dynia - 15472 przepisów (strona:580/1032)

Wrzesień rozpieszcza smakami – kurki, figi, gruszki, dynia 60

się nie mieści! Mimo, że mam listę zakupów to zawsze coś dorzucę. Grzybów nie lubię zbierać, ale… Czytaj dalej » The post Wrzesień rozpieszcza smakami – kurki, figi, gruszki, dynia first appeared on Na moim stole

Na moim stole
Zupa dyniowa z mlekiem kokosowym 148

Składniki: 1/3 średniej dyni kawałek imbiru (50 g po obraniu) 1 puszka mleka kokosowego 1/2 mleka zwykłego sól, pieprz 1 mini papryczka chili 2 łyżki sosu sojowego groszek ptysiowy do … Czytaj dalej Zupa dyniowa z mlekiem kokosowym

czarrna od kuchni
Produkty wegańskie niezbędne w domowej spiżarni 74

nasiona lnu, które zawierają kwasy tłuszczowe omega-3. Udowodniono, że zmniejszają ryzyko chorób serca i mózgu, – nasiona konopi – bogate w białko i tłuszcz, – pestki dyni – świetna przekąska, – nasiona słonecznika. W domowej spiżarni weganina nie może zabraknąć także orzechów. Produkty białkowe W tradycyjnych jadłospisach za dostarczenie właściwych dawek białka i wapnia odpowiada nabiał. W diecie wegańskiej

Zdrowy Styl Joanny
Sałatka z tortellini, rukolą, pomidorami, oliwkami i pestkami dyni 70

półplastry. Łączymy ze sobą wszystkie składniki na sos.  3. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Przed podaniem posypujemy serem.  sałatka, tortellini, grecka, oliwki, grecja, kuchnia grecka, pestki dyni

Szefowa kuchni
Chleb z ziaren czyli chleb bez mąki 467

tłuszczu i bez mąki, za to z masą ziaren. Nie jest to raczej chleb fit, ale raz na jakiś czas można sobie upiec taki chleb z ziarnami. Słonecznik, dynia, sezam, siemię lniane i co kto lubi. Można dodać orzechy, suszone owoce jak śliwki, morele lub daktyle. Jest to chleb bez drożdży, bez sody i proszku do pieczenia. Jeśli ktoś woli

Dieta moja pasja
Musli z rodzynkami 42

Czas wykonania: 45 minut Ilość porcji: około 300 g Składniki: 150 g płatków owsianych 50 g rodzynek 30 g suszonej żurawiny ½ pomarańczy (7 łyżek soku) 20 g płatków dyni 20 g słonecznika łuskanego 1 ½ łyżki miodu Przygotowanie: Zmielić połowę płatków owsianych (około 80 g). Wszystkie składniki (oprócz miodu) dokładnie połączyć ze sobą i całość rozłożyć na formę wyłożoną papierem

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasteczka owsiane z sezamem i żurawiną 46

sztuk Składniki: 1 szklanka orzechów ziemnych (250 g w łupince) 1 ½ szklanki płatków owsianych (200 g) 2/3 szklanki kokosu (60 g) 2/3 szklanki żurawiny (100 g) 2 łyżki pestek dyni 4 łyżki słonecznika łuskanego 6 łyżek sezamu 3 łyżki oliwy lub oleju (u mnie olej lniany) 3 łyżki miodu 3 łyżki jogurtu greckiego 2 niewielkie banany (300 g) Przygotowanie: Fistaszki

KuchniaWeDwoje.pl
Batony owsiane z żurawiną 50

kcal) Składniki: 200 ml mleka zagęszczonego słodzonego w puszce 120 g płatków owsianych górskich 45 g wiórków kokosowych 50 g żurawiny suszonej 20 g słonecznika łuskanego 20 g pestek dyni 20 g sezamu Przygotowanie: Mleko lekko podgrzać w garnku. W wysokim naczyniu wymieszać wszystkie składniki, dodać mleko i wymieszać. Masę przełożyć do sylikonowej formy (metalową należy wcześniej wyłożyć papierem

KuchniaWeDwoje.pl
Orkiszowy chleb z cukinią 47

proszku do pieczenia 5 łyżek syropu klonowego 1/3 szklanki oleju (u mnie olej arachidowy) 1 łyżka nasion chia 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka słonecznika łuskanego 2 łyżki pestek dyni ½ – 1 łyżeczkę soli Przygotowanie: Cukinie obrać i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami do dużej miski. Posolić i odstawić na 10 minut, aż puści sok. Następnie ją wycisnąć

KuchniaWeDwoje.pl
Jajka z sosem chrzanowym 83

jogurtu naturalnego typ grecki szczypta cukru, soli i białego pieprzu do smaku liście mini sałaty rzymskiej (do kupienia w Lidlu) opcjonalnie można podać z ulubionymi kiełkami, prażonymi pestkami dyni, prażonym sezamem, plastrami rzodkiewki, kawałkami ostrej papryczki lub usmażonym na chrupko bekonem. Przygotowanie jest proste jak bity piosenek disco polo 1. ugotowane i obrane jajka wrzucamy do buraczanego wywaru

ladykitchen
DYNIOWE SMOOTHIE Z PŁATKAMI I CYNAMONEM 67

Kiedy mamy ochotę na proste, szybkie śniadanie - smoothie o jest to! To DYNIOWE SMOOTHIE Z PŁATKAMI I CYNAMONEM to pełen składników odżywczych zastrzyk energii na pyszny

COOKMAGAZINE
Pełnoziarnisty chleb pszenno-żytni na zakwasie 63

chleb będzie zbity i nie będzie puszysty, radzę zrobić pół na pół z pszenną (typ 2000). 3/4 szklanki płatków owsianych 3/4 szklanki siemienia lnianego 3/4 szklanki słonecznika lub pestek dyni 3/4 szklanki otrębów pszennych lub innych 3 płaskie łyżeczki soli 1 łyżka miodu 1 litr ciepłej przegotowanej wody (ok 40 st.C) 1 szklanki zaczynu z poprzedniego pieczenia (jeżeli pieczemy pierwszy

moj przepis na
Chleb bez mąki 71

wypieku chleba nazwaną Czystoziarnisty. Jako że lubię eksperymenty zakupiłam ową mieszankę. Jak się później okazało skład miała zacny: Płatki owsiane, ziarno słonecznika, nasiona lnu, płatki sojowe, błonnik, pestki dyni, sezam, preparowane ziarno żyta, preparowane ziarno orkiszu, kleiki żytnie słodowane, przyprawa mielona. Na pierwszy rzut oka widać że zdrowy, bez drożdży, bogaty w błonnik … nic tylko piec. W smaku

moj przepis na
Chleb razowy na drożdżach 63

tortowej lub chlebowej (typ 720) (zwykłej) 10 g soli 20 g drożdży świeżych 1,5 – 2 łyżki miodu 440 ml ciepłej wody 80 g słonecznika 80 g pestek dyni 20 g maku 40 g sezamu 60 g siemienia lnianego Przygotować rozczyn: Do miski wlać wodę, miód, rozkruszyć drożdże, dodać 2 czubate łyżki mąki pszennej, wymieszać. Odstawić

moj przepis na
Obwarzanki pszenno-orkiszowe z ziarnami 49

wody 20 gr świeżych drożdży 1 łyżka miękkiego masła roślinnego lub oleju 1 łyżeczka miodu 1/2 łyżeczki soli Posypka: 3 łyżki ziaren sezamu 3 łyżki maku 3 łyżki ziaren dyni 2 łyżki rozpuszczonego masła roślinnego lub oleju Przygotować rozczyn: Do miski wlać wodę (zabrać 3 łyżki z 300 ml), rozkruszyć drożdże, miód, dodać 2 czubate łyżki mąki (zabrać

moj przepis na