Składniki: 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1/4 szklanki cukry trzcinowego 1/2 szklanki puree z dyni 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki miodu 1 łyżka … Czytaj dalej Ciasto dyniowe
czarrna od kuchniDzień dobry, dziś polecam Wam tartę ze szpinakiem, dynią i łososiem z dodatkiem serka kremowego Hochland śmietankowego, który idealnie pasuje do takich dań. Jego kremowość podkręca smak tarty. Serki Hochland uwielbiam na kanapce, ale smakują wyśmienicie także na gorąco, w daniach obiadowych. Używasz serka kremowego do swoich potraw? Pochwalcie się jakie dania z nim robicie? Czytaj więcej
Ana Mari's worldDzień dobry, dziś polecam Wam tartę ze szpinakiem, dynią i łososiem z dodatkiem serka kremowego Hochland śmietankowego, który idealnie pasuje do takich dań. Jego kremowość podkręca smak tarty. Serki Hochland uwielbiam na kanapce, ale smakują wyśmienicie także na gorąco, w daniach obiadowych. Używasz serka kremowego do swoich potraw? Pochwalcie się jakie dania z nim robicie? Czytaj więcej
Ana Mari's worlddeski serów. Wykonać można kilka dni wcześniej i przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. Przepis zaczerpnięty z opakowania na mąkę kukurydzianą. Składniki: 200 ml mąki kukurydzianej 100 ml pestek dyni lub słonecznika 100 ml sezamu 2 łyżki nasion lnu 1 łyżeczka soli 50 ml oleju lub oliwy 200 ml gorącej wody ewentualnie sól do posypania Wykonanie: Wszystkie suche składniki wymieszać
MohiellaSkładniki: ok. 30 dkg fileta z kurczaka ok. 30 dkg dyni (waga po wydrążeniu) 1 nieduży patison 1 cebula 1 jogurt naturalny jarzynka 1 mini papryczka chili 1 łyżka sosu … Czytaj dalej Gulasz jesienny
czarrna od kuchniJesień zawsze kojarzyła mi się z nudą w kuchni, na rynku tylko ziemniaki i jabłka, brak świeżych, kolorowych warzyw, dopóki nie odkryłam jarmużu, dyni i znielubionej brukselki 😀 Warzywa te … Czytaj dalej Ziemniaki zapiekane z jarmużem
czarrna od kuchniciastek czekoladowych – 80 g roztopionego masła – 750 g sera sernikowego – 4 jaja rozmiar L – 120 g drobnego cukru do wypieków – 350 g puree z dyni – 200 g gotowej masy kajmakowej – 2 łyżki mąki pszennej – 1 łyżka mąki ziemniaczanej – 1 łyżeczka cynamonu + cynamon do posypania sernika *Możesz także wykorzystać pokruszone ciasteczka
nietylkopasta.pllodówce, wtedy wystarczy zaparzyć rano kawę i proszębardzo, piękny początek dnia. Składniki na sos na przygotowanie 4 kaw: około 400 g obranej ze skóry i pokrojonej w kostkę dyni (dowolnej) łyżeczka cynamonu pół łyżeczki gałki muszkatołowej pół łyżeczka sproszkowanego korzenia imbiru pół łyżeczki sproszkowanego kardamonu 1/3 łyżeczki kurkumy szczypta pieprzu szczypta soli łyżka cukru najlepiej brązowego lub waniliowego łyżeczka esencji
greenscarfRozkoszny, jesienny comfort food – tagliatelle z pesto dyniowym. Niezwykle proste, a jeżeli macie już gotowe puree z dyni, szalenie szybkie do zrobienia. Potem wystarczy rozkoszować się kremowym sosem. Tagliatelle z pesto dyniowym Czas przygotowania: 15 minut Rodzaj kuchni: wegetariańska Ilość porcji: 2 Składniki: 1 … Artykuł Tagliatelle z pesto dyniowym pochodzi z serwisu
FlymetothespoonDynia ma wiele cennych dla organizmu składników. Warto sięgnąć po to warzywo nie tylko ze względów zdrowotnych, ale i smakowych. Artykuł Kluski dyniowe z lubczykiem pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z Fantazjązupie jesiennej dynia jest głównym składnikiem, pozostałe warzywa niczym dworzanie podkreślają hierarchię królewskiej mości. Artykuł Pieczona jesienna zupa krem pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z Fantazjąkanapie z kieliszkiem wina. Dania są proste i szybkie w przygotowaniu, łatwo znaleźć w książce pomysł na potrawę z wykorzystaniem produktów, które akurat mamy w domu. Na dowód pieczona dynia z szałwią, pieczarkami, fetą i pomidorami. Wszystkie produkty miałam pod ręką, pieczarek trochę mniej niż w przepisie, ale wcale się tym nie przejęłam. Wyszło pyszne, prawdziwie jesienne danie, które możemy
Tajemnice SmakuNiejednokrotnie już słyszałam, że filet z indyka nie nadaje się na mielone. Tym przepisem udowadniam, że jak najbardziej nadaje się. Do mięsa dodałam startą na tarce dynię i pokrojony w kosteczkę boczek. Kotleciki indycze są wilgotne, aromatyczne po prostu pyszne. Zapraszam na jesienne wydanie mielonych
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wydaniu jesiennym, z dodatkiem tartej dynii. Są tak samo pyszne, lecz nieco zdrowsze i wyróżnia je śliczny jesienny kolorek. Jeśli masz na zbyciu kawałek dynii, tutaj używamy surową dynią nawet się nie zastanawiaj tylko zrób te przepyszne placuszki! Domownicy na pewno poproszą o powtórkę
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!