dynia - 15472 przepisów (strona:573/1032)

Risotto z zielonym groszkiem 278

bulionu sól pieprz 20g parmezanu puszka zielonego groszku (może być mrożony) Risotto z zielonym groszkiem i pesto – składniki na pesto 2 spore garści bazylii garść pestek dyni 4 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku szczypta soli szczypta pieprzu 20 g parmezanu Risotto z zielonym groszkiem i pesto – przepis na pesto Przygotowanie pesto jest niezwykle proste. Wystarczy wszystkie składniki dodać

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
"BUDYŃ" DYNIOWY 247

Jesienny deser czyli gęsty krem z dyni. Czytaj więcej

Kasia Sarna
Krem dyniowo-porowy z mleczkiem kokosowym 197

Dyniowego szaleństwa ciąg dalszy :) Dzisiaj kolejna zupa krem, którą wymyśliłam w 5 minut - a okazała się przepyszna - słodko-pikantna - idealna na jesienną aurę :)  SKŁADNIKI (na

Moje Kuchenne Rewelacje
Rozgrzewający krem z dyni 272

Ilość: 3 porcje Czas przygotowania: 1 godzina Składniki: – 1 średnia dynia (ok. 1,2kg) – 4 marchewki – 1 pietruszka – 100ml śmietanki kremówki – przyprawy do kremu: sól, pieprz, gałka muszkatołowa, imbir, chili – chleb żytni – 1 łyżka masła klarowanego – przyprawy do grzanek: sól, bazylia, oregano, tymianek Przygotowanie klasyczne: 1. Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy

Podwójnaporcja
PLACKI DYNIOWE Z NIEBIESKIM SEREM 226

Placki ziemniaczane wszyscy znamy bardzo dobrze. Co jednak powiecie na... Artykuł PLACKI DYNIOWE Z NIEBIESKIM SEREM pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Zupa słoneczna 175

wyjątkowo słodkie, ale nie tak dominujące w smaku, jak buraki czerwone; dopełniły smak kukurydzy Żółtą paprykę – której smak i zapach przebijał się delikatnie przez słodycz pozostałych składników. Dynię – która po rozgotowaniu delikatnie zagęściła konsystencję. Nie użyłam żadnych dominujących przypraw. Odrobina soli wystarczyła. Cały smak i aromat zupy pochodzi tylko z warzyw, które użyłam. Gdybym miała dorzuciłabym też żółtej

Kucharzyca
Batoniki energetyczne 266

godzina na zastygnięcie Składniki: – 10 łyżek płatków owsianych górskich – 10 łyżek płatków jaglanych – 4 łyżki ziaren sezamu – 4 łyżki siemienia lnianego – 3 łyżki pestek dyni – 3 łyżki nasion słonecznika – 2 łyżki orzechów włoskich pokruszonych na mniejsze kawałki – 2 łyżki suszonej żurawiny – sok z połówki cytryny – 5 łyżek miodu

Podwójnaporcja
Bezglutenowy i wegański chleb z kaszy jaglanej i gryczanej 241

ciepła ale po włożeniu do niej palca nie może parzyć) 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka świeżo zmielonego siemienia lnianego 1 łyżka siemienia lnianego w ziarenkach 2 łyżki pestek dyni (opcjonalnie) 2 łyżki nasion słonecznika (opcjonalnie) 1 łyżka nasion chia (opcjonalnie) Przygotowanie 1 Kaszę jaglaną przelewam wrzątkiem i płuczę w misce z zimną wodą 2-3 razy aż woda będzie

Book of spells
Bania woniajonco Tajlandiom (Dynia pachnąca Tajlandią) 183

dużą 21 puszka 22 różne 23 znaleźć 24 migdałów 25 pokrojoną 26 wrzućcie 27 nasiona 28 wlejcie 29 pogotuje 30 miękka 31 trzeba 32 posypcie Artykuł Bania wōniajōnco Tajlandiōm (Dynia pachnąca Tajlandią) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Ciasto dyniowe 189

dyni można robić istne cuda. Nie tylko nadaje się na zupy, ale też fantastyczna jest do ciast. My już pierwsze ciasto dyniowe mamy za sobą. Pyszne, aromatyczne z pięknym kolorem, cudownie puszyste. I jeszcze jedna zaleta – tanie! Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Kuchnia wegetariańska 189

celu odpowiedniego zbilansowania posiłków. Należy zapamiętać jedną ważną rzecz diety wegetariańskiej nie powinny stosować dzieci i kobiety w ciąży. Brakujące minerały możemy zastąpić np.: szpinakiem , soczewicą, pietruszką, pestkami dyni, tofu, jajami, rybami, kefirami czy orzechami brazylijskimi. Odmiany kuchni wegetariańskiej Mamy różne odmiany wegetarianizmu miedzy innymi laktoowowegetarianizm, laktowegetarianizm, owowegetarianizm, weganizm, frutarianizm, liquidarianizm, sprautarianizm . Każda z tych odmian cechuje się czymś innym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KLUSKI Z BATATÓW PODANE ZE ŚLIWKAMI W MIODOWYM KARMELU 231

BATATÓW PODANE ZE ŚLIWKAMI W MIODOWYM KARMELU Najlepsze przepisy na jedzenie powstają jesienią! Uwielbiam tą porę roku, mamy pod dostatkiem świeże warzywa nasycone słońcem, do wyboru do koloru: dynia, cukinie, bakłażany, figi, ziemniaki, pomidory, słodka papryka wymieniać można by było długo! Nie zapominajmy o owocach, teraz właśnie są najlepsze jesienne maliny, śliwki i gruszki, a lada moment będą późne jesienne

SMYKWKUCHNI
ZUPA DYNIOWA 179

mojej lodówce królują ostatnio papryki i dynie i to właśnie z tych warzyw przygotowałam wczoraj zupę na kolację: Czytaj więcej

Kasia Sarna
Suszone pestki dyni 146

ugotowaniu zupy, upieczeniu ciasta czy placków z dyni można wykorzystać jeszcze pestki! Oczyszczamy je z niejadalnego miąższu, opłukujemy na sitku i osuszamy papierowym ręcznikiem. Rozkładamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia tak, aby nie leżały jedna na drugiej. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp. 100 stopni i suszymy przez około 25 minut. W międzyczasie należy przemieszać. Najlepiej jeśli

Lena Gotuje
Sernik wiejski z dynią 178

Hej! Kolejny przepis dotyczy ciasta. Kilka dni temu napisałam jak zrobić domowy ser. A dzisiaj podam ja zrobić rewelacyjny sernik, właśnie z takiego domowego twarogu. Jak

Tylko pysznie