kurczakiem Bardzo proste, szybkie danie z pysznym sosem oraz makaronem. Składniki: · ½ fileta z kurczaka · 30 dag fasolki szparagowej · Olej do smażenia · Makaron Tagliatelle · Sos tagliatelle z kurczakiem
Kulinarna ChwilaPostanowiliśmy troszkę bardziej ożywić klasykę fasolki z bułką tartą, czosnkiem i masełkiem. Składniki 1/2 kg fasolki szparagowej 100 g masła 2 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej 40 g startego parmezanu Przygotowanie U Fasolkę oczyszczamy, usuwamy końcówki, obgotujemy w osolonym wrzątku przez 10-15 min. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie bułkę tartą, którą lekko
R'n'G Kitchendanie jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, więc dla zapracowanych jest to idealne rozwiązanie. Pycha :) Składniki: Dla 3-4 osób: 2 filety z kurczaka 300 gram fasolki szparagowej 2 czubate łyżki sezamu 3 łyżki posiekanego szczypioru 1.5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka soli (do fasolki) 1 łyżeczka soli himalajskiej ( do kurczaka ) 1 szczypta pieprzu świeżo zmielonego ziołowego
Kuchnia Pauletteswarzywa w każdej postaci. Dziś zapraszamy na ucztę z warzyw z piekarnika. Składniki można dopasować według potrzeb i upodobań a u nas: -1/2 kg fasolki szparagowej -średni kalafior -papryka -2 marchewki -3 duże ziemniaki -sól, pieprz ziołowy, słodka papryka -olej Kalafiora i fasolkę i paprykę oczyszczamy. Obieramy ziemniaki i marchew. W dobrze osolonej wodzie
Maminek kulinarnygryczaną.Zapraszam!. Danie ma tylko 417 kcal. 1 szkl.ugotowanego makaronu al dente lub 3 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej 10 dag.kotleta schabowego ulubione zioła ( ja dałam zioła prowansalskie) 0.5 szkl.ugotowanej fasolki szparagowej do polania jak kto lubi łyżka bułki tartej ********************************************** Mięso Przyprawić i grillować do miękkości.Podawać z fasolką i makaronem.Możemy podać z sałatką z papryki i małej cebuli.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkisoczewicy czerwonej szklanka soczewicy zielonej puszka ciecierzycy lub szklanka ciecierzycy przygotowanej tradycyjnie puszka pomidorów krojonych szklanka passaty pomidorowej cebula 2 ząbki czosnku 2 łodygi selera naciowego 200g fasolki szparagowej ciętej mrożonej ( teraz w zimie mrożona, w sezonie można użyć świeżej) pół tofu wędzonego łyżka startego imbiru pół papryczki chili po łyżce: kolendry ziarno, kminu, cynamonu, papryki słodkiej(...)seler naciowy pokrojony w dużą kostkę, jeżeli dajemy kombu to w tym momencie, doprawiamy solą. Mieszamy. Wlewamy wcześniej przygotowany bulion.Fasolę szparagową swieżą dodajemy teraz, natomiast mrożoną za 10 minut. Gotujemy na małym ogniu.Po 20 minutach soczewica i fasolka powinny być miękkie. Dodajemy wtedy ciecierzycę i drobno posiekaną pietruszkę. Gotujemy jeszcze 2 minuty i gotowe:) Zupę możemy podać z chlebem
Apetyt na Zielonetego chłopaka i jego bałaganiarski styl, bo ze mnie też żadna Martha Stewart. Potrzebujesz: porcję łososia ze skórą cukinię paprykę groszek zielony (np. mrożony) kilka ziemniaków fasolkę szparagową lub inne warzywa np. brukselka, cebula, brokuł Co robić? 1. Ziemniaki obrać i podgotować razem z fasolką w osolonej wodzie (to samo z brokułem, brukselką) 2. Paprykę pokroić
Matka Żywicielkabardzo smaczne i dobrym pomysłem na lunch czy dodatek do jakiegoś mięsa, ewentualnie tak jak w moim przypadku do sałaty. Składniki : 150 g ugotowanego ryżu , 2 marchewki , Garść fasolki szparagowej zielonej, Pól pora , Kumin , Sól, pieprz, Kolendra, 3 jajka, Pół szklanki mąki Olej do smażenia Zieloną fasolkę obieramy i blanszujemy. Następnie schładzamy ją w zimnej wodzie, by pozostała pięknie
cookplkiełbasy w samym sosie, ale dziś odmieniłam troszkę. Składniki: * ok. 1/2 kg fasoli szparagowej zielonej albo żółtej * puszka pomidorów krojonych * 1 laska kiełbasy * mała cebula – ja miałam cukrową * duży ząbek czosnku * łyżeczka masła lub oleju * przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra Fasolkę podgotowałam w osolonej wodzie. Na patelni rozpuściłam masło i wrzuciłam pokrojoną laskę kiełbasy. Następnie dodałam cebulkę(...)naszego smaku. U mnie była lekko pikantna. Odcedzoną fasolkę przełożyłam do patelni z sosem i dusiłam przez kilka minut. Odstawiłam na chwilkę by wszystko naszło smakiem. Smacznego! Lidka Artykuł Fasolka szparagowa z kiełbasą i sosem pomidorowym pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąDużo sezonowych warzyw: cukinia, papryka, pomidory, fasolka szparagowa, cebula oraz filety z kurczaka z przyprawą curry - danie jednogarnkowe, duża porcja dla całej rodziny! Składniki: 2 średniej wielkości cukinie, 2 papryki czerwone, 2 papryki zielone, duża garść fasoli szparagowej zielonej, 2 cebule, 5-6 pomidorów polnych, 800 g filetów z piersi kurczaka, sól, pieprz, łyżeczka curry, łyżka oleju Przygotowanie(...)paski, cukinię w kostkę, z fasoli odcinamy końcówki. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w kostkę. Na dużą głęboką patelnię lub garnek wrzucamy kurczaka wraz z olejem, cebulą oraz fasolką, podsmażamy przez 5 minut, mieszając co jakiś czas. Następnie dodajemy paprykę. Dusimy na średnim ogniu przez 20 minut, mieszając co jakiś czas, następnie dodajemy cukinię oraz pomidory i dusimy
Lena Gotujerazem babaty upiekłam, wypatroszyłam i nadziałam. Już pomalutku mogę cieszyć się własnymi warzywami, ale w miedzyczasie hoduję też kiełki, które wykrzystałam w tym przepisie, ale śmiało możecie je zastąpić fasolką szparagową, czy młodym groszkiem. Składniki na 4 porcje: 4 bataty (1 osoba=1 pyra) 300-400 g skiełkowanej fasolki mung* 1 duża papryka 2 kostki naturalnego tofu płaska łyżeczka soli
greenscarfpatyczki, 1/3 szklanki oleju do smażenia. Jeżeli mamy do dyspozycji solidną porcję schabu na obiad, a już przejadły nam się zwykłe schabowe - proponuję zapiekane roladki nadziewane żółtą fasolką szparagową, szynką i żółtym serem. Danie wyśmienicie smakuje z dodatkiem gotowanej marchewki i młodych ziemniaczków z koperkiem:) Żółtą fasolkę ugotować do średniej miękkości. Plastry schabu położyć na desce, przykryć folią
Świat Domowej KuchniSkładniki: 450g fasolki szparagowej 2 cebule sól, tymianek łyżka - dwie masła natka pietruszki Przygotowanie: Do osolonej gotującej się wody wrzucić oczyszczoną fasolkę i gotować 4 - 5 min na dużym ogniu. Odcedzić i przelać ją zimną wodą (fasolka powinna być chrupka nie rozgotowana) Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć na nim drobno pokrojoną cebulę. Doprawić do smaku solą, tymiankiem. Zdjąć
Gaździnka warzyDowolne warzywa – u mnie mrożonka jarzyn wiosennych hortex (marchewka, kalafior, fasola szparagowa, groszek, brukselka ), brukselki nie dodałam do dania, bo jej nie lubię. Można także wykorzystać sezonowe warzywa np. fasolka szparagowa, pieczarki, cukinia i papryka. Ząbek czosnku Pół cebuli 3 ziela angielskie Liść laurowy 05 – 0,6 l bulionu ( ewentualnie woda i kostka rosołowa) 1,5 łyżki śmietany – u mnie
Fabryka pomysłówmiasto gdzie w budkach jako pozycja w menu figuruje frytburger czyli po prostu bułka z frytkami :) Postanowiłem przygotować podobną w nieco zdrowszej i urozmaiconej wersji :) Składniki: - bułka - ziemniaki - marchewka - fasolka szparagowa - seler Wykonanie: Ziemniaki, marchewkę i seler obieramy i kroimy w słupki o kwadratowym przekroju średnicy niecałego centymetra - tzw. frytki. Fasolki nie musimy, bo już ma podobny kształt. Wszystko pieczemy
Kryzysowa Książka Kucharskaindyka, albo filet z kurczaka. Zapewniam Was jednak, że bez niego smakuje ono tak samo wyśmienicie :) Zatem zapraszam do lektury przepisu… Składniki 1 cebula 1 cukinia 300g fasolki szparagowej 1/2 szklanki kaszy pęczak 500ml bulionu warzywnego 3 łyżki sosu sojowego pieprz 1 łyżeczka oregano oliwa Kaszotto z fasolką i cukinią – przepis Na oliwie szklimy pokrojoną w kostkę cebulę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Mój ulubiony,sezonowy dodatek do obiadu.Kocham ją od małego-żółta fasolka szparagowa. Nie będę rozwodzić się nad przepisem,bo każdy chyba go zna.W każdym razie zachęcam do zakupu i wcinania fasolki,bo cena już całkiem przystępna (7,5zl) Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytSkładniki: 1 słoi czek fasolki szparagowej marynowanej 1 serek wiejski 3-4 łyżki kukury dzy 2 pomidory sieka n y koperek Sposób przygotowania: 1. Fasolkę odsączamy z zal ewy. Kroimy na mniejsze kawałki. 2. Umyte pomidory d owolnie kroimy. 3. Serek mieszamy z pozostałymi skł adnikami, dopraw iamy koperkiem. Smacznego
Kuchnia domowa Animamy do czynienia z rzeczami szybko psującymi się, to ilość octu, zawartego w musztardzie, zapobiega zepsuciu. Przepisy są różne, ale ja wybrałem taki, jaki mi się najbardziej podobał. Składniki: - fasolka szparagowa - czerwona cebula - musztarda Dla mnie idealnym wykorzystaniem było na grillu, jako dodatek do kiełbasek, zarówno na talerzu jak i w bułce. Wykonanie: Fasolkę i cebulkę kroimy i podsmażamy. Dodajemy
Kryzysowa Książka Kucharskadanie możesz skomponować po swojemu, bo tak naprawdę to od Ciebie zależy jakie warzywa wylądują w Twoim ryżu. Ja wykorzystałam do niego resztkę papryki czerwonej oraz płaską zieloną fasolkę, które drobniej pokroiłam i podsmażyłam krótko wraz z krewetkami i aromatyczną pastą z czosnku, imbiru i chilli. Później wystarczy dodać już tylko ryż i sos zrobiony z 3 składników i danie(...)starta na tarce pasta z czosnku, imbiru i chilli (1 łyżka pasty gotowej lub przygotowanej samodzielnie w proporcjach 1:1:1) – 10-15 krewetek – pół czerwonej papryki – 1 szklanka fasolki szparagowej lub płaskiej odmiany – 2 jajka – szczypior dymki do podania Przygotowanie : Ryż ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Paprykę i fasolkę pokrój, paprykę w cienkie paseczki lub kostkę a fasolkę
nietylkopasta.plProsto, smacznie i zdrowo. Taką fasolkę można potraktować jako samodzielne danie obiadowe lub kolacyjne albo jako dodatek do mięs. 1/2 kg fasolki szparagowej 300 ml passaty pomidorowej cebulka ząbek czosnku oregano sól, pieprz, cukier do smaku starty parmezan i koperek do posypania Fasolkę umyć, oczyścić i ugotować w lekko osolonej wodzie. W międzyczasie na łyżce oleju zeszklić posiekan ą cebulkę
Smakołyki Asijeśli ktoś jeszcze o niej nie słyszał to zapraszam na stronę https://fififo.com/ Składniki: 1 szklanka ugotowanej czerwonej quinoy 1 woreczek młodego bobu 250 gram zielonej fasolki szparagowej 250gram zielonego groszku 1/8 kiszonej limonki 2 ząbki czosnku garść świeżych listków szałwi oliwa z oliwek pieprz sól Wykonanie: Fasolkę obieramy i kroimy na kawałki, groszek wyłuskujemy z łupinek
Quinoa Raz!kiedyś się zmobilizować i to nadrobić.Dziś zapraszam na szybką do zrobienia zupkę, no i oczywiście nie tylko szybką, a także smaczną. 1-2 marchewki 20-30 dkg żółtej fasolki szparagowej 0,5 szkl. ryżu sól,pieprz domowa vegeta listek, ziele śmietanka 18% koperek Do garnka wlać bulion, pokrojoną marchewkę, fasolkę, ryż i przyprawy.Dodać koncentrat pomidorowy.Gotowa
Moje domowe kucharzenieSezon na fasolkę szparagową jest w pełni. Zazwyczaj jemy ją w z dodatkiem bułki tartej, klasycznie, ale może warto spróbować innych pomysłów na fasolkę? O tym, że warto ją jeść i dlaczego surowa jest
Szybko Tanio Smaczniedusimy jeszcze chwilę. Płyn musi odparować. Następnie wyłączamy ogień i przykrywamy pokrywką. Teraz czas na dodatek, który do tego wymyśliliśmy. Składniki: 1 papryka żółta 250 gram zielonej fasolki szparagowej kilka pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku rzeżucha oliwa z oliwek pieprz Paprykę kroimy w długie paski, czosnek w plasterki. Fasolkę obieramy z końcówek i wrzucamy do lekko osolonego wrzątku
vegetaniepolecić z czystym sumieniem. 3 podudzia z kurczaka 30 g suszonych grzybów 1 mała czerwona cebula pęczek pietruszki 1 łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz przyprawa Knorr "Do złotego kurczaka" fasolka szparagowa sezam Grzyby całą noc moczymy w wodzie. Mięso z podudzia delikatnie i ostrożnie wycinamy nożem. Chodzi o to, żeby zdjąć skórę tak, żeby trzymała się na końcówce kości(...)Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w 180 stopniach pod przykryciem 50 minut, a następnie 15 minut bez przykrycia. Fasola szparagowa: gotujemy w osolonej wodzie, aż będzie miękka. Sezam prażymy na suchej patelni, a następnie zdejmujemy go z patelni. Ugotowaną fasolkę przesmażamy na maśle, dodajemy uprażony sezam i smażymy jeszcze kilka minut. Podajemy fasolę z faszerowanymi udkami. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje
Marder&Marder Manufactureogólnym rozrachunku powinny stanowić 2 kg, ponieważ na taką ilość wystarczy przygotowanej przeze mnie zalewy :) Składniki: - 350 g zielonej papryki - 580 g ogórków gruntowych - 410 g cebulki - 400 g fasolki szparagowej (żółtej i zielonej) - 260 g marchewki - sól - przyprawy (pieprz ziołowy, pieprz prawdziwy, papryka ostra, pieprz cayenne, zioła prowansalskie) Końcówki fasolki obciąć, zagotować wodę, wrzucić je na osolony wrzątek
Zdrowie na języku :P