Rosół po węgiersku - zupa kurczakowa

Rosół po węgiersku - zupa kurczakowa

Rosół po węgiersku - zupa kurczakowa

Przepis na : obiad

Rosół po węgiersku - zupa kurczakowa z pieczarkami i fasolką   Składniki:   - 1 kurczak - sól - 3-4 ziarna pieprzu czarnego - 1/2 łyżeczki mielonego imbiru - 1 ząbek czosnku - 4 marchewki - 4 pietruszki - 1 seler - 1 cebula - suszona natka pietruszki - 150g pieczarek - 200g fasolki szparagowej - 100g makaronu (u mnie nitka) Przygotowanie: Wkładam kurczaka do garnka, zagotowuję i zbieram pianę. Przyprawiam solą, pieprzem, imbirem, i czosnkiem. Czyszczę warzywa, ale cebulę nie obieram, tylko myję. Do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia co dnia

Autor

miragamiraga

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, kurczak, fasolka, pieczarki, makarony, makaron, warzywa, seler, imbir, mielone, marchewka, fasolka szparagowa, mięso, rosół, kurczak z makaronem, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, kurczak z pieczarkami, gotowany kurczak, makaron z pieczarkami, zupa z selera, kurczak z czosnkiem, mielone pieczarki, mielone z warzywami, zupa z mięsem mielonym, mięso mielone

Inne przepisy z Kuchnia co dnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.