Miałam dwa gatunki ryby, do tego warzywa które były na stanie. Czyli batat, pomidor, fasolka,kalafior. 3 kawałki polędwicy z dorsza 1 kawałek filetu łososia 1 cebula biała 1 cebula czerwona 1 batat ½ kalafiora 1 pomidor 200 g fasolki szparagowej zielonej natka pietruszki, koperek sól, pieprz, płatki chili zioła suszone:oregano, bazylia, tymianek, natka pietruszki
wesoła kuchniapadło na green curry. Nam smakowało, a Wam polecam spróbować. Składniki : * 2 ugotowane torebki ryżu * podwójna pierś z kurczaka * 2 papryki - u mnie czerwone * 300g zielonej fasolki szparagowej * 2 cebule czerwone * puszka mleczka kokosowego * 2 łyżki oleju * 2 łyżeczki pasty green curry Przygotowanie : Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na łyżce
Magiczne Życie MartySkładniki: 1/2 kg mięsa np.karkówki lub schabu 1 cebula 1 marchewka 1 pietruszka garść fasolki szparagowej pół puszki kukurydzy 2 łyżki natki pietruszki sól, pieprz przyprawa do gulaszu szczypta słodkiej papryki kilka kropel sosu sojowego odrobina mąki ziemniaczanej 1 torebka kaszy gryczanej Wykonanie: Mięso pokroić w kosteczkę, wrzucić do garnka i podlać ok 1 szkl wody. Dusić
Olga Piecze i Gotujezdrową i przy okazji bezglutenową opcję fasolki z zasmażką. Zazwyczaj używa się do jej przygotowania masła i bułki tartej, ale nie w tym przypadku… Od dziadków dostałem siatę fasolki szparagowej z ich własnego ogródka, dlatego z wielkim smakiem ją zajadam. Chcąc przygotować ją tak, jak babcia zawsze to robiła, już prawie poszedłem do sklepu po bułkę tartą, gdy wpadłem
BlendmanSkładniki 400g wołowiny 3 czerwone cebule 3 ząbki czosnku 200 g zielonej fasolki szparagowej sól, pieprz, sos sojowy łyżeczka miodu 250 g mąki 115 g zimnego masła 1 żółtko szczypta soli i estragonu 5 łyżek zimnej wody 1/2 szklanki śmietany 2 jajka szczypta soli, tymianku i estragonu 1/4 szklanki mleka Przygotowanie Mięso opłukać, osuszyć i zmielić w jedną cebulą. Podsmażyć
Gaździnka warzyuwielbiam jeść zupy, bo doskonale rozgrzewają! Zapraszam na przepis :-) Składniki: ziemniaki średnie 3 szt, marchew 2 szt, groszek mrożony 1 szklanka, pietruszka korzeń 1 szt, kukurydza konserwowa 5 łyżek, fasolka szparagowa 100 g, kalafior pół szt, czosnek 1 ząbek, śmietana 18% 100 g, maka pszenna 2 łyżki, liść laurowy 2 szt, ziele angielskie 5 ziaren. kostka warzywna 1 szt, zioła
kulinarne odsłony patiUwielbiamy smaki orientu, to połączenie sosów i przypraw. No w sumie połączenie wyszło prawie po tajsku, bo lekko kombinacje zrobiliśmy. Kuchnia fusion daje wiele możliwości. Składniki 1/2 kg żółtej fasolki szparagowej 4 ziemniaki średniej wielkości 1/4 małego kalafiora 4 liście kapusty pekińskiej 2 łodygi selera naciowego 100 g boczniaków 2 ząbki czosnku 2 szalotki 50 ml oleju sezamowego 2 łyżki
R'n'G Kitchenprzepis to pewna baza, którą możecie dowolnie zmienić w swoim domu, w zależności od warzyw, jakie posiadacie. Ja zrobiłam curry z pysznym kalafiorem i brokułem, dorzucając nieco fasolki, ale możesz dodać tu naprawdę dowolne dodatki. Sos to dosłownie 2 składniki, czyli zielona pasta curry i mleko kokosowe. Wystarczy chwila czasu, aż sos nieco odparuje i zgęstnieje i tyle, pyszne danie(...)curry z kurczakiem ZIELONE CURRY Z KALAFIOREM I BROKUŁEM Przygotowanie : 30 minut Ilość porcji: 2-3 Składniki: – 200 g ryżu basmati lub jaśminowego – pół kalafiora – pół brokuła – 100 g fasolki szparagowej – 2 łyżki zielonej pasty curry (ilość zależy od Twoich preferencji ostrości dań oraz od ostrości samej pasty) – 400 ml mleka kokosowego – kilka łyżek posiekanej dymki lub listki świeżej
nietylkopasta.plpiekarniku. A ziemniaczki przygotowane w ten sposób są po prostu pyszne. Pychotka Składniki: 8 podudzi z kurczaka 1 kg ziemniaków przyprawa do kurczaka 4 łyżki oleju 0,5kg fasolki szparagowej (niekoniecznie) sól Sposób przygotowania: Umyte i dokładnie osuszone kawałki kurczaka natrzyj przyprawą z wszystkich stron. Obrane i wypłukane ziemniaki pokrój wzdłuż na ćwiartki. Gotuj je przez 7 minut w lekko
Cukiernia Pychotkiwątróbka z indyka, 1 sztuka cebula, 1 sztuka papryka ostra świeża, 15 dag fasolka żółta ugotowana, 1/2 pęczka koperek, 5 łyżek masło do smażenia, 2 łyżki mąka pszenna fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie i gotową wylać na sito cebulę obrana pokroić w pół talarki, koperek opłukać i paprykę ostrą posiekać razem z pestkami wątróbkę oczyścić, opłukać i osuszyć
W Mojej Kuchni Lubięwiosenna zupa z dodatkiem rewelacyjnego makaronu i naszej polskiej białej kiełbasy. Czy może być coś smaczniejszego? Nie sądzę! Składniki : * włoszczyzna * porcja rosołowa z kurczaka * 2 surowe białe kiełbasy * fasolka szparagowa zielona * 2 pomidory * kilka pieczarek * łyżka oliwy z oliwek * świeża natka pietruszki * szklanka makronu conchiglie rigate Malma * sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Przygotować wywar na porcji
Magiczne Życie MartyZapiekanka Miś Dziś coś szybkiego, prostego. Makaron z warzywami i kurczakiem. Składniki: · 1 filet z kurczaka · ½ kg fasolki szparagowej · 2 papryki czerwone · 1 opakowanie makaronu dowolnego · Olej do smażenia(...)kroimy w kostkę. 2. Prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą oraz curry. 3. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu układamy na dnie naczynia żaroodpornego. 4. Fasolki usuwamy końcówki, kroimy na połówki i gotujemy również w osolonej wodzie. 5. Na makron wykładamy mięso. 6. Papryki kroimy na połówki, usuwamy nasiona i kroimy w drobne paseczki
Kulinarna Chwilaroku. Pietruszka? Zawsze o tej porze trzyma cenę, więc nie widzimy w czym problem. Składniki: 1/2 główki kapusty 2 młode marchewki 5 młodych ziemniaków 300 g zielonej fasolki szparagowej 1 pietruszka 1 mały seler 1,5 litra zimnej wody 1 liść laurowy 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka masła koperek sól, pieprz Przygotowanie: Kapustę szatkujemy. Pozostałe warzywa chlastamy
R'n'G Kitchenniego nową, równie pyszną potrawę. \ Składniki 1 cukinia (400-500 g) 1 kabaczek (400-500 g) 1 strąk czerwonej papryki 1 strąk papryki żółtej 250 g pieczarek 250 g fasolki szparagowej żółtej 250 g parówek wieprzowych 1 duża marchew 500 g pomidorów 190 g koncentratu pomidorowego 5 łyżek oleju rzepakowego 3 ząbki czosnku 4 krople sosu tabasco 1 łyżka mielonej
R'n'G KitchenSkładniki (na 1 porcję) - 2 łyżki komosy ryżowej (ok. 28 g), - 2 garście zielonej fasolki szparagowej (ok. 100 g), - 8 pomidorków koktajlowych (ok. 160 g), - 1/3 kostki sera typu feta (ok. 89 g), - łyżka oliwy z oliwek (ok. 10 g), - ząbek czosnku, - łyżka soku z cytryny (ok. 10 ml), - przyprawy: sól, pieprz, - łyżka nasion słonecznika (ok. 10 g). Sposób przygotowania
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachtakże pokroić w kostkę, dodać do zupy. Gotować do miękkości warzyw. W tym czasie cukinię pokroić w kostkę, a fasolkę na 2 cm kawałki. Kiedy warzywa są miękkie dodać fasolkę szparagową a po kilku minutach wrzucić cukinię. Dolać passatę a jeśli zupa jest za gęsta dolać odrobinę wody. Czosnek zetrzeć na tarce i wrzucić do zupy. Doprawić do smaku
Radość kipiąca uśmiechem.mięsa od łopatki 500 g fasolki szparagowej 1 cebula 150 g pieczarek 3 ząbki czosnku 2 marchewki 1 papryka czerwona 3 pomidory 2 szkl rosołu lub wywaru warzywnego sól pieprz zioła do smaku (oregano, bazylia,majeranek, lubczyk, hyzop, chili, słoda papryka) tłuszcz do smażenia łyżka mąki Mięso kroimy w drobną kostkę , wszystkie warzywa i pieczarki kroimy w kostkę
Gotowanie jest łatwePołączenie uwielbianego przez wielu kurczaka z duszonymi warzywami sprawdza się. Polecamy. Składniki 4 udka kurczaka 3 marchewki kalarepa 250 g zielonej fasolki szparagowej ( może być mrożona ) 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 3 cebule 3 łyżki oliwy sól pieprz 100 ml wytrawnego białego wina puszka pomidorów (400 g) 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka estragonu 1 świeży
R'n'G Kitchensztuka, oregano 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, bułka tarta 3/4 szklanki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 2 sztuki, fasolka szparagowa 50 dag/opakowanie, przecier pomidorowy 150 ml, woda 3 szklanki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, makaron 25 dag, rzeżucha - ile potrzeba mielone z indyka wymieszać dobrze
W Mojej Kuchni Lubię