białą fasolą Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Makaron z serem twarogowym Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Mini penne rigate z ciecierzycą w pomidorach Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami
Moja smaczna kuchniabiałą fasolą Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Makaron z serem twarogowym, Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem
Moja smaczna kuchniapapryka żółta, 1 papryka zielona, 1 średnia biała cebula, 3 ząbki czosnku, 15 pomidorków cherry, 1 puszka pomidorów krojonych 400 g, 100 g koncentratu pomidorowego, 1 puszka fasoli czerwonej, ½ puszki kukurydzy, przyprawy: 1 łyżeczka całego kminku rzymskiego, 4 ziela angielskie, 2 liście laurowe, 1 mini suszona papryczka chili lub ¼ świeżej papryki chili, 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki(...)dusimy pod przykryciem ok. 10 min. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, cząber, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dusimy pod przykryciem jeszcze 10 min. Na sam koniec dodajemy odsączoną kukurydzę, fasolę i mieszamy. Smak ma być wyrazisty i ostry. Jeśli ktoś lubi bardzo ostre danie należy doprawić je na samym końcu, kiedy wszystkie smaki się połączą. Ryż gotujemy w lekko osolonej
Moniki SmakołykiSkładniki: 4 czerwone papryki 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 500 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowo – wołowe) 1/3 łyżeczki wędzonej, mielonej papryki 2 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki ketchupu Premium Folwark olej sól pieprz 1 kulka mozzarelli Na patelnię wlewam olej. Dodaję pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekany czosnek. Gdy cebula się(...)zeszkli dodaję mięso. Smażę. Dodaję sól, pieprz, wędzoną paprykę, fasolę i kukurydzę a także ketchup Premium Folwark – chwilę duszę. Dlaczego ketchup Premium Folwark? Jest mocno pomidorowy, a zarazem nadaje genialnej słodkości mięsu. Super się komponuje z czerwoną papryką. Z papryki wykrawam gniazda nasienne, nakładam mięso. Na wierzch układam plasterek mozzarelli. Pieke w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez
MojaQchnia.plintensywnym kakaowym kolorem. Jeśli ktoś jeszcze nie wierzy, że z fasoli można zrobić ciasto - niech spróbuje tego poniżej, a nie będzie żałował! Składniki: (na małą keksówkę) 2 puszki fasoli czerwonej 2 średniej wielkości banany(średnio dojrzałe) 4 łyżki kakao 4 jajka 3 łyżki miodu czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 3 łyżki oleju Przygotowanie: Fasolę bardzo dokładnie
Lena Gotujedodać jeden składnik, żeby sałatka nabrała nowego charakteru. Tak więc do naszej sprawdzonej pieczarkowej dodałam tortellini. Wyszła ciekawa w smaku, bardzo dobra i dość syta. Składniki: puszka fasoli czerwonej puszka kukurydzy szklanka tortellini (użyłam z nadzieniem "cztery sery") por (zielona część) 200 g pieczarek 4 jajka 2 łyżki majonezu mały kubeczek jogurtu naturalnego sól, pieprz Fasolę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamące. Fasola jest zupełnie niewyczuwalna a ciasto mogą jeść osoby na diecie bezglutenowej i dbające o linię :) Bez wyrzutów sumienia można sięgnąć po kolejny kawałek ;) 480 g ugotowanej czerwonej fasoli Cenos 2 duże banany 4 łyżki oleju rzepakowego 4 jajka 3 łyżki kakao 4 łyżki ksylitolu lub cukru brązowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szkl siekanych
Smakołyki AsiSkładniki: 1 puszka fasoli czerwonej konserwowej 100ml mleka spożywczego 2% 2 łyżki miodu 1 łyżeczka żelatyny spożywczej 2 łyżki kakao figa (owoce mogą być dowolne) orzechy włoskie wiórka kokosowe Sposób przygotowania: Fasolę odcedzić z zalewy i przepłukać wodą. Mleko przelać do rondelka, dodać miód i podgrzać. Następnie do mleka i miodu dodać żelatynę. Mieszać, aż żelatyna się rozpuści
Prosto i Smacznie z Anetąkawałkach 2 łyżki zielonego groszku (50g) - u mnie młody groszek z Ojcowej działeczki ogrodniczej, który w sezonie zamrażam i przechowuję właśnie w takich celach 2 łyżki fasoli czerwonej z puszki (50g) 2 łyżki posiekanej cebuli czerwonej (20g) - posiekanej w drobną kosteczkę 1 ogórek kiszony (30g) - mały 1 łyżeczka oleju kukurydzianego BIOLEVITA w saszetce (dostępna m.in(...)sól, pieprz do smaku Groszek i fasolę odcedzić z wody/zalewy. Cebulę posiekać w drobną kosteczkę. Tuńczyka odcedzić z sosu i ewentualnie podrobić jeśli w kawałku. Ogórka kiszonego pokroić w kostkę. W salaterce zmieszać tuńczyka z warzywami, olejem i przyprawami. Odstawić na co najmniej 15 min. żeby smaki się „przegryzły”. Jeść z kromką pieczywa chrupkiego. Smacznego
Grunt to przepis!fasola to już wpływy amerykańskie, ale nie skłamię, jeśli powiem, że to kwintesencja nowoczesnej kuchni białoruskiej. Oryginalnie owalne, ja uformowałem na bardziej ciekawy kształt. Składniki: - ziemniaki - jakaś mąka - czerwona fasola, ale są też z kaszą jaglaną lub ryżem Wykonanie: Ziemniaki gotujemy i ugniatamy. Dodajemy trochę mąki i ugniatamy na ciasto. Lepimy z nich jakieś kształty, które można nafaszerować fasolą
Kryzysowa Książka Kucharskaświątecznym stole nie może zabraknąć sałatek, dlatego spieszę do Was z kolejną propozycją. Składniki: - 3 pory - 1 puszka groszku - 1 puszka fasoli czerwonej - 8 jajek - 1 puszka kukurydzy - 2 puszki ananasa - majonez - sól i pieprz Przygotowanie: Pory myjemy, kroimy w półkrążki, solimy i odstawiamy aby zmiękły a następnie odciskamy. Groszek, fasolę, kukurydzę oraz ananasa odsączamy. Ananasa kroimy
Zainspirowana w kuchniDobrze przeczytaliście, to ciasto jest z fasoli czerwonej albo białej, takiej z puszki albo świeżo ugotowanej, to jest obojętne. Jest mega pyszne, mega czekoladowe, rozpływa się w ustach. Nikt nie zgadł że składnikiem głównym jest fasola, czyli sukces a do tego tak zdrowego ciasta dawno nie jadłam. Warto upiec na świąteczny stół, posmakuje gościom i domownikom. Mega czekoladowe ciasto
Moje Małe CzarowaniePyszna sałatka z tuńczykiem którego uwielbiam do tego fasola,papryka ,kukurydza,ogórki ... pycha-polecam! Składniki: puszka kukurydzy, puszka fasoli czerwonej tuszka tuńczyka (w oleju lub sosie własnym-jak wolicie) czerwona lub zielona papryka średnia czerwona cebulka 3 ogórki kiszone(dla wyraźniejszego smaku można zamienić je na korniszony) 3-4 majonez 2 łyżki ketchupu słodka i ostra(...)papryka mielona sól,pieprz Przygotowanie: kukurydzę,fasolę i tuńczyka,odsączamy z zalewy, cebulkę,paprykę i ogórki kroimy w kostkę,mieszamy z majonezem i ketchupem i doprawiamy do smaku przyprawami Smacznego
Swojskie jedzonkofasola z kapustą Te proste i smaczne danie możemy potraktować, jako propozycję na lekki posiłek, lub jako nieco inny dodatek do obiadu. składniki dla czterech osób 250 g czerwonej fasoli 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1/2 niewielkiej główki kapusty sól, pieprz szczypta cukru szczypta zmielonego kminku 1/3 pęczka szczypioru sposób przygotowania Fasolę
Miód i pieprzdacie mąkę kokosową czy ryżową, czy może zamiast jajka, zmielone nasiona lnu. Tutaj jest dowolność w tych ciasteczka :) Składniki na jedną blachę ciasteczek: 1 puszka białej lub czerwonej fasoli po odsączeniu 1 i 1/2 łyżek mąki kokosowej lub ryżowej 1 jajko lub 1 łyżka nasion lnu 50 g cukru lub ksylitolu 1 łyżka oleju kokosowego lub zwykłego 1 łyżeczka
Gotowanie...to proste !