poszłam w kierunku zupy dyniowej. By nie był to tylko sam krem to dodałam również soczewicę czerwoną i podałam z grzankami. Zupa dyniowa z soczewicą Składniki 500 g dyni 2 łyżki oliwy 0,5 ... Czytaj dalej Zupa dyniowa z soczewicą Artykuł Zupa dyniowa z soczewicą pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelope/2020\/10\/brioszki-drozdzowe-480x270.jpg"],"description":"Cynamonowo dyniowe broszki. S\u0142odkie bu\u0142eczki dro\u017cd\u017cowe z puree dyniowym i cynamonem, okryte cynamonow\u0105 kruszonk\u0105.","keywords":["cynamon","dro\u017cd\u017ce","dynia","m\u0105ka"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2020-10-12T20:14:17+01:00","prepTime":"PT20M","cookTime":"PT20M","totalTime":"PT40M","recipeCategory":["Wypieki"],"recipeCuisine":[],"recipeYield
ProstePesto.plSkładniki: ok. 1,5 kg pałek i skrzydełek z kurczaka 800 g ziemniaków 400 g dyni 400 g grzybów leśnych sól, pieprz rozmaryn gałka muszkatałowa słodka papryka marynata: 1 łyzka ostrego … Czytaj dalej Kurczak na ostro pieczony z jesiennymi warzywami
czarrna od kuchniSkładniki: 300 g skyru naturlanego 300 g skyru waniliowego 360 g musu z pieczonej dyni 1 cukier waniliowy 30 g żelatyny + 1/2 szklanki mleka 200 g herbatników 1 banan … Czytaj dalej Dyniowy skyrnik na zimno
czarrna od kuchniSkładniki: 100 g musu z pieczonej dyni 1 jajko 30 g mąki 20 g płatków owsianych błyskawicznych 50 ml jogurtu naturalnego 20 g odżywki białkowej 1 łyżeczka cynamonu szczypta proszku … Czytaj dalej Pankejki dyniowe
czarrna od kuchniSkładniki: 600 g ziemniaków 350 g dyni 1/2 cebuli 3 jajka 100 ml jogurtu 1/2 łyżki pasty curry sól, pieprz, gałka muszkatałowa sos: 400 g fileta z indyka 1/2 cebuli … Czytaj dalej Zapiekanka ziemniaczano-dyniowa z sosem z indyka
czarrna od kuchniSkładniki: 120 g mąki 2 jajka 1/3 szklanki erytrytolu lub innego słodzidła 240 g puree z dyni 1 banan 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżeczka cynamomu 1 łyżeczka proszku do … Czytaj dalej Babeczki dyniowe
czarrna od kuchnimaśle jest delikatniejsze i ładniej się listkuje, warto zapłacić więcej a jeść lepszy wyrób. Możecie ciasto francuskie zrobić sami w domu, jest to jednak bardzo pracochłonne. Zawijańce z dynią. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 1 filet z kurczaka 250 g dyni 1/2 papryki czerwonej 1 cebula 1/2 szklanki mleka 1/2 łyżki mąki pszennej przyprawa do kurczaka curry, kurkuma, słodka papryka, imbir ocet balsamiczny, … Czytaj dalej Kurczak w sosie dyniowy
czarrna od kuchniSkładniki: 0,5 kg mięso mielonego ok. 20 dkg dyni 1 awokado 2 suszone pomidory 1 cebula 1 jajko słodka i ostra papryka jarzynka, pieprz bułka tarta Przygotowanie: Warzywa obrać, cebulę … Czytaj dalej Kolorowe mielone
czarrna od kuchniBardzo chrupiące i pyszne placki ziemniaczane z dynią i marchewką.Alternatywa dla tradycyjnych placków. Smakują naprawdę wybornie ,no i uwielbiam te kolory i smaki w kuchni.Jestem pewna ,że wam również posmakują.Polecam na obiad z kleksem z kwaśnej śmietany....mniam
Swojskie jedzonkołatwy w przygotowaniu pasztet warzywny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pasztet warzywny Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 1 godz Składniki 1 średnia cukinia, około 2 szklanek (może być dynia) 2 średnie marchewki 1 cebula 20 dag sera żółtego 1,5 szklanki bułki tartej 3-4 łyżki natki pietruszki 4 jajka 0,5 szklanki oleju rzepakowego sól pieprz Instrukcje Cukinię dokładnie
To co lubię - gotuję i polecamDzisiaj upiekłam chleb z dodatkiem suchych drożdży i mnóstwem ziaren. Możecie dodać do niego swoje ulubione dodatki : siemię lniane, słonecznik, pestki dyni, jagody goji, chia, sezam lub orzechy. Pamiętajcie tylko żeby ilość dodatków nie była zbyt duża maksymalnie 6-7 łyżek. Chleb ten upieczony został z mąki krupczatki, jest bardzo smaczny i chrupiący. Do jego upieczenia możecie użyć zarówno drożdży
To co lubię - gotuję i polecamBardzo puszyste pancakes z dyni, to hit każdej jesieni. Placuszki dyniowe to klasyk nad klasyki i uwielbiam je robić! W moim e-booku FLEXI JESIEŃ , który jest teraz w super promocji, znajdziesz przepis na te cuda! Polecam gorąco! Co możesz jeszcze znaleźć w e-booku
SMYKWKUCHNI