fasola czerwona - 3214 przepisów (strona:73/215)

Ekspresowa sałatka makaronowa 803

selerem, kurczakiem i serem sałatka z ziemniakami i wędzonym łososiem Ekspresowa sałatka makaronowa składniki : 1 szklanka makaronu mini kokardki farfalline pełnoziarniste( przed ugotowaniem poj. 250 ml) 3 łyżki czerwonej fasoli z puszki 3 łyżki kukurydzy z puszki kilka plastrów szynki kilka plastrów żółtego sera 6 pomidorków koktajlowych 3 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz do smaku 1 łyżka majonezu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z wędzonym kurczakiem i fasolą 456

imieniny, więc mam w planie ponownie ją zrobić, ponieważ gościom zawsze smakuje :)  Składniki: -2 wędzone udka (moje z lidla) -150-200 g kostka żółtego sera -1 puszka czerwonej fasoli -1 duży słoik mieszanki meksykańskiej (marchewka, kukurydza i groszek) -2 ogórki konserwowe -2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego -2 łyżki majonezu -sól, pieprz Mięso obieramy z kości i kroimy

Bon Appetit Małgorzaty
Brownie z fasoli 115

diecie, ale czasem najdzie mnie ochota na coś słodkiego. Staram się wtedy przygotowywać fit ciasta bądź desery. Dziś prezentuję Wam ciasto brownie w wersji fit. Składniki : 1 puszka czerwonej fasoli 2 jajka 4 łyżki słodzika, ja używam erytrytolu 2 łyżki oleju 1 łyżeczka sody aromat 3 łyżki ciemnego kakao 1 banan Przygotowanie: fasolę przełóż na sitko i dokładnie wypłucz

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Wegańskie buregery / Vegan Burgers 133

sprawą marchewki są trochę słodkawe, ale bardzo mi się podoba smak świeżej kolendry. Składniki na 4 - 6 burgerów 2 średniej wielkości marchewki duża cebula puszka (około 350g) czerwonej fasoli 3 ząbki czosnku świeża kolendra (garstka) płatki owsiane błyskawiczne, 2 - 3 łyżki Cebulę należy drobno pokroić i zeszklić na patelni razem z wyciśniętymi ząbkami czosnku. Dodać drobno startą na tarce(...)fasoli dodać drobno posiekaną kolendrę, łyżkę sosu sojowego i podsmażoną cebulę z marchewką. Doprawić ostrą papryką i pieprzem cayenne. Dodać płatki owsiane. Wymieszać wszystko razem i uformować burgery, ułożyć na blaszce i włożyć do zamrażalnika na 30 minut, po tym czasie można je już smażyć na patelni i robić burgery! Ja do swoich użyłam sałaty, pomidora i czerwoną cebulę

Delusional Trine
Gyros - sałatka warstwowa 166

robiłam, więc pora ku temu najwyższa :) Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 3  czerwone cebule 1 puszka kukurydzy konserwowej 4-5 ogórków konserwowych 1 puszka  czerwonej fasoli konserwowej 1/2 główki kapusty pekińskiej  przyprawa Gyros olej Sos: majonez musztarda ketchup Wykonanie: Pierś z kurczaka kroję w kostkę,posypuję przyprawą Gyros i odstawiam

Bea(u)ty kitchen
Zupa meksykańska ze smażoną tortillą 164

łyżeczki oregano; Oliwa/olej; 1 litr bulionu warzywnego/drobiowego/wołowego - u mnie 2 kostki Rosołu z kury Knorr rozpuszone w litrze gorącej wody; 200g koncentratu pomidorowego; Puszka kukurydzy konserowej; Puszka czerwonej fasoli; Puszka białej fasoli; Czubata łyżeczka ostrej papryki w proszku; 250ml kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18% 250g żółtego, potartego sera; Sól; Pieprz; Opakowanie tortilli (1 tortilla

Gospodyni Miejska
Quazi Lasagne Mexicana 186

fason ;)  Trochę wariacji w kuchni jeszcze nikomu nie zaszkodziło.  Quazi Lasagne Mexicana płaty makaronowe mięso mielone krojone suszone pomidory  cebula mieszanka meksykańska (kukurydza, zielony groszek, czerwona fasola) przyprawy (chili, słodka papryka) masło mleko mąka żółty ser Sos pomidorowy: klasyczny sos pomidorowy do lasagne to oczywiście mięso mielone, pomidory, cebula, przyprawy. Ja swój wzbogaciłam kukurydzą, groszkiem, czerwoną fasolą i suszonymi pomidorami. Nie żałowałam przypraw tj. słodka papryka i chili. Smażyłam na wolnym ogniu, tak długo, aż większość wody odparowała i został bardzo gęsty sos. Sos beszamelowy:  w rondelku  rozpuściłam 1,5 łyżki masła, dodałam 1,5 łyżki mąki i mieszałam, unikając powstania grudek; następnie dodałam 1,5 szklanki mleka, dalej mieszałam, aż do zgęstnienia

bastalena
Wytrawny tort naleśnikowy, Zielona Baza 262

przykryć np. duża miską, żeby się nie zsechł i przechowywać w lodówce. Pyszny! Moje nadzienie: kilka łyżek oliwy, 3 ząbki czosnku, 1 duża czerwona papryka, 1 duża żółta papryka, 1 bakłażan, 1 puszka czerwonej fasoli, świeży koperek, suszony lubczyk, sól, pieprz.       Zielona Baza oferuje bardzo smaczne, wegańskie dania na dowóz. Menu zmienia się co tydzień(...)danie główne, shot i sok. Są też opcje bezglutenowe. Wszystkie dania można zobaczyć na zdjęciach. Minimalna kwota zamówienia to 25 zł. kasza jaglana kurkumowa, kotlet szpinakowo-ziemniaczany, surówka z czerwonej kapusty gulasz afrykański, kasza jaglana kurkumowa Savoury pancake cake The photo presents a veggie and feta cheese pancake cake. How to prepare the filling? Cut veggies into small pieces

Qlinarnie i Qlinarnie
Tortilla z nadzieniem paprykowo-pomidorowo-fasolowym 215

duże pszenne lub mieszane tortille (ok. 25cm) 1 średnia czerwona papryka (250g) 1 średnia żółta papryka (250g) 1 średnia cebula (150g) 400g mięsistych pomidorów 3/4 puszki czerwonej fasoli odsączonej z zalewy (ok. 180g) garść grubo tartego żółtego sera 2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki mielonego chilli 1/2 łyżeczki soli 1 czubata łyżeczka mielonej słodkiej papryki Instrukcje Pomidory obieramy zgodnie

Kulinarna Pokusa
Zupa meksykańska, czyli miska troskliwego ciepła na zimowe mrozy 161

olej 500g mięsa mielonego (najlepiej wołowe) 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1,5 łyżeczki mielonej papryki wędzonej/ 1/3 łyżeczki ostrej mielonej papryki 1 puszka krojonych pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka białej fasoli 1 puszka kukurydzy 500ml bulionu mięsnego lub warzywnego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki płatków chili sól do smaku Do tego: tarty ser żółty natka

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sałatka z tuńczyka z ananasem i quinoą 204

Dobra na kolację, jako drugie śniadanie lub dla niespodziewanych gości. Chyba już łatwiej się nie da .... Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka pokrojonego ananasa 3/4 szklanki kaszy quinoa lub kuskus 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy Wykonanie: Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Do miski wrzucamy odsączone z zalewy

IMPRESJA SMAKU
Chilli con carne II 193

Amatorów czerwonej fasoli I ostrych przypraw- zapraszam na meksykańską kuchnię- czyli chilli con carne. Mieszanka mięsa mielonego , fasoli , pomidorów I ostrych przypraw  zadowoli każdego I jest miłą odmianą kuchni europejskiej. Prosta potrawa I w miarę szybka w wykonaniu. Zaczynamy  Składniki: 600 gr mielonego 4 cebule 2 puszki czerwonej fasoli 2 puszki pomidorów 3 ząbki czosnku

Smaki Edyty
Zupa pomidorowa a’la mexicana 68

Troszkę inna pomidorówka, prosta i pożywna. Składniki 2 szyje indycze 2 marchewki 1 mały seler 1 mała puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 190 g koncentratu pomidorowego ulubiony makaron chilli w proszku sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Szyje indycze zalewamy zimną wodą(1,4 l), dodajemy ½ łyżeczki soli, gotujemy(...)momentu zawrzenia. Następnie mięso wyjmujemy, do wywaru dodajemy pokrojoną na półplasterki marchew, seler w kostkę, gotujemy do ich   miękkości. Do zupy dodajemy koncentrat, odsączoną z zalewy fasolę i kukurydzę. Gotujemy 10 min, do smaku doprawiamy chilli, solą oraz pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem, u nas spaghetti chitarrone. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

R'n'G Kitchen
Szczaw – poznaj wyjątkowe właściwości tego niedocenianego przysmaku! 196

Szczaw, wielu osobom do dziś kojarzy sięz niesmaczną zupą ze szkolnej stołówki. Stąd też zapewne wynika niezbyt duża popularność tej rośliny na polskich stołach – a

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chili con carne 180

Składniki (na dwie porcje) - łyżka oleju rzepakowego (ok. 10 g), - 2 cebule (ok.140 g), - 100 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej, - puszka fasoli czerwonej bez zalewy (ok. 220 g), - papryka (ok. 150 g), - puszka krojonych pomidorów (ok. 400 g), - woreczek ryżu brązowego (ok. 100g), - przyprawy: papryka słodka, papryka wędzona, papryka ostra, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Sposób przygotowania(...)Cebulę szklimy na oleju rzepakowym. 2. Do cebuli dodajemy pokrojoną w paski paprykę. 3. Do papryki dodajemy mięso mielone i smażymy kilka minut. 4. Dodajemy odsączoną fasolę i pomidory. Dusimy kilka minut. 5. Doprawiamy do smaku papryką słodką, ostrą, wędzoną, ziołami, solą i pieprzem. 6. Podajemy z ryżem. Chili con carne jest bogate w: - pełnowartościowe białko (pochodzące z mięsa

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Proponowane wyszukiwania