Lubię takie warzywne kociołki. W tym dominuje fasola i ziemniaki. Składniki: 5 dużych ziemniaków 2 czerwone papryki 1 biała cebula 1 puszka fasoli czerwonej 3 pomidory ¼ łyżeczki papryki ostrej mielonej ½ łyżeczki suszonego tymianku sól do smaku ½ łyżeczki słodkiej papryki mielonej 4 łyżki oleju 1 gałązka świeżego tymianku Wykonanie: Ziemniaki obrać i pokroić w grubą kostkę. Cebulę pokroić(...)ziemniaki, mielona paprykę i smażyć przez 5 minut. Następnie podlać wodą, doprawić, dodać pokrojona paprykę i obrane ze skórki pomidory i dusić do miękkości ziemniaków. Na koniec dodać odsączoną fasolę i ozdobić świeżym tymiankiem
Tradycyjna Kuchniajakie tylko miałam pod ręką i tak powstała pyszna, sycąca sałatka. Polecam :) Składniki: * 6 pałek gotowanych z kurczaka * pół puszki kukurydzy konserwowej * pół puszku groszku konserwowego * pół puszki czerwonej fasoli w puszce * pół czerwonej papryki * 5-6 ogórków curry * sól i pieprz do smaku * 1 łyżeczka musztardy sarepskiej * 1 łyżka majonezu Wykonanie: Mięso z kurczaka oddzielić(...)kości, pokroić na mniejsze kawałki, umieścić w misce. Kukurydzę, groszek i fasole odcedzić z nadmiaru wody, dodać do kurczaka. Paprykę pokroić w kostkę, tak samo ogórki curry, dodać do miski. Wszystko dokładnie wymieszać z majonezem i musztarda, doprawić do smaku według uznania. Wstawić do lodówki na około 2-3 godziny
Zrób to smacznieSkładniki: 1 pierś z kurczaka 6 naleśników 1 czerwona papryka 420 g fasoli czerwonej konserwowej papryka ostra mielona, sól, bazylia mozzarella 3 łyżki śmietany 18% 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego słodka papryka mielona, oregano, sól Pierś z kurczaka oraz paprykę kroimy w kostkę, podsmażamy na odrobinie oleju kiedy już mięso nam się zrumieni dodajemy fasolę wraz z zalewą - przyprawiamy
Moje-pitraszenieMoje sałatkowe szaleństwo, kompozycja mięsno - warzywna. Smaczna, kolorowa i pyszna. Składniki na sałatkę : 40 dag wędzonej piersi kurczaka 1 por puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 3 jajka 1 czerwona papryka 10 dag świeżych pieczarek łyżeczka musztardy łyżka majonezu 2-3 łyżki śmietany lub jogurtu pieprz sól Por pokroić w talarki, posolić, a następnie odcisnąć z nadmiaru(...)wody. Jaja ugotować, ostudzić i pokroić w kostkę. Pieczarki wrzucić do wrzątku, obgotować w całości przez kilka minut, ostudzić i poszatkować. Kukurydzę i fasolę odcedzić. Paprykę i kurczaka drobno pokroić, połączyć z resztą składników. Dodać jogurt, majonez i musztardę, oprószyć pieprzem, wymieszać i ewentualnie na końcu doprawić solą
Apetyczna babeczkaoraz zajrzyj na stronę www.olejkonwenanse.pl i przygotuj gulasz meksykański trochę inaczej, bo z dodatkiem białej fasoli oraz łopatki meksykański. Trochę inna wersja tradycyjnego dania meksykańskiego, bo bez czerwonej fasoli ale równie smaczna. SKŁADNIKI 0,5 kg łopatki wieprzowej, 1 papryka czerwona, 1 papryczka chili, 1 cebula, 1 szkl. ugotowanej białej fasoli, ½ szkl. kukurydzy, 2 ząbki czosnku
słodki bratekspróbować naszej sałatki ziemniaczanej. Film Szukasz odpowiedniej patelni lub garnka? Musisz sprawdzić oferty w tym sklepie. Składniki – sałatka meksykańska 2 piersi z kurczaka puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli niewielki por papryka czerwona kumin, pieprz cayenne, papryka słodka 2 łyżki keczupu i majonezu tabasco (dowolne) pieprz i sól Przepis Pierś kroimy w kostkę i smażymy ją dodając(...)pieprzem cayenne obchodźcie się ostrożnie, by potem dla waszych gości sałatka była do zjedzenia. Por kroimy w cienkie krążki. Paprykę natomiast kroimy w kostkę. Do nich dodajemy kukurydzę, fasolę. Następnie dodajemy usmażoną pierś z kurczaka, która musi być wystudzona. By stworzyć sos do sałatki łączymy wyłącznie razem majonez z keczupem. Muszą mieć jednolitą konsystencję. Wymieszany sos dodajemy do pozostałych składników
Kuchennyviral.plspróbować naszej sałatki ziemniaczanej. Film Szukasz odpowiedniej patelni lub garnka? Musisz sprawdzić oferty w tym sklepie. Składniki – sałatka meksykańska 2 piersi z kurczaka puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli niewielki por papryka czerwona kumin, pieprz cayenne, papryka słodka 2 łyżki keczupu i majonezu tabasco (dowolne) pieprz i sól Przepis Pierś kroimy w kostkę i smażymy ją dodając(...)pieprzem cayenne obchodźcie się ostrożnie, by potem dla waszych gości sałatka była do zjedzenia. Por kroimy w cienkie krążki. Paprykę natomiast kroimy w kostkę. Do nich dodajemy kukurydzę, fasolę. Następnie dodajemy usmażoną pierś z kurczaka, która musi być wystudzona. By stworzyć sos do sałatki łączymy wyłącznie razem majonez z keczupem. Muszą mieć jednolitą konsystencję. Wymieszany sos dodajemy do pozostałych składników
Kuchennyviral.pljest gęsta,podawana najczęściej w tortilli bądź jak u mnie na ryżu. Musi być dość pikantna. Składniki: 1/2 kg zmielonej wołowiny 1 duża cebula 2 ząbki czosnku puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy papryka czerwona i żółta puszka pomidorów bądź 1/2 l przecieru pomidorowego ( domowej roboty) sos tabasco chilli w proszku bądź mieszanka przypraw https://smakinatury.net/produkt/chili-con-care/(...)mieszając rozgniatając łyżką ok 5 min.Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pomidory bądź przecier pomidorowy.Papryki oczyścić,pokroić w kostkę,dorzucić do mięsa,dusić 10-15 min.Kukurydzę i fasolę odlać z zalewy i opłukać na sicie,dodać do garnka.Dusić jeszcze chwilkę.Przyprawić do smaku solą,pieprzem,sosem tabasco (u mnie ok 30 kropel) oraz mieszanką
Niespełnione zdolności kulinarnePolecam! Oto mój kolejny pomysł na danie z serii Przepis miesiąca - dania z roślin strączkowych. Składniki: 250 g szynki wieprzowej w kawałku 1 duży brokuł puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy 1 czerwona papryka opakowanie sera typu feta (lub gotowa feta w kostkach, w wiaderku) 3-4 łyżki łuskanego słonecznika Sos: kubek jogurtu greckiego(...)suszonych ziół (np. do pizzy lub do sałatek) sól pieprz Brokuła podzielić na różyczki i ugotować najlepiej na parze na półtwardo lub krótko gotować z dodatkiem cukru i soli. Fasolę odsączyć i przepłukać na sitku. Kukurydzę odcedzić. Fetę, oczyszczoną paprykę i szynkę pokroić w kostkę. Sporządzić sos: majonez połączyć z jogurtem, dodać zmiażdżony czosnek i zioła, a następnie doprawić
Czerwień i błękitdużą ilością warzyw i kolorów. Są tak barwne, że wręcz uśmiechają się z talerza. ;-) Wielbiciele chili con carne na pewno je polubią. 500g mięsa mielonego 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżki bułki tartej 1 jajko L 2 krople Tabasco 1/2 łyżeczki przyprawy chilii sól 1. Fasolę i kukurydzę
Szefowa kuchniZupa jest bardzo pożywna, bogata w wartości odżywcze, rozgrzewająca i bardzo smaczna. Polecam Wam serdecznie :) SKŁADNIKI 100 g kaszy bulgur 100 g jarmużu 50 g czerwonej fasoli (ugotowanej) 50 g czerwonej soczewicy (ugotowanej) 50 g ciecierzycy (ugotowanej) 750 ml - 1 l bulionu warzywnego (w zależności, jak g ę stą zupę lubicie) 2 marchewki(...)koniec wlewamy gorący bulion, mieszamy i gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut. Do ugotowanej zupy dodajemy pokrojony na kawałeczki jarmuż (bez twardych łodyżek), ciecierzycę, soczewicę oraz fasolę. Zupę gotujemy kolejne 5 minut. Zupę serwujemy z ugotowaną kaszą bulgur. **** PREPARAZIONE Per preparare il minestrone iniziate dalla preparazione del bulgur; lavatelo sotto acqua corrente
La grande e la piccola cuocaświetny przepis na zaspokojenie głodu na czekoladę bez wyrzutów sumienia (które mogą pojawić się np. po Tłustym Czwartku). ;) Ciasto nie zawiera mąki. Bazą ciasta jest fasola (użyłam czerwonej fasoli z puszki). Piekłam to ciasto już kilkukrotnie. Krótsze pieczenie pozwoli uzyskać ciasto w stylu brownie. Zależy na co mamy akurat ochotę (ja piekłam dłużej). Dodatek suszonej moreli i śliwki nadaje(...)cdn.printfriendly.com/printfriendly.js'}pf.src=js;document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(pf)})(); PRZEPIS /inspiracja: DS/ Temperatura pieczenia: 180 o C Czas pieczenia: 4 5 - 50 min. Ciasto /keksówka/ puszka fasoli czerwonej (380 g przed odsączeniem) 3 jaja 4 łyżki mleka w proszku odtłuszczonego 4-5 łyżek kakao 5 łyżek cukru brązowego 1 łyżka syropu z agawy garść suszonych moreli garść suszonych
coolinarnastrefa.blogspot.comSmaczna treściwa zupa pochodząca z kuchni meksykańskiej. Składniki 500 g wołowiny pomidory krojone w puszcze puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy papryka czerwona 1,2 l bulionu wołowego liść laurowy mała papryczka chili cayenne kilka ziaren ziela angielskiego sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)oleju ,zalewamy bulionem. Gotujemy do miękkości mięsa na wolnym ogniu z dodatkiem liścia laurowego ,ziela angielskiego i posiekanej papryczki chili. Następnie dodajemy pomidory wraz z zalewą ,osączoną z zalewy fasolę i kukurydzę oraz pokrojoną w paski paprykę. Gotujemy jeszcze 20 min. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem
R'n'G Kitchenczasu do czasu ktoś wspominał mi o cieście z fasoli, ale pomysł wydawał mi się co najmniej dziwny – z marchewki (jak np. babeczki marchewkowe ), nawet cukinii ( babeczki z cukinią ), to rozumiem, ale z fasoli? Po którymś z kolei zapewnieniu, że ciasto z fasoli nie smakuje jak fasola, stwierdziłam, że nie uwierzę dopóki sama nie spróbuję :) jeśli z Was też(...)brownie z fasoli :) i jeszcze odpowiedź na nurtujące mnie od początku pytanie: czy ciasto smakuje jak fasola? Nie! i testowałam to podstępnie na niczego nieświadomej rodzinie, która miała za zadanie zgadnąć tajemniczy składnik ;) i choć potrafili stwierdzić, że ciasto smakuje inaczej niż zazwyczaj smakują moje ciasta, nikt nie przypuszczał, że zostało upieczone z fasoli! Składniki: 2 puszki czerwonej fasoli
CiastkozercyRozgrzewająca, sycąca zupa gulaszowa z chudą wołowiną, rozpływającą się w ustach. Zupa pełna zdrowych składników takich jak batat, fasola czy czerwona papryka. Proste danie jednogarnkowe wolno-gotowane. Dzięki długiemu duszeniu na małym ogniu otrzymujemy bardzo delikatne i miękkie mięsko. Z kolei warzywa dodawane są na końcu, dzięki temu się nie rozgotowują. Polecam! http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/02/db-zdrowa-zupa-gulaszowa-batatami-czerwona-fasola-superfood-1170x874.jpg The post Zupa gulaszowa(...)wołowiną, czerwoną papryką, batatami i fasolą appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicja