Dynia to bez wątpienia królowa jesiennych ogrodów. Ostatnio zyskuje na popularności i wykorzystuje się ją nie tylko do zup, ale też do słodkich wypieków. Moja dzisiejsza propozycja to ciasteczka dyniowe. Zdrowe, smaczne i w sam raz na drugie śniadanie. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniePrzeglądając facebooka, zauważyłam, że wiele osób szuka obecnie pomysłów na wykorzystanie dyni. Mam nadzieję, że poniższym przepisem, trafię w gusta niektórych z Was :-) Czytaj więcej
Kasia SarnaSkładniki: 400 g musu z dyni 400 g jogurtu greckiego (1 duży kubeczek) 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny 2-3 płaskie łyżki chia 1/2 szklanki mleka herbatniki galaretka 1 … Czytaj dalej Serniczek dyniowy z oreo i chia
czarrna od kuchnimąki orkiszowej typu 750 zaczyn: 40 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżka przegotowanej letniej wody 1 1/2 łyżeczki soli 1/4 szklanki (40 g) pestek dyni 1/4 szklanki (40 g) ziaren słonecznika 1/4 szklanki (40 g) ziaren siemienia lnianego 1/2 szklanki (120 ml) oleju 400 ml letniej wody olej i mleko roślinne do smarowania bułek na wierzchu sezam, płatki
Lamarida.plnamówić na upieczenie własnych bułek? czy smakowały? czy się udały? napiszcie mi o tym. A teraz po raz kolejny namawiam do upieczenia bułek bo warto. Bułki pszenne z pestkami dyni. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieJeśli na talerzach zaczyna królowac dynia, to znaczy, ze lato juz odchodzi. Trochę smutno... ciężko mi sobie wyobrazić, że jeszcze kilkadziesiąt dni i będzie zimno, mokro, wietrznie i śnieżnie. Na razie płynę jeszcze na fali wakacyjnej pogody :) Czytaj więcej
Kasia Sarnaprzydomowym ogródku dojrzewają kolejne dynie, dlatego korzystając z obfitych plonów przedstawiam Wam przepis na aromatyczną i pożywną zupę dyniową. Pyszna kremowo-pikantna, rozgrzewająca propozycja dania na coraz chłodniejsze dni i wieczory. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaDynia, to tego roku dla mnie temat rzeka. Wcześniej przypominał raczej wyschniętą kałużę i sprowadzał się do kilku tyci ozdobnych sztuk, które nijak nie chciały się wpasować w mój kuchenny bajzel 🙂 Nieśmiałe próby... Artykuł Zupa dyniowa z czosnkiem niedźwiedzim pochodzi z serwisu gotować
gotować!Kaszotto z fasolką i cukinią to jednogarnkowa potrawa, która idealnie nada się na szybki lunch, obiad do pracy. Nasza wersja będzie przygotowana bez dodatku mięsa –
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Domowy krupnik to tradycyjna polska zupa przygotowana na bazie wywaru z drobiu, z marchewką i kaszą jęczmienną. Dodatek kaszy sprawia, że jest ona bardzo syta. Krupnik
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!talerzu, zapewniam. Oberżyna zwana także bakłażanem znana jest zapewne bardzo dobrze. Polecam danie gorąco, ogrom smaków i aromatów zapewne przypadnie Wam do gustu. Zapiekany makaron z oberżyną i pestkami dyni. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePierwszy raz poczynił je Przemek a potem to już piekłam i piekłam. Są pyszne, mięciutkie, idealne na śniadanie, w środku prażona cebulka i chrupiące pestki dyni. Bułki robi się bardzo łatwo i szybko wyrastają, potem tylko upiec i zajadamy. Zachęciłam do wypieków? zapraszam. Bułki śniadaniowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieburak upieczony (lub ugotowany w wodzie) - 120 g - można kupić już gotowe gotowane :) 2 garście rukoli 50 g sera feta kawałek czerwonej cebuli (20 g) 1 łyżka pestek dyni 1 łyżeczka nasion słonecznika dressing: 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka wody szczypta słodzidła (u mnie erytrol, może być cukier lub ksylitol) PRZYGOTOWANIE
Moje Kuchenne RewelacjeDlatego polecam do upieczenia bo każdy domowy chleb, nawet ten o niezbyt pięknej powierzchowności jest lepszy od sklepowych. Takie jest moje zdanie a Twoje? Chleb na drożdżach z prażoną dynią i złotym lnem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie