fasola czerwona - 3214 przepisów (strona:41/215)

Tacos z krewetkami w tempurze 125

proste i niecodzienne danie inspirowane kuchnią meksykańską, to nie mogliście lepiej trafić. ;) * SKŁADNIKI na 8 tacos (dla 4 osób) Tacos: 8 muszelek do tacos 1 puszka czarnej lub czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy (lub 1 kolba świeżej) 1 dojrzałe awokado mała natka kolendry 1 papryczka chilli 1 limonka 200 g kwaśnej śmietany Krewetki w tempurze: 16 dużych krewetek, najlepiej

Food Square
Chili con carne 167

zwykłej wędzonej+ 1/2 łyżeczki chili) 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 puszka pomidorów w kawałkach (400g) 3 łyżki przecieru  pomidorowego 1 łyżeczka cukru 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli sól pieprz 1 płaska łyżeczka ciemnego kakao szczypta cynamonu olej do smażenia 100 g startego sera żółtego nachosy kwaśna śmietana   PRZYGOTOWANIE Cebulę, czosnek i papryczkę drobno siekamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Najlepsza zupa meksykańska! 218

nieduże ziemniaki 1 marchew 1 korzeń pietruszki 1 nieduży seler Pół małego pora 1 dowolna papryka (ja użyłam pół czerwonej i pół żółtej) 1 mała puszka kukurydzy (ja użyłam kukurydzy z chili) 1 puszka czerwonej fasoli 1 szklanka przecieru pomidorowego – najlepiej pikantnego Przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra i słodka, bazylia, oregano, kmin rzymski, chilli (Ewentualnie 2 łyżki

Blog z Apetytem
Zupa meksykańska 134

zupę meksykańską Drukuj przepis Porcji: 6 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 3 ząbki czosnku średnia czerwona cebula średnia żółta cebula świeża papryczka chili 400 g mięsa mielonego 700-900 ml bulionu kartonik przecieru pomidorowego papryka czerwona puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 3 łyżki ostrej papryki 2 łyżki słodkiej papryki sól i pieprz do smaku olej do smażenia

Kuchnia Bazylii
Anpan 113

sposób może sobie obejrzeć film pod tytułem ... An :) Na zdjęciu poniżej moje bułki anpan w towarzystwie broni, którą chłopi bronili się przed samurajami:) Składniki: - mąka - drożdże - olej - woda - czerwona fasola - cukier Wykonanie: Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie i posypujemy lekko mąką. Jak nam się to trochę "ruszy" to dodajemy więcej mąki, wody i sporo oleju. Ugniatamy ciasto, które odstawiamy

Kryzysowa Książka Kucharska
Komosa ryżowa po meksykańsku 135

będzie już atakowała. Komosa ryżowa po meksykańsku Wydrukuj przepis Porcji: 2 Czas przygotowania: 30 minut Potrzebujesz: 250g komosy ryżowej (quinoa) 1 puszka pomidorów pelati 1 puszka czarnej lub czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 250ml bulionu warzywnego 1 łyżka oleju kokosowego 3 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej papryczki jalapeno 1 łyżeczka chilli w płatkach lub proszku 1 łyżeczka kuminu sól

Blendman
Sałatka z zupkami chińskimi 874

Czy wiecie, że popularne wśród studentów zupki chińskie możemy wykorzystać również do przygotowania smacznej sałatki? Pokażę Wam w jaki sposób przygotować sałatkę z zupkami chińskimi –

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bezglutenowe burrito 233

mięsa wołowego, zmielonego 3-4 dojrzałe pomidory (poza sezonem używam ok. 200g domowych przetworów pomidorowych, można też użyć tych z puszki) 1 czerwona papryka podłużna 150g ugotowanej czerwonej fasoli 150g kukurydzy ze słoika lub z puszki 1 łyżka papryki słodkiej w proszku 1 łyżeczka papryki ostrej w proszku 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 1/4 łyżeczki kuminu 100g mąki

Book of spells
Zupa meksykańska z mięsem mielonym 170

Zupa meksykańska z mięsem mielonym Drukuj przepis Ilość porcji: 6 Składniki -0,5 kg mięsa mielonego -2 łyżki oleju -1 cebula -2 marchewki -4 ziemniaki -1 czerwona papryka -1 puszka czerwonej fasoli -1 puszka kukurydzy -2 puszki krojonych pomidorów lub 700 ml przecieru pomidorowego (passaty) -2 łyżki koncentratu pomidorowego -1,5 - 2 litry bulionu -1 łyżeczka słodkiej papryki

Marta Gotuje
Burrito meksykańskie 421

mniejsze części. Polecam! Burrito meksykańskie Składniki na 6 tortilli: 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 500g  mięsa mielonego wieprzowego lub wołowego mała puszka kukurydzy mała puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 400ml przecieru pomidorowego (passaty) przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, kolendra Dodatkowo: 6 placków tortilli sos do podania Wykonanie: Cebulę kroimy w piórka, czosnek

Smak mojej kuchni
Proste przedwiosenne chili z fasoli i pieczone bataty 168

pieczonymi batatami Potrzebujesz: 2 marchewki 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka wędzonej papryki 1 łyżeczka mielonego kuminu 1/2 łyżeczki płatków chili puszka białej fasoli puszka czerwonej fasoli puszka pomidorów 100ml sosu BBQ olej sól i pieprz  Do tego: 2 bataty olej sól jogurt naturalny szczypta płatków chili 1 awokado posiekana natka pietruszki/ kolendry Sposób przyrządzenia

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Makaron po meksykańsku 162

Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI 2 pory oliwa 400 g mięsa mielonego wieprzowego z łopatki 450 g mrożonej mieszanki warzywnej meksykańskiej (marchew, fasolka szparagowa, kukurydza, groszek zielony, papryka, fasola czerwona, cebula) 3 ząbki czosnku 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów 1 mały (300 ml) sok pomidorowy 1/2 szklanki wody 4 kopiaste łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich

Passions hobbies life
Szybka sałatka z selerem konserwowym i kukurydzą 177

Przepis na niewymagającą wielu składników sałatkę, którą robi się błyskawicznie. Składniki: puszka czerwonej fasoli słoik selera konserwowego puszka kukurydzy 4 jajka 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Fasolę, kukurydzę i seler odsączamy z wody. Selera kroimy na drobniejsze kawałki. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski, dodajemy majonez

e-PrzepisyKulinarne
Kasza gryczana na ostro! 189

kaszy gryczanej (ja mam ekologiczną, swojską kaszę <3) dwie średniej wielkości cebule 3 pomidory (lub ewentualnie puszka pokrojonych pomidorów) 1,5 czerwonej papryki puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy 3 szklanki soku pomidorowego (domowy przecier pomidorowy to bardzo dobry substytut) 600 g piersi z kurczaka przyprawy: pieprz, sól, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka ostra, (przyprawa meksykańska), przyprawa

Kuchnia moimi oczami
Sałatka Meksykańska (Sałatka z Kurczakiem i Warzywami charakterystycznymi dla Kuchni Meksykańskiej) 207

kurczaka przyprawy: słodka papryka, czosnek w proszku, chili, kolendra, oregano sól, pieprz (możemy ewentualnie użyć gotowej mieszanki przypraw do kurczaka lub dań kuchni meksykańskiej) olej do smażenia czerwona fasola (ok. 200 g) puszka kukurydzy (ok. 400 g) marchewka konserwowa (ok. 200 g) groszek konserwowy (ok. 200 g) marynowana papryka (ok. 70 g) 5 jajek

Słodka Strona
Sałatka meksykańska 183

Przepis na pikantną sałatkę z ryżem i kurczakiem. Składniki: podwójna pierś kurczaka torebka ryżu parboiled mała czerwona papryka puszka ananasów puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 4 łyżki majonezu sól, pieprz, słodka i ostra papryka Przygotowanie Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawami i smażymy na oleju na złoto. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Ryż gotujemy

e-PrzepisyKulinarne
Śledź z czerwoną fasolą i jogurtem a'la gzik z pyrami 117

się szokujące, ale to tylko pozory. Jest to danie smaczne i sycące. Składniki: 2 średniej wielkości filety śledziowe (mogą być w oleju) 1/2 szklanki naturalnego jogurtu 1/2 puszki czerwonej fasoli 1 duża cebula 1 łyżeczka cukru świeżo zmielony pieprz 1/2 pęczka natki pietruszki około 8-10 łyżek płatków owsianych  Cebulę obrać i posiekać drobno. Zasypać cukrem, wymieszać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą, porem i ogórkiem kiszonym 136

propozycja na imprezę - można zrobić na kilka dni wcześniej, a przed przyjściem gości przełożyć do miseczki.  Składniki: 3 średnie filety śledziowe (mogą być w oleju) 1 puszka czerwonej fasoli jasna część pora - około 12-15 cm 3 średnie ogórki kiszone oliwa z oliwek niewielki pęczek koperku niewielki pęczek natki pietruszki pół łyżeczki ziaren ziela angielskiego 2 średnie liście

Codzienna kuchnia niecodzienna
Makaron pełnoziarnisty po meksykańsku 159

czasu w kuchni. Jego przygotowanie zajmie 15 minut. Składniki na 3-4 porcje: 100 g pełnoziarnistego makaronu 1 duży filet z kurczaka 1 puszka pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego sól, pieprz natka pietruszki lub kolendra Makaron ugotować al dente zgodnie

Moja Galeria Smaku