chleb to mistrzostwo, chrupiąca skórka, mięciutki miąższ, rewelacja. Do wypieku użyłam pure z dyni i dzięki temu chleb jest wilgotny i długo utrzymuje świeżość. Polecam wypróbować przepis bo warto. Chleb orkiszowy, dyniowy, ubijany. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemoże już na dynie patrzeć, niemniej w niedzielę zbudził go zapach smażonych pancakesów. Jako, że spał podczas przygotowań pojęcia nie miał, że znajduje się w nich spora ilość dyniowego puree. Stwierdził nawet, że są smaczniejsze niż te, które przygotowuję zazwyczaj ;) To był kolejny eksperyment, ale wiedzcie, że pancakesy przygotowywane w ten sposób faktycznie są niesamowite! ;) DYNIOWE PANCAKES Składniki: - 460 gram
Życie zamknięte w smakukoniecznie i nie będziecie chcieli przestać jeść. Pachnące słońcem oliwki i suszone na słońcu rodzynki a wszystko to na jednym talerzu. Polecam gorąco, nam smakowało bardzo. Sycylijska potrawka z dyni, ciecierzycy z rodzynkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieodwiedzin strony :) Zaś do przygotowanie ciasteczek będziecie potrzebować: 100 g masła 100 g płatków owsianych 2 jajka 2 łyżki cukru trzcinowego w dowolnych ilościach: dowolne otręby, pestki słonecznika, dyni, sezam, siemię lniane, rodzynki, daktyle, ... Wykonanie: Masło roztapiamy na patelni, połowę odlewamy do miski, w której będziemy łączyć wszystkie składniki ciasteczek, a w pozostałej części smażymy płatki owsiane. Do miski
Taste Of My Daytego powodu rozpoczęłam poszukiwania mojego sposobu na kaszę jaglaną. Jak nie wiadomo co zrobić, to placki zawsze będą idealne ;D. Do tych użyłam puree dyniowego, ale kiedy dyni już nie znajdziecie, można np. dodać kilka łyżek przecieru pomidorowego do smaku. Chrupkie, pyszne i niskokaloryczne - czyli jak na placki, niezwykłe połączenie ;) Co podać do placków ? Sos warzywny, pesto, sos czosnkowy
Corner With Recipespół żółtej, 300 g fasolki szparagowej, 1/3 szklanki ciecierzycy z puszki, natka pietruszki, ok. 30 g pokruszonej fety, oliwa z oliwek, mieszanka ziaren do sałatki - u nas pestki dyni, pestki słonecznika i piniole Cukinię pokroić w średniej grubości plasterki i zgrillować na patelni grillowej - do zrumienienia z dwóch stron. Marchewkę obrać, a następnie przy pomocy obieraczki do warzyw
Plate of JoyCaprese niż jej wersja tradycyjna. Tutaj znajdziecie jeszcze kilka wakacyjnych inspiracji. składniki: (dla 2 osób) 125 g mozzarelli (1 kulka) 2 średnie pomidory sałata garść pestek dyni lub łuskanego słonecznika 2-3 łyżki zielonego pesto Sałatę i pomidory myjemy. Sałatę rwiemy na strzępy, pomidory kroimy w ćwiartki (można wcześniej sparzyć i obrać ze skórki). Mozzarellę kroimy
bistro mamaBędąc kiedyś na zakupach trafiłam w sklepie Home&You na świetną foremkę silikonową do halloweenowych babeczek w kształcie dyni Od razu stwierdziłam że musi być moja i postanowiłam ją kupić Teraz nadszedł czas aby ją wykorzystać do pieczenia
Kuchenne WariacjeCzas na królową jesieni :) Uwielbiam dynię przede wszystkim za jej piękne, pozytywnie nastrajające kolory, a od dziś uwielbiam ją jeszcze bardziej za te oto babeczki :) Zatem zapraszam na uzależniające babeczki dyniowe, które (nieskromnie przyznam) są rewelacyjne: mięciutkie, wilgotne i aromatyczne. Idę po kolejną :) Składniki (na 12 szt.): 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody
Domowa Cookierenka Agijedną butelkę: 375 ml wody 345 g cukru 2 łyżeczki cynamonu* 1/2 łyżeczki mielonych goździków 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatałowej 3 łyżki puree z dyni Wlej wodę do garnka i dodaj cukier. Podgrzewaj na średnim ogniu aż cukier całkowicie się rozpuści. Wtedy dodaj pozostałe składniki. Gotuj dalej przez około 5 minut często mieszając
My simple kitchenmagicznym świecie chcę trwać... Przyrządzając jakiś czas temu masło dyniowe ( klik ) obiecałam, że niebawem je wykorzystam. I w ten oto sposób powstały te ciasteczka. Mięciutkie, z aromatem przypraw i dyni. Na pewno je powtórzę. Zdaję sobie sprawę, że nie każdy ma ochotę i czas by takie masło sobie przyrządzić, dlatego spokojnie zamiast masła dyniowego można użyć masła orzechowego :) Składniki
My simple kitchennasienne i kroimy na małe kawałki. Wrzucamy do rondla i dodajemy około 50 ml wody. Jeśli nie mamy gotowego puree dyniowego wówczas dodajemy także obraną i pokrojoną na kawałki dynię. Zawartość rondla gotujemy aż owoce zaczną się rozpadać. Wówczas miksujemy je blenderem aż całość nabierze konsystencji musu. Odstawiamy do przestygnięcia. Następnie dodajemy sok marchwiowy i sok z cytryny i ponownie
My simple kitchenjest może rewelacyjnym odkryciem w dziedzinie przepisów na koktajl, nie mniej jednak dzielę się przepisem, który może dla kogoś z Was stanie się inspiracją do zrobienia własnego :) Sezon na dynię ciągle trwa i póki jest mi to dane, korzystam z niego :) Składniki na 2 porcje: 3 solidne łyżki puree dyniowego 1 banan 1 jogurt naturalny (mój jogurt miał
My simple kitchendodałam rodzynek bo M je nie lubi. Nie polałam też ciasta polewą bo... no cóż, nie zdążyłam :) Zniknęło w mgnieniu oka :) To pierwszy w tym sezonie wypiek z dynią ale na pewno nie ostatni :) Składniki: 1 i 3/4 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru brązowego 2 jajka 1/3 szklanki oleju 1/3 szklanki ciepłej wody 200 g puree dyniowego 1 łyżeczka cynamonu
My simple kitchenWitajcie:) Dzisiaj przygotowałam dla Was mały spis jesiennych wypieków:) Ponieżej znajdziecie przepisy na ciasta z jabłkami, gruszkami, śliwkami czy dynią, które do tej pory znalazly się na blogu :) Mam nadzieję, że każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :) Oczywiście, to nie koniec wypieków o tematyce jesiennej. Jeszcze pojawi się ich sporo w najbliższym czasie :) Ciasto marchewkowe z kremem
My simple kitchen