fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:139/256)

ZUPA WARZYWNA JESIENNA 120

Zupa chociaż wydaje się letnia to spokojnie można ją jeść zimą. Nie posiada ziemniaków, ale ma dużo warzyw. Jest tutaj cukinia, papryka, fasolka szparagowa, kukurydza oraz papryczka chilli. Zupę podałam z makaronem spaghetti Arc Pol. Składniki: 1/2 op. makaronu spaghetti Arc Pol 1/2 cukinii zielonej 1/2 cukinii żółtej papryka czerwona papryka żółta papryczka chilli (ok 2 cm) kolba kukurydzy(...)bulionu warzywnego gałązka świeżej mięty gałązka natki pietruszki gałązka kolendry sól pieprz łyżka oleju Cukinie obrać i pokroić w pół plastry. Papryki pokroić w plastry. Kukurydze obkroić z kolby. Fasolkę oczyścić. Papryczkę chilli drobno posiekać. Warzywa podsmażać na oleju przez 5 minut mieszając je aby się nie przypaliły. Po tym czasie dolać bulion oraz miętę, pietruszkę i kolendrę. Gotujemy zupę

Kuchnia w oparach
Zupa jarzynowa z zielonym groszkiem 138

zielonym groszkiem Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 2 litry wody 1 skrzydło z indyka 2 marchewki 4 ziemniaki 200 g  zielonego mrożonego groszku Poltino 200 g zielonej fasolki szparagowej 1 spora cebula 3 ząbki czosnku olej do smażenia 1/2 szklanki śmietanki 1 łyżka  domowej vegety 1/2 łyżeczki  zielonej kolendry 1 łyżeczka kurkumy sól pieprz natka pietruszki Wykonanie(...)zimną wodą. Gotujemy przez 30 minut. W międzyczasie na patelni przesmażamy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Do gotującego się mięsa dodajemy cebulę, czosnek, mrożony groszek i pokrojoną na kawałki fasolkę. Ziemniaki obieramy i kroimy w grubą kostkę, marchewkę kroimy w słupki, również dodajemy do zupy. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy śmietankę, przyprawy i chwilę gotujemy. Podajemy posypaną natką

Kulinarne przygody Gatity
Szybki makaron ryżowy po Tajsku 127

Bardzo szybkie i smaczne danie kuchni tajskiej. Przepis pochodzi ze strony Darii Ładochy.  Składniki 100 g makronu ryżowego 150 g fasolki szparagowej 1 marchew 250 g boczniaków 250 g polędwiczki wieprzowej 1 szalotka 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu rybnego 3 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżeczka cukru palmowego 2 łyżki soku z limonki tajskiej 50 g orzechów ziemnych(...)łyżka oleju rzepakowego   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron moczymy w zimnej wodzie. W woku rozgrzewamy oliwę. Dodajemy polędwiczkę pokrojoną na cienkie plastry i fasolkę. Chwilę podsmażamy. Dodajemy posiekaną szalotkę, marchew pokrojoną w julienne i boczniaki (większe kroimy na mniejsze kawałki). Dalej smażymy na dużym ogniu, cały czas mieszając. Następnie dodajemy makaron ryżowy z odrobiną

R'n'G Kitchen
lekka warzywna zupa na maśle... 121

Składniki: woda 4,5 litra, fasola szparagowa 3/4 kg, marchew 4 sztuki, ziemniaki 4 sztuki, kostka rosolowa 2 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki, kucharek 1 łyżka, masło 1/2 kostki, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 4 sztuki, cukier 1 łyżeczka, cukinia(...)mniejsze, papryka zielona 2 sztuki, pomidory 5 sztuk, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, natka pietruszki 1 pęczek do garnka wlać wodę, wsypać pokrojoną na kawałki i obraną żółtą fasolkę szparagową, pokrojone w kostkę ziemniaki, liście laurowe, ziele angielskie, kostki rosołowe, gotować z 20 minut w garnku na maśle podsmażyć posypane cukrem pokrojone cebule, czosnek wsypać pokrojone cukinie ze skórką, zielone

W Mojej Kuchni Lubię
Kurczak po jamajsku 295

Składniki: 3 piersi z kurczak 1 cebula 2 ząbki czosnku 1,5 łyżeczka curry 1 łyżeczka kminka 0,5 łyżeczka tymianku 4 marchewki 1 puszka mleka kokosowego 180 gr fasolki szparagowej 100 ml śmietany sól, pieprz 2-3 łyżki oleju Wykonanie: Kroimy piersi kurczaka w kostkę. W rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy kurczaka- doprawiamy solą I pieprzem- smażymy(...)przyprawy- curry, tymianek I kminek. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek I 0,5 szkl wody. Gotujemy ok 3-5 min. Ponownie dodajemy kurczaka do garnka, marchew pokrojona w talarki, fasolkę śmietanę I mleko kokosowe. Jeżeli potrawa jest za gęsta dodajemy troche wody. Przykrywamy I dusimy ok 10 min. Gotowe :) Kurczaka podajemy z ryżem Smacznego

Smaki Edyty
Zielone curry z łososiem, krewetkami oraz cieciorką – oryginalne danie jednogarnkowe z rybą 102

obranych i podgotowanych) puszka cieciorki (240g) 2 cebule 4 ząbki czosnku 4 łodygi selera naciowego 2 cm imbiru pęczek szczypiorku kozieradka, kmin rzymski, kolendra, kardamon, kurkuma, sól, pieprz 200g fasolki szparagowej zielonej 150g groszku cukrowego 400 mleczka kokosowego light (puszka) łyżka oleju rzepakowego Dodatkowo ryż (gotowany z kurkumą i kardamonem) oraz papadoms Sposób przygotowania: Na oleju podsmaż w kolejności posiekaną(...)Zalej wodą (tak aby zakryć warzywa) i gotuj aż warzywa będą miękkie. Zalej mlekiem kokosowym i zmiksuj. Do gotującego się sosu wrzuć kawałki łososia, krewetki, cieciorkę oraz zielone warzywa – fasolkę i groszek. Gotuj na wolnym ogniu jeszcze 15 minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. kuskusem, ryżem, papadoms czy chlebkiem naan

wysmienity
gulasz warzywno-drobiowy z ryżem i kaszą... 160

Składniki: mięso indyka na gulasz 50 dag, olej rzepakowy 1/2 szklanki, fasolka szparagowa 30 dag, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 3 sztuki, pieczarki 6 sztuk większe, papryka 2 sztuki, bób ugotowany 1 szklanka, kostka rosołowa 2 sztuki, papryka ostra 1/2 łyżeczki, woda 3-4 szklanki, ryż ugotowany 2 woreczki, kasza pęczak ugotowana 2 woreczki, koperek 1 pęczek, przyprawa w płynie(...)potrzeba Mięso indyka na gulasz p[okroić drobniej, posypać papryką ostrą i na oleju zrumienić. Do mięsa wsypać obraną, opłukaną fasolkę wymieszać, podsmażać z 2 minuty. Wsypać pokrojoną cebulę z czosnkiem , wymieszać podsmażać z 4 minuty. Wsypać pokrojone w talarki pieczarki, wymieszać, podsmażać z 4 minuty. Wsypać pokrojone papryki, wymieszać, wlać wodę, dodać kostki rosołowe i pod przykryciem gotować

W Mojej Kuchni Lubię
Szakszuka z groszkiem i fasolką szparagową 142

długi dzień. Polecam gorąco, zresztą nie tylko na śniadanie ale i na obiad, czy wczesną kolację. Użyłam tutaj warzyw z puszki - wierna Bonduelle - zdrowych i chrupiących, polecam i Wam. Fasolka szparagowa, groszek, szakszuka na śniadanie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zupa pomidorowa z warzywami 108

Zupa zupełnie bezmięsna, same warzywa...lekko i przyjemnie....no i ten aromat świeżego lubczyku <3  Składniki 1/2 kalafiora 100 g zielonej fasolki szparagowej 1 kapelusz suszonego podgrzybka 50 g kaszy pęczak 2 duże ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 1 por (biała część) 1 gałązka natki selera korzeniowego 1 gałązka natki pietruszki 1 gałązka lubczyku(...)łyżka koncentratu pomidorowego natka pietruszki mielona kozieradka sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Natki związujemy. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, fasolkę na mniejsze kawałki, kalafior dzielimy na różyczki, por kroimy w piórka. Warzywa, natkę, grzyb, kaszę, liść laurowy, ziele angielskie przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą (1,5 l), zagotowujemy i zmniejszamy

R'n'G Kitchen
MULTICOOKER CROCK POT+ KILKA PRZEPISÓW Z MULTICOOKERA 97

jednego gara, mięso pyszne, kruche, warzywa mięciutkie, sos aromatyczny.  Składniki: * 500 g karkówki pokrojonej w plastry * 1 cebula * 1 czerwona papryka * 1 marchewka * 200 g pieczarek * 200 g fasolki szparagowej zielonej * 400 ml wody * 4 liście laurowe * 5 kulek ziela angielskiego * 3 łyżki koncentratu pomidorowego * sól do smaku * pieprz czarny mielony do smaku * przyprawa do wieprzowiny do smaku Wykonanie(...)strony posypać solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Odłożyć mięso na 15 minut, w międzyczasie pokroić warzywa. Cebulę obrać, pokroić w piórka, paprykę pokroić w kostkę, pieczarki w półplasterki, fasolkę zieloną przekroić na pół a marchewkę obrać, pokroić w plasterki. Do garnka szybkowaru włożyć mięso i wszystkie warzywa. Dodać ziele angielskie i liście laurowe. Wodę wymieszać z koncentratem pomidorowym, doprawić

Zrób to smacznie
Ryż smażony z tofu, awokado i warzywami po chińsku 240

łyżeczki imbiru - 50g zielonej fasolki szparagowej          - ¼ łyżeczki kurkumy - 50g kalafiora(...)sól, gotować przez 15 minut - Warzywa umyć, posiekać: paprykę w paski, czosnek w drobną kostkę, marchewkę, chili i pora w plasterki - Brokuła i kalafiora podzielić na drobne różyczki - Z fasolki obciąć końcówki, przekroić ją na połówki - Awokado i tofu pokroić w kostkę - Na patelni teflonowej rozgrzać oliwę; wrzucić czosnek, chili i imbir, smażyć przez 30 sekund - Dodać pora, marchew, brokuła

Wegańska kuchnia orientalna
Makaron w sosie kokosowym 150

ulubionego makaronu (u mnie penne tricolor) 3 łyżki oleju arachidowego (użyłam oleju z orzechów włoskich) 2 posiekane ząbki czosnku 2 pokrojone szalotki (użyłam jedną średnią cebulę) 226 g fasolki szparagowej (dałam mrożoną) 100 g pomidorków cherry, pokrojonych na pół (ok. 6-7) 1 łyżeczka wiórków chili 4 łyżki masła orzechowego z kawałkami orzechów (typ crunchy) 150 ml mleczka kokosowego(...)łyżki) Przygotowanie Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. W woku lub na patelni rozgrzać olej, dodać czosnek oraz dymkę. Smażyć ok. 1 min. Makaron odcedzić i dodać razem z fasolką do woka. Smażyć ok. 5 minut. Dodać pomidorki, wymieszać. W miseczce wymieszać wiórki chili z masłem orzechowym, mleczkiem kokosowym i koncentratem pomidorowym. Otrzymaną mieszaninę dodać do makaronu i całośc dobrze

coolinarnastrefa.blogspot.com
Sałatka makaronowa z łososiem wędzonym, rukolą i zieloną fasolką 81

oraz aż 3 rodzaje zielonych warzyw – fasolkę, groszek i rukolę. To wszystko, polane dressingiem tworzy smakowitą całość – na obiad, na lunch, do pudelka do pracy czy nawet na kolację. Składniki (na 4 duże porcje): 200g makaronu – u mnie cinque buchi (kupione w Lidlu) 150g wędzonego łososia 150g zielonej fasolki szparagowej – użyłam mrożonej 1/2 szklanki mrożonego groszku(...)posiekanego, świeżego koperku   Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody, al dente, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na około 5 minut przed końcem gotowania wrzucamy do wody mrożoną fasolkę – jeśli używamy mrożonej, oraz groszek, gotujemy wszystko razem. Po ugotowaniu odcedzamy, przelewamy zimną wodą i zostawiamy do odcieknięcia i ostygnięcia. Po tym czasie przekładam do dużej miski. Jeśli używamy

Smaczna Strona
Satay, krewetki, orzechy ziemne i ryż czyli obiad po azjatycku 107

porcje Składniki: 2 łyżki oliwy 400 ml kokosowego mleka 100 g orzechowego masła 5 cm świeżego imbiru 15 cm pora 1 duży ząbek czosnku 1 żółta papryka 150 g fasolki szparagowej, u mnie mrożona 2 małe marchewki ¼ selera, średniej wielkości 1 czerwone chili sok z 1 limonki 1 – 2 łyżeczki trzcinowego cukru doniczka świeżej kolendry 500 g krewetek, dużych(...)warzyw. Pokrój marchewki, seler, paprykę i imbir w cienkie słupki. Pokrój por i chili w krążki, grubo posiekaj kolendrę. Rozgrzej oliwę na patelni i wrzuć wszystkie warzywa, również mrożoną fasolkę. Do garnka wlej kokosowe mleko i dodaj masło orzechowe. Zagotuj, dodaj warzywa, przeciśnięty przez praskę czosnek i dopraw solą, cukrem, sokiem z cytryny,olejem sezamowym i ewentualni chili w proszku

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania