Kilka dni mnie nie było na blogu, bo jakoś brak czasu. Na dworze coraz cieplej więc i pracy coraz więcej a co za tym idzie mniej
Ewa w kuchniTo jest mój pierwszy chleb, który wyrastał w specjalnym koszyku rozrostowym. Chleb po upieczeniu ładnie się prezentuje. Jeśli takiego nie macie to możecie go kupić w
Ewa w kuchniOd firmy Proeco Polska dostałam paczuszkę z ich produktami. Robiąc schab gotowany postanowiłam kilka z nich dodać do marynaty. Był to koperek i natka pietruszki w
Ewa w kuchniNa taki serniczek to się chyba skusicie. Piekąc go na święta chciałam aby był smaczny i ładnie się prezentował. Poszperałam trochę w szafkach i znalazłam przyprawę
Ewa w kuchniPrzy okazji pieczenia chlebów dla znajomej upiekłam jeden dla nas. Jest to chleb pszenny z dodatkiem ziemniaków i białej kaszy gryczanej. Chleb jest mięciutki w środku
Ewa w kuchniZbliżają się Święta Wielkanocne i gospodynie domowe już myślą i planują co też zrobić na świąteczny obiad aby było smacznie i za bardzo się nie napracować
Ewa w kuchniPyszna kombinacja ze schabu. Uwielbiam tajski sos i tu własnie dodałam go do tej potrawy. A jeszcze w połączeniu z makaronem ryżowym to już niebo w
Ewa w kuchniKolejny tydzień i kolejne wypiekanie na śniadanie. Jakoś tak bywa, że nie zawsze biorę w nim udział. Tym razem też myślałam, że nie dam rady ale
Ewa w kuchniMój młodszy synek z ciast najbardziej uwielbia babki. Na jego życzenie mamy dziś babkę, która na pewno zagości na wielkanocnym stole. Oczywiście będą też inne ciacha
Ewa w kuchniProsty ale smaczny deser. Nie wymaga dużo pracy jak to w takich deserach bywa. Galaretka, ananas z puszki i jogurt plus dodatki i mamy smaczny deserek
Ewa w kuchniCo tu dużo pisać, pyszne ciasto przekładane. Idealne do kawy czy herbaty. Przepis archiwalny. Rozwiń i czytaj przepis :
Ewa w kuchniDziś mam dla Was jeden z przepisów archiwalnych. Kiedyś już pisałam, że co jakiś czas będę dodawała to co zebrałam przed blogiem. A ten własnie jest
Ewa w kuchniTaka sałatka będzie w sam raz na zbliżające się Święta Wielkanocne. Możecie dodać więcej jajek bo to święta jajeczne jak to niektórzy mówią. Ale według mnie
Ewa w kuchniNie wiem jak Wy sądzicie ale ja uważam, że ciasta upieczone tak bez konkretnego planu wychodzą najsmaczniejsze. I taki własnie jest ten torcik. Biszkopt, domowy dżem
Ewa w kuchniJeśli zostaną Wam gruszki ze słoika i nie bardzo wiecie co z nimi zrobić to wykorzystajcie je do naleśników. W towarzystwie jabłek świetnie się sprawdzą. Naleśniki
Ewa w kuchni