fasola czerwona - 3214 przepisów (strona:74/215)

Sałatka idealna na wiosne! 857

przygotowania. Gorąco polecamy! Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: Średniej wielkości miska Składniki: żółty ser 200 g (najlepiej twardy, może być lekko pikantny) zielone winogrona ok. 400g puszka czerwonej fasoli jeden por (jasna część) niecała łyżka majonezu ( w zależnośći od upodobań) Przygotowanie: Żółty ser kroimy w kostkę. Wrzucamy do miski. Por myjemy, przecinamy na pół i kroimy w paski(...)dorzucamy do sera. Czerwoną fasole przekładamy z puszki na sitko, płuczemy i  łączymy z pozostałymi składnikami. Winogrono kroimy w ćwiarki ( jeśli zawiera pestki, warto je usunąć), dokładamy do miski. Wszystko mieszamy, dodajemy majonez i gotowe

Kolizje Smaków
Sałatka z czerwonej fasoli i żółtego sera 109

trochę wcześniej i pozwolić jej trochę poleżeć w lodówce tak aby przeszła smakiem czosnku zawartego w sosie.   Na drugi dzień smakuje znakomicie :) Składniki: 2 puszki czerwonej fasoli 400 g żółtego sera w kostce pęczek natki pietruszki 4 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Przygotowanie: Fasolę przekładamy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą

Taste Therapy
Warzywne Tortille 109

mną wrażeniami w komentarzu. A jeśli szukacie innych pomysłów na tortille to kliknijcie tutaj -> klik ! Warzywne Tortille 2 porcje (1 porcja to ok. 300 kcal) Składniki: fasola czerwona z puszki 175g cukinia 1 sztuka papryka 1/4 sztuki oliwa do smażenia sól, chili, papryka do smaku sałata do podania sos pomidorowy lub ketchup 1 łyżka tofu 85g 2 tortille(...)opcjonalnie) oliwki 10 sztuk Wykonanie: Na odrobinie oliwy podsmażamy pokrojoną w talarki cukinię i paprykę. Przyprawiamy i smażymy do miękkości 5-7 minut. Tortille smarujemy sosem pomidorowym i wykładamy fasolę, warzywa i pokruszone tofu. Zapiekamy w 220 stopniach ok. 10 minut. Podajemy z oliwkami, jogurtem i sałatą. Zapisz

rabarbarowo
Makaron po meksykańsku 340

meksykańsku, wyszło trochę inaczej. Ale jest na ostro i sycąco, więc spełnia podstawowe wymagania. Taki makaron na szybko, np. na kolację. Składniki: opakowanie makaronu małe muszelki cebula puszka czerwonej fasoli puszka krojonych pomidorów 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz chili Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. W garnku podsmażyć na niewielkiej ilości oleju pokrojoną w kostkę cebulę(...)Dodać pomidory w puszce, czerwoną fasolę i koncentrat. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smak zaostrzyć za pomocą szczypty chili.  Sos wymieszać z makaronem. Podgrzać, pozwolić by makaron wchłoną trochę sosu

Pasja Smaku
Pęczak z warzywami i fasolą 158

pojemnik i zabrać do pracy. Składniki: 200 gram kaszy pęczak 2 małe cukinie 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 duża cebula 0,5 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli lub z puszki Sól, pieprz Słodka i ostra papryka Pół pęczka natki pietruszki Olej kokosowy do smażenia Sposób przygotowania: Pęczak wsypujemy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy według przepisu

Bajeczna Kuchnia
Meksykańska tortilla czyli wege burrito. 284

takiego burrito? Burrito to danie kuchni meksykańskiej czyli ciepła tortilla wypełniona farszem składającym się z różnych składników przeważnie mięso, kukurydza, fasola, cebula. Jak widzicie, zaproponowałam Wam wersję wegetariańską, bez mięsa. Ja lubię kuchnię meksykańską na ostro, z dodatkiem chili, ale możecie zdecydować jaki będzie poziom ostrości, ponieważ pieprz cayenne dodajecie na samym końcu. Jeżeli lubicie chrupiącą tortillę, to polecam podgrzać(...)sobie jest ciekawe. Składniki: 4 ząbki czosnku 1 duża cebula 1 łyżka oleju (ja dałam kokosowy) 1 czerwona papryka 1 średni pomidor 1 mała cukinia 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy  1 łyżka papryki słodkiej 1/3 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka kurkumy szczypta kardamonu (opcjonalnie) 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/3 szklanki wody sól, pieprz do smaku

Apetyt na Zielone
Sałatka z pieczarkami marynowanymi 448

Sałatka z pieczarkami marynowanymi sprawdzi się doskonale na przyjęciach, domówkach czy grillach. Pieczarki w towarzystwie kukurydzy, szczypiorku oraz jajek smakują wyśmienicie. Dodałam także do sałatki kiełki fasoli mung, jednak jeżeli jej nie znajdziecie w sklepie, dajcie zamiennie selera z zalewy, jest podobny w smaku. Sałatkę z pieczarkami marynowanymi doprawiłam solą, pieprzem i majonezem – jeżeli wolicie wersję light, zamieńcie majonez(...)sałatka smakowałaby także wyśmienicie z kurczakiem, także zachęcam Was do zrobienie też takiej mięsnej wersji. Smacznego! Zobacz też: Sałatka z jajek, pora i kukurydzy Sałatka z czerwoną fasolą, kukurydzą i selerem Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu Przepis na sałatkę z pieczarkami marynowanymi Drukuj przepis Porcji: 5-10 Czas gotowania: 20 minut Składniki słoik marynowanych pieczarek słoik kiełków fasoli

Kuchnia Bazylii
Ekspresowa sałatka pieczarkowa. Do świąteczno imprezowego jadłospisu. Sylwestrowe odliczanie czas zacząć 211

tytułowa sałatka już kilka lat temu wpisała się w zimowo - świąteczne menu. Sprawdźcie czy to Wsze klimaty: Składniki: 60 dag świeżych pieczarek 4 jaja gotowane na twardo puszka fasoli czerwonej łyżka siekanego pora do smaku 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Pieczarki gotujemy w lekko osolonej wodzie. Można dodać odrobinę soku z kiszonych ogórków(...)ostygnięciu na ćwiartki. Jeśli większe - po prostu w grubą kostkę. Białka oddzielamy od żółtek (po ugotowaniu rzecz jasna). Białka kroimy także w grubą kostkę. Dodajemy przepłukaną i dobrze odsączoną fasolę. Wkrajamy odrobinę pora by złamać delikatny smak sałatki. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Żółtka rozcieramy w miseczce i rozrabiamy z majonezem. Dodajemy do sałatki. Gotowe. Najlepiej smakuje następnego dnia

Kuchnia po mojemu
Makaron z tuńczykiem. 178

para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";} Składniki:   2 puszki tuńczyka w sosie własnym ½ puszki fasoli czerwonej czerwona papryka 2 cebule ½ małego pora kilka czarnych oliwek 2 ząbki czosnku makaron świderki sól, pieprz, oregano, bazylia, zioła prowansalskie 4 łyżki jogurtu naturalnego słoiczek przecieru pomidorowego łyżka oleju(...)patelni na oleju. Równocześnie gotujemy makaron al dente.  Zalewę z tuńczyka, przecier pomidorowy, jogurt i przyprawy łączymy tworząc sos.  Następnie do podsmażonych warzyw dokładamy tuńczyka, makaron, fasole i polewamy sosem, wszystko mieszamy. Trzymamy na ogniu jeszcze około 10 minut. Smacznego

Symfonia smakowa
Tosty z sosem meksykańskim i awokado – pomysł na zdrową kolację 151

ryżem czy tortillą ale też na toście posypanym szczypiorkiem i serem. Składniki (4 porcje) 200g mięsa mielonego (wołowego 12% tłuszczu) puszka pomidorów (250g) łyżka przecieru pomidorowego 150g fasoli czerwonej z puszki 150 kukurydzy z puszki mała cebula łyżka papryki chilli sól, pieprz łyżka oleju Dodatkowo: pieczywo (u mnie ciemne) 2 awokado 4 łyżki tartego sera 4 łyżki siekanego szczypiorku(...)mięso i duś na patelni przez około 4 minuty. Dodaj pomidory z puszki i przecier pomidorowy. Gotuj na wolnym ogniu około 20 minut. Na sam koniec dodaj kukurydzę i fasolę z puszki oraz dopraw do smaku. Przygotuj tosty, możesz użyć do tego tostera lub piekarnika. Na podpieczone pieczywo ułóż pokrojone w plasterki awokado, nałóż sos meksykański, posyp serem i szczypiorkiem

wysmienity
Smażona kiełbasa z warzywami 107

klasyczne danie postanowiłam kiełbasę podać w innej, bardziej ciekawej dla mnie wersji z warzywami, a konkretnie z sałatką, ktorą przygotowałam w czasie smażenia się kiełbasy.  Cieciorka z fasolą i oliwkami świetnie zastępuje nudne w moim odczuciu ziemniaki, a posiekana skórka z cytryny nadaje temu daniu odświeżający smak i aromat. Spróbujcie także tego dania w wersji z piekarnika, myślę(...)inny sos. Zachęcam Was do przygotowania także p ieczonej kiełbasy z warzywami w oliwie z rozmarynem . Smażona kiełbasa z warzywami Składniki: 1/2 szklanki ciecierzycy z puszki 2 łyżki czerwonej fasoli z puszki 2 łyżki białej fasoli z puszki 3 oliwki zielone z pestkami 1 szczypta suszonego oregano 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek 1 cebula 1 kiełbasa śląska przyprawa

Moja smaczna kuchnia
Nadziewane mufinki z ciasta Pizza al Gusto 186

wczoraj, kiedy to nie wytrzymałem i wymyśliłem coś jeszcze lepszego, coś czym jednocześnie mogę się podzielić z Wami. Składniki : opakowanie ciasta "Pizza al Gusto" 2/3 puszki czerwonej fasoli kawałek boczku 500 gr pieczarek 3 średnie cebule 2 ząbki czosnku 2 papryczki chilli łyżka masła pół łyżeczki papryki wędzonej olej rzepakowy parmezan lub chedar sól pieprz  Przygotowanie : Opis

Mechanik w kuchni
Mięso mielone w cieście francuskim 393

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 350g pieczarek,  1 cebula, 500g mięsa mielonego, puszka czerwonej fasoli - po odsączeniu 240g, 200g startego sera żółtego, olej, 3 czubate łyżki majonezu, 3 łyżki śmietany 18%, 1 łyżka ketchupu pikantnego, 5 niedużych ząbków czosnku, sól, pieprz, majeranek, czerowna słodka papryka, jajko. Przygotowanie: Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę pokroić w paseczki - podsmażyć razem(...)bardzo małej ilości tłuszczu. Podczas smażenia posolić i popieprzyć. Smażyć do całkowitego odparowania wody. Mięso mielone również podsmażyć w bardzo małej ilości tłuszczu. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, czerwoną słodką papryką i majerankiem lub innymi ulubionymi przyprawami. Podsmażone pieczarki z cebulą wymieszać w misce czy też innym naczyniu razem z mięsem mielonym i pozostawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu wyłożyć

W kuchni u Moniki
Muffiny fasolowe z serem i dżemem 120

przygotować muffiny z fasoli. Pewnie już wiele słyszeliście o tego rodzaju wypiekach, dlatego nie będę się na ten temat rozwodzić. Napiszę tylko, że są pyszne, bezmączne i zdrowe, a fasola jest niewyczuwalna. Żeby nie było nudno, postanowiłam muffiny nadziać masą serową. Po upieczeniu i spróbowaniu stwierdziłam jednak, że masa jest mało wyraźna i praktycznie ginie w muffinach. Znacznie lepiej smakują(...)szczerze Wam je polecam. Jeśli jednak zdecydujecie się na wersję jedynie z masą serową, radzę dodać rodzynki lub żurawinę, żeby nieco ożywić jej smak;) Muffiny (6 sztuk): puszka czerwonej fasoli (250 g) 4 łyżki kakao odtłuszczonego 2-3 łyżki syropu z agawy/miodu 2 jajka łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka przyprawy do piernika (lub cynamon, imbir, kardamon - co kto lubi

Powiedz dietom nie
Błyskawiczna fasolka po bretońsku 158

grillowaniu z poprzedniego wieczoru zostanie nam dużo kiełbas, karczku i ewentualnie boczku :) Fasoli jaś nie moczymy całą noc, tylko otwieramy puszki z fasolą :)  Składniki:  2 puszki fasoli (czerwonej albo białej)  40 dag wędzonego boczku,  4  pęta kiełbasy np. śląskiej albo zwyczajnej pół kilo karczku duża cebula,  mały słoiczek przecieru pomidorowego olej pieprz ziołowy(...)oleju z dodatkiem cebuli. Do garnka z wodą wrzucamy mięsa z cebulą i gotujemy około 20 minut co jakiś czas delikatnie mieszając by fasolka się nie rozleciała. Dodajemy fasolę oraz przecier pomidorowy. Następnie dodajemy sól, pieprz, mieloną paprykę i jeszcze przez chwilę gotujemy. W szklance wody rozrabiamy mąkę - robiąc zaklepkę i dodajemy do potrawy. Następnie gotujemy jeszcze przez 5 minut

Bon Appetit Małgorzaty