Składniki: 600 g ziemniaków 350 g dyni 1/2 cebuli 3 jajka 100 ml jogurtu 1/2 łyżki pasty curry sól, pieprz, gałka muszkatałowa sos: 400 g fileta z indyka 1/2 cebuli … Czytaj dalej Zapiekanka ziemniaczano-dyniowa z sosem z indyka
czarrna od kuchniSkładniki: 120 g mąki 2 jajka 1/3 szklanki erytrytolu lub innego słodzidła 240 g puree z dyni 1 banan 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżeczka cynamomu 1 łyżeczka proszku do … Czytaj dalej Babeczki dyniowe
czarrna od kuchnimaśle jest delikatniejsze i ładniej się listkuje, warto zapłacić więcej a jeść lepszy wyrób. Możecie ciasto francuskie zrobić sami w domu, jest to jednak bardzo pracochłonne. Zawijańce z dynią. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 1 filet z kurczaka 250 g dyni 1/2 papryki czerwonej 1 cebula 1/2 szklanki mleka 1/2 łyżki mąki pszennej przyprawa do kurczaka curry, kurkuma, słodka papryka, imbir ocet balsamiczny, … Czytaj dalej Kurczak w sosie dyniowy
czarrna od kuchniSkładniki: 0,5 kg mięso mielonego ok. 20 dkg dyni 1 awokado 2 suszone pomidory 1 cebula 1 jajko słodka i ostra papryka jarzynka, pieprz bułka tarta Przygotowanie: Warzywa obrać, cebulę … Czytaj dalej Kolorowe mielone
czarrna od kuchniBardzo chrupiące i pyszne placki ziemniaczane z dynią i marchewką.Alternatywa dla tradycyjnych placków. Smakują naprawdę wybornie ,no i uwielbiam te kolory i smaki w kuchni.Jestem pewna ,że wam również posmakują.Polecam na obiad z kleksem z kwaśnej śmietany....mniam
Swojskie jedzonkołatwy w przygotowaniu pasztet warzywny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pasztet warzywny Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 1 godz Składniki 1 średnia cukinia, około 2 szklanek (może być dynia) 2 średnie marchewki 1 cebula 20 dag sera żółtego 1,5 szklanki bułki tartej 3-4 łyżki natki pietruszki 4 jajka 0,5 szklanki oleju rzepakowego sól pieprz Instrukcje Cukinię dokładnie
To co lubię - gotuję i polecamDzisiaj upiekłam chleb z dodatkiem suchych drożdży i mnóstwem ziaren. Możecie dodać do niego swoje ulubione dodatki : siemię lniane, słonecznik, pestki dyni, jagody goji, chia, sezam lub orzechy. Pamiętajcie tylko żeby ilość dodatków nie była zbyt duża maksymalnie 6-7 łyżek. Chleb ten upieczony został z mąki krupczatki, jest bardzo smaczny i chrupiący. Do jego upieczenia możecie użyć zarówno drożdży
To co lubię - gotuję i polecamBardzo puszyste pancakes z dyni, to hit każdej jesieni. Placuszki dyniowe to klasyk nad klasyki i uwielbiam je robić! W moim e-booku FLEXI JESIEŃ , który jest teraz w super promocji, znajdziesz przepis na te cuda! Polecam gorąco! Co możesz jeszcze znaleźć w e-booku
SMYKWKUCHNIłyżeczki soli (8 g) 3 łyżki oleju (30 g) 6,5 łyżek zakwasu (130 g) 4/5 szklanki ciepłej wody (200 ml) opcjonalnie 3 łyżki pestek słonecznika / siemienia lnianego / pestek dyni (30 g) przyprawy i zioła Czas przygotowania: ponad 6 godzin Ilość: jeden bochenek chleba Przygotowanie Mąkę żytnią i pszenną , sól oraz pestki słonecznika dodać do miski
WegePrzepispracy. Z powodzeniem można użyć mrożonych jagód. Babeczki dyniowe: 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 170 g cukru szklanka pure z dyni 2 jajka łyżeczka ekstraktu z wanilii 60 ml mleka 140 g rozpuszczonego masła (przestudzone) szklanka jagód cukier puder do posypania W jednej misce wymieszać dokładnie wszystkie suche składniki. W drugiej
Smakołyki Asizamkniętym pojemniku przez długi czas. Granola orzechowo-kokosowa – składniki: paczka płatków kokosowych, 150g, około 2 szklanki ulubionych orzechów i nasion, u mnie orzechy włoskie, migdały i pestki dyni, 1 szklanka płatķów owsianych górskich, 2 łyżki nasion chia, 6 łyżek oleju kokosowego, 1 łyżeczka cynamonu. Sposób przygotowania Najpierw orzechy siekamy. Następnie wszystkie składniki dokładnie mieszamy w misce. Na koniec wykładamy
Natka PietruszkiSmak zupy bardzo łagodny, ale jeśli chcecie można dodać chili dla zaostrzenia smaku. Otworzyłam lodówkę i kombinowałam aż uzyskałam właśnie taki smak. Zupka pyszna. Polecam. Cebulkę
Kuchnia PokoleńSzybkie bułki dziś zaproponuję. Szybko się je robi, szybko piecze i bardzo szybko znikają w torbach, pudełkach a potem brzuchach zjadających. Chrupiące i zdrowe pestki dyni są tutaj idealnym dodatkiem. Bułki na śniadanie. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePrzepis pochodzi z bloga Codziennie fit, a raczej z gotowania na żywo z Martą Hennig 🙂 Polecam jej live na piątkowe wieczory 🙂 Składniki: ok. 300 g dyni 1 filet … Czytaj dalej Curry Marty Hennig
czarrna od kuchni