Wiele razy przymierzałam się do upieczenia tego ciasta ale jakoś miałam opory ze względu na to czy słonecznik w cieście się sprawdzi. Jak dotąd jadałam go
Ewa w kuchniPrzepis na te pączki dostałam dość dawno od koleżanki. Jeszcze nie prowadziłam bloga i smażyłam je dość często. Potem jakoś o nich zapomniałam i od jakiegoś
Ewa w kuchniMamy weekend trzeba więc ukręcić jakieś ciacho. Barka pomysłu ale z tego braku i kombinacji wyszło bardzo smaczne przekładane. Biszkopt, masa jabłkowa i chałwowa. Super połączenie
Ewa w kuchniDziś danie, które lubi mój mąż a raczej jego składnik. Uwielbia makarony. Gdy jest na obiad coś z makaronem to lubi potem jak go trochę zostanie
Ewa w kuchniAle ten czas leci. Dopiero piekłam chleb z pomidorami i tymiankiem w cyklu Wypiekanie na śniadanie na FB a już piekę coś innego. W tym tygodniu
Ewa w kuchniDziś mam doła więc obiad na szybko będzie. A są to kotlety z kaszy bulgur z dodatkami. Można podać do nich surówkę lub dip co kto
Ewa w kuchniKolorowe, smaczne i wbrew pozorom szybkie danie do przygotowania. Mamy paskudną pogodę więc przydadzą się kolorki na talerzu. Rozwiń i czytaj przepis :
Ewa w kuchniTen sernik piekłam już kilka razy ale jakoś się nie złożyło i nie dodałam przepisu na bloga. Sernik jest pyszny i delikatny. Myślę, że sekretem jest
Ewa w kuchniJajka na śniadanie, kolację lub przekąskę. Szybkie w przygotowaniu choć z sardynkami z puszki to smaczne. Użyłam tu sardynek w sosie paprykowym. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniKoniec przerwy świątecznej i koniec wolnego od Wypiekania na śniadanie. Jako, że dużo piekę domowego pieczywa postanowiłam i tym razem wziąć udział w akcji. W tym
Ewa w kuchniPewnie pomyślicie, że zwariowałam robiąc taki deser. Ale ku memu zdziwieniu okazał się smaczny i taki nietypowy. W sumie ostatnio nietypowe zestawienia smakowe są w modzie
Ewa w kuchniInna odsłona piersi z kurczaka czyli racuszki. Przeważnie robimy takie tradycyjne kotlety ale warto zrobić coś prostego ale jednocześnie smacznego i szybkiego. Takie racuszki smakują dzieciom
Ewa w kuchniPodudzia z kurczaka o mocnym posmaku czosnku. Zamarynowane w czosnku a potem upieczone są soczyste i smaczne a skórka chrupiąca. Można podać je jako danie obiadowe
Ewa w kuchniPewnie się zastanawiacie dlaczego chleb nazywa się Shrek ? A nazwałam go z racji jego koloru. Niestety zdjęcie robione było wieczorem a wiadomo, że o tej porze
Ewa w kuchniSchab pieczony di pieczywa jest gwarancją, że wiemy co jemy. Jak wiecie w sklepach jest ogromny wybór wędlin ale takim domowym nic nie dorówna. Ważne jest
Ewa w kuchni