Kaszotto z fasolką i cukinią to jednogarnkowa potrawa, która idealnie nada się na szybki lunch, obiad do pracy. Nasza wersja będzie przygotowana bez dodatku mięsa –
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Domowy krupnik to tradycyjna polska zupa przygotowana na bazie wywaru z drobiu, z marchewką i kaszą jęczmienną. Dodatek kaszy sprawia, że jest ona bardzo syta. Krupnik
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!talerzu, zapewniam. Oberżyna zwana także bakłażanem znana jest zapewne bardzo dobrze. Polecam danie gorąco, ogrom smaków i aromatów zapewne przypadnie Wam do gustu. Zapiekany makaron z oberżyną i pestkami dyni. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePierwszy raz poczynił je Przemek a potem to już piekłam i piekłam. Są pyszne, mięciutkie, idealne na śniadanie, w środku prażona cebulka i chrupiące pestki dyni. Bułki robi się bardzo łatwo i szybko wyrastają, potem tylko upiec i zajadamy. Zachęciłam do wypieków? zapraszam. Bułki śniadaniowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieburak upieczony (lub ugotowany w wodzie) - 120 g - można kupić już gotowe gotowane :) 2 garście rukoli 50 g sera feta kawałek czerwonej cebuli (20 g) 1 łyżka pestek dyni 1 łyżeczka nasion słonecznika dressing: 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka wody szczypta słodzidła (u mnie erytrol, może być cukier lub ksylitol) PRZYGOTOWANIE
Moje Kuchenne RewelacjeDlatego polecam do upieczenia bo każdy domowy chleb, nawet ten o niezbyt pięknej powierzchowności jest lepszy od sklepowych. Takie jest moje zdanie a Twoje? Chleb na drożdżach z prażoną dynią i złotym lnem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesmak dania. Dziś u mnie warzywa pieczone, m.in. ziemniaki, buraki, marchew, cebula, wszystko doprawione, dopieszczone, idealne na zdrowy obiad, po którym przybywa energii! Składniki: 5 marchewek 5 pietruszek połowa dyni piżmowej 4 buraki połowa selera 1 cukinia 2 cebule 10 ziemniaków świeży czosnek – 3 ząbki przyprawy: sól, pieprz, mielone: rozmaryn, zioła prowansalskie, słodka i ostra papryka ok. 1/4 szklanki
Zasmakuj Kuchnirozgrzewającej potrawy, gdyż najbardziej lubię bardzo ostrą wersję tego dania. Jednak curry to jednocześnie raczej lekki posiłek, więc świetnie sprawdzi się o każdej porze roku. Dzisiejsza propozycja zakłada użycie dyni, która oczywiście jest rośliną dominującą jesienią, jednak naszą rzeczywistość kocham za to, że niemal wszystkie warzywa i owoce możemy kupić w dowolnym momencie. Wspaniałe. Zatem do dzieła! Poznaj recepturę
PichceniomaniaSkładniki: 50 g miksu kasz (np. kasza gryczana, kasza bulgur, soczewica, soczewica czerwona, suszone pomidory, pestki dyni) 70 g sera feta 2 pomidory śliwkowe 1/2 cebuli czerwonej 1/2 krótkiego ogórka garść rukoli garść roszponki 1 łyżka soku cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz ziołowy Sposób wykonania: Miks kasz gotujemy na sypko, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy
Qchnia po prostuMadzia w ostatni weekend miała swoje święto z tej właśnie okazji powstał tort bezowy z musem malinowym. Delikatny, chrupiący i rozpływający się w ustach. Mus malinowy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dziś następny przepis z serii świątecznej, a mianowicie pasztet. Mój syn nie wyobraża sobie świąt bez upieczonego pasztetu, więc zrobię mu taki jaki najbardziej lubi. Z dodatkiem dyni. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieJeszcze cała zima przed nami, warto więc przygotować się na chłodne i bardzo długie wieczory :) Dobrym pomysłem może być przygotowanie nalewki z pigwy. Nie wiem czy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mąki pszennej tortowej łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej łyżeczka cynamonu: 2 miska: 200 g cukru 2 banany 250 ml oleju rzepakowego lub słonecznikowego 3 miska: 300 g dyni startej na drobnych oczkach pół średniego ananasa obranego i pokrojonego w drobną kosteczkę (w sumie to jest około 300 g, może być ananas z puszki), syrop przyda się do bajerowania
greenscarfUwielbiamy pizze pod wszelakimi postaciami, bo można dodać do niej ulubione składniki a potem zajadać pyszny obiad, kolację czy śniadanie. Dziś do ciasta dodałam pure z dyni i dzięki temu ciasto jest mega pulchne i ma piękny kolor. Jako dodatki pracują tutaj chorizo i oliwki, pyszności, polecam. My lubimy pizze na grubym spodzie ale jeśli preferujecie cienki to wystarczy bardziej
Moje Małe Czarowaniezmieni się za chwilę w szarą chlapę. A w takie piękne, białe i chłodne poranki, aż chce się wypełnić siebie od środka ciepłą przyjemnością. Miałam jeszcze trochę puree z dyni i w przypływie białego, zaokiennego szaleństwa, zmieszałam ciepłego, dyniowego omleta ze szpinakiem, aromatycznym czosnkiem i szczyptą rozgrzewającej gałki muszkatołowej. Do tego chrupiące grzanki ze słodką gruszką i serem pleśniowym
Kuchnia w Słońcu Skąpana