Zapiekana polenta z ryżem i fasolą

Zapiekana polenta z ryżem i fasolą

Zapiekana polenta z ryżem i fasolą

Uroda tego przepisu polega na tym, że jest i pyszny, i prosty w przygotowaniu. Wydaje się być przewidywalny w smaku, jednak to mylne wrażenie – zapiekanka to niecodzienny amalgamat kuchni włoskiej i meksykańskiej – delikatnie słodka i ziarnista kasza kukurydziana wspaniale pasuje do zdecydowanych i pikantnych smaków mieszaniny ryżowo-fasolowej.  Często spotykam się z opinią, że kuchnia roślinna to kuchnia niedostatecznie sycąca. To danie wydaje się temu przeczyć. Podane na obiad bardzo Cię nasyci, mimo, że... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinna - blog wegański

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Autor

Kamila KwietnickaKamila Kwietnicka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, wegańskie, zdrowe, zdrowe przepisy, zapiekanka, zapiekanki, fasola, awokado, tarta, pomidor, salsa, sosy, czerwona fasola, fasola czerwona, mięso, kasza, obiad, wegetariańska, kuchnia meksykańska, zapiekanka z ryżu, zapiekanka meksykańska, sos do ryżu, zapiekanka z mięsem , mięso na obiad, zapiekanka warzywna, zdrowe obiady, tarta na słodko, mięsa pieczone

Inne przepisy z Roślinna - blog wegański

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.