fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:133/256)

Polska minestrone z wielkanocnym akcentem 181

wiosenna zupa z dodatkiem rewelacyjnego makaronu i naszej polskiej białej kiełbasy. Czy może być coś smaczniejszego? Nie sądzę! Składniki : * włoszczyzna * porcja rosołowa z kurczaka * 2 surowe białe kiełbasy  * fasolka szparagowa zielona * 2 pomidory * kilka pieczarek  * łyżka oliwy z oliwek  * świeża natka pietruszki * szklanka makronu conchiglie rigate Malma  * sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Przygotować wywar na porcji

Magiczne Życie Marty
Zapiekanka Miś 139

Zapiekanka Miś Dziś coś szybkiego, prostego. Makaron z warzywami i kurczakiem. Składniki: ·        1 filet z kurczaka ·        ½ kg fasolki szparagowej ·        2 papryki czerwone ·        1 opakowanie makaronu dowolnego ·        Olej do smażenia(...)kroimy w kostkę. 2.   Prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą oraz curry. 3.   Makaron gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu układamy na dnie naczynia żaroodpornego. 4.   Fasolki usuwamy końcówki, kroimy na połówki i gotujemy również w osolonej wodzie. 5.   Na makron wykładamy mięso. 6.   Papryki kroimy na połówki, usuwamy nasiona i kroimy w drobne paseczki

Kulinarna Chwila
Zupa warzywna (wiosenna) 116

roku. Pietruszka? Zawsze o tej porze trzyma cenę, więc nie widzimy w czym problem. Składniki: 1/2 główki kapusty 2 młode marchewki 5 młodych ziemniaków 300 g zielonej fasolki szparagowej 1 pietruszka 1 mały seler 1,5 litra zimnej wody 1 liść laurowy 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka masła koperek sól, pieprz Przygotowanie: Kapustę szatkujemy. Pozostałe warzywa chlastamy

R'n'G Kitchen
Zupa krem z leczo 131

niego nową, równie pyszną potrawę. \ Składniki 1 cukinia (400-500 g) 1 kabaczek (400-500 g) 1 strąk czerwonej papryki 1 strąk papryki żółtej 250 g pieczarek 250 g fasolki szparagowej żółtej 250 g parówek wieprzowych 1 duża marchew 500 g pomidorów 190 g koncentratu pomidorowego 5 łyżek oleju rzepakowego 3 ząbki czosnku 4 krople sosu tabasco 1 łyżka mielonej

R'n'G Kitchen
Zielona fasolka szparagowa z pomidorkami, fetą i komosą ryżową 190

Składniki (na 1 porcję) - 2 łyżki komosy ryżowej (ok. 28 g), - 2 garście zielonej fasolki szparagowej (ok. 100 g), - 8 pomidorków koktajlowych (ok. 160 g), - 1/3 kostki sera typu feta (ok. 89 g), - łyżka oliwy z oliwek (ok. 10 g), - ząbek czosnku, - łyżka soku z cytryny (ok. 10 ml), - przyprawy: sól, pieprz, - łyżka nasion słonecznika (ok. 10 g). Sposób przygotowania

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Włoska zupa Minestrone. 245

także pokroić w kostkę, dodać do zupy. Gotować do miękkości warzyw. W tym czasie cukinię pokroić w kostkę, a fasolkę na 2 cm kawałki. Kiedy warzywa są miękkie dodać fasolkę szparagową a po kilku minutach wrzucić cukinię. Dolać passatę a jeśli zupa jest za gęsta dolać odrobinę wody. Czosnek zetrzeć na tarce i wrzucić do zupy. Doprawić do smaku

Radość kipiąca uśmiechem.
Gulasz z fasolką szparagową 181

mięsa od łopatki 500 g fasolki szparagowej 1 cebula 150 g pieczarek 3 ząbki czosnku 2 marchewki 1 papryka czerwona 3 pomidory 2 szkl rosołu lub wywaru warzywnego sól pieprz zioła do smaku (oregano, bazylia,majeranek, lubczyk, hyzop, chili, słoda papryka) tłuszcz do smażenia łyżka mąki Mięso kroimy w drobną kostkę , wszystkie warzywa i pieczarki kroimy w kostkę

Gotowanie jest łatwe
Kurczak w warzywach 183

Połączenie uwielbianego przez wielu kurczaka z duszonymi warzywami sprawdza się. Polecamy.  Składniki 4 udka kurczaka 3 marchewki kalarepa 250 g zielonej fasolki szparagowej ( może być mrożona ) 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 3 cebule 3 łyżki oliwy sól pieprz 100 ml wytrawnego białego wina puszka pomidorów (400 g) 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka estragonu 1 świeży

R'n'G Kitchen
klopsiki z fasolką i makaronem... 228

sztuka, oregano 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, bułka tarta 3/4 szklanki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 2 sztuki, fasolka szparagowa 50 dag/opakowanie, przecier pomidorowy 150 ml, woda 3 szklanki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, makaron 25 dag, rzeżucha - ile potrzeba mielone z indyka wymieszać dobrze

W Mojej Kuchni Lubię
Pasztet z fasolki szparagowej 100

Składniki: ? 1/2 kg fasolki szparagowej ? 6 jajek ? 2 bułki kajzerki ? 2 średnie cebule ? 100 g sera żółtego ? pęczek natki pietruszki i kolendry ? olej do smażenia ? po 1/2 małej papryki żółtej, pomarańczowej i czerwonej ? sól, pieprz, majeranek Sos chrzanowy: ? 1 szklanka śmietany kwaśnej ? 2 łyżki chrzanu startego ? 1 łyżka majonezu ? 2 łyżki soku z cytryny ? sól, pieprz, cukier do smaku ? pęczek

To co kocham
Zupa jarzynowa 102

Zupa jarzynowa. Zupa jarzynowa       Kremowa, letnia zupa jarzynowa z ziemniakami, marchewką, groszkiem, fasolką, cebulą i makaronem. Zupa zabielana śmietaną, ze świeżymi ziołami: koperkiem i natką pietruszki. prosty przepis krok po kroku domowa zupa warzywna ze wszystkiego jarzynówka zaprawiana śmietaną Zupa jarzynowa. Zupa jarzynowa przepis       Tą łatwą zupę jarzynową można tak naprawdę przygotować z dowolnymi(...)oliwy 1 pokrojona w drobną kostkę marchewka 3 ziemniaki pokrojone w kostkę 1,5 litra rosołu z kurczaka lub jarzynowego 1 szklanka zielonego groszku świeżego lub mrożonego 1 szklanka fasolki szparagowej, pokrojona w około 1,5cm kawałki około 70g makaronu nitki 1/2 szklanki śmietany (30% lub 18%) sól i mielony pieprz do smaku Zupa jarzynowa Krok 1. W garnku

Moja Książka Kucharska
Gnocchi w zielonych warzywach 132

razem szybkie danie dla dwóch osób,  bez mięsa  z dużą ilością zielonych warzyw.     Składniki: -35 dkg gnocchi -15 dkg zielonych fasolek szparagowych -20 dkg brokuła -10 dkg groszku cukrowego -2 szczypiorki z cebulkami -5 dkg twardego żółtego sera -sól, pieprz lub przyprawa harissa -odrobina masła, olej -ewentualnie cytryna Szczypiorek kroimy na kawałki. Brokuła dzielimy na mniejsze

Maminek kulinarny
Sałatka jarzynowa z marynowaną dynią 253

Porcja dla 10 osób Koszt przygotowania: 16,00 zł SKŁADNIKI na sałatkę: 8 średnich ziemniaków sałatkowych 2 duże marchewki 1 szklanka groszku mrożonego lub konserwowego 1 szklanka zielonej fasolki szparagowej (użyłem mrożonej) 1 puszka kukurydzy konserwowej 400 g marynowanej dyni ( w zalewie słodko- kwaśnej) 1 cebula 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu (np. typu greckiego) 1 łyżka oliwy

kulinarnyJa