fasola czerwona - 3214 przepisów (strona:38/215)

Sos warzywny na bazie pomidorów 179

wtorku zaczęłam powoli wprowadzać zdrowe elementy diety. NIE, NIE ODCHUDZAM SIĘ! :)  Dzisiaj chciałabym Wam pokazać mój sposób na wegetariański, zdrowszy obiad.  Sos warzywny na bazie pomidorów Czerwona fasola konserwowa - jedna puszka 1 cebula Duża marchewka Średni korzeń pietruszki Połowa czerwonej papryki 5 średniej wielkości pieczarek 1 puszka pomidorów z puszki 4 ząbki czosnku olej kasza gryczana(...)reszty, która smaży się na patelni. Smażymy. W międzyczasie dodajemy posiekany drobno czosnek.  Następnie do garnka wsypujemy pomidory z puszki. Lekko gotujemy, dodajemy opłukaną pod zimną wodą fasolę, którą musimy odsączyć.  Łączymy wszystkie składniki. Kiedy nasz sos będzie się dusił przygotowujemy kaszę gryczaną.  Ja gotowałam według tego przepisu:   Zasada nr 1 - szklanka kaszy = 2 szklanki wody

Kuchnia moimi oczami
LA SOUPE AU PISTOU CZYLI PROWANSALSKA ZUPA Z PESTO 123

jako danie główne. Bon appétit! Dla 4 osób Czas przygotowania: ok. 20 minut Czas gotowania: ok. 60 minut Składniki: 120 g wyłuskanej świeżej białej fasoli 120 g świeżej czerwonej fasoli (lub fasoli marmurkowej)* 120 g świeżej zielonej fasolki szparagowej 2 cukinie 1 cebula 4 ziemniaki 3 dojrzałe pomidory Około 1,5 litra bulionu warzywnego z kostki Pieprz kajeński Sól(...)żółtego sera. Dopraw do smaku solą, pieprzem kajeńskim. Sos pesto można również podać osobno, tak, by każdy z gości nakładał go sobie sam. *Jeśli nie znajdziesz świeżej czerwonej lub marmurkowej fasoli, możesz użyć tylko białej, dodaj jej wówczas odpowiednio więcej. Zupa będzie równie smaczna. * Tę zupę możesz przygotować także z ziaren suszonej fasoli (po uprzednim ich namoczeniu), ale smak

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Słowacki Raj i dwa dania górskie - clafoutis i kasza ze skwarkami 137

Jest to idealne jedzenie, które można przygotować sobie wcześniej. Oryginalnie clafoutis to deser z owoców, tak i ja zrobiłem, tyle, że nie z tych słodkich :) Składniki: - groszek konserwowy - fasola czerwona z puszki - mąka - woda - proszek do pieczenia Wykonanie: Groszek i fasolę wrzucamy do miski. Zasypyjemy mąką i dolewamy wody. Chodzi o to, żeby ciasto służyło zaledwie jako lepik, czyli

Kryzysowa Książka Kucharska
Pieczone kotlety z fasoli i batatów 177

zajrzy na instagrama a po powrocie mam nadzieję będę miała kilka francuskich kadrów do pokazania tu. Pieczone kotlety z fasoli i batatów   Drukuj Prep time 30 min Cook time 30 min Total time 1 godzina   Pieczone kotlety z fasoli i batatów, podane z guacamole i salsą z pomidorów. Pyszny obiad wegetariański. Author: Cooking(...)Emily Ingredients 1 łyżka oliwy 2 cebule 2 bataty średniej wielkości 1 łyżeczka oregano ½ łyżeczki suszonego czosnku ½ łyżeczki ostrej papryki ½ łyżeczki słodkiej papryki 2 puszki czerwonej fasoli pól pęczka kolendry, posiekanej 2 jajka sól, pieprz do smaku DO PODANIA guacamole ( rozgniecione avocado, sok z limonki, trochę drobno posiekanej czerwonej cebuli, troszkę rozgniecionego czosnku) salsa

Cooking for Emily
Tagliatelle ze szpinakiem i czerwoną fasolą 274

dodatek zbędny. Przepis obrania się w podstawowej formie. Składniki: 400 g makaronu pełnoziarnistego Tagliatelle  3 łyżki oliwy z oliwek 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 250 g pieczarek pierś kurczak 500 g mrożonego szpinaku 2 łyżki śmietany (w oryginalnym przepisie: ser mascarpone ok. 100 g) bazylia, sól, pieprz   Wykonanie: 1. Makaron ugotować

Pasja Smaku
Brownie z fasoli i bananów 114

Składniki: 2 puszki czerwonej fasoli 2 banany 3 jajka 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 1/3 szklanki cukru 50 g gorzkiej czekolady Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 1/4 szklanki mleka 3 łyżeczki cukru Sposób wykonania: Fasolę odsączamy na sitku a następnie płuczemy pod bieżącą wodą. Przesypujemy do dużej miski. Czekoladę rozpuszczamy. Dodajemy wszystkie składniki ciasta

Qchnia po prostu
SAŁATKA FASOLOWA 999

złożenie" sałatki) i... czarować. I proszę, jak szybko i przyjemnie można z łatwością zachwycić. Bo przecież mimo, że mało praco-, czaso-, pieniędzo- chłonna to rozczarować nie może. SKŁADNIKI: - fasola czerwona, puszka, - fasola biała, puszka, - kukurydza, puszka, - groszek zielony, puszka, - jajka, 4 kurze / 8 przepiórczych, - cebula czerwona, 1 duża - cebula biała, 1 duża. - majonez. 2 łyżki, (najlepiej domowy) - pieprz

Wypisz Wymaluj
Bezglutenowe ciasto z fasoli i bananów oraz "Ballada o ciotce Matyldzie" 174

zaskoczyło. Myślałam, że banany będą bardziej wyczuwalne. Na pierwszy plan jednak wyraźnie wysuwa się kakao. Składniki (na keksówkę o wymiarach (26 x 8 x 7) cm ): 2 puszki czerwonej fasoli 3 małe banany czubata łyżka mąki kokosowej łyżka oleju 4 jajka łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki miodu 2 łyżki ciemnego kakao kilka kropel aromatu migdałowego Foremkę wyłożyć papierem

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka z kapusty pekińskiej z serem feta i awokado - na grilla i nie tylko 542

około 500 g) 1 puszka 400 g kukurydzy 2 pomidory 1 papryka czerwona 1 duże awokado około 20 szt. oliwek czarnych lub zielonych 1 puszka 400 g fasoli czerwonej 1 kostka sera feta na sos: 6 łyżek jogurtu naturalnego kremowego 6 łyżek serka homogenizowanego naturalnego 3 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny do smaku sól, pieprz biały

Uwaga Babcia Gotuje
Makaron z sosem meksykańskim 248

Szybki przepis na fantastyczny, ostry sos do makaronu przygotowany z mięsa mielonego z dodatkiem pomidorów, fasolki szparagowej i czerwonej fasoli. Polecamy wszystkim fanom ognistych, wyrazistych smaków! Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 500g mięsa mielonego Puszka czerwonej fasoli Puszka pomidorów w całości 200g zielonej fasolki szparagowej (np. mrożonej) 50g żółtego sera 3 czerwone cebule(...)jednak ostrzegamy, że wówczas potrawa jest dość ostra więc radzimy dorzucać stopniowo i smakować sos. Każdy musi wyczuć jaka ilość przyprawy mu odpowiada. Po około 10 minutach dorzucamy fasolę czerwoną z puszki i ugotowaną fasolkę szparagową. Wszystkie składniki mieszamy. Na ciepły makaron wykładamy przygotowany sos i posypujemy startym żółtym serem. Zajadamy od razu po przygotowaniu

Kolizje Smaków
Niefotogeniczna, ale pyszna pasta z czerwonej fasoli z pieczarkami 237

poraża urodą, ale smak wynagradza ś redniej jakości dozna nia wzrokow e ;) A było tak: o d kilkunastu dni wałęsała się po mojej kuchni puszka czerwonej fasoli. Wyciągnęłam ją ze spiżarni, bo w trakcie kontroli dat do spożycia wyszło, że fasolkę należy zużyć w ci ą gu najbliższych tygodni. Położyłam ją więc w kuchni na blacie, żeby była(...)wpadło mi w oko, natomiast na kuchence stał rondelek z niewielką ilości ą pieczarek pozostałych po obiedzie. I ju ż wiedziałam jaką pastę skomponuję:) Składniki: *  puszka czerwonej fasolki (jeszcze lepsza by była nie z puszki, tylko ugotowana) *  1/2 cebuli *  ząbek czosnku *  kilka pieczarek uduszonych z cebulą  *  po 1/4 łyżeczki majeranku, kminku mielonego

Zdrowa Kuchnia Sowy
Succotash z czerwonej fasoli 154

pomocy natywnych mieszkańców, w podzięce za to zaprosili ich na wieczerzę, podczas której ci drudzy nauczyli ich wytwarzać właśnie to danie. Z racji tego, że historia stosunków białych i czerwonych była raczej krwawa, głównie w wyniku inicjatywy tych pierwszych, rocznicę tej wieczerzy obchodzą jak coś niebywałego. Natywni mieszkańcy, ich wierzenia i styl życia, stali się jeszcze bardziej legendarni niż(...)Karol May, a mniejsza dzięki twórczości Davida Lyncha. Głównymi składnikami tego dania są kukurydza i fasola. Rodzaj fasoli zależy od regionu. Później zostało one stunningowane za pomocą pomidorów.  Potrawa, ze względu na swój budżetowy charakter przeżyła prawdziwy renesans podczas wielkiego kryzysu. Składniki: - puszka czerwonej fasoli - puszka kukurydzy - ketchup Wykonanie: Kukurydzę odsączamy i mieszamy w garnku z fasolą, którą

Kryzysowa Książka Kucharska
Chili con carne 116

mięsa mielonego (najlepiej wołowego) 1 cebula 1 ząbek czosnku 400 g pomidorów z puszki (waga razem z sosem) 500 ml bulionu  1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 1 papryczka chili 2 ziemniaki 2 łyżki oleju 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz(...)gotujemy krócej. Pod koniec gotowania powinno zostać trochę sosu, potrawa ma pływać w lekko płynnym sosie.  4. W międzyczasie czerwoną paprykę kroimy w cienie paski, które przecinamy na pół, żeby nie były za długie. Kukurydzę i fasolę odsączamy na sitku. 5. 10 minut przed końcem gotowania dodajemy paprykę, fasolę i kukurydzę. Na samym końcu dodajemy posiekaną natkę pietruszki

kruche babeczki
Pasta z czerwonej fasoli, z suszonymi pomidorami i tymiankiem 206

jadam wędliny na kanapki, za to często przygotowuję sobie przeróżne fasolowe pasty. Dziś przedstawiam Wam przepis na kolejną z nich - cudownie pachnącą suszonymi pomidorami i tymiankiem pastę z czerwonej fasoli.   Pasta ma mocny aromat suszonych pomidorów. Jeżeli wolelibyście łagodniejszy smak - zamiast oleju spod pomidorów użyjcie zwykłej oliwy.  Ta pasta świetnie komponuje się ze świeżymi warzywami albo żytnim(...)nawet na wiosennym pikniku:) P.s. Do przygotowania dzisiejszej pasty użyłam suszonych pomidorów Ponti, które otrzymałam do wypróbowania od firmy Indexfood , dlatego dzisiejszy wpis oznaczyłam jako promocyjny. Pasta z czerwonej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem przepis własny czas przygotowania: 15 min. Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 małej cebuli 3-4 suszone pomidory (u mnie włoskiej marki Ponti

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania