fasola czerwona - 3214 przepisów (strona:49/215)

Warzywna sałatka z tuńczykiem po meksykańsku 159

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com    2 puszki tuńczyka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 2 marchewki 2 łyżki przecieru pomidorowego oliwa (*) sól, pieprz Tuńczyka odsączyć z zalewy. Marchew ugotować i pokroić w kostkę. Paprykę sparzyć (polać wrzątkiem) i również pokroić w kostkę. Wszystkie składniki ze sobą wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. (*) Nie podałam

Di gotuje
Czosnkowa sałatka z winogronem i fasolą 185

Składniki: puszka czerwonej fasoli ( 240g po odsączeniu ), 240g czerwonego winogrona, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, 2 czubate łyżki majonezu, 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego. Przygotowanie: Fasolkę przelać zimną wodą i odsączyć. Winogrona przekroić na pół. Do winogron i fasolki wcisnąć obrane ząbki czosnku, dodać majonez, jogurt naturalny, sól i pieprz - wszystko wymieszać.  Smacznego

W kuchni u Moniki
Sałatka wielowarzywna z fasolą Adzuki 333

Kochani, podaję przepis na bardzo smaczną i zdrową sałatkę jarzynową, z dodatkiem fasoli Adzuki. Inna nazwa to czerwona soja. Może śmiało zastąpić czerwoną fasolę w zalewie z puszki. Ta po ugotowaniu nie rozpada się i nie zchodzi z niej skórka. Składniki -fasola Adzuki 250 g  Skworcu 2 x bukiet 9 warzyw  Iglotex 1 por bez części

Z Kuchni Do Kuchni
Kurczak z warzywami po meksykańsku 319

ryżem, a za chwile słodka kukurydza z papryką.  Przepis na 4 lub nawet więcej porcji: Składniki: podwójny filet z kurczaka czerwona papryka puszka kukurydzy konserwowej puszka fasoli czerwonej 2 cebule przyprawa chili sól, pieprz do smaku olej do podsmażania Wykonanie: (ok. godziny) Kurczaka, paprykę i cebulę pokroić w kostkę.  Podduśić na głębokiej patelni. Dodać soli, pieprzu(...)Odcedzoną kukurydzę i fasolę z sokiem dodać do reszty. Dusić pod przykryciem ok. 15 min.   Posypać chili, wymieszać i jeszcze troszkę podusić.  Podawać z ryżem lub kaszą :) Smacznego

W kuchni bez szafek
CHILI CON CARNE I TEST NOWEGO RONDLA MARKI ZWIEGER ZE SKLEPU GARNECZKI.PL 75

pieprzu. Często dodaje się też inne składniki w tym ziarna fasoli i kukurydzy. Wszystkie składniki są drobno siekane lub rozcierane (w przypadku fasoli i kukurydzy czasem dodaje się je w całości), następnie krótko smażone i duszone. Przyprawia się je dość intensywnie. Dzięki zastosowaniu pomidorów danie posiada czerwony kolor, a papryce chili charakterystyczny, ostry smak. Podawana jest z tortillą meksykańską(...)mnie wieprzowo-drobiowe ) – 250 g * cebula biała – 1 szt * czosnek – 1 szt * pomidory w puszcze – 300 g * bulion warzywny – ok. 250-300 ml * czerwona fasola – 100 g * kukurydza – 100 g * papryka czerwona – 0,5 szt * papryczka chili – 0,5 szt * olej – 3 łyżki * koncentrat pomidorowy – 1 czubata

Ostra na Słodko
CHILI CON CARNE I TEST NOWEGO RONDLA MARKI ZWIEGER ZE SKLEPU GARNECZKI.PL 56

pieprzu. Często dodaje się też inne składniki w tym ziarna fasoli i kukurydzy. Wszystkie składniki są drobno siekane lub rozcierane (w przypadku fasoli i kukurydzy czasem dodaje się je w całości), następnie krótko smażone i duszone. Przyprawia się je dość intensywnie. Dzięki zastosowaniu pomidorów danie posiada czerwony kolor, a papryce chili charakterystyczny, ostry smak. Podawana jest z tortillą meksykańską(...)mnie wieprzowo-drobiowe ) – 250 g * cebula biała – 1 szt * czosnek – 1 szt * pomidory w puszcze – 300 g * bulion warzywny – ok. 250-300 ml * czerwona fasola – 100 g * kukurydza – 100 g * papryka czerwona – 0,5 szt * papryczka chili – 0,5 szt * olej – 3 łyżki * koncentrat pomidorowy – 1 czubata

Ostra na Słodko
Sałatka z zupek chińskich 299

chińskie o dowolnym smaku (najlepsze moim zdaniem są ostre firmy Vifon "Kurczak curry" - czerwone opakowanie) 1 pierś kurczaka 0,5 l bulionu warzywnego lub drobiowego 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 duża łyżki oliwy lub oleju szczypta soli 1/4 małej kapusty pekińskiej kawałek jasnozielonej części pora (jeśli sałatkę bądziemy przechowywać kilka(...)czerwonej papryczki chili 2 łyżki siekanej natki pietruszki (użyłam mrożonej) 4 duże łyżki majonezu (u mnie Hellmans Babuni - jest nieco kwaśniejszy niż inne) 1 mały jogurt naturalny sok z połowy limonki 1. Zupki chińskie lekko pokruszyć (nie otwierając opakowania), wyjąć z nich przyprawy (torebki z tłuszczem wyrzucić). Pokruszony makaron wrzucić do dużej miski, wsypać posiekanego pora oraz odsączoną fasolę

Kuchnia Prezydentowej
Wieprzowina z meksykańską nutką 99

danie, oto wieprzowina z meksykańską nutką. Wieprzowina z meksykańską nutką Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 700 g łopatki wieprzowej 1 cebula 1 puszka pomidorów bez skórki 1 puszka czerwonej fasoli 1 łyżeczka chili 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki kuminu sól pieprz olej do smażenia natka pietruszki lub kolendra Wykonanie: Mięso płuczemy, wycieramy ręcznikiem kuchennym, kroimy(...)którym potem będziemy ją dusić. Przykrywamy. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i przesmażamy na patelni. Gdy będzie szklista wkładamy ją do rondla z mięsem wraz z przyprawami, pomidorami i fasolą. Wszystko dusimy na małym ogniu przez 30 minut. Danie podajemy z dodatkiem ryżu, posypane natka pietruszki, lub jeśli ktoś woli, kolendrą

Kulinarne przygody Gatity
Rumcajsowe Enchiladas 181

rurkę. Następnie umieszcza się kilka rurek w naczyniu żaroodpornym warstwowo, każdą warstwę pokrywając sosem i innymi dodatkami (np. serem lub cebulą). Składniki: Puszka pomidorów w zalewie puszka czerwonej fasoli pinto 5 ząbków czosnku 1 czerwona papryczka chilli (lub 2 łyżeczki mielonego chilli) łyżeczka słodkiej papryki 500g mielonej wieprzowiny sól i pieprz do smaku kwaśna śmietana 4 pszenne tortille(...)przekładamy do rondelka, a na patelni obsmażamy mięso doprawione słodką papryką, solą i pieprzem. Dodajemy do garnka z sosem, dusimy razem 15 minut, co jakiś czas mieszając. Dodajemy odsączoną fasolę i dusimy jeszcze kilka minut. Fasola musi pozostać lekko twarda. Na tortillę nakładamy kilka łyżek sosu i 2-3 łyżeczki kwaśnej śmietany i zawijamy, zakładając brzegi do środka. Otrzymane ruloniki

Gotuj z Rumcajsem
BEZGLUTENOWE WEGAŃSKIE NALEŚNIKI Z FARSZEM FASOLOWO - WARZYWNYM 119

naleśniki: 0,5 szklanki kaszy gryczanej niepalonej, 0,5 szklanki kaszy jaglanej, 0,5 szklanki quinoa, woda, 3/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu. farsz: 1 szklanka białej lub czerwonej fasoli, 1,5 dużej marchewki, 1 czerwona papryka, 1 czerwona cebula, 1/2 szklanki passaty pomidorowej, 1 łyżeczka kminku mielonego, 1 łyżeczka papryki wędzonej, 1 łyżeczka natki pietruszki(...)naleśnikową. Patelnię rozgrzewamy na maxa, do czerwoności :-). Wylewamy porcję ciasta na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron (przewracamy na drugą stronę, gdy brzegi ciasta zaczną odchodzić od patelni). Fasolę moczymy przez noc. Gotujemy do miękkości w świeżej wodzie. Marchewkę kroimy na słupki, cebulę i paprykę na kosteczkę. Warzywa podsmażamy na patelni, dolewamy odrobinkę wody i dusimy do miękkości. Dodajemy

Jeść, by żyć w zdrowiu
Kasza bulgur z mięsem i sosem pomidorowym 140

dodadzą  jej dodatki,  a jako "wypełniacz"  obiadowy aprawdza się  świetnie :) Skladniki: 400g mięsa  mielonego z indyka Puszka pomidorów,  lub 4 świeże Puszka czerwonej fasoli,  zamiast niej może  byc 1 czerwona papryka 1 duża cebula 1 średnia  marchewka 2 zabki czosnku,  lub granulowany 1 łyżka  koncentratu pomidorowego(...)zaczynamy dusić. Marchewkę  scieramy na tarce o grubych oczkach,  jeśli  dodajemy paprykę  to ją  także  kroimi drobno i wrzucamy do reszty. Z fasolą chwile czekamy:) Doprawiamy bazylią,  pieprzem,  solą.  Dodajemy koncentrat i jogurt.  Dalej gotujemy. I tyle!  Danie jest  pyszne, banalnie proste, bardzo syte i niskokaloryczne

Mamuśka wraca do formy
Zupa gulaszowa 126

danie jednogarnkowe. Składniki: 800 g łopatki wołowej 500 g mięsa wieprzowego (szynka) 2 cebule 2 papryki 1 marchew 1 pietruszka 5 ziemniaków 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 6 łyżek makaronu zacierki sól czerwona ostra papryka czerwona słodka wędzona papryka ¼ łyżeczki imbiru szczypta cynamonu liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego olej dosmażenia Wykonanie: Cebulę pokroić(...)Ziemniaki i paprykę pokroić w kostkę, marchew i cebulę pokroić w plastry.Warzywa dodać do zupy, zupę posolić i gotować przez 30 minut aż warzywa będą miękkie. Z kukurydzy i fasoli odlać wodę i dodać do zupy. Następnie dodać zacierki. Gotować na małym ogniu przez około 30 minut. W razie potrzeby doprawić solą i ostrąpapryką

Mama Gotuje
38. Zdrowo, bananowo- czekoladowo, czyli ciasto z fasoli (: 152

sumienia, że nie mieścimy się w zeszłoroczne krótkie spodenki i zwiewne sukienki... Otóż mam dla Was alternatywę tych wszystkich "niezdrowości" i proponuję dziś ciasto z fasoli! Ciasto z czerwonej fasoli. Hmm.. kiedyś nie wierzyłam nawet w marchewkowe, a okazało się wilgotne, pyszne i zachwycające pomarańczowym kolorem. Co do tego obawiałam się, że będzie bardzo ciężkie i zakalcowate(...)słuszne i popieram to).  Taki słodycz idealnie nadaje się do porannej kawy, jako poobiedni deser lub na podwieczorek. Przechodząc do rzeczy... Zapraszamy na ciasto! (: Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 2 bardzo dojrzałe banany 1 jajo (można dodać 2) 2,5 łyżki kakao 4 łyżki wiórków kokosowych 3 łyżki otrębów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka karobu

Symfonia Smaków
SAŁATKA RYŻOWA Z CZERWONĄ FASOLĄ I KUKURYDZĄ 143

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-9 Składniki: torebka ryżu, 3/4 puszki czerwonej fasoli, 3/4 puszki kukurydzy, 3 jajka, kawałek czerwonej papryki, majonez, sól, pieprz, 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki. Przygotowanie: Ryż gotuję w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Jajka gotuję na twardo, kroję w drobną kostkę(...)wraz z papryką. Kukurydzę i fasolę osączam na sicie z zalewy. Wszystkie składniki mieszam z dwoma łyżkami majonezu, doprawiam do smaku solą i pieprzem

JejKuchnia
Sałatka z pomidorkami, ciecierzycą, fasolą i awokado 132

Sałatka z pomidorkami, ciecierzycą, fasolą i awokado Witajcie po przerwie. :) Dzisiaj zapraszam Was na jedną z moich ulubionych sałatek. Składniki: 1 puszka (400g) ciecierzycy 1/2 puszki czerwonej fasoli 1 awokado 12 pomidorków koktajlowych (u mnie miks czerwonych i żółtych) 2-3 łyżki kukurydzy marynowane ostre papryczki , ilość według smaku 2-3 łyżki natki pietruszki , posiekanej 1 łyżka posiekanego(...)ząbek czosnku , przeciśnięty przez praskę sól i pieprz do smaku Składniki sosu umieścić w małym słoiczku, zakręcić (to istotne (; ) i wstrząsnąć do połączenia. Doprawić solą i pieprzem. Ciecierzycę i fasolę odsączyć z zalewy. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę. Miąższ pokroić w kostkę. Pomidorki przekroić na połówki. Wszystkie składniki sałatki umieścić w misce, polać sosem i wymieszać. Smacznego! Przepis dodaję

Pełny talerz