sałatka makaronowa z szynką doskonale sprawdzi się na imprezie, pikniku czy jako lunch do pracy. Cała moja rodzina ją uwielbia! Składniki: 400 g makaronu świderki 350 g szynki puszka fasoli czerwonej około 15 małych pieczarek konserwowych 2 papryka konserwowe 3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy i przelewamy na sicie zimną wodą(...)Szynkę i paprykę kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki. Fasolę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki wkładamy do jednej miski, dodajemy przyprawy i majonez. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na godzinę. Artykuł Sałatka makaronowa z szynką pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneręką. Składniki na 1 sporą porcję: kilka łyżek ugotowanej czerwonej komosy ryżowej (można użyć również białej komosy, ryżu lub np. kaszy jaglanej) kilka łyżek ugotowanej czarnej lub czerwonej fasoli (może być z puszki) mały słodki ziemniak lub 1/2 większego (upieczony z dodatkiem oleju i przypraw) 1/2 awokado 1 mała marchewka, pokrojona na cienkie paseczki 1 pomidor, pokrojony
Even Better FoodSkładniki : 5 małych bulw topinambura 3 jajka mała puszka fasoli czerwonej 1 cebula 3 ogórki kiszone sól, pieprz, koperek, szczypiorek majonez Przygotowanie : Bulwy topinambura ugotować w lekko posolonej wodzie, uważać by nie przegotować, u mnie trwało to ok. 10-15 min. Ugotowane jajka obrać i pokroić w kostkę, fasolę osączyć z zalewy, cebulę pokroić drobno, ogórki zaś w grubą
Proste Potrawyprzepisów na różne dania, np: Pierogi z zieloną soczewicą, boczkiem i kurkami. Sałatka z groszku, ogórka i koperku. Hummus z mango i kokosem. Wieprzowina z wolnowaru z czerwona fasolą. Chłodnik z bobu. Bagietka z klopsikami sojowymi. I wiele innych. Gwarantuje, że każdy znajdzie coś dla siebie
Zrób to smaczniewarzywna minestrone, przepis na długowieczność Czas przygotowania: 40 minut Proporcje dla 6-7 osób Składniki: 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 marchewki 2 łodyżki selera 1 puszka czerwonej fasoli 420 g 1 słoik ugotowanej ciecierzycy 540 g 4 ziemniaki 1 litr bulionu 3 łyżki oliwy z oliwek + do polania zupy przed podaniem 1 łyżka posiekanej natki 1 łyżka
Kulinarne przygody Gatitysię fantastycznie i razem z ostrym, jogurtowym sosem stanowiły świetny dodatek do mięsa. Bardzo polecam! Przepis Karola Okrasy składniki mięso 800 g karkówki 6 ząbków czosnku 150 g czerwonej fasoli z puszki 1- 2 łodygi selera naciowego 5 - 6 szt suszonych pomidorów ( suchych) 1 - 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 cebula 1 łyżeczka harissy (ostra pasta z papryki) 1 łyżeczka
Stare Garypyszne, można z nich wyczarować wspaniałe wytworne dania, a jak smakują.... Składniki na sałatkę; 1/2 kg buraczków 10-15 dag orzechów włoskich 2 średnie cebule 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 pęczka szczypiorku 3-4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki majonezu sól pieprz Buraczki ugotować, obrać i pokroić w pół plasterki. Orzechy pokroić i uprażyć na patelni. Cebulę i szczypiorek
Apetyczna babeczkaSkładniki: 3/4 szkl kaszy bulgur 20 dkg szynki 1/2 pora 1-2 ogórki kiszone 4 pomidory po 2-3 łyżki kukurydzy i czerwonej fasoli 3-4 łyżki majonezu Fanex 1 łyżeczka musztardy sól, … Czytaj dalej Sałatka z kaszą bulgur
czarrna od kuchnijedyne źródła i dobrze zbilansowana dieta spokojnie może zaspokoić zapotrzebowanie organizmu na ten pierwiastek. A zatem, świetnymi źródłami żelaza są także: pestki dyni karob ziarno amarantusa mak biała fasola czerwona soczewica pistacje orzechy nerkowca natka pietruszki sezam kasza jaglana groch płatki owsiane płatki jęczmienne suszone morele figi komosa ryżowa szpinak kasza gryczana buraki jarmuż drożdże żółtko jaja Bogate
Przepysznik - BLW i nie tylkooryginalny dressing. Przepis znaleziony u Kasi na blogu Czarrna od kuchni . Składniki: 100 g makaronu w kształcie ryżu 100 g wędliny drobiowej 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki fasoli czerwonej 3 kawałki papryki marynowanej 3 ogórki marynowane Winegret: 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka musztardy szczypta soli i cukru sok z 1/2 cytryny 3 łyżki oleju(...)Sposób przygotowania: Makaron ugotować, odcedzić i studzić. Kukurydzę i fasolę osączyć, dodać do makaronu. Wędlinę, paprykę i ogórki pokroić w kostkę, dodać do makaronu, wymieszać. Składniki sosu wymieszać (czosnek przecisnąć przez praskę). Sałatkę zalać sosem, wymieszać i odstawić do lodówki do przegryzienia. Smacznego
Na Ciasteczkowych Papierachprzygotowaniu, dlatego kiedy zaplanujemy taki obiad, warto przygotować go wieczorem. :-) 500g mielonego mięsa 2 cebule (pokrojone w kostkę) 2 papryki czerwone (pokrojone w kostkę) 1 puszka czerwonej fasoli (razem z zalewą) 2 puszki pomidorów 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę) 1/2 puszki kukurydzy (ja pomijam) 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki pomidorów w piórkach
Szefowa kuchnimarchwi 30 dag pietruszki 1 mały seler 3 ziemniaki 3 jajka 3-4 ogórki korniszone 2 puszki groszku zielonego (konserwowy) 1 puszka kukurydzy (konserwowa) 1 puszka fasoli czerwonej (konserwowa) + 1 duży majonez, pół łyżeczki musztardy, sól, pieprz. WYKONANIE: Jajka ugotować na twardo. Marchewkę, pietruszkę seler, ziemniaki - wszystko gotujemy osobno - ugotować na miękko, ale nie rozgotować. Ostudzone jarzyny obrać(...)pokroić w drobną kosteczkę. Groszek, kukurydzę i fasolę odcedzić i przełożyć do miski. Do pokrojonych składników dodajemy majonez i musztardę oraz przyprawy - wszystko dokładnie mieszamy. Smacznego
Serce zamknięte w formie pysznościząbki czosnku 1,5 litra bulionu 4 łyżki koncentratu pomidorowego 1 żółta papryka 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 papryczka jelapeno (bez nasion) 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 500 g wołowego mięsa mielonego 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz oliwa ser żółty cheddar natka pietruszki Przygotowanie: Ziemniaki i marchew kroimy
Smakowity Blog Kulinarnyjest podsypana wiórkami kokosowymi, więc na pewno ciasto nam nie przywrze do spodu. Czyli smak dzieciństwa, ale w zdrowszej wersji. Składniki: 4 jajka ¾ szklanki cukru pudru puszka czerwonej fasoli – odsączona 3 łyżki kakao łyżka kawy zbożowej ćwierć łyżeczki cynamonu ¾ szklanki oleju rzepakowego płaska łyżeczka sody ¾ szklanki mąki pszennej forma do ciasta keksówka posmarowana olejem i podsypana
Ugotowane pozamiatanepięknie prezentuje się na półmisku. Idealna również na wszelkie imprezy okolicznościowe. Bardzo Wam ją polecam! SKŁADNIKI: 6-8 płatów śledziowych z zalewy octowej 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 2 ugotowane marchewki 1-2 cebule czerwone 4 ogórki konserwowe kwaśna gęsta śmietana (według uznania, ja daję duży kubek śmietany 12%) majonez (według uznania, ja daję około(...)łyżki majonezu) pieprz WYKONANIE: Płaty śledziowe pokrój w kawałki, marchewkę i ogórki w półplasterki, cebulę w piórka. Fasolę i kukurydzę odcedź na sitku i dobrze odsącz. Połącz wszystkie składniki w misce, dodaj śmietanę i majonez oraz odrobinę pieprzu do smaku. Wymieszaj dokładnie. Sałatkę możesz podawać od razu, ale najlepiej smakuje po kilku godzinach w lodówce, gdy smaki się przegryzą
Słodko-Słony Świat Ilonyhiszpańskiego znaczy "chili z mięsem". Często podawana jest z tortillą meksykańską lub ryżem. U mnie wersja z tacos. Składniki 400 g fasoli czerwonej 500-600 g wołowiny liść laurowy łyżeczka pieprzu cayenne 3 łyżki oleju 2 cebule 3 ząbki czosnku pomidory w puszce papryczka chili łyżeczka oregano łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego 500 ml bulionu wołowego sól(...)chipsy tacos Przygotowanie Fasolę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy. Odcedzamy i gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem liścia laurowego przez ok. 45 min. Mięso kroimy w niedużą kostkę ,solimy i oprószamy pieprzem cayenne. Smażymy na rozgrzanym oleju ,przekładamy do garnka. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa szklimy posiekane cebule ,czosnek i chili. Solimy ,dodajemy przyprawy. Dodajemy do mięsa ,zalewamy
R'n'G Kitchenniebieskim zeszycie, który powstał pod koniec liceum i z którego bardzo często korzystam. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 2 duże cebule mały koncentrat pomidorowy puszka kukurydzy puszka fasoli czerwonej puszka soi (ja nie miałam) 3 ząbki czosnku 2 duże łyżki majeranku łyżka ziół prowansalskich sól, pieprz Mięso oraz cebulę pokrojoną w kostkę obsmażyłam. W garnku zagotowałam litr wody(...)dodałam mięso, gotowałam 30 min na wolnym ogniu. Następnie dodałam fasolę, kukurydzę, (soję), majeranek i dodałam tyle wody by przykrył a wszystkie składniki, gotowałam 20 minut.Później przyprawiłam czosnkiem, ziołami, koncentratem, solą i pieprzem. Gotowałam kolejne ok. 30 minut na wolnym ogniu. Najlepiej smakuje jak gotuje się zupę wieczorem , na noc wstawi do lodówki i następnego dnia podaje na gorąco
NA MOIM TALERZUPyszna sałatka z kurczakiem i fasolą Sałatka z kurczaka i fasoli SKŁADNIKI: piersi z kurczaka -1 podwójne ryż -1 saszetka ogórki kwaszone -2 szt fasola czerwona -1 puszka kukurydza -1 puszka cebula czosnkowa -1 szt sól i pieprz wegeta -1 łyżka majonez -3 łyżki papryka czerwona -0,5 szt PRZYGOTOWANIE: Pierś kurczaka ugotować w wodzie(...)grubszą kostkę. Ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Ryż ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w kostkę. Kukurydzę i fasolę odlać z zalewy osączyć na sicie. Wszystkie składniki sałatki wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę przełożyć do salaterki. (function
Kuchnia Danusi