fasola czerwona - 3214 przepisów (strona:49/215)

Kolorowa sałatka makaronowa 129

szynki 1/2 puszki czerwonej fasoli kilka łyżek majonezu sól pieprz papryka słodka w proszku Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i przelewamy go zimną wodą. Wrzucamy do dużej miski. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Kukurydzę i fasolę osączamy z zalewy na sitku. Ogórki kroimy w kostkę. Czerwoną paprykę myjemy, wyjmujemy gniazdo nasienne i wraz(...)szynką i jajkami kroimy w kosteczkę. Do reszty składników dodajemy kukurydzę i fasolę. Całość dokładnie ze sobą mieszamy i dodajemy majonez, a także przyprawy (do smaku). Odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 30 minut, aby smaki się przegryzły. Każda porcję sałatki możemy ozdobić dodatkowo cząstką jajka. Smacznego

MyCookBook.pl
Jaja po farmersku 175

Składniki ( 1 porcja): 1 duża tortilla 2 jaja 1 pomidor pół czerwonej cebuli sol z połowy cytryny 4 łyżki czerwonej fasoli z puszki pół białej cebuli 150 g boczku pół czerwonej papryki posiekany szczypiorek sól i pieprz olej Przygotowanie: na patelni rozgrzej łyżkę oleju i połóż na niej tortillę, lekko zrumień, przełóż na drugą stronę i także(...)patelni podsmaż posiekaną białą cebulą, a następnie dodaj fasolę, wszystko razem zblenduj na gładką pastę, posmaruj nią tortillę następnie na patelni podsmaż pokrojony w kostkę boczek, tak by wytopił się z niego tłuszcz, przełóż na tortillę pomidora sparz, obierz ze skóry, pokrój w kostkę, przełóż do miski, dodaj posiekaną drobno czerwoną cebulę, dodaj sok z cytryny, wymieszaj, wyłóż

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Ekspresowa sałatka z czerwoną fasolką i ananasem + film 345

zabieganych osób, które nie mają czasu na pichcenie w kuchni. Sałatka z czerwoną fasolką i ananasem z dodatkiem żółtego sera i cebuli to wyjątkowo smaczna i niezwykle łatwa w przygotowaniu przekąska.   składniki na 4 porcje 250 g żółtego sera 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka ananasa w plastrach 2 czerwone cebule

Smakowite Dania
Wigilijny barszcz czerwony z fasolą 183

pyszny wigilijny barszcz czerwony z fasolą :) Jeżeli ktoś nie lubi uszek lub nie może ich jeść to fasola jest świetną alternatywą :) Składniki na barszcz czerwony: – 1 kg czerwonych buraków – 600 g fasoli – 2 marchewki – 1 pietruszka – 2 łodygi selera naciowego

Kuchenne Wariacje
Bezglutenowy seitan 312

neutralny, dzięki czemu poprzez dodawanie ulubionych sosów możemy zmieniać jego smak. Super nadaje się na kanapki albo jako zdrowe źródło nieprzetworzonych protein do obiadu. Składniki: 240 g ugotowanej fasoli czerwonej (lub 1 puszka) 240 g ugotowanej fasoli białej (lub 1 puszka) 1 szklanka gotowanego ryżu 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka cebuli suszonej 1 łyżka cząbru 2 łyżeczki wędzonej

Lamarida.pl
Ziemniaki faszerowane kaszanką 139

temu wegańska kaszanka jest jeszcze smakowitszym kąskiem. Ziemniaki faszerowane kaszanką zrobiłem z kaszy gryczanej niepalonej. Świetnie sprawdzi się również pęczak, jak i bulgur. Ważne, żeby kasza była gruba. Fasolę czerwoną natomiast możecie z powodzeniem zastąpić czarną fasolą lub soczewicą. Artykuł Ziemniaki faszerowane kaszanką pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Brownie z fasoli z orzechami 142

szybkie, smaczne, ilość miodu możemy modyfikować, możemy zastąpić go syropem klonowym lub cukrem trzcinowym. Orzechy świetnie pasują do tego ciasta, a fasola jest niewyczuwalna. Polecam mocno! 1 puszka czerwonej fasoli 1 banan 2 jajka 1 łyżka kakao 1 łyżka oleju rzepakowego 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki miodu 2 garście orzechów (ja użyłam mieszanki różnych orzechów

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Wege pasta z fasoli - prosta, szybka i przepyszna :) 127

użyjemy do przygotowania śniadania, kolacji czy kanapek na wynos! Bardzo bardzo polecam! A może Wy już miksowaliście podobne? :) Składniki: 125 g fasoli borlotti konserwowej (Dobra Zielarnia) 125 g czerwonej fasoli konserwowej  2 łyżki oleju (użyłam arganowego) 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/3 łyżeczki pieprzy cayenne, czarnego, ziołowego 1/2 łyżeczki curry szczypta soli morskiej  Dodatki: wafle kukurydziane (Dobra Zielarnia

Zdrowie na języku :P
Czekoladowy piernik fasolowy ( bez mąki i cukru ) 210

wystudzeniu owoce miksujemy wraz z wodą, w której się moczyły. Proporcja na keksówkę 35 x 12 cm - 2 puszki odsączonej czarnej fasoli w zalewie ( robiłam ciasto również z czerwonej fasoli - będzie równie smaczne ) - 6 jajek - 3/4 szklanki oleju - powyższa pasta daktylowa - 3 pełne łyżki ciemnego prawdziwego kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia + 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 2 łyżeczki mielonego

kawawszklance
Letnia sałatka 287

wpisują się tutaj rewelacyjnie :) Składniki: - 1 główka sałaty masłowej - 2 ogórki gruntowe - 2 pomidory - 2 papryki czerwone - 2 małe czerwone cebule - 1/2 puszki kukurydzy - 1/2 puszki fasoli czerwonej - 1 opakowanie sera feta - 2 suszone pomidory - 1 mały słoiczek czarnych oliwek sos: - 8 łyżek oliwy z oliwek - 2 łyżki octu winnego - 1 łyżeczka ziół prowansalskich - 2 łyżeczki miodu

Zainspirowana w kuchni
Sałatka z nachos 230

jako dodatek do grillowanego mięsa. Mam nadzieję, że przepis na tą sałatkę przypadnie Wam do gustu!;-) Składniki: 2 garście rukoli, 1 pierś z kurczaka, przyprawa gyros, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 puszka kukurydzy, 3 pomidory, 1 papryka czerwona, 30 dag sera żółtego, świeży ogórek duży lub 1 awokado, pół cebuli, 2 garści nachos kukurydzianych lub paprykowe (ostre(...)czosnku, pieprz, sól Przygotowanie: Rukolę myjemy, następnie osuszamy. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą gyros. Wykładamy na rozgrzany olej i smażymy dopóki mięso nie będzie surowe. Fasolę i kukurydzę odsączamy. Wykładamy do salaterki. Pomidory myjemy, kroimy w kosteczkę dodajemy do fasoli i kukurydzy. Ogórka myjemy, obieramy ze skórki kroimy w kosteczkę dodajemy do pozostałych składników. Paprykę myjemy

Kuchnia Pełna Pasji
Chili con carne 187

tortillą meksykańską lub gotowanym ryżem.   (2-3 porcje) 250g mięsa mielonego (najlepiej wołowego) 1 cebula (średnia)   1 puszka pomidorów (najlepiej krojonych, bez skórki) 1/2 puszki czerwonej fasoli (użyłam Bonduelle ) 1/2 puszki kukurydzy (użyłam Bonduelle ) 1 czerwona papryka (średnia) 1 papryczka chili   2-3 ząbki czosnku 100 ml wody lub bulionu Przyprawy: 3/4 łyżeczki oregano(...)wymieszać i doprawić do smaku (solą i pieprzem cayenne). Dusić pod przykryciem około 15-20 minut. Po tym czasie wrzucić pokrojoną (w kostkę) paprykę, a po kolejnych 5 minutach - fasolę z kukurydzą (bez zalewy). Delikatnie mieszając - podgotować następne kilka minut. Podawać z ryżem, tortillą lub świeżym pieczywem

Di gotuje
Sałatka warstwowa. 2798

Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 400g 5 łyżek ketchupu 4 jajka 1 por 10 łyżek majonezu 6 ogórków konserwowych 1 słoik pieczarek marynowanych 280g 1 czerwona papryka 1/2 pęczka szczypiorku Wykonanie: Jajka ugotować na twardo. Pora, ogórki, pieczarki, paprykę, jajka pokroić w kostkę. W szklanej misce ułożyć poszczególne warstwy sałatki. 1 fasola 2 ketchup 3 jajka

O kuchni z uczuciem
Pikantne Meksykańskie Chilli con carne 151

Trzeba było coś dogotować do pozostałej części polenty Pikantne Meksykańskie Chilli con carne SKŁADNIKI: 250 g czerwonej fasoli i kukurydzy z puszki 500 g mięsa mielonego  wołowego 2-3 czerwone papryczki chilli 1 czerwona papryka (pokrojona w kostkę) 1 cebula (pokrojona w kostkę) 1 lyżka przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych(...)sól, pieprz, pieprz cayenne Mięso podsmażyć na oliwie z cebulą i czosnkiem, a następnie dodać z chilli i czerwoną papryka. Następnie dodać  pomidory z puszki  i gotować pod przykryciem jakieś 15-20 minut. Na koniec dodać fasole i kukurydze i pogotować jeszcze 2-3 minuty. Doprawić solą, oregano i pieprzem cayenne. Konsystencja powinna być dosyć gęsta

MarciochaKucharzy
Paella z warzywami z patelni 184

ryż brązowy, bo tamtego nie miałam. Jak ktoś wolałby wersję z mięsem, to spokojnie może dodać ;-) Miłego dnia :-) Składniki na około 6 porcji: 2 duże pomidory 1 puszka czerwonej fasoli 1 duży bakłażan 1 większa cukinia(...)cebule 2 większe czerwone papryki 300 g ryżu arborio lub brązowego 1 cała główka czosnku olej roślinny 1 litr wody 2 łyżki słodkie czerwonej papryki 2 - 3 łyżeczki ostrej czerwonej papryki 1 gałązka rozmarynu sól pieprz około 400 g passaty pomidorowej 1. Warzywa kroimyy w niewielką kostkę, wielkość podobna do fasoli. Czosnek obieramy, przecieramy. W wysokiej

kruche babeczki