fasola czerwona - 3214 przepisów (strona:70/215)

Zupa meksykańska 176

pszennej 2 łyżeczki słodkiej papryki 1,5 litra wody 1 zielona papryka 7 pieczarek 3 marchewki 1 pietruszka 1 cebula 5 pomidorków koktajlowych 4 ząbki czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 150 g słodkiej kukurydzy 1 łyżka przyprawy meksykańskiej 1 łyżeczka przyprawy do zup Sól, Pieprz Mięso gulaszowe myjemy i osuszamy. Przyprawiamy słodką papryką oraz obsypujemy mąką.  W garnku

VioletoweKucharzenie
Newella- test produktu. Szybka sałatka po treningu 283

Poniżej przepis na szybką sałatkę. Sałatka z białkiem Newella Składniki: 150 g pomidorków cherry; 100 g Newella; 1 łyżka pokrojonych oliwek zielonych; 40 g fasoli czerwonej z puszki; 10g pestek z dyni; 1 łyżka kiełków cebuli; 1 łyżeczka oliwy z oliwek; bazylia świeża, pieprz. Zaczynam.           Przygotowuję składniki: pomidory kroję na pół, oliwki w paski(...)białko w kostkę. Do miski dodaję: pomidory, białko, oliwki, opłukaną z zalewy fasolę, posiekaną bazylię, przyprawiam pieprzem, polweam oliwą i dokładnie mieszam. Wykładam sałatkę na talerz, posypuję pestkami i kiełkami cebuli. Smacznego. Kaloryczność całego dania to jedyne 227 kcal.  Białko: 20,09 g Węglowodany: 14,49 g Tłuszcze

Życie na widelcu
Meksykanka 296

wciąż się nam nie znudziła. Pozostając wierna tradycji rodzinnych spotkań przyrządziłam ją na przyjęcie urodzinowe mojego Skarbka :) Składniki: 1 kg mięsa mielonego 2 puszki białej fasoli 2 puszki fasoli czerwonej (lub po jednej czerwonej i czarnej) 2 puszki pomidorów krojonych słoiczek koncentratu pomidorowego 2 puszki kukurydzy (niekoniecznie) 2 średnie cebule kilka ząbków czosnku olej do smażenia sól pieprz(...)papryka ostra Cebulę podsmażamy do zeszklenia na oleju, dodajemy mięso i chwilę smażymy. Dodajemy odsączone z zalewy fasole i kukurydzę oraz pomidory razem z zalewą, koncentrat pomidorowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku. Podajemy z chlebem. Smacznego

chwile dla mnie
Papryka faszerowana mięsem z indyka 66

ryżem i kukurydzą. Papryka faszerowana mięsem z indyka jest gotowa do podania na stół w niespełna 40 minut. Możesz ją przygotować na obiad, ciepłą kolację albo dla niespodziewanych gości. Czerwona papryka nadziewana mielonym mięsem indyczym, ryżem, kukurydzą i doprawiona popularnymi w Meksyku przyprawami, to bardzo proste i sycące danie, które świetnie smakuje także następnego dnia. Faszerowane i zapiekane papryki(...)mielonego kminu rzymskiego 1 łyżeczka suszonego oregano  1 łyżeczka chili w proszku  około 80-100 g ryżu  1 mała puszka kukurydzy opcjonalnie 1 mała puszka czerwonej fasoli 2 duże pomidory pokrojone w kostkę lub 1 puszka krojonych pomidorów posiekana natka kolendry  starty na tarce żółty ser do zapiekania duża szczypta cukru sól i pieprz

Cztery Fajery
Wegańskie Chili sin carne z czekoladą i kawą. 173

tortillę znajdziecie tu: klik Przepis na domowe nachosy tu: klik Chili sin carne z czekoladą i kawą   Składniki chili sin carne 2 ząbki czosnku 1 duża cebula czerwona lub dwie małe 2 łyżeczki mielonego kminku rzymskiego (można zmielić w młynku do kawy) 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki lub chili w proszku(...)łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżka bezglutenowego sosu sojowego 125ml (pół szklanki) przecieru pomidorowego 1/2 łyżeczki stewii z erytrytolem 1 spora łodyga selera naciowego 2 puszki krojonych pomidorów 1 puszka fasoli czerwonej 1 marchewka 1 pietruszka 8 łyżek zaparzonej kawy* ok. 20g gorzkiej czekolady (min. 70%) *zaparzyłam 4 łyżeczki świeżo zmielonej kawy w jednej, pełnej szklance wody. Odlałam 8 łyżek

Fill The Bowl
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM (wersja II) 188

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek i pokroić w drobną kostkę. Tuńczyka odsączyć z sosu, posiekać drobno, dodać do jajek. Odsączony z wody groszek, kukurydzę i fasolę czerwoną również dodać do jajek i tuńczyka. Ogórki konserwowe i paprykę czerwoną pokroić w drobną kostkę, dodać do pozostałych składników. Wymieszać. Dać po łyżce musztardy i majonezu, sól

Zrób to smacznie
Tortilla z mięsem mielonym 180

byłaby z kurczakiem, jednak nie można mieć wszystkiego.  Składniki  4 gotowe placki tortilli  30 dag mięsa mielonego 2 cebule  1 ząbek czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka groszku kilka liści sałaty sól, pieprz olej do smażenia Sos ketchupowo - majonezowy  4 łyżki ketchupu 4 łyżki majonezu  Sposób 1. Na rozgrzany na patelni olej

Kuchenne aromaty
Sałatka z kuskusem i fasolą 201

Szybka, smaczna i pożywna to podstawowe zalety tej sałatki. Polecam na wiosenną kolację zamiast kanapek. Składniki 1 szkl kaszy kuskus 2 jajka 1 puszka czerwonej fasoli firmy Jamar kawałek pora 5 plastrów szynki z komina 2-3 ogórki kiszone sól pieprz … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Babeczki fasolowe z pekanami czyli ,, Pokochaj swoje ciało". 143

lekturze książki zastanowiłam się nad przepisem który będzie namacalnym dowodem jej słów, a jednak nie będzie jakąś kopią ściągniętą żywcem z książki.  I oto są.... puszka czerwonej fasoli 2 łyżki kakao 3 jajka 5 łyżek maślanki płaska łyżeczka przyprawy korzennej łyżeczka sody 10 - 13 daktyli szczypta soli papilotki 10 orzechów (pekany, włoskie, laskowe ) odrobina cukru pudru (jeśli ktoś

Dieta moja pasja
Sałatka z cieciorką, fetą i suszonymi pomidorami 365

reszta to dodatki i do smaku, i dla koloru. Składniki: 1 puszka cieciorki konserwowej 4-5 suszonych pomidorów z oleju 1/3 kostki sera feta 3-4 łyżki fasoli czerwonej z puszki 3 łyżki kukurydzy konserwowej 2 duże ogórki kiszone (mniejsze to więcej) 1/2 białej części pora 1 łyżka majonezu 3 łyżki śmietany 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku świeżo mielony pieprz(...)smaku Sposób przygotowania: Cieciorkę odsączamy na sicie z zalewy, podobnie kukurydzę i fasolę. Pomidory suszone odsączamy z nadmiaru oleju i kroimy drobniej. Ogórki kiszone kroimy w kostkę, por siekamy cienko w półplasterki, fetę kroimy w kostkę. Do miski przekładamy odsączoną cieciorkę, dodajemy por, fasolę, kawałki suszonych pomidorów, kukurydzę i ogórki kiszone. Na koniec dorzucamy kawałki fety, przyprawiamy obficie pieprzem (solą

Kolorowy Przepisownik
Czwartek: Panissa risotto z mielonym mięsem i fasolką 110

krojonego boczku 100 g szynki parmeńskiej lub salami 1 niepełna szklanka ryżu arborio 1 cebula 1 marchewka 2 łyżki przecieru pomidorowego 400 ml passaty lub sosu pomidorowego Puszka czerwonej fasoli 1 szklanka wina Około 1/2 litra bulionu warzywnego lub mięsnego 1 łyżeczka oregano 1 łyżka oliwy Mały pęczek siekanej drobno pietruszki Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok(...)boczek ładnie się przypiecze. Krok 2 Wyłóż do rondla mielone mięso i smaż na dość mocnym ogniu, rozdrabniając grudki drewanianą szpatułką. Kiedy mięso zbrązowieje i nie będzie w nim czerwonych kawałków wsyp do rondla ryż, dobrze wymieszaj i smaż 3-4 minuty. Następnie dodaj 2 łyżki przecieru i wmieszaj w całość. Krok 3 Wlej szklankę wina, podkręć temperaturę, odparuj

Niedzielny kucharz
KLASYCZNA FASOLKA PO BRETOŃSKU 166

chwila jest na wagę złota 😉  Fasolka po bretońsku to dobry sposób na "czyszczenie lodówki" z nadmiaru wędliny, boczku czy szynki.  Czasem przyrządzam ją z  z czerwonej fasoli , której smak bardzo lubię, a czasem po prostu z białej konserwowej. Tym razem jednak nabrałam ochoty na fasolkę po bretońsku ugotowaną na bazie suchej fasoli "Jaś" i dobrze się

Walijskie Pichcenie
Sałatka z pory i makaronu 141

doskonale na sytą kolację jak i na przyjęcie gości, łatwa, prosta, tania - to jej zaleta!, a co dopiero smak.... Składniki: 1 duży por 200 g makaronu 1 puszka fasoli czerwonej 3 ogórki kiszone 2 parówki z szynki 1/2 papryki czerwonej sos 1 mały jogurt naturalny 2 łyżeczka musztardy 2 łyżeczka miodu sól i pieprz do smaku Wykonanie(...)białą część, przecinamy po długości, kroimy w kawałki, wkładamy do miski i blanszujemy wrzącą wodą odcedzamy. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do przestygnięcia. Fasolę z puszki odcedzamy na sitku przepłukujemy pod bieżącą wodą. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę oraz parówkę. Wszystko przekładamy do miski. Podane składniki na sos łączymy ze sobą

kgwjanczewo
Wegański fast food - TORTILLA 152

tydzień wrzucamy sobie taki "fast food" bo równowaga musi być ;) Potrzebne są - same niezdrowe rzeczy :)) czyli wszystko z puszki, konserwowe i gotowe :D I robimy tak: Puszka czerwonej fasoli, kilka ogórków konserwowych, cebulka prażona, zielony wypełniacz - sałata (coś zdrowego :))  i sosik super speed czyli 2 łyżki musztardy i chlust ketchupu Do tego placki tortilla, oczywiście gotowe - z "Biedronki

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Gulasz pomidorowo - paprykowy z chorizo po meksykańsku. 173

się po kuchni w przygotowaniu tortu dla mnie, a ja między kąpielą wodną białej czekolady, a ubijaniem śmietany działam z dzisiejszym szybkim obiadem. Czego użyłem? -małe puszki fasoli czerwonej i kukurydzy -chorizo pęto -czosnek, posiekany ząbek -papryka czerwona świeża obrana -świeże oregano -papryka słodka i ostra w proszku -szalotka -wino półwytrawne -sól, pieprz -pomidory w puszcze(...)kawałkach W garnku szklimy na maśle klarowanym szalotkę, dodajemy czosnek i pokrojoną w paski paprykę; gdy papryka będzie na ząb solimy i pieprzymy, podlewamy winem. Dodajemy fasolę i kukurydzę, podsmażamy chwilkę i zalewamy pomidorami. Podgotowujemy kilka minut pod przykryciem. Na patelni, pokrojone w plastry, podsmażamy bez tłuszczu chorizo. Dodajemy do sosu. Gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu do zgęstnienia. Smacznego

BaRepas