fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:126/256)

Sałatka z ogórków, cebuli i fasolki szparagowej do słoików 151

łagodna, więc z powodzeniem mogą ją jeść dzieci. Z podanych proporcji wychodzi ok. 14 słoików 0,33 l Co potrzeba na sałatkę:   2 kg mniejszych ogórków, 2 kg fasolki szparagowej, 1 kg cebuli, 1 łyżka soli   Co potrzeba na zalewę:   1/2 szklanki oleju rzepakowego, 1 szklanka octu, 2 szklanki cukru, 2 koncentraty pomidorowe (80 g), 4 łyżki

Bułka z Chlebem
Obiad w 30 minut: Zielona potrawka curry 288

siekałam, że palec ucięłam. Osssssstre mają noże ;) Ale warto było ;) Składniki (4 porcje): szklanka ryżu + 2,5 szklanki wody 300 g piersi z kurczaka średnia cukinia 300 g fasolki szparagowej zielonej pęczek cebulki dymki 4 łyżki oleju puszka mleczka kokosowego sól, pieprz łyżeczka żółtej pasty curry (można więcej) Wodę na ryż posolić i zagotować. Kurczaka pokroić w dużą kostkę, cukinię

coolinarny
SAŁATKA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ, TUŃCZYKA I POMIDORÓW 119

Składniki ok 500 g fasolki szparagowej (u nas żółta, szeroka) 1 cebula 2 małe lub jedna duża puszka tuńczyka w sosie własnym 2-3 pomidory posiekana natka pietruszki trochę masła do smażenia sól, świeżo zmielony pieprz ocet balsamiczny  Przygotowanie Fasolkę umyjcie, pokrójcie na kawałki, ugotujcie w wodzie z dodatkiem soli i cukru, po ugotowaniu przelejcie zimną wodą. Posiekajcie cebulę

OliveandThyme
Gulasz warzywny z ziemniakami na parze 149

smaczne i faktycznie w jednym urządzeniu można przygotować tak smaczny obiad :) Przepis jest na 4 porcje. Składniki: 500g filetu z kurczaka, 2 małe papryki, 1 cukinia, 2 cebule, 100g fasolki szparagowej, sól, pieprz, szczypta tymianku (suszony), 250g ziemniaków, 500 ml wody Przepis na gulasz warzywny z ziemniakami na parze: Filet z kurczaka kroimy w dużą kostkę. Cebulę, paprykę, cukinię również

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jajko (po)sadzone na warzywach 201

obiad serwuję fasolkę z jajkiem sadzonym z dodatkiem suszonych pomidorów.  Danie jest kolorowe i tak pyszne, że mogłabym je jeść codziennie :) Składniki na 1 porcję: 1/2 opakowania zielonej fasolki szparagowej (u mnie cięta i mrożona) 1 jajko 3  pieczarki 3 suszone pomidory (Sottile Gusto - Biedronka) pieprz 3 łyżki oliwy - do smażenia Przygotowanie: Pomidory kroimy w paski. Pieczarki obieramy

Alutka-Gotuje
wieprzowina w jarzynach 117

Obiad na 4 - 6 porcji.   Składniki: 30 dag obranej marchewki 15 dag obranego selera 15 dag obranej pietruszki 1 średni por 15 dag fasolki szparagowej masło 600 gram łopatki przyprawy: sól, pieprz, musztarda, papryka słodka, magi, pieprz w ziarenkach ,liść laurowy, ziele angielskie dodatkowo : ryż - ugotowałam Parboiled Sposób wykonania: Obrane, umyte warzywa pokroiłam w plasterki,por w półksiężyce, fasolkę

Darcia w kuchni
"Krwisty" sok dodający energii 161

skóry, gdy potrzeba przekrawamy wzdłuż. Dynię przekrawa my na pół, wyjmujemy pestki, kroimy dynię na takie kawałki żeby weszła do wyciskarki ( hokkaido nie potrzeba obierać, inne dynie tak). Z fasolki szparagowej odcinamy końcówki. Swój sok wycisnęłam używając wyciskarki SANA z nałożonym stożkiem z drobnym sitkiem wyciskając na przemian wszystkie w arzywa. Po wyciśnięciu wymieszaj sok i wypij go bezpośrednio

Co na wege obiad?
Zupa z fasolki szparagowej "Opera" 99

wywar warzywny 1,5 L · fasolka szparagowa 40 dag · pomidory 2 szt · pieczarki 6-8 szt · tłuszcz · mąka pszenna 1-2 szt · koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki · śmietana 18 proc 2/3 szkl · sól · czarny pieprz mielony · cukier · przyprawa do zup  Fasolkę oczyścić, opłukać, odciąć końce, pokrajać na kawałki dłg 2-3 cm, zalać wywarem, ugotować. Pomidory umyć, sparzyć, obrać

Camilla w kuchni
Chiński makaron smażony z tofu, warzywami i sezamem 148

sojowy - 50g fasolki szparagowej                          - 1 łyżeczka miodu naturalnego - łyżka rodzynek - łyżeczka ziaren sezamu Wykonanie: - Grzyby mung zalać wrzątkiem i odstawić na pół godziny - Marchewkę i pora posiekać w plasterki, brokuła posiekać na małe kawałki(...)czosnek w kostkę, fasolkę przeciąć na krótkie kawałki, a grzyby mung w wąskie paski - Na odrobinie rozgrzanej oliwy podsmażyć czosnek, imbir i chili - Po 30 sekundach dodać pora, grzyby mung,  sos sojowy i trochę wody; dusić przez 2 minuty - Dodać pozostałe warzywa i rodzynki, przyprawić curry i cynamonem - Smażyć warzywa przez 4 minuty, podlewając wodą w razie potrzeby

Wegańska kuchnia orientalna
pomidorowa fasolka z bankietówkami 122

Bardzo prosty obiad. Do tego zabawny. Gdy nie macie czasu na poważne dania obiadowe, gdy wpadną niezapowiedziani głodni goście. Składniki: 0,5 kg zielonej fasolki szparagowej 2 łyżki masła 1 cebula 350 g małych paróweczek bankietowych 200g koncentratu pomidorowego 40 g mozzarelli 2 łyżki startego parmezanu świeża bazylia sól, pieprz 2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżka mąki Sposób przygotowania: Fasolkę

Pociąg Do Kuchni
Zupa jarzynowa z kapustą, fasolką, kalafiorem i koperkiem 63

być bardziej klasyczna zupa niż jarzynowa?:) Kojarzy mi się głównie z latem, kiedy to warzywa są najsmaczniejsze.  1 udko z kurczaka 1/2 kalafiora 1/2 kapusty 2 marchewki 300g fasolki szparagowej 1 pietruszka  3 ziemniaki  1 por 1 pęczek koperku sól, pieprz 1. Kalafior dzielimy na różyczki. Kapustę szatkujemy. Marchew i pietruszkę wraz z porem kroimy w plasterki

Szefowa kuchni
Sałatka z młodych ziemniaków z łososiem 70

młodych ziemniaków i łososia z dodatkiem zielonych warzyw: groszku, bobu i fasolki, polana sosem z jogurtu i sera – koziego lub fety. Czas : 20 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2   Składniki: 100 g wędzonego łososia 8 małych ziemniaków 1 szklanka bobu Garść groszku cukrowego Garść fasolki szparagowej Skórka otarta z cytryny Siekany koperek Sos 200 ml jogurtu naturalnego

Niedzielny kucharz
Zupa z fasolki szparagowej po generalsku 126

wywar z kurczaka 1,5 L · fasolka szparagowa 45 dag · kalafior 20 dag · makaron rurki 20 dag · szynka wieprzowa 10 dag · śmietana 18 proc 2/3 szkl · żółtka 2 szt · sól · czarny pieprz mielony · natka pietruszki · przyprawa do zup i potraw w płynie  Fasolkę oczyścić, opłukać, odciąć końce, pokrajać na kawałki dłg 2-3 cm, zalać wywarem, dodać opłukany

Camilla w kuchni
145. Sałatka z fasolki szparagowej 155

Fasolka szparagowa zazwyczaj ląduje na talerzy obok ziemniaków i jakiegoś mięska. Jednak czasem, gdy zostanie jej trochę po obiedzie, robię z niej sałatkę i jest to jedna z moich ulubionych sałatek.    ok. 0,5 kg ugotowanej fasolki 2 ogórki kiszone 2 ogórki zielone 1 cebula majonez sól, pieprz Wszystkie składniki kroimy, przyprawiamy i mieszamy z majonezem

Jadło i czytadło
sałatka z fasolki w azjatyckim stylu 266

chrupiąca, taka jest najsmaczniejsza. Dobry dodatek do mięs nie tylko azjatyckich. I świetna jako zimna sałatka - polecam. Inspiracją był przepis z  tej  strony. składniki 500 g zielonej fasolki szparagowej 2 łyżeczki nasion sezamu 3 ząbki czosnku, starte 1 łyżka tartego imbiru 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki octu ryżowego 1 + 1/2 łyżki oleju roślinnego 1-  2 ząbki

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania