fasola czerwona - 3214 przepisów (strona:59/215)

Zupa meksykańska z pulpetami 202

smaczna i szybciej ją przygotować. Zupa meksykańska z pulpetami zostaje na stałe w moim menu. Jeśli chcecie poznać smak Meksyku, to polecam.  Składniki: (duża porcja) 1 puszka czerwonej fasoli (u mnie Dawtona) 1 puszka kukurydzy (u mnie Dawtona) 1 puszka krojonych pomidorów (kupiłam tutaj ) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 duża papryka czerwona 1 średnia marchewka 1 średni(...)ziemniak 1/2 korzenia selera naciowego 2 cebule czerwone 3 ząbki czosnku natka pietruszki lub kolendry 6 łyżeczek słodkiej papryki 1 łyżeczka chili (u mnie płatki) 1/2 łyżeczki cząbru 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka bazylii 1 łyżka soku z cytryny 3 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 1/2 łyżeczki cukru trzcinowego sól do smaku (u mnie

Kuchcik gotuje
BURRITO „Z ODZYSKU” / RESOURCEFUL BURRITO 108

cook! SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa z rosołu włoszczyzna z rosołu (marchew, pietruszka, seler) 1 średnia cukinia 1/2 zielnej papryki 1 średnia czerwona cebula 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 karton sosu pomidorowego 1 puszka pomidorów krojonych żółty ser 1 kieliszek czerwonego, wytrawnego wina sól, pieprz, pepperoncino, cynamon, papryka słodka, ostra, chili INGREDIENTS(...)chili Mięso i warzywa z rosołu zmiel w maszynce do mięsa. Warzywa pokrój na dość małą kostkę. Dużą patelnię rozgrzej z łyżką oleju. Na początek wrzuć cebulę, paprykę i fasolę, posmaż przez chwilę, aż warzywa lekko zmiękną. Dorzuć pokrojoną cukinię i kukurydzę, smaż dalej, ciągle mieszając. Jak warzywa będą już równomiernie usmażone dorzuć do tego mielone rosołowe mięso z warzywami

Martyna Cooks
BURRITO „Z ODZYSKU” / RESOURCEFUL BURRITO 135

cook! SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa z rosołu włoszczyzna z rosołu (marchew, pietruszka, seler) 1 średnia cukinia 1/2 zielnej papryki 1 średnia czerwona cebula 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 karton sosu pomidorowego 1 puszka pomidorów krojonych żółty ser 1 kieliszek czerwonego, wytrawnego wina sól, pieprz, pepperoncino, cynamon, papryka słodka, ostra, chili INGREDIENTS(...)chili Mięso i warzywa z rosołu zmiel w maszynce do mięsa. Warzywa pokrój na dość małą kostkę. Dużą patelnię rozgrzej z łyżką oleju. Na początek wrzuć cebulę, paprykę i fasolę, posmaż przez chwilę, aż warzywa lekko zmiękną. Dorzuć pokrojoną cukinię i kukurydzę, smaż dalej, ciągle mieszając. Jak warzywa będą już równomiernie usmażone dorzuć do tego mielone rosołowe mięso z warzywami

Martyna Cooks
Zupa meksykańska 156

konsystencji kremu i na pewno nie ostatni. Można "powiedzieć", że jest to przepis na zupę dla 2 osób na 2 dni:) Składniki: - puszka pomidorów - puszka kukurydzy - puszka czerwonej fasoli - 500g przecieru pomidorowego z kartonika - 2 duże ząbki czosnku - 500g mięsa wołowego lub wieprzowego - 1 duża czerwona papryka - 2 czerwone cebule - 400ml wywaru warzywnego - 1 łyżeczka  suszonych(...)dalej smażymy.   Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy mięso jest podsmażone a większość wody wyparowała, przekładamy je do garnka. Dodajemy pomidory (z zalewą), przecier pomidorowy, odsączoną kukurydzę i fasolę (z zalewą). Paprykę obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników. Wlewamy bulion i gotujemy dalej przez około 20 min. Doprawiamy ziołami, solą, pieprzem i posypujemy pokrojoną

Pan i Pani Smith w kuchni
Tortilla z kurczakiem i guacamole 326

pomidorami, czosnkiem i bazylią 1 papryczka chili 1 limonka 2 ząbki czosnku ½ pęczka kolendry 300 g sera gouda 2  papryki (żółta i czerwona) 400 g czerwonej fasoli w puszce 3 cebule szalotki sól pieprz Guacamole: 2 awokado 2 ząbki czosnku 1 papryczka chili 30 ml oleju kujawskiego z pomidorami, czosnkiem i bazylią ½ pęczka kolendry sok z ½ limonki(...)smażymy i przekładamy do miski. Na tę samą patelnię wlewamy olej (około 15 ml), szklimy pokrojone w paski papryki (czerwoną i żółtą), dodajemy ½ pęczka posiekanej kolendry. Skrapiamy sokiem z ½ limonki, doprawiamy solą i pieprzem. Paprykę przekładamy do czystej miski. Fasolę rozcieramy na desce, doprawiamy niewielką ilością soku z limonki i niewielką ilością olejem z pomidorami, czosnkiem i bazylią (około

Smakowity Blog Kulinarny
Danie jednogarnkowe z mięsem, fasolą i ryżem błyskawicznym. 117

jednym garnku jest ryż błyskawiczny. Zaciąga zupę w aksamitne płatki. Danie jednogarnkowe z mięsem, fasolą i ryżem błyskawicznym. 300 g mięsa wołowego kpl warzyw rosołowych 200 g ugotowanej czerwonej fasoli  4 łyżki płatków błyskawicznych "Kupiec" 1 łyżeczka cząbru sól, pieprz czarny do smaku Pokrój mięso na cieniutkie paseczki. Zalej 1,5 l wody. Zagotuj rosół. Po odszumowaniu dodaj

Gotuj Sam!
Jednoporcjowe ciasto fasolowe z truskawkami 158

końca, więc jak jest możliwość trzeba korzystać. W roli głównej nie są truskawki, ale fasola. Warzywo i owoc? Dlaczego nie! Takie połączenia są najlepsze! Składniki: 1 puszka odsączonej czerwonej fasoli 1 jajko 1 banan 1 łyżka karobu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat śmietankowy truskawki Sposób przygotowania: Do blendera wrzucamy przepłukaną i odsączoną fasolę, jajko, pokrojonego banana, karob, proszek

Truskawkowa Fiesta
Ale Meksyk! Zupa meksykańska 127

Meksyku ;) teraz pomyślałam, że idealnie (zamiast chleba) sprawdziłyby się chipsy Nachosy, ale wykorzystam to następnym razem ;) Składniki : 300g mięsa wołowego 400ml bulionu ½ puszki kukurydzy ½ puszki czerwonej fasoli 1 cebula 1 mały ząbek czosnku 1 puszka pomidorów 3 ziemniaki 1 papryka czerwone + 1 papryka żółta 1/3 paczki « mieszanki do zup » z marchewką, groszkiem przyprawy

Kitchens Alphabet
Zupa meksykańska 143

cała reszta rodziny dłubie w sałatce odrzucając możliwie wszystką kukurydzę. Składniki: 1,5 l. wywaru z 2 kostek rosołowych 1 kg mięsa mielonego 2 puszki czerwonej fasoli 1 puszka groszku bądź kukurydzy 2 puszki  pomidorów bez skórki (ja użyłam własnych ze słoika) 2 papryki jedna czerwona jedna żółta (użyłam papryki konserwowej w miodzie) 3 ząbki czosnku(...)patelni z czosnkiem i pokrojoną w kostkę cebulą, doprawiając solą. W garnku przygotowujemy wywar z kostek rosołowych, do wywaru wkładamy przysmażone mięso z cebulą i czosnkiem, wlewamy zawartość puszek (fasole oraz groszek dałam wraz z zalewami), paprykę kroimy w kosteczkę dorzucamy do wywaru, dodajemy przecier pomidorowy, przyprawiamy

Kuchenne aromaty
Burrito z mięsem mielonym 163

jest banalnie proste, szybkie i niesamowicie smaczne. Tym razem w wersji klasycznej z fasolą, kukuryczą i papryczkami poblano. Składniki: 6 tortilli 30 dag mięsa mielonego puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 2 kolorowe papryki papryczka pablano bez nasion szczypta sproszkowanego czosnku przyprawa do burrito 200ml śmietany 18% 2 cebule 30 dag startego żółtego sera sól, pierz Przygotowanie: 1. Mięso przyprawiamy

FITBUuK
Sałatka z salami 176

Składniki: 200 g ulubionego makaronu 1 puszka czerwonej fasoli 4 korniszony 4 jajka 150 g dobrego salami (u mnie deluxe z Lidla) 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować … Czytaj dalej Sałatka z salami

czarrna od kuchni
Sałatka z selerem, marynowaną cukinią, jabłkiem i fasolą 172

imprezę. Jest szybka i łatwa do przygotowania. Polecam!! SKŁADNIKI: 1 słoik selera sałatka ORZECH , 1 słoik marynowanej cukinii, 1 duże winne jabłko, 1 puszka kukurydzy konserwowej, 1/2 puszki fasoli czerwonej, 4 jajka, 3,5 łyżki majonezu, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Seler, cukinię, kukurydzę i fasolę odsączam z zalewy. Cukinie kroję w kostkę. Jabłko obieram, usuwam gniazda nasienne i kroję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Zupa meksykańska 154

pół kg mięsa mielonego z szynki po pół papryki czerwonej, żółtej i zielonej dwie suszone papryczki chili 2 ziemniaki (chociaż z trzy też nie byłoby za dużo) puszka fasoli czerwonej puszka kukurydzy 2 cebule bulion wieprzowy około 2 l pół łyżeczki kuminu pół łyżeczki papryki słodkiej pieprz, sól olej  Mięso podsmażamy na oleju z dodatkiem papryki słodkiej(...)pokrojone w dużą kostkę i posypane kuminem. Do garnka z bulionem dodajemy: mięso, ziemniaki i pokrojoną w kostkę paprykę oraz papryczki chili. Gotujemy 15 minut, dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolę. Doprawiamy solą i pieprzem, ewentualnie jeszcze papryką. Gotujemy do miękkości

Humanistka w kuchni
Szybka zupa meksykańska / Easy mexican soup 234

Składniki: 2 łyżki oleju roślinnego 1 cebula, pokrojona w kostkę 1 czerwona papryka, pokrojona w większą kostkę 2 ząbki czosnku, posiekane 2 łyżeczki mielonego chilli 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1 puszka 400 g krojonych pomidorów 1 puszka 400 g czerwonej fasoli 300 ml bulionu drobiowego lub warzywnego 1 upieczona lub ugotowana pierś(...)cytryny 1/2 czerwonej papryczki chilli, drobno posiekanej garść posiekanych listków kolendry kwaśna śmietana do podania sól, pieprz i cukier do smaku Przygotowanie: W średnim rondlu rozgrzej olej, włóż cebulę i paprykę i smaż, mieszając od czasu do czasu przez 10 minut. Dodaj czosnek i przyprawy i podsmażaj przez kolejną minutę. Następnie dodaj pomidory, fasolę wraz z zalewą i bulion

karmelowy
Chili con carne (bezglutenowe) 146

jakości potrawy, pod warunkiem, że postaramy się o dobre składniki. Serdecznie zapraszam i smacznego :-) Składniki: 2 cebule 3 ząbki czosnku 3 papryki (żółta, czerwona i zielona) 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 3-4 puszki pomidorów lub 8-10 sparzonych pomidorów bez skórki 2 małe puszeczki przecieru pomidorowego 500 g mielonego mięsa (w tym przepisie z łopatki(...)dwoma łyżeczkami soli, sporo pieprzymy, sypiemy mnóstwo mielonej czerwonej słodkiej papryki, majeranku oraz jeśli lubimy pikantne potrawy to pół łyżeczki pieprzu cayenne oraz papryczkę jalapeno. Gdy mięso się podsmaży, wlewamy lampkę wina i smażymy, aż odparuje alkohol, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Zmniejszamy ogień. 5. Następnie dodajemy kukurydzę i fasolę. Smażymy. 6. Następnie dodajemy pomidory z puszki (około

Kawa z mlekiem