fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:125/256)

Fasolka w migdałowej panierce 110

dodacie masła będzie wege. W mojej kuchni dużo używam migdałów które zastępuję bułką tartą. Jest to zdrowsza wersja panierki. Patelnia rozmaitości, dużo witamin, i do tego smacznie. 1/2 kg fasolki szparagowej 7 pomidorków koktajlowych 1/4 brokuła 1 marchewka 4 łyżki kukurydzy z puszki natka pietruszki, koper świeży, bazylia sól, pieprz, płatki chili 4 łyżki migdałów 1 łyżka masła 1 ząbek

wesoła kuchnia
Sałatka z fasolki szparagowej do słoików 290

ostrym sosie chilli i ketchupie-polecam zimą do ryżu i nie tylko,przepis robiony w mojej rodzinie od wielu lat -ciągle do niego wracamy,spróbujcie sami! Składniki: 1 kg fasolki szparagowej 1 kg papryki 1 szkl.oleju 4 cebule ok łyżeczki papryki ostrej(do smaku) małe opakowanie ketchupu ostrego(nie całe) sos chilli ostry w małej butelce(nie cały) sól

Swojskie jedzonko
Fasolka szparagowa w panierce. 139

czoraj zrobiłem sobie coś takiego. :)   Składniki : młoda fasolka szparagowa żółta lub zielona olej lub oliwa z oliwek bułka tarta sól woda Sposób wykonania :   F asolkę opłucz, odetnij końce, wrzuć do rondla i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Następnie odcedź, fasolkę polej olejem lub oliwą , posyp bułką tartą , wymieszaj. Dopraw do smaku solą. Podawaj zaraz po przygotowaniu

Przepisy i porady kulinarne
Prosta sałatka postna ze szprotkami 156

mięsa, dlatego dzisiaj przepis na szybką sałatkę postną zaledwie z kilku składników. SAŁATKA POSTNA ze SZPROTKAMI Składniki: Miks sałaty lodowej, roszponki, rzymskiej 4 jajka 150 g zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona)  1 puszka szprotek w oleju 1/2 czerwonej cebuli sól i pieprz do smaku oliwa do skropienia Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, kroimy w ćwiartki. Szproty odsączamy

Bon appetit mon amie
Kaszotto z kurkami i zieloną fasolką 101

Składniki: kasza jęczmienna 50 g na osobę kurki świeże 200 - 150 g seler naciowy fasolka szparagowa zielona boczek wędzony parzony cebula biała sól i pieprz świeży koperek Przygotowanie: Boczek pokroić w kostkę. Podsmażyć razem z cebulką. Grzyby oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Poddusić razem. Dodać podgotowaną fasolkę oraz pokrojonego selera i ugotowaną kaszę. Nie ma co więcej pisać. Krótko

Karczma Honorietty
Lekka sałatka z olejem rydzowym 138

przekąską w wersji solo. Idealnie, a jednocześnie prosto skomponowane składniki - wybornie smakują z charakterystycznym posmakiem oleju rydzowego. Sami spróbujcie! 4-5 liści sałaty lodowej  1 jajko 1 garść fasolki szparagowej (żółtej)  1/2 pomidora 2-3 łyżki posiekanego koperku Dodatkowo: 3-4 łyżki oleju rydzowego 1 łyżeczka octu winnego sól, pieprz Do posypania: groszek ptysiowy płatki migdałowe Jajka ugotować

Di gotuje
Zielona fasolka w curry 127

Fasolka szparagowa jest świetna zwyczajnie z wody. To wiedzą wszyscy. Wszyscy wiedzą też, że nie ma gorszej rzeczy niż zgrubiałe włókna, które nie zawsze da się wyeliminować podczas obierania. Na szczęście teraz jeszcze fasolka jest świeża i bez włókien. Choć można mieć pecha i kupić fasolkę, która okazuje się być nieco zleżana. Serio – ... [Read more

Gotuj z Blue Raven
na maśle fasolkowa zupa z kaszą gryczaną jasną... 134

Składniki: woda 3 litry, warzywa mrożone 1 opakowanie, mrożona fasolka szparagowa 1 opakowanie, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, masło 2 łyżki, śmietana gęsta 1 łyżka, mąka pszenna 1 łyżka, kasza gryczana 2 saszetki/jasna wodę zagotować, wsypać zupę jarzynową i fasolkę mrożoną, gotować z 15 minut wsypać kucharka, pieprz, masło i gotować z 10 minut, na koniec zabielić

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka nicejska, a może wariacja na temat sałatki nicejskiej? ;) 167

czasie, mam nadzieję, że niewiele się tam zmieniło ;) Jak już przygotujecie sałatkę, nie zapomnijcie o dodaniu łososia! :P Składniki (1-2 porcje) : Sałatka: garść szpinaku baby 8-10 sztuk fasolki szparagowej 8-10 sztuk pomidorków koktajlowych kilka czarnych oliwek pół czerwonej cebuli jajko na twardo łosoś wędzony Sos: 3 łyżki oleju łyżka octu pół ząbka czosnku "duże pół" łyżeczki miodu

Czerwona Porzeczka
Marynowana fasolka szparagowa 160

wysoką jakość oraz nie zwierają konserwantów. Dzisiaj mam dla Was przepis na marynowaną szparagówkę. To doskonały dodatek do wielu dań i przekąsek. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1,5 kg  fasolki   szparagowej, kilka gałązek  kwiatu   kopru, ziarna  pieprzu, liście   laurowe, ziele   angielskie, gorczyca, 10-12 ząbków  czosnku, Zalewa: 2 szklanki wody, 1 szklanka octu

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sałatka z kaszą kuskus 96

farsz np. do papryki (zobacz Papryka faszerowana kuskusem ) albo zrobić z niego bazę pysznej sałatki. Sałatka z kaszą kuskus - przepis na 4 porcje Do przygotowania sałatki będziesz potrzebować: 200g fasolki szparagowej, ok. 250ml bulionu warzywnego, 150g kaszy kuskus, 50g orzechów pekan, 5 kulek mini mozzarelli, łyżkę oleju, 1/4 łyżeczki kuminu, 1/4 łyżeczki anyżu, 1/4 łyżeczki mielonej kolendry, łyżkę sosu sojowego

Z notatnika dietetyka
Chlorofilowa sałatka kuskus 263

Chlorofil🌿 poza odkwaszaniem ma również właściwości oczyszczające nasz organizm - nawet z metali ciężkich. Czym więcej zielonego tym lepiej... Składniki: 200g kaszy kuskus 1 mały zielony ogórek 1 szkl. fasolki szparagowej 1/4 lub 1/3 kapusty pekińskiej 1 papryka sól  pieprz 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka musztardy 7 łyżek oliwy  sok z cytryny 1 łyżka natki pietruszki Przygotowanie: Kaszę przygotować

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Suflet warzywny 120

sprawdzić sami jakie jest ono smaczne. Suflet tego rodzaju zrobiłam po raz pierwszy, jestem pewna jednak że nie ostatni. Składniki: na dwie porcje 150 g obranych ziemniaków 150 g fasolki szparagowej mrożonej 200 g marchewki z groszkiem mrożonej 1 żółtko 2 białka ½ szkl. mleka ½ łyżki masła ½ łyżki mąki 1 łyżka almette chrzanowe Sól Pieprz Chrzan tarty Wykonanie: Ziemniaki kroimy

Smaki Ewy
Fasolka szparagowa w słoikach na zimę 369

miękka, w sam raz słona i leciutko słodkawa. Następnym razem chyba dodam parę kryształków cukru mniej. SKŁADNIKI na 9-10 słoików o pojemności 0,9 l: 5 kg fasolki szparagowej 9-10 pełnych łyżeczek soli 9-10 łyżeczek cukru WYKONANIE: Słoiki i nakrętki umyć, sparzyć wrzącą wodą, lub wyprażyć w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 110 stopni z termo

Kuchenne zapiski Edyty
Fasolka szparagowa po bretońsku 126

rondelka wlać oliwy na to wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę oraz kawałek dobrej pokrojonej kiełbasy lub boczku. Wszystko pięknie podsmażyć. Młodą fasolkę szparagową, pokroić na mniejsze kawałki i wsypać do rondelka. Zalać wodą, aby się rzeczy przykryły. Dosypać majeranku, czubrycy zielonej, liścia laurowego, i ostrej papryki oraz soli do smaku. Gotować na średnim ogniu, jak fasolka zacznie mięknąc dodać kilka

Smaki Przyprawy i Kolory
Zupa z fasolki szparagowej po rumuńsku 125

wywar warzywny 1,5 L · fasolka szparagowa 30 dag · marchew 1 szt · seler 1/4 szt · papryka czerwona 2-3 str · kalafior 15 dag · tłuszcz · pomidory 2 szt · mąka pszenna 1-2 łyżki · sól · przyprawa do zup · czarny pieprz mielony  Fasolkę oczyścić, opłukać, odciąć końce, pokrajać na kawałki dłg 2-3 cm. Marchew, seler i paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać

Camilla w kuchni