Składniki: 2 piersi z kurczaka 400 g fasoli czerwonej konserwowej papryka słodka mielona, sól, pieprz Piersi z kurczaka płuczemy i rozbijamy delikatnie tłuczkiem, żeby mięso nam się nie rozpadło. Solimy i pieprzymy z każdej strony i przekładamy na folię aluminiową (każda pierś na osobną). Fasolę odcedzamy z zalewy, przekładamy do miski, rozgniatamy i doprawiamy papryką i solą - dokładnie mieszamy
Moje-pitraszeniecisza, a ja, pochłonięta myślami, stoję po środku ulicy i czekam. Czekam, aż w końcu doznam olśnienia, co zrobić na obiad. GULASZ MEKSYKAŃSKI . /autorski;/ 2-3 porcje puszka czerwonej fasoli puszka zielonego groszku puszka marchewki 300g dobrej kiełbasy (ewentualnie parówki) 3 duże cebule 200g koncentratu pomidorowego 2 czerwone papryki 1 papryczka chili Cebulę drobno siekam, szklę(...)wrzucam do cebuli, smażę razem na złoty kolor. Paprykę i chili pozbawiam gniazd nasiennych i drobno kroję. Dodaję do kiełbasy, przesmażam. Następnie wrzucam osączoną z zalewy czerwoną fasolę i marchewkę. Groszek dodaję wraz z połową zalewy. Całość duszę około 10 minut, po czym dodaję koncentrat pomidorowy. Gotuję na wolnym gazie jeszcze 5-10 minut. Podaję na ciepło
W kuchni Karmel-itkiwykonaniu, pożywna i niewątpliwie bardzo smaczna. Składniki: - 1 kg mięsa mielonego mieszanego (600g wołowiny, 400g wieprzowiny) - 3 cebule - 2 papryki (różne kolory) - 500g pieczarek brunatnych - 2 puszki czerwonej fasoli - 1 puszka kukurydzy (285g) - 2 puszki pomidorów krojonych (2x400g) - 1 świeży pomidor (bez skórki) - 4 ząbki czosnku - 2 papryczki chili - kilka pomidorów suszonych - sól, pieprz, chilli w płatkach(...)łyżeczki oregano - 1,5 łyżeczki kuminu (kmin rzymski) - ½ łyżeczki cynamonu - olej Na rozgrzanym oleju szklimy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy czosnek i przyprawy – czerwoną papryczkę chili (drobno posiekaną, bez nasion), pieprz, kumin, chilli w płatkach i oregano. Chwilę smażymy, aby uwolnić aromat przypraw. Następnie dodajemy mięso mielone, solimy i smażymy ok. 30 minut. Umyte papryki pozbawiamy gniazd nasiennych
mojewypiekiinietylkowędzonego udka z kurczaka 7 szklanek wody 5 ziarenek ziela angielskiego liść laurowy 30 dag włoszczyzny – marchew, pietruszka, seler, por 35-40 dag ziemniaków sól puszka 400 g czerwonej fasoli konserwowej puszka 425 g kukurydzy konserwowej pieprz majeranek cząber 50 g koncentratu pomidorowego 30% Wykonanie: Mięso zalałam zimną wodą, doprowadziłam do wrzenia, dodałam liść laurowy i ziele angielskie
Kuchenne zapiski Edytymasła Farsz 2 ogórki 1 czerwona cebula 200 g tuńczyka w sosie własnym 100 g pomidork ó w 200 g czerwonej fasoli 100 g kukurydzy suszone oregano bazylia s ó l, pieprz **** INGREDIENTI Impasto per crepes 250 g di farina 500 ml di latte 3 uova 30 g di burro
La grande e la piccola cuocaSyty, pikantny obiadek na zimne dni🙂 Składniki: 40 dkg łopatki wieprzowej 1 mała cebula 3 ząbki czosnku 1 jajko kilka pieczarek 1 czerwona papryka 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki … Czytaj dalej Pulpeciki w sosie meksykańskim
czarrna od kuchniSałatka śledziowa z czerwoną cebulą, papryką i ogórkiem konserwowym bez śmietany i majonezu. Sałatka ze śledziem solonym to bardzo prosty do przygotowania i zdrowy sposób na przekąskę z kilku składników. To szybka sałatka bez kalorycznego sosu i z niewielką ilością oliwy. Przepis dla wszystkich, którzy szukają pomysłu na wykorzystanie solonych filetów śledziowych. Przepis na sałatkę śledziową z warzywami(...)zaraz po przygotowaniu również skutecznie zadowoli podniebienia Sałatki śledziowe przepisy, które często goszczą na naszych stołach, to z pewnością: sałatka śledziowa z jajkiem, z buraczkami, z ziemniakami oraz czerwoną fasolą. Przygotowujemy śledzie w occie, oleju, w sosie musztardowym, śmietanowym, tatarskim i salsa. Sałatka śledziowa to bez wątpienia jedna z naszych ulubionych sposobów na dość szybkie i pyszne przekąski. Zapraszamy
Kuchnia Na Wypasiesałatka makaronowa z szynką doskonale sprawdzi się na imprezie, pikniku czy jako lunch do pracy. Cała moja rodzina ją uwielbia! Składniki: 400 g makaronu świderki 350 g szynki puszka fasoli czerwonej około 15 małych pieczarek konserwowych 2 papryka konserwowe 3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy i przelewamy na sicie zimną wodą(...)Szynkę i paprykę kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki. Fasolę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki wkładamy do jednej miski, dodajemy przyprawy i majonez. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na godzinę. Artykuł Sałatka makaronowa z szynką pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneręką. Składniki na 1 sporą porcję: kilka łyżek ugotowanej czerwonej komosy ryżowej (można użyć również białej komosy, ryżu lub np. kaszy jaglanej) kilka łyżek ugotowanej czarnej lub czerwonej fasoli (może być z puszki) mały słodki ziemniak lub 1/2 większego (upieczony z dodatkiem oleju i przypraw) 1/2 awokado 1 mała marchewka, pokrojona na cienkie paseczki 1 pomidor, pokrojony
Even Better FoodSkładniki : 5 małych bulw topinambura 3 jajka mała puszka fasoli czerwonej 1 cebula 3 ogórki kiszone sól, pieprz, koperek, szczypiorek majonez Przygotowanie : Bulwy topinambura ugotować w lekko posolonej wodzie, uważać by nie przegotować, u mnie trwało to ok. 10-15 min. Ugotowane jajka obrać i pokroić w kostkę, fasolę osączyć z zalewy, cebulę pokroić drobno, ogórki zaś w grubą
Proste Potrawyprzepisów na różne dania, np: Pierogi z zieloną soczewicą, boczkiem i kurkami. Sałatka z groszku, ogórka i koperku. Hummus z mango i kokosem. Wieprzowina z wolnowaru z czerwona fasolą. Chłodnik z bobu. Bagietka z klopsikami sojowymi. I wiele innych. Gwarantuje, że każdy znajdzie coś dla siebie
Zrób to smaczniewarzywna minestrone, przepis na długowieczność Czas przygotowania: 40 minut Proporcje dla 6-7 osób Składniki: 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 marchewki 2 łodyżki selera 1 puszka czerwonej fasoli 420 g 1 słoik ugotowanej ciecierzycy 540 g 4 ziemniaki 1 litr bulionu 3 łyżki oliwy z oliwek + do polania zupy przed podaniem 1 łyżka posiekanej natki 1 łyżka
Kulinarne przygody Gatitysię fantastycznie i razem z ostrym, jogurtowym sosem stanowiły świetny dodatek do mięsa. Bardzo polecam! Przepis Karola Okrasy składniki mięso 800 g karkówki 6 ząbków czosnku 150 g czerwonej fasoli z puszki 1- 2 łodygi selera naciowego 5 - 6 szt suszonych pomidorów ( suchych) 1 - 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 cebula 1 łyżeczka harissy (ostra pasta z papryki) 1 łyżeczka
Stare Garypyszne, można z nich wyczarować wspaniałe wytworne dania, a jak smakują.... Składniki na sałatkę; 1/2 kg buraczków 10-15 dag orzechów włoskich 2 średnie cebule 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 pęczka szczypiorku 3-4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki majonezu sól pieprz Buraczki ugotować, obrać i pokroić w pół plasterki. Orzechy pokroić i uprażyć na patelni. Cebulę i szczypiorek
Apetyczna babeczkaSkładniki: 3/4 szkl kaszy bulgur 20 dkg szynki 1/2 pora 1-2 ogórki kiszone 4 pomidory po 2-3 łyżki kukurydzy i czerwonej fasoli 3-4 łyżki majonezu Fanex 1 łyżeczka musztardy sól, … Czytaj dalej Sałatka z kaszą bulgur
czarrna od kuchni