fasola czerwona - 3214 przepisów (strona:50/215)

Burger po meksykańsku 170

burger, to tylko domowy. ;-) 1 bułka do hamburgera 125g mięsa mielonego 1 liść sałaty 3 plastry pomidora 3 plastry czerwonej cebuli 1 plaster żółtego sera garść czerwonej fasoli z puszki garść kukurydzy konserwowej 1/4 czerwonej papryki 1/2 papryczki chilli ketchup sól, pieprz, czosnek granulowany, oregano, kumin, papryka słodka, papryka ostra olej 1. Mięso mielone doprawiamy szczyptą soli(...)formujemy kształt kotleta. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. 2. Bułkę podgrzewamy na suchej patelni, przekrawamy na pół. Obie części smarujemy ketchupem. Układamy kolejno: sałatę, kotlet, ketchup, ser, kukurydzę, fasolę, paprykę, pomidor, cebulę. Przykrywamy drugą częścią bułki, przebijamy patykiem od szaszłyka by burger zachował formę

Szefowa kuchni
Meksykańskie chili con carne z domowymi nachos 228

gorące. Składniki na chili con carne: - 500g mielonego mięsa wołowego (u mnie 400g wołowiny + 100g wieprzowiny) - 1 puszka krojonych pomidorów (400g) - 1 puszka kukurydzy (ok. 300g) - 1 puszka czerwonej fasoli (240g) - 125ml wody - 3 cebule - 1 czerwona papryka - 1 żółta papryka - 2 papryczki chili - 2 łyżki oleju  - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - 3 ząbki czosnku - 2 łyżeczki sosu(...)pokrojone warzywa, dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i doprawiamy solą, pieprzem. Następnie dorzucamy mielone mięso i dusimy 5-7 minut. Po tym czasie dodajemy wszystkie pozostałe składniki oprócz fasoli i gotujemy pod przykryciem 25-30 minut, co jakiś czas mieszając. Na koniec dorzucamy fasolę i gotujemy 10 minut, nie zapominając o mieszaniu. Wyjmujemy liście laurowe. Podajemy posypane serem

Be Fit Be Strong
Zupa meksykańska 202

rozgrzewająca, kolorowa i zapewniam, że uśmiech pojawi się na Waszych twarzach. SKŁADNIKI: 600-700 dag. mielonej wołowiny 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku Bulion Puszka kukurydzy Puszka czerwonej fasoli 1-2 marchewki Papryczka chilli Papryka czerwona lub żółta 2 łyżki majeranku 1 łyżka ziół prowansalskich Papryka ostra Papryka słodka Koncentrat pomidorowy Troszkę oliwy PRZYGOTOWANIE: Do garnka(...)dlatego delikatnie podlewam wodą lub bulionem.Kiedy mięso się podsmaży, dodajmy marchew pokrojoną w kostką. Całość zalewamy bulionem. Gotujemy na małym ogniu 20 minut.. Następnie dodajemy odsączoną kukurydzę oraz fasolę, pokrojoną w kostkę paprykę. Przyprawiamy majerankiem, ziołami, papryką ostrą i słodką. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy (ponad pół słoiczka). Zupę najlepiej ugotować dzień wcześniej, żeby składniki mogły się przegryźć.Można

Kopystką po garach
Gulasz drobiowy z warzywami. 290

Składniki (4-6 porcji): 1 czerwona papryka 1 por (tylko biała część) 7 pieczarek fasoli czerwonej konserwowej 1 papryczka chilli 1 cukinia bazylia, sól, pieprz, papryka ostra mielona, czosnek granulowany 250 ml wody 1 duża pierś z kurczaka  Fasolę przekładamy wraz z zalewą do garnka w którym będziemy gotować gulasz. Pierś z kurczaka płuczemy i kroimy

Moje-pitraszenie
Papryka nadziewana serowym kuskusem 169

wszystkie składniki mamy w domu. Smacznego! Składniki : * pół szklanki kaszy kuskus * opakowanie Arla Apetina serek kremowy o smaku pesto i rukola * 2 czerwone papryki * pół szklanki czerwonej fasoli konserwowej * pół szklanki kukurydzy konserwowej  * duża czerwona cebula * garść małych zielonych oliwek  * 3 łyżki oliwy z oliwek * sól morska * świeżo mielony czarny pieprz * listki świeżego oregano(...)nasienne. Wrzucić na 10-15 minut do rozgrzanego piekarnika bądź zrumienić je na suchej patelni grillowej. Rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i przesmażamy razem z oliwkami. Dodajemy fasolę i kukurydzę oraz wcześniej przygotowaną kaszę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Tak przygotowanym farszem nadziewamy papryki, posypujemy listkami oregano i ozdabiamy cząstkami cytryny. To danie idealnie

Magiczne Życie Marty
Tortillowe miseczki 185

oszczędzić czas na zmywaniu? Zrobić jadalne miski. Tym razem w ulubionym stylu Rumcajsa: po meksykańsku. Świetny sposób, by zaskoczyć gości na imprezie. Składniki: 500g mielonej wieprzowiny 1 puszka czerwonej fasoli, 1 puszka kukurydzy, 1 średnia cebula, 1 spora czerwona papryka, 3 ząbki czosnku 4-5 tortilli pszennych, tarty ser, kilka kropli tabasco Przyprawy: 1 łyżeczka: bazylii oregano, słodkiej(...)łyżeczki: pieprzu cayenne, granulowanego czosnku szczypta soli Przygotowanie: Przyprawy ugniatamy ze sobą w moździerzu, lub dokładnie mieszamy w miseczce i rozgniatamy łyżeczką. Cebule drobno siekamy, paprykę kroimy w paski. Fasolę i kukurydzę odlewamy z zalewy. Mielone mięso obsmażamy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszając, obsypujemy mieszanką przypraw. Smażymy kilka minut od czasu

Gotuj z Rumcajsem
Sałatka warstwowa z rzodkwią i fasolą 137

wydajna niż rzodkiewki. Zwykle kiszę ją jako kimczi lub libańskie pikle (zobacz przepis), ale błyskawiczna sałatka też jest super.   Składniki: pół białej rzepy startej na tarce puszka czerwonej fasoli odsączonej pół ogórka szklarniowego pokrojonego w półplasterki i posolonego pół papryki czerwonej – oczyszczonej i pokrojonej na kawałki garść dowolnych kiełków np. lucerny, brokuła   Jak przygotować sałatkę(...)warstwową z rzodkwią i fasolą? Składniki układamy warstwami w szklanej misce. Zaczynamy od rzodkwi. Potem idzie fasola przelana wodą, żeby nie barwiła innych warstw. Na to idzie ogórek i papryka. Całość dekorujemy kiełkami i podajemy od razu. Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie ! Artykuł Sałatka warstwowa z rzodkwią i fasolą pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane

Ugotowane pozamiatane
Kolorowa sałatka makaronowa 115

szynki 1/2 puszki czerwonej fasoli kilka łyżek majonezu sól pieprz papryka słodka w proszku Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i przelewamy go zimną wodą. Wrzucamy do dużej miski. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Kukurydzę i fasolę osączamy z zalewy na sitku. Ogórki kroimy w kostkę. Czerwoną paprykę myjemy, wyjmujemy gniazdo nasienne i wraz(...)szynką i jajkami kroimy w kosteczkę. Do reszty składników dodajemy kukurydzę i fasolę. Całość dokładnie ze sobą mieszamy i dodajemy majonez, a także przyprawy (do smaku). Odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 30 minut, aby smaki się przegryzły. Każda porcję sałatki możemy ozdobić dodatkowo cząstką jajka. Smacznego

MyCookBook.pl
Jaja po farmersku 164

Składniki ( 1 porcja): 1 duża tortilla 2 jaja 1 pomidor pół czerwonej cebuli sol z połowy cytryny 4 łyżki czerwonej fasoli z puszki pół białej cebuli 150 g boczku pół czerwonej papryki posiekany szczypiorek sól i pieprz olej Przygotowanie: na patelni rozgrzej łyżkę oleju i połóż na niej tortillę, lekko zrumień, przełóż na drugą stronę i także(...)patelni podsmaż posiekaną białą cebulą, a następnie dodaj fasolę, wszystko razem zblenduj na gładką pastę, posmaruj nią tortillę następnie na patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek, tak by wytopił się z niego tłuszcz, przełóż na tortillę pomidora sparz, obierz ze skóry, pokrój w kostkę, przełóż do miski, dodaj posiekaną drobno czerwoną cebulę, dodaj sok z cytryny, wymieszaj, wyłóż

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Ekspresowa sałatka z czerwoną fasolką i ananasem + film 331

zabieganych osób, które nie mają czasu na pichcenie w kuchni. Sałatka z czerwoną fasolką i ananasem z dodatkiem żółtego sera i cebuli to wyjątkowo smaczna i niezwykle łatwa w przygotowaniu przekąska.   składniki na 4 porcje 250 g żółtego sera 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka ananasa w plastrach 2 czerwone cebule

Smakowite Dania
Wigilijny barszcz czerwony z fasolą 175

pyszny wigilijny barszcz czerwony z fasolą :) Jeżeli ktoś nie lubi uszek lub nie może ich jeść to fasola jest świetną alternatywą :) Składniki na barszcz czerwony: – 1 kg czerwonych buraków – 600 g fasoli – 2 marchewki – 1 pietruszka – 2 łodygi selera naciowego

Kuchenne Wariacje
Bezglutenowy seitan 300

neutralny, dzięki czemu poprzez dodawanie ulubionych sosów możemy zmieniać jego smak. Super nadaje się na kanapki albo jako zdrowe źródło nieprzetworzonych protein do obiadu. Składniki: 240 g ugotowanej fasoli czerwonej (lub 1 puszka) 240 g ugotowanej fasoli białej (lub 1 puszka) 1 szklanka gotowanego ryżu 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka cebuli suszonej 1 łyżka cząbru 2 łyżeczki wędzonej

Lamarida.pl
Ziemniaki faszerowane kaszanką 130

temu wegańska kaszanka jest jeszcze smakowitszym kąskiem. Ziemniaki faszerowane kaszanką zrobiłem z kaszy gryczanej niepalonej. Świetnie sprawdzi się również pęczak, jak i bulgur. Ważne, żeby kasza była gruba. Fasolę czerwoną natomiast możecie z powodzeniem zastąpić czarną fasolą lub soczewicą. Artykuł Ziemniaki faszerowane kaszanką pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Brownie z fasoli z orzechami 131

szybkie, smaczne, ilość miodu możemy modyfikować, możemy zastąpić go syropem klonowym lub cukrem trzcinowym. Orzechy świetnie pasują do tego ciasta, a fasola jest niewyczuwalna. Polecam mocno! 1 puszka czerwonej fasoli 1 banan 2 jajka 1 łyżka kakao 1 łyżka oleju rzepakowego 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki miodu 2 garście orzechów (ja użyłam mieszanki różnych orzechów

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Wege pasta z fasoli - prosta, szybka i przepyszna :) 117

użyjemy do przygotowania śniadania, kolacji czy kanapek na wynos! Bardzo bardzo polecam! A może Wy już miksowaliście podobne? :) Składniki: 125 g fasoli borlotti konserwowej (Dobra Zielarnia) 125 g czerwonej fasoli konserwowej  2 łyżki oleju (użyłam arganowego) 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/3 łyżeczki pieprzy cayenne, czarnego, ziołowego 1/2 łyżeczki curry szczypta soli morskiej  Dodatki: wafle kukurydziane (Dobra Zielarnia

Zdrowie na języku :P