Po raz kolejny Lidl Polska wysłał do mnie paczkę - niespodziankę. Znalazła się w niej książka i słodkości oraz ekspandowane ziarna a także miód. Jak pewnie każdy
Ewa w kuchniDawno nie piekłam chleba, czas to nadrobić. Dziś mam smaczny chleb z mąki pszennej i ryżowej. W chlebie fajnie wyczuwa się drobinki mąki ryżowej co daje
Ewa w kuchniDziś rogale ale nie marcińskie. Co prawda z białym makiem ale do marcińskich im daleko. Ciasto jest zwykle drożdżowe a nie na typowo marcińskie rogale. Może
Ewa w kuchniDziś mam typowo jesienne ciasto. A jest nim pyszna kostka z masą budyniową i masą z dynią i gruszkami. Do tego biszkopt, polewa i mamy pycha
Ewa w kuchniChyba każdy lubi paluszki. Super do pochrupania ale czy używaliście ich jako panierka do kotletów ? Kiedyś robiłam w ten sposób kotlety schabowe więc przyszedł czas na
Ewa w kuchniJeśli Wasze dzieci nie lubią warzyw takich jak dynia i cukinia a lubią zupę pomidorową to taka zjedzą z apetytem. Dzięki zmiksowaniu warzyw zupa nabiera fajnej
Ewa w kuchniOstatnio pisałam Wam o zaletach garnka Fissler z kolekcji FISSLER - Original-Profi Collection - Brytfanna . Jak na razie jestem bardzo zadowolona bo garnek świetnie sprawdza się w
Ewa w kuchniWstyd się przyznać ale to są moje pierwsze kluski śląskie. Kopytka owszem często goszczą na moim stole ale śląskie kluchy nie. I w końcu zmierzyłam się
Ewa w kuchniBardzo lubimy pasty a szczególnie rybne. Jak nie robię to nie robię, ale jak zacznę to robię bardzo często. Tak jest teraz, dopiero była z soczewicą
Ewa w kuchniPączki - nie smażę ich często ale jakoś naszła nas na nie ochota. Kupiłam ładną dynię, więc postanowiłam zrobić eksperyment i dodać do ciasta właśnie trochę dyni
Ewa w kuchniSpotkała mnie miła niespodzianka i dostałam do przetestowania garnek Fissler z kolekcji FISSLER - Original-Profi Collection . Garnki tej firmy charakteryzują się tym, że są wykonane z
Ewa w kuchniMam nadzieję, że Was nie znudzę dzisiejszą propozycją bo jest to znów krem i znów z soczewicą i marchewką. Ale tym razem ugotowany na wywarze mięsno
Ewa w kuchniPewnie zauważyliście, że ostatnio szaleję z soczewicą. Dziś znowu potrawa z jej dodatkiem. Jest to pasta z łososia wędzonego ( miałam takie wędzone kawałki od strony ogona
Ewa w kuchniJakiś czas temu robiłam pyszny sos z cukinii. Dziś mam pyszny ale inny sosik. Jest w nim cukinia, papryka, marchew, cebula i przyprawy ale jest coś
Ewa w kuchniZa oknem szaro, buro i ponuro. Mam więc pyszną zupę krem z czerwonej soczewicy. Do zupy użyłam soli himalajskiej Plenus. Przyprawy Plenus możecie kupić tutaj , na
Ewa w kuchni