A dziś po prostu makaron. Za oknem pada deszcz więc danie na szybko bo mam kompletnego lenia po prostu. Rozwiń i czytaj przepis :
Ewa w kuchniW środku tygodnia zapraszam Was na pyszne ciacho. Może na zbliżający się weekend lub Święta zrobicie. Wydaje się pracochłonne ale tak nie jest. Najważniejsza jest dobra
Ewa w kuchniTydzień mija za tygodniem a u mnie tak jakoś wyszło, że pominęłam kilka tematów Wypiekania na śniadanie. Tym razem byłam ciekawa jak smakuje chleb, który jest
Ewa w kuchniTaką pastę można zrobić na śniadanie czy kolację ale też na zbliżające się Święta Wielkanocne. Oczywiście świąteczną wersję można wzbogacić dodatkowymi składnikami albo większą ilością jajek
Ewa w kuchniDziś zupa z suszonych prawdziwków. Ugotowałam do niej tortellini. Jak nie lubicie delikatnych grudeczek to możecie dodatkowo zupę przetrzeć przez sito. Ja podałam ją zblendowaną bez
Ewa w kuchniBardzo szybko się je robi, bardzo szybko znikają. Ciasteczka z dodatkiem kremu czekoladowego to coś idealnego dla łasuchów. Jakiś czas temu kremy dostałam w paczce od
Ewa w kuchniDziś z mężem mamy małe święto. Jest to 23 rocznica naszego ślubu. Postanowiłam na deser zrobić coś czego jeszcze nie robiłam. Trochę ryzykowałam, bo miałam obawy
Ewa w kuchniDziś chleb z moimi ulubionymi dodatkami, pestkami dyni i prażona cebulką. Jest on na zakwasie pszennym. Troszkę za mocno się przypiekł ale i tak był smaczny
Ewa w kuchniBardzo lubię domowe pieczywo. Przeważnie jest ono na drożdżach ale czasami też na dobrym domowym zakwasie. Tym razem postanowiłam zrobić zakwas pszenny. A w przygotowaniu go
Ewa w kuchniDziś mam dla Was propozycję na szybką ale smaczną sałatkę. Ravioli z nadzieniem serowym i dodatki to świetne połączenie. Tak sałatka idealne sprawdzi się na śniadanie
Ewa w kuchniW necie znalazłam kilka przepisów na ten chleb. Do ciasta dodaje się ocet balsamiczny ale odrobinę. Chleb upiekłam na zakwasie pszennym z mąki typ 1850. Mąkę
Ewa w kuchniDomowy chleb jest zawsze smaczny. Niestety ten tylko sobie pooglądałam bo upiekłam go znajomym, którzy wyjeżdżali do Norwegii. Zrobiłam Im niespodziankę. Kamil i Gosia lubią moje
Ewa w kuchniTakie ślimaczkowe paszteciki świetnie smakują na przykład z czerwonym barszczykiem. Fajnie się prezentują i są trochę inne niż na cieście drożdżowym, bo są na cieście kruchym
Ewa w kuchniDziś mamy tłusty czwartek a wiadomo, że w taki dzień nie liczymy kalorii. Smażymy pączki, faworki, karnawałowe róże. Ostatnio widzę przepisy na pączki pieczone ale jak
Ewa w kuchni