Jesień to idealna pora roku na pieczone jabłka. Ale oczywiście taki deser możecie robić kiedy tylko przyjdzie Wam na to ochota. Do pieczenia wybieramy takie jabłka
Ewa w kuchniBardzo lubię prażoną cebulkę ale jakoś nigdy nie robiłam jej sama tylko kupowałam w sklepie. Ale tak sobie pomyślałam, że przecież można zrobić ją samemu w
Ewa w kuchniOstatnio na maila dostałam prośbę o podanie przepisu na biszkopt orzechowy. Przepisów jest wiele ale ja mam sprawdzony według którego zawsze ten biszkopt się uda. Przepis
Ewa w kuchniDziś mam dla Was przepis archiwalny ale warty uwagi. Daniem na dziś są indycze klopsiki w sosie pieczarkowym. Oczywiście możecie dać świeże grzyby ale uważam, że
Ewa w kuchniNie wiem jak jest u Was ale u mnie grzyby w lesie są. Co prawda prawie same podgrzybki ale jednak są. W tym roku nie ma
Ewa w kuchniDziś danie z żołądków drobiowych. Wiem nie każdy je lubi ale ja bardzo. Ci co nie lubią powinni się przekonać, bo są smaczne. Taka potrawka świetnie
Ewa w kuchniCzy lubicie kaczkę ? Ja kaczkę jadam ale bardzo rzadko. Dziś zwykła pieczona kaczka z chrupiącą skórką. Tak, wiem że to niezdrowe ale taka skórka jest pyszna
Ewa w kuchniUdało mi się kupić śmietanę cukierniczą. Byłam ciekawa jej smaku i konsystencji. Postanowiłam użyć jej własnie do wuzetki. Śmietana jest już słodka i fajnie się ubija
Ewa w kuchniDostałam od mojego taty sporo białych buraków ćwikłowych. Zastanawiałam się co z nich zrobić i na pierwszy rzut poszły do babki. Nie wiem czy pamiętacie ale
Ewa w kuchniCoś na śniadanie lub ciepła kolację czyli kanapka na ciepło. Smaczna i szybka do przygotowania. Rozwiń i czytaj przepis :
Ewa w kuchniPyszny domowy boczek pieczony. Zachęcam Was do robienia domowych mięs bo wiemy co jemy. Wiem, powtarzam się ale patrząc w sklepach na wędliny, które różnią się
Ewa w kuchniJakoś to ciasto mi umknęło i nie opublikowałam go do tej pory na blogu. A jest to ciasto, które wywalczyło pierwsze miejsce na FB w grupie
Ewa w kuchniJeśli macie nadmiar dyni i nie wiecie co z nią zrobić to mam pomysł na jej wykorzystanie. Po prostu zamknijcie ją w słoiku i wykorzystajcie zimą
Ewa w kuchni