jeśli ktoś jeszcze o niej nie słyszał to zapraszam na stronę https://fififo.com/ Składniki: 1 szklanka ugotowanej czerwonej quinoy 1 woreczek młodego bobu 250 gram zielonej fasolki szparagowej 250gram zielonego groszku 1/8 kiszonej limonki 2 ząbki czosnku garść świeżych listków szałwi oliwa z oliwek pieprz sól Wykonanie: Fasolkę obieramy i kroimy na kawałki, groszek wyłuskujemy z łupinek
Quinoa Raz!kiedyś się zmobilizować i to nadrobić.Dziś zapraszam na szybką do zrobienia zupkę, no i oczywiście nie tylko szybką, a także smaczną. 1-2 marchewki 20-30 dkg żółtej fasolki szparagowej 0,5 szkl. ryżu sól,pieprz domowa vegeta listek, ziele śmietanka 18% koperek Do garnka wlać bulion, pokrojoną marchewkę, fasolkę, ryż i przyprawy.Dodać koncentrat pomidorowy.Gotowa
Moje domowe kucharzenieSezon na fasolkę szparagową jest w pełni. Zazwyczaj jemy ją w z dodatkiem bułki tartej, klasycznie, ale może warto spróbować innych pomysłów na fasolkę? O tym, że warto ją jeść i dlaczego surowa jest
Szybko Tanio Smaczniedusimy jeszcze chwilę. Płyn musi odparować. Następnie wyłączamy ogień i przykrywamy pokrywką. Teraz czas na dodatek, który do tego wymyśliliśmy. Składniki: 1 papryka żółta 250 gram zielonej fasolki szparagowej kilka pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku rzeżucha oliwa z oliwek pieprz Paprykę kroimy w długie paski, czosnek w plasterki. Fasolkę obieramy z końcówek i wrzucamy do lekko osolonego wrzątku
vegetaniepolecić z czystym sumieniem. 3 podudzia z kurczaka 30 g suszonych grzybów 1 mała czerwona cebula pęczek pietruszki 1 łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz przyprawa Knorr "Do złotego kurczaka" fasolka szparagowa sezam Grzyby całą noc moczymy w wodzie. Mięso z podudzia delikatnie i ostrożnie wycinamy nożem. Chodzi o to, żeby zdjąć skórę tak, żeby trzymała się na końcówce kości(...)Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w 180 stopniach pod przykryciem 50 minut, a następnie 15 minut bez przykrycia. Fasola szparagowa: gotujemy w osolonej wodzie, aż będzie miękka. Sezam prażymy na suchej patelni, a następnie zdejmujemy go z patelni. Ugotowaną fasolkę przesmażamy na maśle, dodajemy uprażony sezam i smażymy jeszcze kilka minut. Podajemy fasolę z faszerowanymi udkami. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje
Marder&Marder Manufactureogólnym rozrachunku powinny stanowić 2 kg, ponieważ na taką ilość wystarczy przygotowanej przeze mnie zalewy :) Składniki: - 350 g zielonej papryki - 580 g ogórków gruntowych - 410 g cebulki - 400 g fasolki szparagowej (żółtej i zielonej) - 260 g marchewki - sól - przyprawy (pieprz ziołowy, pieprz prawdziwy, papryka ostra, pieprz cayenne, zioła prowansalskie) Końcówki fasolki obciąć, zagotować wodę, wrzucić je na osolony wrzątek
Zdrowie na języku :Pstyle="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki na małą blaszkę 24 cm : 1 kurczak 2 szklanki ryżu 1/2 opakowania mrożonej fasolki szparagowej ( no najlepsza świeża , ale jeszcze nawet nie kwitnie – nie ta pora roku ) 2 duże cebule 1/2 szklanki ketchupu 3 szklanki wody sól , chilli do smaku Marynata : 1 łyżeczka(...)Reszta kawałków wylądowała na dwie godziny w marynacie ( składniki na marynatę po prostu wymieszać ze sobą i pokryć kuraka ) . Na niedużą blaszkę wysypujemy nie ugotowany ryż , rozkładamy równomiernie , posypujemy fasolką ( nie trzeba rozmrażać ) , układamy na koniec krążki cebuli -równo po całej powierzchni , tak aby przykryły całkowicie ryż z fasolką . Całość zalewamy ketchupem wymieszanym z wodą ( 3 szklanki ) , lekko dosalamy gdyż
Ogrodnik w podróżySuper kotlet w zdrowej dietetycznej wersji bez zbędnych kalorii. Ciekawy sposób podania, budzi ciekawość i robi wrażenie 🙂 Składniki 1 pierś z kurczaka 1/2 marchewki 80 g mrożonej fasolki szparagowej 4 pieczarki 1/2 cebuli sólo,pieprz 1/2 łyżeczki harissy 1/2 łyżeczki przyprawy suszone pomidory z bazylią 3 łyżeczki oleju rzepakowego Fasolkę zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na … Czytaj dalej Pierś z kurczaka
gotuj ze mnąkurczaka 10- 15 cebulek szalotek w zalewie octowe j ( u mnie małe zwykłe cebulki które miałam włożone wg wspomnianego wcześniej przepisu) lub czerwona cebula pół szklanki ugotowanej, pokrojonej fasolki szparagowej po pół strąka papryki czerwonej, żółtej i zielonej przyprawa gyros, sól, pieprz i oliwa bazylia, estragon - świeże Przygotowanie : Cebulki osączyć, fasolkę ugotować i też osączyć, kurczaka pokroić w kostkę
Proste Potrawymożemy mieć pożytek z roślin sezonowych, przynajmniej do momentu, aż klimat ociepli się na tyle, że wszystkie umrą. Dlatego postanowiłem zrobić danie z jednej z moich letnich ulubienic. Składniki: - fasolka szparagowa - margaryna - nać pietruszki - cytryna Wykonanie: Obcinamy końcówki strąków fasoli. Ja robię to za pomocą nożyczek. Gotujemy do miękkości. W patelni rozpuszczamy margarynę i podsmażamy delikatnie fasolkę
Kryzysowa Książka KucharskaSkładniki: ? 2 garści fasolki szparagowej ? 1 szklanka piwa jasnego ? 1 szklanka mąki pszennej ? 1/4 szklanki nasion sezamu ? 1 jajko ? sól, pieprz ? olej do smażenia Wykonanie: ? Z fasolki obciąć końcówki, ugotować w osolonej wodzie. Ma być sprężysta. ? Piwo, sezam, mąkę, jajko roztrzepać w miseczce, przyprawić i odstawić do lodówki na 30 minut. ? Olej rozgrzać na patelni, fasolkę zanurzać w cieście
To co kochampęczakiem oraz z surówką czy sałatą. PRZEPIS NA DUSZONY KURCZAK Z FASOLKĄ Składniki na kurczaka duszonego: 4-6 porcji kurczaka – u mnie dwa udka i dwa podudzia 300g fasolki szparagowej 2 cebule olej sól pieprz oregano 1 puszka siekanych pomidorów lub 1 słoik domowych, wekowanych – przepis Jak zrobić duszony kurczak z fasolką: Zaczynamy od naczyń. Do przepisu potrzebujemy
Dorota SmakujeSezon na fasolkę tuż przed nami. Uwielbiam fasolkę i już z niecierpliwością na nią czekam. I zrobię sobie taką oto sałatkę, bo była pyszna! Składniki: 200 g fasolki szparagowej 1 nieduża czerwona papryka 2-3 pomidory kilka ogórków gruntowych szczypiorek koperek sól, pieprz olej 1 ząbek czosnku Sposób przygotowania: 1. Fasolkę umyć, oczyścić, ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku
Kuchnia domowa AniUwielbiam takie posiłki, a dodatkowo zajmują mało czasu! Sos sojowy nadaje wyrazistego smaku oraz zapachu. Palce lizać! Składniki: 1 kostka (180g) tofu wędzonego 50g suchego ryżu białego 200f fasolki szparagowej 2 łyżki sosu sojowego przyprawy: pieprz, sól, czosnek granulowany, papryka słodka olej do smażenia Sposób przygotowania: W garnkach gotujemy ryż i fasolkę (ok. 10 minut). Tofu kroimy w kostkę. Ugotowany
Truskawkowa Fiestamięs ,choć przyznam się szczerze ,że ja to ją mogę samą wcinać-jest po prostu pyszna,zupełnie inna a zarazem bardzo prosta do zrobienia-polecam gorąco Składniki: 40 dag fasolki szparagowej 2 młode marchewki pączek natki pietruszki cebulka czerwona 3 łyżki oliwy lub oleju szczypta cukru, ocet ,sól,pieprz -do smaku Przygotowanie: Fasolkę płuczemy,obcinamy końcówki,marchewkę obieramy,wrzucamy razem
Swojskie jedzonko