fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:135/256)

Fasolka szparagowa po tajsku 130

Uwielbiamy smaki orientu, to połączenie sosów i przypraw. No w sumie połączenie wyszło prawie po tajsku, bo lekko kombinacje zrobiliśmy. Kuchnia fusion daje wiele możliwości. Składniki 1/2 kg żółtej fasolki szparagowej 4 ziemniaki średniej wielkości 1/4 małego kalafiora 4 liście kapusty pekińskiej 2 łodygi selera naciowego 100 g boczniaków 2 ząbki czosnku 2 szalotki 50 ml oleju sezamowego 2 łyżki

R'n'G Kitchen
Zielone curry z kalafiorem i brokułem 74

przepis to pewna baza, którą możecie dowolnie zmienić w swoim domu, w zależności od warzyw, jakie posiadacie. Ja zrobiłam curry z pysznym kalafiorem i brokułem, dorzucając nieco fasolki, ale możesz dodać tu naprawdę dowolne dodatki. Sos to dosłownie 2 składniki, czyli zielona pasta curry i mleko kokosowe. Wystarczy chwila czasu, aż sos nieco odparuje i zgęstnieje i tyle, pyszne danie(...)curry z kurczakiem ZIELONE CURRY Z KALAFIOREM I BROKUŁEM Przygotowanie : 30 minut Ilość porcji: 2-3 Składniki: – 200 g ryżu basmati lub jaśminowego – pół kalafiora – pół brokuła – 100 g fasolki szparagowej – 2 łyżki zielonej pasty curry (ilość zależy od Twoich preferencji ostrości dań oraz od ostrości samej pasty) – 400 ml mleka kokosowego – kilka łyżek posiekanej dymki lub listki świeżej

nietylkopasta.pl
Kurczak pieczony na ziemniakach 215

piekarniku. A ziemniaczki przygotowane w ten sposób są po prostu pyszne. Pychotka Składniki: 8 podudzi z kurczaka 1 kg ziemniaków przyprawa do kurczaka 4 łyżki oleju 0,5kg fasolki szparagowej (niekoniecznie) sól Sposób przygotowania: Umyte i dokładnie osuszone kawałki kurczaka natrzyj przyprawą z wszystkich stron. Obrane i wypłukane ziemniaki pokrój wzdłuż na ćwiartki. Gotuj je przez 7 minut w lekko

Cukiernia Pychotki
wątróbka z indyka na ostro z fasolką... 177

wątróbka z indyka, 1 sztuka cebula, 1 sztuka papryka ostra świeża, 15 dag fasolka żółta ugotowana, 1/2 pęczka koperek, 5 łyżek masło do smażenia, 2 łyżki mąka pszenna fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie i gotową wylać na sito cebulę obrana pokroić w pół talarki, koperek opłukać i paprykę ostrą posiekać razem z pestkami wątróbkę oczyścić, opłukać i osuszyć

W Mojej Kuchni Lubię
Polska minestrone z wielkanocnym akcentem 139

wiosenna zupa z dodatkiem rewelacyjnego makaronu i naszej polskiej białej kiełbasy. Czy może być coś smaczniejszego? Nie sądzę! Składniki : * włoszczyzna * porcja rosołowa z kurczaka * 2 surowe białe kiełbasy  * fasolka szparagowa zielona * 2 pomidory * kilka pieczarek  * łyżka oliwy z oliwek  * świeża natka pietruszki * szklanka makronu conchiglie rigate Malma  * sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Przygotować wywar na porcji

Magiczne Życie Marty
Zapiekanka Miś 105

Zapiekanka Miś Dziś coś szybkiego, prostego. Makaron z warzywami i kurczakiem. Składniki: ·        1 filet z kurczaka ·        ½ kg fasolki szparagowej ·        2 papryki czerwone ·        1 opakowanie makaronu dowolnego ·        Olej do smażenia(...)kroimy w kostkę. 2.   Prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą oraz curry. 3.   Makaron gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu układamy na dnie naczynia żaroodpornego. 4.   Fasolki usuwamy końcówki, kroimy na połówki i gotujemy również w osolonej wodzie. 5.   Na makron wykładamy mięso. 6.   Papryki kroimy na połówki, usuwamy nasiona i kroimy w drobne paseczki

Kulinarna Chwila
Zupa warzywna (wiosenna) 78

roku. Pietruszka? Zawsze o tej porze trzyma cenę, więc nie widzimy w czym problem. Składniki: 1/2 główki kapusty 2 młode marchewki 5 młodych ziemniaków 300 g zielonej fasolki szparagowej 1 pietruszka 1 mały seler 1,5 litra zimnej wody 1 liść laurowy 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka masła koperek sól, pieprz Przygotowanie: Kapustę szatkujemy. Pozostałe warzywa chlastamy

R'n'G Kitchen
Zupa krem z leczo 94

niego nową, równie pyszną potrawę. \ Składniki 1 cukinia (400-500 g) 1 kabaczek (400-500 g) 1 strąk czerwonej papryki 1 strąk papryki żółtej 250 g pieczarek 250 g fasolki szparagowej żółtej 250 g parówek wieprzowych 1 duża marchew 500 g pomidorów 190 g koncentratu pomidorowego 5 łyżek oleju rzepakowego 3 ząbki czosnku 4 krople sosu tabasco 1 łyżka mielonej

R'n'G Kitchen
Zielona fasolka szparagowa z pomidorkami, fetą i komosą ryżową 152

Składniki (na 1 porcję) - 2 łyżki komosy ryżowej (ok. 28 g), - 2 garście zielonej fasolki szparagowej (ok. 100 g), - 8 pomidorków koktajlowych (ok. 160 g), - 1/3 kostki sera typu feta (ok. 89 g), - łyżka oliwy z oliwek (ok. 10 g), - ząbek czosnku, - łyżka soku z cytryny (ok. 10 ml), - przyprawy: sól, pieprz, - łyżka nasion słonecznika (ok. 10 g). Sposób przygotowania

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Włoska zupa Minestrone. 211

także pokroić w kostkę, dodać do zupy. Gotować do miękkości warzyw. W tym czasie cukinię pokroić w kostkę, a fasolkę na 2 cm kawałki. Kiedy warzywa są miękkie dodać fasolkę szparagową a po kilku minutach wrzucić cukinię. Dolać passatę a jeśli zupa jest za gęsta dolać odrobinę wody. Czosnek zetrzeć na tarce i wrzucić do zupy. Doprawić do smaku

Radość kipiąca uśmiechem.
Gulasz z fasolką szparagową 141

mięsa od łopatki 500 g fasolki szparagowej 1 cebula 150 g pieczarek 3 ząbki czosnku 2 marchewki 1 papryka czerwona 3 pomidory 2 szkl rosołu lub wywaru warzywnego sól pieprz zioła do smaku (oregano, bazylia,majeranek, lubczyk, hyzop, chili, słoda papryka) tłuszcz do smażenia łyżka mąki Mięso kroimy w drobną kostkę , wszystkie warzywa i pieczarki kroimy w kostkę

Gotowanie jest łatwe
Kurczak w warzywach 149

Połączenie uwielbianego przez wielu kurczaka z duszonymi warzywami sprawdza się. Polecamy.  Składniki 4 udka kurczaka 3 marchewki kalarepa 250 g zielonej fasolki szparagowej ( może być mrożona ) 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 3 cebule 3 łyżki oliwy sól pieprz 100 ml wytrawnego białego wina puszka pomidorów (400 g) 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka estragonu 1 świeży

R'n'G Kitchen
klopsiki z fasolką i makaronem... 187

sztuka, oregano 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, bułka tarta 3/4 szklanki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 2 sztuki, fasolka szparagowa 50 dag/opakowanie, przecier pomidorowy 150 ml, woda 3 szklanki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, makaron 25 dag, rzeżucha - ile potrzeba mielone z indyka wymieszać dobrze

W Mojej Kuchni Lubię
Pasztet z fasolki szparagowej 42

Składniki: ? 1/2 kg fasolki szparagowej ? 6 jajek ? 2 bułki kajzerki ? 2 średnie cebule ? 100 g sera żółtego ? pęczek natki pietruszki i kolendry ? olej do smażenia ? po 1/2 małej papryki żółtej, pomarańczowej i czerwonej ? sól, pieprz, majeranek Sos chrzanowy: ? 1 szklanka śmietany kwaśnej ? 2 łyżki chrzanu startego ? 1 łyżka majonezu ? 2 łyżki soku z cytryny ? sól, pieprz, cukier do smaku ? pęczek

To co kocham
Zupa jarzynowa 68

Zupa jarzynowa. Zupa jarzynowa       Kremowa, letnia zupa jarzynowa z ziemniakami, marchewką, groszkiem, fasolką, cebulą i makaronem. Zupa zabielana śmietaną, ze świeżymi ziołami: koperkiem i natką pietruszki. prosty przepis krok po kroku domowa zupa warzywna ze wszystkiego jarzynówka zaprawiana śmietaną Zupa jarzynowa. Zupa jarzynowa przepis       Tą łatwą zupę jarzynową można tak naprawdę przygotować z dowolnymi(...)oliwy 1 pokrojona w drobną kostkę marchewka 3 ziemniaki pokrojone w kostkę 1,5 litra rosołu z kurczaka lub jarzynowego 1 szklanka zielonego groszku świeżego lub mrożonego 1 szklanka fasolki szparagowej, pokrojona w około 1,5cm kawałki około 70g makaronu nitki 1/2 szklanki śmietany (30% lub 18%) sól i mielony pieprz do smaku Zupa jarzynowa Krok 1. W garnku

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania