fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:118/256)

Tagliatelle z fasolką i kurczakiem 99

kurczakiem Bardzo proste, szybkie danie z pysznym sosem oraz makaronem. Składniki: ·        ½ fileta z kurczaka ·        30 dag fasolki szparagowej ·        Olej do smażenia ·        Makaron Tagliatelle ·        Sos tagliatelle z kurczakiem

Kulinarna Chwila
Zapiekana fasolka szparagowa 98

Postanowiliśmy troszkę bardziej ożywić klasykę fasolki z bułką tartą, czosnkiem i masełkiem. Składniki 1/2  kg fasolki szparagowej 100 g masła 2 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej 40 g startego parmezanu Przygotowanie U Fasolkę oczyszczamy, usuwamy końcówki, obgotujemy w osolonym wrzątku przez 10-15 min. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie bułkę tartą, którą lekko

R'n'G Kitchen
KURCZAK W SEZAMIE Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 122

danie jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, więc dla zapracowanych jest to idealne rozwiązanie. Pycha :) Składniki: Dla 3-4 osób: 2 filety z kurczaka 300 gram fasolki szparagowej 2 czubate łyżki sezamu 3 łyżki posiekanego szczypioru 1.5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka soli (do fasolki) 1 łyżeczka soli himalajskiej ( do kurczaka ) 1 szczypta pieprzu świeżo zmielonego ziołowego

Kuchnia Paulettes
Warzywa z piekarnika 284

warzywa w każdej postaci. Dziś zapraszamy na ucztę z warzyw z piekarnika.         Składniki można dopasować według potrzeb i upodobań a u nas: -1/2 kg fasolki szparagowej -średni kalafior -papryka -2 marchewki -3 duże ziemniaki -sól, pieprz ziołowy, słodka papryka -olej Kalafiora i fasolkę i paprykę oczyszczamy. Obieramy ziemniaki i marchew. W dobrze osolonej wodzie

Maminek kulinarny
SCHAB GRILLOWANY Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ 140

gryczaną.Zapraszam!. Danie ma tylko 417 kcal. 1 szkl.ugotowanego makaronu al dente lub 3 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej 10 dag.kotleta schabowego ulubione zioła ( ja dałam zioła prowansalskie) 0.5 szkl.ugotowanej fasolki szparagowej do polania jak kto lubi łyżka bułki tartej ********************************************** Mięso Przyprawić i grillować do miękkości.Podawać z fasolką i makaronem.Możemy podać z sałatką z papryki i małej cebuli.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zupa marokańska Harira 202

soczewicy czerwonej   szklanka soczewicy zielonej puszka ciecierzycy lub szklanka ciecierzycy przygotowanej tradycyjnie  puszka pomidorów krojonych szklanka passaty pomidorowej cebula 2 ząbki czosnku 2 łodygi selera naciowego 200g fasolki szparagowej ciętej mrożonej ( teraz w zimie mrożona, w sezonie można użyć świeżej) pół tofu wędzonego  łyżka startego imbiru pół papryczki chili po łyżce: kolendry ziarno, kminu, cynamonu, papryki słodkiej(...)seler naciowy pokrojony w dużą kostkę, jeżeli dajemy kombu to w tym momencie, doprawiamy solą. Mieszamy. Wlewamy wcześniej przygotowany bulion.Fasolę szparagową swieżą dodajemy teraz, natomiast mrożoną za 10 minut. Gotujemy na małym ogniu.Po 20 minutach soczewica i fasolka powinny być miękkie. Dodajemy wtedy ciecierzycę i drobno posiekaną pietruszkę. Gotujemy jeszcze 2 minuty i gotowe:) Zupę możemy podać z chlebem

Apetyt na Zielone
Pieczony łosoś z warzywami 278

tego chłopaka i jego bałaganiarski styl, bo ze mnie też żadna Martha Stewart.      Potrzebujesz: porcję łososia ze skórą cukinię paprykę groszek zielony (np. mrożony) kilka ziemniaków fasolkę szparagową lub inne warzywa np. brukselka, cebula, brokuł   Co robić? 1. Ziemniaki obrać i podgotować razem z fasolką w osolonej wodzie (to samo z brokułem, brukselką) 2. Paprykę pokroić

Matka Żywicielka
Warzywno- ryżowe kotleciki 190

bardzo smaczne i dobrym pomysłem na lunch czy dodatek do  jakiegoś mięsa, ewentualnie tak jak w moim przypadku do sałaty. Składniki : 150 g ugotowanego ryżu , 2 marchewki , Garść fasolki szparagowej zielonej, Pól pora , Kumin , Sól, pieprz, Kolendra, 3 jajka, Pół szklanki mąki Olej do smażenia Zieloną fasolkę obieramy i blanszujemy. Następnie schładzamy ją w zimnej wodzie, by pozostała pięknie

cookpl
Fasolka szparagowa z kiełbasą i sosem pomidorowym 67

kiełbasy w samym sosie, ale dziś odmieniłam troszkę. Składniki: * ok. 1/2 kg fasoli szparagowej zielonej albo żółtej * puszka pomidorów krojonych * 1 laska kiełbasy * mała cebula – ja miałam cukrową * duży ząbek czosnku * łyżeczka masła lub oleju * przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra Fasolkę podgotowałam w osolonej wodzie. Na patelni rozpuściłam masło i wrzuciłam pokrojoną laskę kiełbasy. Następnie dodałam cebulkę(...)naszego smaku. U mnie była lekko pikantna. Odcedzoną fasolkę przełożyłam do patelni z sosem i dusiłam przez kilka minut. Odstawiłam na chwilkę by wszystko naszło smakiem. Smacznego! Lidka Artykuł Fasolka szparagowa z kiełbasą i sosem pomidorowym pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Warzywny kociołek z kurczakiem curry 106

Dużo sezonowych warzyw: cukinia, papryka, pomidory, fasolka szparagowa, cebula oraz filety z kurczaka z przyprawą curry - danie jednogarnkowe, duża porcja dla całej rodziny! Składniki: 2 średniej wielkości cukinie, 2 papryki czerwone, 2 papryki zielone, duża garść fasoli szparagowej zielonej, 2 cebule, 5-6 pomidorów polnych, 800 g  filetów z piersi kurczaka, sól, pieprz, łyżeczka curry, łyżka oleju   Przygotowanie(...)paski, cukinię w kostkę, z fasoli odcinamy końcówki. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w kostkę. Na dużą głęboką patelnię lub garnek wrzucamy kurczaka wraz z olejem, cebulą oraz fasolką, podsmażamy przez 5 minut, mieszając co jakiś czas. Następnie dodajemy paprykę. Dusimy na średnim ogniu przez 20 minut, mieszając co jakiś czas, następnie dodajemy cukinię oraz pomidory i dusimy

Lena Gotuje
Zapiekane faszerowane bataty 176

razem babaty upiekłam, wypatroszyłam i nadziałam. Już pomalutku mogę cieszyć się własnymi warzywami, ale w miedzyczasie hoduję też kiełki, które wykrzystałam w tym przepisie, ale śmiało możecie je zastąpić fasolką szparagową, czy młodym groszkiem. Składniki na 4 porcje: 4 bataty (1 osoba=1 pyra) 300-400 g skiełkowanej fasolki mung* 1 duża papryka 2 kostki naturalnego tofu płaska łyżeczka soli

greenscarf
Roladki ze schabu nadziewane fasolką 273

patyczki, 1/3 szklanki oleju do smażenia. Jeżeli mamy do dyspozycji solidną porcję schabu na obiad, a już przejadły nam się zwykłe schabowe - proponuję zapiekane roladki nadziewane żółtą fasolką szparagową, szynką i żółtym serem. Danie wyśmienicie smakuje z dodatkiem gotowanej marchewki i młodych ziemniaczków z koperkiem:) Żółtą fasolkę ugotować do średniej miękkości. Plastry schabu położyć na desce, przykryć folią

Świat Domowej Kuchni
Fasolka szparagowa z cebulką 128

Składniki: 450g fasolki szparagowej 2 cebule sól, tymianek łyżka - dwie masła natka pietruszki Przygotowanie: Do osolonej gotującej się wody wrzucić oczyszczoną fasolkę i gotować 4 - 5 min na dużym ogniu. Odcedzić i przelać ją zimną wodą (fasolka powinna być chrupka nie rozgotowana) Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć na nim drobno pokrojoną cebulę. Doprawić do smaku solą, tymiankiem. Zdjąć

Gaździnka warzy
Warzywna potrawka z kurczaka 218

Dowolne warzywa – u mnie mrożonka jarzyn wiosennych hortex (marchewka, kalafior, fasola szparagowa, groszek, brukselka ), brukselki nie dodałam do dania, bo jej nie lubię. Można także wykorzystać sezonowe warzywa np. fasolka szparagowa, pieczarki, cukinia i papryka. Ząbek czosnku Pół cebuli 3 ziela angielskie Liść laurowy 05 – 0,6 l bulionu ( ewentualnie woda i kostka rosołowa) 1,5 łyżki śmietany – u mnie

Fabryka pomysłów
Szczeciński frytburger 195

miasto gdzie w budkach jako pozycja w menu figuruje frytburger czyli po prostu bułka z frytkami :) Postanowiłem przygotować podobną w nieco zdrowszej i urozmaiconej wersji :) Składniki: - bułka - ziemniaki - marchewka - fasolka szparagowa - seler Wykonanie: Ziemniaki, marchewkę i seler obieramy i kroimy w słupki o kwadratowym przekroju średnicy niecałego centymetra - tzw. frytki. Fasolki nie musimy, bo już ma podobny kształt. Wszystko pieczemy

Kryzysowa Książka Kucharska
Kaszotto z fasolką i cukinią 168

indyka, albo filet z kurczaka. Zapewniam Was jednak, że bez niego smakuje ono tak samo wyśmienicie :) Zatem zapraszam do lektury przepisu… Składniki 1 cebula 1 cukinia 300g fasolki szparagowej 1/2 szklanki kaszy pęczak 500ml bulionu warzywnego 3 łyżki sosu sojowego pieprz 1 łyżeczka oregano oliwa Kaszotto z fasolką i cukinią – przepis Na oliwie szklimy pokrojoną w kostkę cebulę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Fasolka szparagowa z bułka tartą 81

Mój ulubiony,sezonowy dodatek do obiadu.Kocham ją od małego-żółta fasolka szparagowa. Nie będę rozwodzić się nad przepisem,bo każdy chyba go zna.W każdym razie zachęcam do zakupu i wcinania fasolki,bo cena już całkiem przystępna (7,5zl) Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Sałatka z fasolki marynowanej i serka wiejskiego 189

Składniki: 1 słoi czek fasolki szparagowej marynowanej 1 serek wiejski 3-4 łyżki kukury dzy 2 pomidory sieka n y koperek Sposób przygotowania: 1. Fasolkę odsączamy z zal ewy. Kroimy na mniejsze kawałki. 2. Umyte pomidory d owolnie kroimy. 3. Serek mieszamy z pozostałymi skł adnikami, dopraw iamy koperkiem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Piccalilli 132

mamy do czynienia z rzeczami szybko psującymi się, to ilość octu, zawartego w musztardzie, zapobiega zepsuciu. Przepisy są różne, ale ja wybrałem taki, jaki mi się najbardziej podobał. Składniki: - fasolka szparagowa - czerwona cebula - musztarda Dla mnie idealnym wykorzystaniem było na grillu, jako dodatek do kiełbasek, zarówno na talerzu jak i w bułce. Wykonanie: Fasolkę i cebulkę kroimy i podsmażamy. Dodajemy

Kryzysowa Książka Kucharska
Ryż smażony z krewetkami 48

danie możesz skomponować po swojemu, bo tak naprawdę to od Ciebie zależy jakie warzywa wylądują w Twoim ryżu. Ja wykorzystałam do niego resztkę papryki czerwonej oraz płaską zieloną fasolkę, które drobniej pokroiłam i podsmażyłam krótko wraz z krewetkami i aromatyczną pastą z czosnku, imbiru i chilli. Później wystarczy dodać już tylko ryż i sos zrobiony z 3 składników i danie(...)starta na tarce pasta z czosnku, imbiru i chilli (1 łyżka pasty gotowej lub przygotowanej samodzielnie w proporcjach 1:1:1) – 10-15 krewetek – pół czerwonej papryki – 1 szklanka fasolki szparagowej lub płaskiej odmiany – 2 jajka – szczypior dymki do podania Przygotowanie : Ryż ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Paprykę i fasolkę pokrój, paprykę w cienkie paseczki lub kostkę a fasolkę

nietylkopasta.pl
Fasolka szparagowa w pomidorach 146

Prosto, smacznie i zdrowo. Taką fasolkę można potraktować jako samodzielne danie obiadowe lub kolacyjne albo jako dodatek do mięs. 1/2 kg fasolki szparagowej 300 ml passaty pomidorowej cebulka ząbek czosnku oregano sól, pieprz, cukier do smaku starty parmezan i koperek do posypania Fasolkę umyć, oczyścić i ugotować w lekko osolonej wodzie. W międzyczasie na łyżce oleju zeszklić posiekan ą cebulkę

Smakołyki Asi
Zielone strączki z czerwoną quinoą i szałwią 125

jeśli ktoś jeszcze o niej nie słyszał to zapraszam na stronę  https://fififo.com/   Składniki: 1 szklanka ugotowanej czerwonej quinoy 1 woreczek młodego bobu 250 gram zielonej fasolki szparagowej 250gram zielonego groszku 1/8 kiszonej limonki 2 ząbki czosnku garść świeżych listków szałwi oliwa z oliwek  pieprz sól Wykonanie: Fasolkę obieramy i kroimy na kawałki, groszek wyłuskujemy z łupinek

Quinoa Raz!
Zupa pomidorowa z ryżem i fasolką szparagową 119

kiedyś się zmobilizować i to nadrobić.Dziś zapraszam na szybką do zrobienia zupkę, no i oczywiście nie tylko szybką, a także smaczną. 1-2 marchewki 20-30 dkg żółtej fasolki szparagowej 0,5  szkl. ryżu sól,pieprz domowa vegeta listek, ziele  śmietanka 18% koperek Do garnka wlać bulion, pokrojoną marchewkę, fasolkę, ryż i przyprawy.Dodać koncentrat pomidorowy.Gotowa

Moje domowe kucharzenie
Zielona fasola z sosem musztardowym 113

Sezon na fasolkę szparagową jest w pełni. Zazwyczaj jemy ją w z dodatkiem bułki tartej, klasycznie, ale może warto spróbować innych pomysłów na fasolkę? O tym, że warto ją jeść i dlaczego surowa jest

Szybko Tanio Smacznie
Arroz congri. Kubański przepis na ryż z fasolą. 239

dusimy jeszcze chwilę. Płyn musi odparować. Następnie wyłączamy ogień i przykrywamy pokrywką. Teraz czas na dodatek, który do tego wymyśliliśmy.  Składniki: 1 papryka żółta 250 gram zielonej fasolki szparagowej kilka pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku rzeżucha oliwa z oliwek pieprz Paprykę kroimy w długie paski, czosnek w plasterki. Fasolkę obieramy z końcówek i wrzucamy do lekko osolonego wrzątku

vegetanie
Faszerowane udka kurczaka na fasoli szparagowej z sezamem 134

polecić z czystym sumieniem. 3 podudzia z kurczaka 30 g suszonych grzybów 1 mała czerwona cebula pęczek pietruszki 1 łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz przyprawa Knorr "Do złotego kurczaka" fasolka szparagowa sezam Grzyby całą noc moczymy w wodzie. Mięso z podudzia delikatnie i ostrożnie wycinamy nożem. Chodzi o to, żeby zdjąć skórę tak, żeby trzymała się na końcówce kości(...)Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w 180 stopniach pod przykryciem 50 minut, a następnie 15 minut bez przykrycia. Fasola szparagowa: gotujemy w osolonej wodzie, aż będzie miękka. Sezam prażymy na suchej patelni, a następnie zdejmujemy go z patelni. Ugotowaną fasolkę przesmażamy na maśle, dodajemy uprażony sezam i smażymy jeszcze kilka minut. Podajemy fasolę z faszerowanymi udkami. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje

Marder&Marder Manufacture
Sałatka warzywna w zalewie octowej - robimy zapasy :) 130

ogólnym rozrachunku powinny stanowić 2 kg, ponieważ na taką ilość wystarczy przygotowanej przeze mnie zalewy :) Składniki: - 350 g zielonej papryki - 580 g ogórków gruntowych - 410 g cebulki - 400 g fasolki szparagowej (żółtej i zielonej) - 260 g marchewki - sól - przyprawy (pieprz ziołowy, pieprz prawdziwy, papryka ostra, pieprz cayenne, zioła prowansalskie) Końcówki fasolki obciąć, zagotować wodę, wrzucić je na osolony wrzątek

Zdrowie na języku :P