Listopadowa Piekarnia Amber spotkała mnie w jeszcze ciepłej i słonecznej scenerii, natomiast teraz już bliżej niż dalej do zimy. Jesień nieodłącznie kojarzy mi się z dyniami, pięknymi, pachnącymi o barwie takiej pomarańczy jakiej żaden inny owoc nie ma. Jesień to także kolorowe liście w barwach żółci, pomarańczy, brązu czy jeszcze zieleni. Idealny deserem wówczas będzie brioche o delikatnym cieście
Moje Małe CzarowanieBułeczki wyglądają jak małe dynie, są urocze i pyszne. Mają piękny żółty kolor w środku. Polecam przepis na bułeczki z dodatkiem sera camembert i dipem żurawinowym. Czytaj więcej
Ana Mari's worldBułeczki wyglądają jak małe dynie, są urocze i pyszne. Mają piękny żółty kolor w środku. Polecam przepis na bułeczki z dodatkiem sera camembert i dipem żurawinowym. Czytaj więcej
Ana Mari's worldBułeczki wyglądają jak małe dynie, są urocze i pyszne. Mają piękny żółty kolor w środku. Polecam przepis. Czytaj więcej
Ana Mari's worldBułeczki wyglądają jak małe dynie, są urocze i pyszne. Mają piękny żółty kolor w środku. Polecam przepis. Czytaj więcej
Ana Mari's worldHalloween zbliża się wielkimi krokami, także zapraszam na fajne ciasteczka dla dzieci. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldHalloween zbliża się wielkimi krokami, także zapraszam na fajne ciasteczka dla dzieci. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldDynia na słodko, najlepsze domowe przepisy na ciasta i desery Często dostaję pytania o inspiracje dyniowe na słodko, dlatego w tym sezonie dyniowym postanowiłam przygotować zbiorczy wpis, w którym umieszczę najlepsze według mnie przepisy ciasta, ciastka i desery. W ten sposób będziesz miał/a wszystko w jednym miejscu i nie trzeba będzie szukać po blogu. Znajdziesz tu np. drożdżowe bułeczki
Kulinarne przygody Gatityilość mąki dostosuj właśnie do gęstości puree. Zacznij od 1 szklanki, a jeśli masa wyda Ci się zbyt rzadka, dodaj jeszcze kilka łyżek mąki. 200 g gęstego puree z dyni 50-60 g jogurtu naturalnego (w przypadku rzadkiego puree nie będzie konieczny) 2 jajka 2 łyżki oleju 2 łyżki cukru 1/4 łyżeczki cynamonu 1 szkl. mąki pszennej 2 łyżeczki proszku
Smaki Na TalerzuPyszny dżemik jesienny, bardzo ciekawy smak, idealny do naleśników i ciast, szybko się robi i nie trzeba pasteryzować. Dynia, jabłka i sok z pomarańczy świetnie się uzupełniają. Polecam
Swojskie jedzonkoSkładniki: kopytka: 1 kg ziemniaków 1/2 dyni piżmowej 1 jajko 1,5 szklanki maki sól, pieprz sos: 1/2 kg szynki wieprzowej 1/2 kg fasolki szparagowej 2 cebule sól, pieprz słodka i … Czytaj dalej Kopytka ziemniaczano-dyniowe z sosem
czarrna od kuchniżadne magiczne tabletki na odchudzanie nie pomogą. Składniki: 2 małe jajka 100 g erytrytolu ( możecie użyć cukru) 200 g słonecznika 120 g płatków migdałowych 50 g pestek dyni 30 g sezamu 30 g siemienia lnianego 30 g suszonej żurawiny Wszystkie składniki dostaniecie na Skworcu.pl Jajka ubijamy z erytrytolem (cukrem) na biała puszystą masę. Wszystkie ziarenka mieszamy ze sobą
Cynamonowe szczęściechlebowej – 100 g mąki żytniej – 100 g mąki pszennej chlebowej – 2 łyżeczki soli – 1 łyżeczka cukru – 100 g pestek słonecznika – 20 g pestek dyni Drożdże wymieszaj z 1 łyżką cukru, mąki i 120 ml ciepłej wody. Wymieszaj, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce by drożdże wyrosły. W misce wymieszaj wszystkie rodzaje mąk
Zdrowy Styl Joannymusztardowy 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu sól pieprz Składniki na sałatkę garść miksu sałat garść szpinaku 1 awokado 7 truskawek płatki migdałów pestki dyni mozzarella Ja wykorzystałem tutaj już gotowe małe kulki mozzarelli, ale jeśli macie taką w jednym kawałku, to po prostu ją porwijcie na mniejsze kawałki. Wykorzystajcie również dowolne ziarna, jakie lubicie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!