sernik czaiłam się dobrych kilka lat, aż w końcu zrobiłam. Sernik dyniowy ma fajny żółty kolor, delikatny smak (dynia jest niewyczuwalna), a dodatek przypraw korzennych uzupełnia całość. Polecam na nadchodzącą jesień! Czytaj więcej
Ana Mari's worldsernik czaiłam się dobrych kilka lat, aż w końcu zrobiłam. Sernik dyniowy ma fajny żółty kolor, delikatny smak (dynia jest niewyczuwalna), a dodatek przypraw korzennych uzupełnia całość. Polecam na nadchodzącą jesień! Czytaj więcej
Ana Mari's worldmogli zajadać tak pyszny chleb. Zapraszam zatem do pieczenia, nie jest trudno ani skomplikowanie, każdy sobie może wypiec taki bochen chleba. Zaczynamy wypiekanie, zapraszam. Orkiszowy chleb z dynią. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieróżnorodny sposób, zachęcając jednocześnie do poznawania nowych odczuć smakowych. SKŁADNIKI: 8 średniej wielkości pomidorów twaróg półtłusty 250 g jogurt grecki 100 g sól świeżo mielona Do dekoracji: rzodkiewka pestki dyni koperek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Odcinamy część górną pomidorów, wydrążamy środek. Twaróg mieszamy z jogurtem oraz wydrążonymi częściami pomidorów - przecież nic nie może się zmarnować ;) Doprawiamy do smaku solą. Tak przygotowanym twarożkiem
wege i kropkaDomowy kompot z rabarbaru to alternatywa dla gotowych soków i napoi, który kupujemy w sklepie. Propozycja ta idealnie sprawdzi się do każdego obiadu, a jak schowacie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!łyżeczka czosnek – 1 ząbek ocet winny – 3 łyżki pomarańcza – ½ sztuki cytryna – ½ sztuki awokado – 1 sztuka twarożek wiejski lub śmietana – 2 łyżki pestki dyni lub inne ziarna – 2 łyżki mieszanka sałat – około 4 garści ciabatta – 1 sztuka olej do pieczenia sól, pieprz Przygotowanie: Piekarnik rozgrzej do 200°C bez termoobiegu. Marchewki obierz
wiecejwarzyw.plJest wilgotny, jest kremowy, jest puszysty, jest przepyszny. Polecam wszystkim wypróbowanie przepisu. Pure z dyni do nabycia w marketach, jest ok. Zaczynamy robić super sernik. Dyniowy sernik. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniejedna z lepszych smakowo rzeczy na świecie. Na stole królują zawsze te nadziewane różnymi pastami i kremami. Dzisiaj Read More Artykuł Jajka faszerowane miętową pastą z awokado i pestek dyni pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
Flymetothespoonnaszym wypadku , czy jakimkolwiek innym . Polecam , szybkie, tanie , a przede wszystkim smaczne Składniki na około 4 osoby : 4 grube plastry schabu 4 ziemniaki 1 mała cebula kawałek dyni , objętościowo tyle samo co ziemniaków 1 gruby plaster selera korzeniowego 1/2 puszki groszku z marchewką 1/2 czerwonej papryki 1 małe ,świeże czerwone chilli ( można pominąć jak nie lubicie ) 2 jajka
Ogrodnik w podróżyszklanki wody i przykryłam pokrywką, aby warzywa się udusiły. Po kilku minutach dodałam suszone pomidory, oliwki oraz pastę truflową, zamieszałam i gotowe. Następnie przełożyłam wszystko do pudełka posypałam pestkami dyni, posypałam świeżo mielonym pieprzem i już . Potem do drugiego pudłka starłam kawałek sera, aby całość po podgrzaniu posypać serem. Na drugie śniadanie w słoiku zrobiłam płatki z jogurtem i mrożonymi
Kuchnia na wzgórzuKanapki z awokado i jajkami to dietetyczna propozycja na szybką, smaczną i zdrową kolację. Awokado znajduje się praktycznie w każdej diecie, ze względu na swoje właściwości
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pszennej typ 405 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej 350 ml maślanki 200 ml wody 40 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli garść siemienia lnianego garść pestek dyni Mąkę przesiać do miski, dodać sól i ziarna, wymieszać. Maślankę i wodą lekko podgrzać, dodać cukier,drożdże i wymieszać, przelać do mąki. Wszystko wymieszać drewnianą łyżką, do połączenia
Kolorowa kuchnia Elkimożna użyć do niego ulubionych warzyw, mięs lub owoców morza i przywodzi na myśl wakacje. Tym razem proponuję Wam tajskie czerwone curry Read More Artykuł Tajskie czerwone curry z dynią – wegańskie, bez glutenu pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
Flymetothespoondynii – 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej – sól, pieprz, – 1 cebula, – 2 ząbki czosnku, – 1/2 łyżeczki curry – 1/2 łyżeczki kurkumy Przygotowanie: Piekarnik nagrzej do 200C. Włożyć pokrojoną dynię i piec chwilę do miękkości. Wyciągnąć, ostudzić , obrać i przygotować dyniowe puree. Soczewicę opłukać wrzucić do garnka i zalej 3 szklankami wody. Gotować, aż wchłonie prawie całą wodę a następnie odcedź
I LOVE LIFEPożywna i bardzo zdrowa Sałatka z selera naciowego, surowego brokuła, jabłka, żurawiny, orzechów włoskich i pestek dyni z makaronem pełnoziarnistym , polana dressingiem z oleju rydzowego, oliwy z oliwek, octu z czerwonego wina i miodu. Pyszna, chrupiąca sałatka na śniadanie, lunch lub kolację. Idealna do zabrania do szkoły lub pracy. Nazwałam tę sałatkę “Sałatką piękności” ze względu na obecność
Moja Delicja