiem, fasolką, cebulą i makaronem. Zupa zabielana śmietaną, ze świeżymi ziołami: koperkiem i natką pietruszki. prosty przepis krok po kroku domowa zupa warzywna ze wszystkiego jarzynówka zaprawiana śmietaną Zupa jarzynowa. Zupa jarzynowa przepis Tą łatwą zupę jarzynową można tak naprawdę przygotować z dowolnymi(...)oliwy 1 pokrojona w drobną kostkę marchewka 3 ziemniaki pokrojone w kostkę 1,5 litra rosołu z kurczaka lub jarzynowego 1 szklanka zielonego groszku świeżego lub mrożonego 1 szklanka fasolki szparagowej, pokrojona w około 1,5cm kawałki około 70g makaronu nitki 1/2 szklanki śmietany (30% lub 18%) sól i mielony pieprz do smaku Zupa jarzynowa Krok 1. W garnku
Moja Książka Kucharskarazem szybkie danie dla dwóch osób, bez mięsa z dużą ilością zielonych warzyw. Składniki: -35 dkg gnocchi -15 dkg zielonych fasolek szparagowych -20 dkg brokuła -10 dkg groszku cukrowego -2 szczypiorki z cebulkami -5 dkg twardego żółtego sera -sól, pieprz lub przyprawa harissa -odrobina masła, olej -ewentualnie cytryna Szczypiorek kroimy na kawałki. Brokuła dzielimy na mniejsze
Maminek kulinarnyPorcja dla 10 osób Koszt przygotowania: 16,00 zł SKŁADNIKI na sałatkę: 8 średnich ziemniaków sałatkowych 2 duże marchewki 1 szklanka groszku mrożonego lub konserwowego 1 szklanka zielonej fasolki szparagowej (użyłem mrożonej) 1 puszka kukurydzy konserwowej 400 g marynowanej dyni ( w zalewie słodko- kwaśnej) 1 cebula 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu (np. typu greckiego) 1 łyżka oliwy
kulinarnyJaproszony stół. Danie będzie jeszcze lepsze jeśli ziemniaki upieczesz, a potem dodasz ser. Zapiekanka z ziemniaków i halloumi wzorowana jest na przepisie z Seriouseats.com Składniki: 8-10 ziemniaków Garść fasolki szparagowej Garść rukoli Kilka cienkich plastrów sera halloumi 1 łyżeczka suszonego czosnku 2 łyżki oleju Sok z całej cytryny 3-4 łyżki siekanych ziół: pietruszka, koperek, szczypiorek, lubczyk Sól Pieprz
Niedzielny kucharzdiecie powinniśmy co najmniej 3 razy w tygodniu spożywać rybę , a jedną z nich może być właśnie łosoś :) Składniki (2 porcje) 2 filety z łososia (po ok. 150g) 100g fasolki szparagowej 100g kukurydzy z puszki ryż sezam Składniki do marynaty 8 łyżek sosu sojowego 2 łyżki syropu klonowego albo miodu 2 cm imbiru sok z 1/2 limonki 2 ząbki czosnku
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!drugi dzień. Możecie przygotować ją zimą z mrożonej fasolki a latem ze świeżej. Inne ciekawy przepisy na rozgrzewające zupy znajdziecie TUTAJ . Składniki: 700 ml rosołu warzywnego opakowanie 450g żółtej fasolki szparagowej 6 średnich ziemniaków, pokrojonych w kostkę 1 mała papryczka chili pokrojona w plasterki duża cebula, pokrojona w kostkę i przesmażona na łyżce masła sól, pieprz 2 łyżki śmietany natka
Życie ze smakiemSKŁADNIKI: 800 g pręgi wołowej z kością 1 opakowanie mrożonej brukselki 1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej 1/4 główki białej kapusty 1 duża cebula 1 szklanka wody 2 łyżki lubczyku 2 łyżki curry 1 łyżeczka chili cayenne sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Mięso oddzielić od kości i pokroić na kawałki jak na gulasz. Włożyć od misy multicookera redmond(...)m4502, dodać posiekaną cebulę i kapustę. Zalać wodą. Kolejno dorzucić do misy brukselkę i fasolkę. Doprawić. Dodać tez kość ze szpikiem. To właśnie z niej powstanie przepyszny i aromatyczny sos. Zamknąć urządzenie i nastawić program STEW i czas 60 minut. Pręgę można podawać do dań duszonych, pieczonych oraz smażonych. Stosuje się ją również na wywary, zupy, buliony, rosół, gulasz
ClauditteMissCookingjest Armenia. Już nie mogę się doczekać, by odkrywać i smakować ten kraj. Składniki: 3 duże marchewki 2 ziemniaki 1 cebula 1 pietruszka ząbek czosnku dwie garście fasolki szparagowej 2 liście laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego kawałek pora 1 łyżka masła klarowanego 300g mięsa z szynki 1 małe jajko 2 łyżki kaszy manny sól pieprz szczypta majeranku szczypta(...)muszkatołowej natka pietruszki Mięso zmielić, doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką, majerankiem, dodać jajko, kaszę mannę, wymieszać. Cebulę piec lub opalić nad ogniem. Marchew, pietruszkę i ziemniaki obrać, pokroić. Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki. Do garnka wlać 1,5-2 litry wody, dodać liść laurowy, ziele, zagotować, wrzucić warzywa, gotować na małym ogniu ok 10 minut. Z mięsa uformować okrągłe
Obiad gotowykości 1 kg, mąka pszenna 4 łyżki, smalec 2 łyżki, przyprawa Harrisa Royal Brand 2 łyżki, czubrica zielona Royal Brand 2 łyżki, kucharek 2 łyżeczki, cebula 4 sztuki, fasolka szparagowa 1/2 opakowania/mrożona, włoszczyzna 1/2 pęczka, woda 4 szklanki, śmietana gęsta 1/2 szklanki, mąka pszenna 2 łyżki, woda 1 szklanka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku łopatkę(...)pokroić na większe kostki, obsypać mąką, przyprawą Harrisa, kucharkiem, czubricą, pieprzem, na gorącym smalcu zrumienić łopatkę, dodać cebulę pokrojoną i podsmażać co jakiś czas mieszając z 10 minut dodać fasolkę zieloną mrożoną, włoszczyznę rozdrobnioną zamrożoną/lub świeżą/, wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa z 40 minut śmietanę wymieszać z mąką, wodą i wlać do sosu mieszając
W Mojej Kuchni LubięPyszna, szybka i bardzo zdrowa propozycja obiadowa :) Wegetariańska, wegańska potrawka z warzyw z dodatkiem ryżu parabolicznego. Składniki (2 porcje): 70 g ryżu parabolicznego (Targroch) 450 g mrożonej fasolki szparagowej 2 starte drobno marchewki 1 puszka pomidorów 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oleju kokosowego (Targroch) przyprawy: curry, papryka słodka, pieprz cayenne, pieprz(...)Przygotowanie: Ryż ugotuj w 180 ml wody. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, dodaj posiekane cebulę i czosnek. Delikatnie zeszklij. Następnie wlej zblendowane pomidory, startą marchewkę oraz zamrożoną fasolkę. Duś pod przykryciem ok. 20 minut. Dodaj ulubione przyprawy. Dokładnie wymieszaj i duś kolejne 10-15 minut. Fasolkę nałóż na wcześniej wyłożony, ugotowany ryż
Zdrowie na języku :Ppolecam? Pełnoziarniste spaghetti z czerwonym pesto, warzywa gotowane na parze + świeża surówka z pieczoną piersią z indyka. Składniki: (na 2 porcje) 50g makaronu spaghetti pełne ziarno (25g/porcję) 250g fasolki szparagowej i brokuła łącznie (125g/porcja) garść roszpunki 5 suszonych pomidorów 2 pomidorki koktalowe 1 lub 1/2 pieczonej piersi z indyka lub 10 małych plasterków jak u mnie zioła prowansalskie(...)dzieła: Makaron gotujemy al-dente w osolonej wodzie i po odsączeniu mieszamy z red pesto. Ja mam tym razem gotowe, ale niebawem zrobię domową wersję i podam wam przepis :) Fasolkę i brokuły wrzucamy na sito do gotowania na parze lub po prostu gotujemy również al-dente, kiedy warzywa są gotowe, przyprawiamy je ziołami prowansalskimi. Surówka jest chyba najprostszą sprawą :) Pomidory
Spektrum Smaku