farsz np. do papryki (zobacz Papryka faszerowana kuskusem ) albo zrobić z niego bazę pysznej sałatki. Sałatka z kaszą kuskus - przepis na 4 porcje Do przygotowania sałatki będziesz potrzebować: 200g fasolki szparagowej, ok. 250ml bulionu warzywnego, 150g kaszy kuskus, 50g orzechów pekan, 5 kulek mini mozzarelli, łyżkę oleju, 1/4 łyżeczki kuminu, 1/4 łyżeczki anyżu, 1/4 łyżeczki mielonej kolendry, łyżkę sosu sojowego
Z notatnika dietetykaChlorofil🌿 poza odkwaszaniem ma również właściwości oczyszczające nasz organizm - nawet z metali ciężkich. Czym więcej zielonego tym lepiej... Składniki: 200g kaszy kuskus 1 mały zielony ogórek 1 szkl. fasolki szparagowej 1/4 lub 1/3 kapusty pekińskiej 1 papryka sól pieprz 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka musztardy 7 łyżek oliwy sok z cytryny 1 łyżka natki pietruszki Przygotowanie: Kaszę przygotować
Dieta Rozdzielna i Zdrowiesprawdzić sami jakie jest ono smaczne. Suflet tego rodzaju zrobiłam po raz pierwszy, jestem pewna jednak że nie ostatni. Składniki: na dwie porcje 150 g obranych ziemniaków 150 g fasolki szparagowej mrożonej 200 g marchewki z groszkiem mrożonej 1 żółtko 2 białka ½ szkl. mleka ½ łyżki masła ½ łyżki mąki 1 łyżka almette chrzanowe Sól Pieprz Chrzan tarty Wykonanie: Ziemniaki kroimy
Smaki Ewymiękka, w sam raz słona i leciutko słodkawa. Następnym razem chyba dodam parę kryształków cukru mniej. SKŁADNIKI na 9-10 słoików o pojemności 0,9 l: 5 kg fasolki szparagowej 9-10 pełnych łyżeczek soli 9-10 łyżeczek cukru WYKONANIE: Słoiki i nakrętki umyć, sparzyć wrzącą wodą, lub wyprażyć w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 110 stopni z termo
Kuchenne zapiski Edytyrondelka wlać oliwy na to wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę oraz kawałek dobrej pokrojonej kiełbasy lub boczku. Wszystko pięknie podsmażyć. Młodą fasolkę szparagową, pokroić na mniejsze kawałki i wsypać do rondelka. Zalać wodą, aby się rzeczy przykryły. Dosypać majeranku, czubrycy zielonej, liścia laurowego, i ostrej papryki oraz soli do smaku. Gotować na średnim ogniu, jak fasolka zacznie mięknąc dodać kilka
Smaki Przyprawy i Kolorywywar warzywny 1,5 L · fasolka szparagowa 30 dag · marchew 1 szt · seler 1/4 szt · papryka czerwona 2-3 str · kalafior 15 dag · tłuszcz · pomidory 2 szt · mąka pszenna 1-2 łyżki · sól · przyprawa do zup · czarny pieprz mielony Fasolkę oczyścić, opłukać, odciąć końce, pokrajać na kawałki dłg 2-3 cm. Marchew, seler i paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać
Camilla w kuchnirondelka wlać oliwy na to wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę oraz kawałek dobrej pokrojonej kiełbasy lub boczku. Wszystko pięknie podsmażyć. Młodą fasolkę szparagową, pokroić na mniejsze kawałki i wsypać do rondelka. Zalać wodą, aby się rzeczy przykryły. Dosypać majeranku, czubrycy zielonej, liścia laurowego, i ostrej papryki oraz soli do smaku. Gotować na średnim ogniu, jak fasolka zacznie mięknąc dodać kilka
Kulinarna rozmowaSkładniki: mała główka młodej, białej kapusty 200 g żółtej fasolki szparagowej, ugotowanej w osolonej wodzie pęczek rzodkiewek 2 pomidory, najlepiej malinowe 1 szklanka jogurtu naturalnego pęczek koperku sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Kapustę szatkujemy drobno, rzodkiewki kroimy na cienkie plasterki, pomidory w kostkę, fasolki na pół, a koperek siekamy. Warzywa przekładamy
Moja smaczna kuchniałagodna, więc z powodzeniem mogą ją jeść dzieci. Z podanych proporcji wychodzi ok. 14 słoików 0,33 l Co potrzeba na sałatkę: 2 kg mniejszych ogórków, 2 kg fasolki szparagowej, 1 kg cebuli, 1 łyżka soli Co potrzeba na zalewę: 1/2 szklanki oleju rzepakowego, 1 szklanka octu, 2 szklanki cukru, 2 koncentraty pomidorowe (80 g), 4 łyżki
Bułka z Chlebemsiekałam, że palec ucięłam. Osssssstre mają noże ;) Ale warto było ;) Składniki (4 porcje): szklanka ryżu + 2,5 szklanki wody 300 g piersi z kurczaka średnia cukinia 300 g fasolki szparagowej zielonej pęczek cebulki dymki 4 łyżki oleju puszka mleczka kokosowego sól, pieprz łyżeczka żółtej pasty curry (można więcej) Wodę na ryż posolić i zagotować. Kurczaka pokroić w dużą kostkę, cukinię
coolinarnySkładniki ok 500 g fasolki szparagowej (u nas żółta, szeroka) 1 cebula 2 małe lub jedna duża puszka tuńczyka w sosie własnym 2-3 pomidory posiekana natka pietruszki trochę masła do smażenia sól, świeżo zmielony pieprz ocet balsamiczny Przygotowanie Fasolkę umyjcie, pokrójcie na kawałki, ugotujcie w wodzie z dodatkiem soli i cukru, po ugotowaniu przelejcie zimną wodą. Posiekajcie cebulę
OliveandThymesmaczne i faktycznie w jednym urządzeniu można przygotować tak smaczny obiad :) Przepis jest na 4 porcje. Składniki: 500g filetu z kurczaka, 2 małe papryki, 1 cukinia, 2 cebule, 100g fasolki szparagowej, sól, pieprz, szczypta tymianku (suszony), 250g ziemniaków, 500 ml wody Przepis na gulasz warzywny z ziemniakami na parze: Filet z kurczaka kroimy w dużą kostkę. Cebulę, paprykę, cukinię również
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!obiad serwuję fasolkę z jajkiem sadzonym z dodatkiem suszonych pomidorów. Danie jest kolorowe i tak pyszne, że mogłabym je jeść codziennie :) Składniki na 1 porcję: 1/2 opakowania zielonej fasolki szparagowej (u mnie cięta i mrożona) 1 jajko 3 pieczarki 3 suszone pomidory (Sottile Gusto - Biedronka) pieprz 3 łyżki oliwy - do smażenia Przygotowanie: Pomidory kroimy w paski. Pieczarki obieramy
Alutka-GotujeObiad na 4 - 6 porcji. Składniki: 30 dag obranej marchewki 15 dag obranego selera 15 dag obranej pietruszki 1 średni por 15 dag fasolki szparagowej masło 600 gram łopatki przyprawy: sól, pieprz, musztarda, papryka słodka, magi, pieprz w ziarenkach ,liść laurowy, ziele angielskie dodatkowo : ryż - ugotowałam Parboiled Sposób wykonania: Obrane, umyte warzywa pokroiłam w plasterki,por w półksiężyce, fasolkę
Darcia w kuchniskóry, gdy potrzeba przekrawamy wzdłuż. Dynię przekrawa my na pół, wyjmujemy pestki, kroimy dynię na takie kawałki żeby weszła do wyciskarki ( hokkaido nie potrzeba obierać, inne dynie tak). Z fasolki szparagowej odcinamy końcówki. Swój sok wycisnęłam używając wyciskarki SANA z nałożonym stożkiem z drobnym sitkiem wyciskając na przemian wszystkie w arzywa. Po wyciśnięciu wymieszaj sok i wypij go bezpośrednio
Co na wege obiad?wywar warzywny 1,5 L · fasolka szparagowa 40 dag · pomidory 2 szt · pieczarki 6-8 szt · tłuszcz · mąka pszenna 1-2 szt · koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki · śmietana 18 proc 2/3 szkl · sól · czarny pieprz mielony · cukier · przyprawa do zup Fasolkę oczyścić, opłukać, odciąć końce, pokrajać na kawałki dłg 2-3 cm, zalać wywarem, ugotować. Pomidory umyć, sparzyć, obrać
Camilla w kuchnisojowy - 50g fasolki szparagowej - 1 łyżeczka miodu naturalnego - łyżka rodzynek - łyżeczka ziaren sezamu Wykonanie: - Grzyby mung zalać wrzątkiem i odstawić na pół godziny - Marchewkę i pora posiekać w plasterki, brokuła posiekać na małe kawałki(...)czosnek w kostkę, fasolkę przeciąć na krótkie kawałki, a grzyby mung w wąskie paski - Na odrobinie rozgrzanej oliwy podsmażyć czosnek, imbir i chili - Po 30 sekundach dodać pora, grzyby mung, sos sojowy i trochę wody; dusić przez 2 minuty - Dodać pozostałe warzywa i rodzynki, przyprawić curry i cynamonem - Smażyć warzywa przez 4 minuty, podlewając wodą w razie potrzeby
Wegańska kuchnia orientalnaBardzo prosty obiad. Do tego zabawny. Gdy nie macie czasu na poważne dania obiadowe, gdy wpadną niezapowiedziani głodni goście. Składniki: 0,5 kg zielonej fasolki szparagowej 2 łyżki masła 1 cebula 350 g małych paróweczek bankietowych 200g koncentratu pomidorowego 40 g mozzarelli 2 łyżki startego parmezanu świeża bazylia sól, pieprz 2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżka mąki Sposób przygotowania: Fasolkę
Pociąg Do Kuchnibyć bardziej klasyczna zupa niż jarzynowa?:) Kojarzy mi się głównie z latem, kiedy to warzywa są najsmaczniejsze. 1 udko z kurczaka 1/2 kalafiora 1/2 kapusty 2 marchewki 300g fasolki szparagowej 1 pietruszka 3 ziemniaki 1 por 1 pęczek koperku sól, pieprz 1. Kalafior dzielimy na różyczki. Kapustę szatkujemy. Marchew i pietruszkę wraz z porem kroimy w plasterki
Szefowa kuchnimłodych ziemniaków i łososia z dodatkiem zielonych warzyw: groszku, bobu i fasolki, polana sosem z jogurtu i sera – koziego lub fety. Czas : 20 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 Składniki: 100 g wędzonego łososia 8 małych ziemniaków 1 szklanka bobu Garść groszku cukrowego Garść fasolki szparagowej Skórka otarta z cytryny Siekany koperek Sos 200 ml jogurtu naturalnego
Niedzielny kucharzwywar z kurczaka 1,5 L · fasolka szparagowa 45 dag · kalafior 20 dag · makaron rurki 20 dag · szynka wieprzowa 10 dag · śmietana 18 proc 2/3 szkl · żółtka 2 szt · sól · czarny pieprz mielony · natka pietruszki · przyprawa do zup i potraw w płynie Fasolkę oczyścić, opłukać, odciąć końce, pokrajać na kawałki dłg 2-3 cm, zalać wywarem, dodać opłukany
Camilla w kuchniFasolka szparagowa zazwyczaj ląduje na talerzy obok ziemniaków i jakiegoś mięska. Jednak czasem, gdy zostanie jej trochę po obiedzie, robię z niej sałatkę i jest to jedna z moich ulubionych sałatek. ok. 0,5 kg ugotowanej fasolki 2 ogórki kiszone 2 ogórki zielone 1 cebula majonez sól, pieprz Wszystkie składniki kroimy, przyprawiamy i mieszamy z majonezem
Jadło i czytadłochrupiąca, taka jest najsmaczniejsza. Dobry dodatek do mięs nie tylko azjatyckich. I świetna jako zimna sałatka - polecam. Inspiracją był przepis z tej strony. składniki 500 g zielonej fasolki szparagowej 2 łyżeczki nasion sezamu 3 ząbki czosnku, starte 1 łyżka tartego imbiru 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki octu ryżowego 1 + 1/2 łyżki oleju roślinnego 1- 2 ząbki
Stare Garyprzyrządzenia, póki jeszcze mnóstwo świeżych warzyw dostępnych jest na ryneczku! * kasza gryczana- 1 szklanka * cebula- 1 duża * burak- 1 średni * papryka czerwona- 1 mała * marchewka- 1 szt. * fasolka szparagowa- garść * przyprawy: sól, pieprz, tymianek, suszona papryczka chili * oliwa- 1/3 szklanki Kaszę gryczaną opłukać i ugotować w osolonej wodzie. W międzyczasie pokrojoną cebulę zeszklić na oliwie (nie zmniejszajcie ilości!). Następnie
Kraina Miodem Płynąca