dynia - 15472 przepisów (strona:598/1032)

Budyń dyniowy z białą czekoladą 191

Obowiązkowy z sezonie dyniowym. Pyszny i aromatyczny budyń z nutą białej czekolady z pewnością zasmakuje najmłodszym. Składniki 500 ml mleka 4 łyżki pure z dyni 50 g białej czekolady 1 cukier waniliowy 2 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Dyniowe naleśniki zapiekane na cebuli 168

farszem to bardzo smaczna propozycja dla wegetarian. Danie wprost rozpływa się w ustach. Składniki ciasto naleśnikowe 1 szkl mleka ok. 1,5 szkl mąki 3-4 łyżki pure z dyni 1 łyżka śmietany 18% szczypta soli szczypta … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Sałatka z pieczonych warzyw 205

Pomysł idealny na jesienne chłodne dni. Taką sałatkę przygotowujemy w piekarniku, najlepiej smakuje na ciepło. Doskonała na lekka kolacje lub jako dodatek do mięs. Składniki ok. 200 g dyni 1 czerwona papryka 2-3 pieczarki sól pieprz tymianek olej do posmarowania … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Batoniki owsiane z dodatkami (z otrębów owsianych) 118

150g masła 80g cukru brązowego 50g miodu (płynnego) 50g syropu klonowego (można zamienić na miód)  250g otrębów osianych (mogą być płatki) 50g wiórek kokosowych  25g pestek dyni 25g pestek słonecznika 80g suszonych owoców (u mnie morele, rodzynki i żurawina) Dodatkowo: plastry jabłek suszonych  Na głębokiej patelni (uw. w rondelku) rozpuścić masło, cukier, miód oraz syrop klonowy

Di gotuje
Sok z dyni i kilka słów o wyciskarkach 179

Kiedy przedstawiałam Wam sok z dyni (a będzie to już ponad dwa lata temu), obiecywałam sobie, że kupimy wyciskarkę do soków. Przeglądaliśmy wtedy oferty, porównywaliśmy ceny i możliwości, ale, w międzyczasie, znalazły się ważniejsze wydatki, ciekawsze oferty i powoli wyciskarka zeszła na plan dużo dalszy. Kilka dni temu temat wrócił i tym razem po prostu ... [Read more

Gotuj z Blue Raven
Indycze roladki z farszem z dyni 122

jedliśmy je przez 2 dni a ja nawet 3. Więc w okresie dyniowym na pewno będę do nich wracać bo są pyszne. Nawet mój mąż, który nie jest fanem dyni zjadł je bez mrugnięcia okiem, dobierając się do mojego obiadu bez pytania. Tak, więc polecam, bo to danie jest pyszne. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Orientalna zupa dyniowa 171

Dostaliśmy dynię. No i trzeba było coś z nią zrobić. Część poszła do słoika na kiszenie (choć teraz okazało się, że trochę jednak lepsza by była jakaś twardsza odmiana) trochę pojedliśmy na surowo. A część wylądowała w zupie, w zasadzie … Czytaj dalej

slodkokwasnapl
Chleb graham z ziarnami na zakwasie 305

mąki pszennej Grahama (typ 1850); 300 g mąki pszennej (u mnie typ 650); 500 g letniej, przegotowanej wody; 20 g soli; 60 g ziaren słonecznika; 40 g pestek dyni; 30 g ziaren siemienia lnianego. Dodatkowo: Masło do wysmarowania keksówki. Sposób przygotowania: W misce (u mnie od robota kuchennego) wymieszać ze sobą (łyżką lub mikserem przy pomocy haka do ciasta drożdżowego

Gospodyni Miejska
Ciasto z dyni 114

Ciasto z dyni Składniki: 300 g mąki pszennej  250 g puree dyniowego  4 jajka 200 g cukru  3 płaskie łyżeczki przyprawy do piernika 2 łyżeczki proszku do pieczenia  2 łyżeczki sody  spora szczypta soli  200 g roztopionej margaryny  2-3  łyżki soku ze świeżo wyciśniętej  pomarańczy skórka pomarańczowa może być

Aromatyczne Podróże
ZUPA KREM Z CUKINII Z PRAŻONYMI PESTKAMI DYNII 94

formie racuszków , jako dodatek do makaronu, albo tez w postaci zup. Dziś mam dla Was przepis na przepyszną zupę – krem z cukinii z dodatkiem ziemniaków oraz prażonych pestek dyni, które nadają zupie jeszcze lepszy smak i fajny aromat. Zupę robi się niezwykle szybko i jest bardzo sycąca. Fajny pomysł na szybki obiad w tę końcówkę lata. Koniecznie spróbujcie

Ostra na Słodko
Chleb razowy na zakwasie żytnim 163

pszennej. 4/5 dużej szklanki mąki żytniej razowej 4/5 dużej szklanki mąki pszennej 450 1 szklanka letniej wody 4 łyżki zakwasu żytniego 1/2 łyżki ziaren słonecznika 1/2 łyżki pestek dyni Wszystkie składniki oprócz wody włożyć do miski. Mieszać łyżką dodając powoli wodę. Masa powinna być gęsta i lepiąca, może być potrzeba dodania wody, wszystko zależy od mąk i zakwasu. Blaszkę wyłożyć

Czerwony Gupik
Pizzowe gniazdka ze szpinakiem 124

proporcji uzyskałam 5 gniazdek/łódeczek. 2 szklanki mąki 2/3 szklanki kaszy manny 25 gram świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 3/4 szklanki ciepłej wody 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka pestek dyni 2 łyżki mąki 1 łyżka oleju 350 gram szpinaku 2 pomidory 40 gram mozzarelli 40 gram sera typu feta 1 ząbek czosnku 1 mała cebula czerwona 1/5 papryczki chilli

Czerwony Gupik
Włoska zupa krem z porów, dyni, ziemniaków i brokuła 156

kolejne danie przyrządzane w ramach warsztatów Cooking Classes in Rome (szczegóły tutaj). Jest to bardzo prosta i sycąca zupa krem, zachwyci […] Artykuł Włoska zupa krem z porów, dyni, ziemniaków i brokuła pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Gnocchi dyniowe zapiekane w sosie ziołowo-serowym 113

Dyniowe szaleństwo wciąż nas ogarnia, a ja nie mam nic przeciwko 🙂 Tym razem połączyłam dynię z klasycznymi gnocchami i zwieńczyłam dzieło pysznym sosem serowym. Powstało danie mocno rozgrzewające i sycące, idealne na listopadowy obiad.     Mój mąż czasem wspomina gnocchi, które zdarzyło mu się jesć w Rzymie. Podawano je w zwykłej stołówce i […] Artykuł Gnocchi dyniowe zapiekane

Wiszniówka
Chleb Drwala 232

wody (ok. 400 ml) 1,5 łyżeczki soli 4 g słodu jęczmiennego  1 łyżeczka melasy  3 łyżki siemienia lnianego 3 łyżki słonecznika 3 łyżki pestek dyni     Przygotowanie:   Wszystkie składniki wymieszać w misce do połączenia. Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 17-20 godzin.   Po tym czasie odgazować ciasto wbijając

Nastoletnie Wypiekanie

Proponowane wyszukiwania