Rosół po węgiersku - zupa kurczakowa
Rosół po węgiersku - zupa kurczakowa
Przepis na : obiad
Rosół po węgiersku - zupa kurczakowa z pieczarkami i fasolką Składniki: - 1 kurczak - sól - 3-4 ziarna pieprzu czarnego - 1/2 łyżeczki mielonego imbiru - 1 ząbek czosnku - 4 marchewki - 4 pietruszki - 1 seler - 1 cebula - suszona natka pietruszki - 150g pieczarek - 200g fasolki szparagowej - 100g makaronu (u mnie nitka) Przygotowanie: Wkładam kurczaka do garnka, zagotowuję i zbieram pianę. Przyprawiam solą, pieprzem, imbirem, i czosnkiem. Czyszczę warzywa, ale cebulę nie obieram, tylko myję. Do... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia co dnia
Autor
miraga
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
zupa, kurczak, fasolka, pieczarki, makarony, makaron, warzywa, seler, imbir, mielone, marchewka, fasolka szparagowa, mięso, rosół, kurczak z makaronem, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, kurczak z pieczarkami, gotowany kurczak, makaron z pieczarkami, zupa z selera, kurczak z czosnkiem, mielone pieczarki, mielone z warzywami, zupa z mięsem mielonym, mięso mielone
Inne przepisy z Kuchnia co dnia
Dodaj komentarz