swoje puszkowe zapasy, bo mając sklep z tego typu asortymentem ciut głupio jest kupować puszki Składniki na 4 duże porcje (czyli nawet 6 normalnych): 200-250 g suchej czerwonej fasoli ugotować lub dwie puszki po 400 g 200 g czerwonej soczewicy 4 duże pomidory (osobiście nie kupuję o tej porze roku pomidorów) lub 2 puszki(...)czasu do czasu. Dodaj soczewicę i pomidory oraz wody (dokładnie tyle ile ma puszka, czyli 400 ml). Gotuj wszystko razem około 10 minut. Gdy soczewica będzie już miękka dodaj fasolę i posiekane figi oraz dopraw solą. Gotuj jeszcze chwilkę, aby fasola się ogrzała. Podawaj z pieczywem, najlepiej taki na zakwasie. Smacznego! Artykuł Kociołek dyniowy z fasolą i soczewicą pochodzi
greenscarfostatni raz. Danie to wyszło bardzo sycące, które z powodzeniem można zabrać ze sobą do pracy. Składniki 2/3 szklanki mieszanki soczewic 2 puszka pomidorów 1 mała puszka czerwonej fasoli jedna papryka śmietana do zagęszczenia (ja użyłam creme fraiche) 2 marchewki czerwona cebula (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Soczewicę należy opłukać i namoczyć w wodzie na około 2 godziny. Kroimy(...)marchewkę w kostkę przekładamy do garnka, dodajemy soczewicę i gotujemy 30 minut. Następnie dodajemy pomidory, fasolę, pokrojoną w kostkę paprykę i cebulę, doprawiamy kminkiem, kolendrą, pieprzem, kurkumą i solą. Gotujemy przez kolejne pół godziny. Na sam koniec należy zagęścić śmietaną i pogotować kolejne 10 minut
Delusional Trinejednak można je zrobić także w wersji bezglutenowej. Farsz ma bardzo wyrazisty i lekko osty smak. Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Wam smacznego:) Składniki Farsz - puszka czerwonej fasoli - puszka kukurydzy - pół fileta z piersi z kurczaka - pół czerwonej papryki - pół czerwonej cebuli - 2- 3 łyżki passaty pomidorowej - 1 łyżka oleju - sól, pieprz, wędzona słodka papryka(...)Farsz Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju. Paprykę oraz pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub paseczki i dodajemy do cebuli. Delikatnie przyprawiamy. Całość smażymy. Dodajemy odcedzoną fasolę oraz kukurydzę. Dokładamy passatę pomidorową i dokładnie mieszamy. Na koniec przyprawiamy do smaku. Naleśniki Do miseczki wsypujemy mąkę. Wlewamy wodę i wbijamy jajko. Dodajemy sól. Całość bardzo dokładnie mieszamy
Health-Fit-Lifepiszą, że amerykańskie), a po polsku tłumacząc jest to danie z mięsa mielonego z dodatkiem chili, papryki, czosnku i cebuli w sosie pomidorowym, doprawionym kminem rzymskim. Czasami dodaje się fasolę i kukurydzę- jak w przypadku mojej, nieklasycznej wersji. A nieklasycznej dlatego, bo bez dodatku mięsa. Z resztą nie wszędzie trzeba 'pakować' mięso, bez niego też da się dobrze i smacznie(...)tradycyjnymi kopytkami. Danie szybkie w przygotowaniu, jednogarnkowe, sycącę i naprawdę bardzo smaczne. * cebula- 1 szt. * papryka czerwona- 1 mała szt. * sok pomidorowy- 2 szklanki * chili- 4-5 'krążków' * fasola czerwona- mała puszka * kukurydza- mała puszka * czosnek- 1 ząbek * kmin rzymski, słodka papryka- po 1 łyżeczce * sól, pieprz- do smaku * olej do smażenia Cebulę pokroić w piórka i zeszklić
Kraina Miodem Płynącasałatka z topinamburu. Składniki: 200 g topinamburu – obrany i pokrojony na cienkie plasterki pół dużego ogórka wężowego – pokrojonego na plasterki pęczek rzodkiewki pokrojonej na plasterki puszka czerwonej fasoli – odsączona i przepłukana wodą (żeby sos nie barwił innych warzyw) mała czerwona cebula pokrojona w krążki i posolona marynata 2 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki octu jabłkowego(...)łyżka miodu pieprz szczypiorek – drobno posiekany do dekoracji pestki granatu do dekoracji Przepis na sałatkę z topinamburu, ogórka, rzodkiewki i fasoli Topinambur, ogórek, rzodkiewkę i fasolę wymieszać. W małej miseczce wymieszać wszystkie składniki marynaty i polać nimi sałatkę. Posypać szczypiorkiem i pestkami granatu. Artykuł Sałatka z topinamburu, ogórka, rzodkiewki i fasoli pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane
Ugotowane pozamiataneProsta pasta z czerwonej fasoli, cebuli i czosnku. Cebulę i czosnek obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Fasolę dokładnie zblendować z pozostałymi składnikami. Doprawić solą i pieprzem
BullioSałatka z czerwonej fasoli, kukurydzy i wędzonego kurczaka. Zamiast części majonezu, można użyć jogurtu naturalnego. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Jajka i kurczaka pokroić w nieco grubszą kostkę. W dużej
Bulliokiełbasek (czyli to co nam zbywa w lodówce ) 2-3 łyżki groszku konserwowego 1-2 małe ogórki kiszone papryka czerwona, żółta pokrojona w kostkę po łyżce kukurydzy i fasoli czerwonej konserwowej ( ja nie miałam wiec nie dałam ;) sól, pieprz, papryka słodka do smaku 1. Jajko, mleko oraz mąkę miksujemy bądź mieszamy na gładka konsystencję. dodajemy przesmażoną i ostudzoną
Gotowanie...to proste !najbliżsi nie mogli uwierzyć, że to jest ciasto z fasoli, a tym bardziej, że kompletnie w smaku nie czuć fasoli. Zachęcam do upieczenia. Składniki: puszka odsączonej i przepłukanej czerwonej fasoli 2 banany 1 jajko 1/4 szklanki płatków owsianych błyskawicznych 2 łyżki kakao 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżka miodu naturalnego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia miarka
Truskawkowa Fiestasosie pomidorowym, zapiekane pod aromatycznym cheddarem. Pyszna klasyka! Składniki: 400g mielonej wołowiny 2 puszki pomidorów (w sezonie lepiej sprawdzą się świeże) puszka kukurydzy lub/i czerwonej fasoli 1 papryczka chili 2 ząbki czosnku 1 duża czerwona cebula szczypta kminu rzymskiego szczypta cynamonu łyżeczka słodkiej papryki garść liści kolendry sól łyżka oliwy z oliwek 6 tortilli
Kulinarne Inspiracjeziarenka pieprzu i kardamony (1 łyżeczka) 3 łyżki oleju rzepakowego Mięso wymieszać z w/w składnikami. odstawić na godzinę do lodówki POZOSTAŁE SKŁADNIKI: 1 szklanka wody 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki groszku 1 duża czerwona papryka ( pokrojona w kosteczkę) 1 łyżka kurkumy drobno posiekany imbir (kawałek około 3 cm) posiekana natka pietruszki sól
ClauditteMissCookingchcę zjeść coś dobrego i pożywnego, robię tą sałatkę. SKŁADNIKI ½ czerwonej papryki (można użyć konserwowej), 20 dag szynki konserwowej, ¾ puszki kukurydzy konserwowej Orzech , ¾ puszki fasoli czerwonej, 4-5 ogórków konserwowych, 3 jajka ugotowane na twardo, ½ cebuli sól, pieprz, 2 łyżki majonezu WYKONANIE Paprykę, ogórki i jajka kroimy w kostkę. Kukurydzę i fasolę osączamy z zalewy, przepłukujemy
słodki bratekmięsa mielonego z kurczaka 150 g mięsa mielonego wieprzowego 1 Fix Spaghetti Napoli Knorr 1 cebula czerwona 1/2 szklanki czerwonej fasoli z puszki 1/2 szklanki kukurydzy z puszki 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 pęczek świeżej kolendry 4 tortille pszenne słodka papryka w proszku do smaku pieprz cayenne do smaku 50 ml oleju(...)olejem, na rumiany kolor. Cebulę pokroić w piórka, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w cienkie paski. Do usmażonego mięsa dodać warzywa i podsmażyć na patelni, następnie dodać fasolę i kukurydzę. Całość smażyć około 5-7 minut. Sos neapoli Knorr połączyć z wodą, wymieszać i zagotować w rondelku. Następnie wlać go na patelnię z mięsem i warzywami. Gotować wszystko
Świat Domowej Kuchnimałych dzieci możemy zrezygnować z doprawiania go papryczką chili lub dodać jej mniej. 0,5 kg mięsa mielonego 3-4 średnie cebule 2 ząbki czosnku 2 puszki czerwonej fasoli 3 łyżki kukurydzy konserwowej 150 g fasolki szparagowej 2 puszki pomidorów czerwona papryka 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki mielonego chili sól pieprz do smaku Cebulę i czosnek obieramy(...)drobno kroimy. W garnku rozgrzewamy łyżkę oleju. Podsmażamy cebulę do zarumienienia. Następnie do garnka wrzucamy mięso i czosnek i podsmażamy razem. Następnie dodajemy odsączoną fasolę, fasolkę szparagową oraz kukurydzę i smażymy razem kilka minut. Dodajemy pomidory, pokrojoną w paski paprykę. Doprawiamy kminem (można go wcześniej rozetrzeć w moździerzu), mielonym chili, pieprzem i solą. Zagotowujemy i zmniejszamy ogień. Dusimy razem
Dieta bez mlekanaszym stole regularnie. Dzisiaj proponuję właśnie jedną z sałatek śledziowych. I naprawdę polecam! Składniki dla 4 osób: 3 duże filety śledziowe solone 100 g (ok. pół puszki) czerwonej fasoli 1 biała cebula 3 ogórki konserwowe 100 g marynowanej papryki czerwonej 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu 1 łyżka posiekanego koperku pieprz czarny świeżo mielony 1 łyżka oleju Śledzie(...)pokroić w piórka. Śledzie wyjąć osączyć na grubym ręczniku papierowym, pokroić w dzwonka. Rybę ułożyć w naczyniu, posypać pieprzem, przykryć warstwą cebuli. Całość skropić olejem, odstawić na 15 minut. Fasolę osączyć na sitku. Paprykę osączyć, pokroić w niewielkie paski. Ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać razem. Jogurt rozmieszać z majonezem, doprawić pieprzem. Polać sałatkę. Odstawić, żeby smaki się
Pełny talerz