korzenny smak, czuć w nich sporą ilość orzechów, a suszona żurawina jest tu idealnym akcentem. Z przepisu wychodzi 12 babeczek. Jedna (70g) ok. 179kcal. Składniki mokre: - 400g puree z dyni - 3 łyżki masła orzechowego - 3 łyżki syropu z agawy/klonowego/miodu - 2 łyżki oleju rzepakowego Składniki suche: - 130g ekologicznej mąki ryżowej SYMBIO - 70g mielonych orzechów laskowych - 60g siekanych orzechów włoskich - 50g suszonej
Be Fit Be Strongdynii to wypiek dla koneserów serników dyniowych. Spód sernika z wyrazistym aromatem prażonych orzechów laskowych i wykwintny smak pieczonych fig idealnie wpisują się w jesienne klimaty. Gdy masz upieczoną dynię przygotowanie sernika nie zajmie Ci wiele czasu. Jest bardzo łatwy. Stosunkowo niski i upieczony w foremce o średnicy 24 cm, dlatego wystarczy 30 minut pobytu w piekarniku, by był
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!robi się zimno to i chętniej siegam do sprawdzonych przepisów na zupy. Dzisiaj, równiez pełna słońca, zupa dyniowa. Ma piękny pomarańcziwy kolor i fantastyczny smak. Zachęcam do spróbowania. mała dynia hokaido (ok. 2 kg ) cebula puszka
Polska ZupaBardzo smaczne muffinki z dodatkiem dyni. Warto je przygotować choćby po to, by przemycić dzieciom trochę cennych witamin. Składniki 300 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g cukru … Czytaj dalej Dyniowe muffinki
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyPamiętacie przepis na mus dyniowy? Słodki i jednocześnie aromatyczny, korzenny. A lody dyniowe pamiętacie? Zaskakujące smakiem dyni i orzechów? Taki mus bardzo nam się dziś przyda. Przepis na lody i mus znajdziecie tu…… Czytaj dalej
Mam To Na WidelcuDyniowa tapioka; z gruszką, figą i białą morwą Ostatnio moje życie obraca się wokół kawy.. większej ilości kawy, dużej ilości dyni, dużej ilości pieczenia, z pędzeniem do szkoły, pędzeniem wszędzie, z notorycznym brakiem godzin w dobie, gdzieś z przerywnikiem na sen, ostatnio coraz krótszym, myśl, że dzisiaj też pewnie późno się położę, bo przecież tyle rzeczy jeszcze
More food, love and dreamsPuszyste i delikatne pączki z dodatkiem dyni. Upieczone są znacznie mniej kaloryczne niż smażone. Składniki 50 g mąki 100 g roztopionego masła 5 żółtek 50 g drożdży 1 szkl ciepłego … Czytaj dalej Dyniowe pączki pieczone
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyPyszna tarta o lekko korzennym smaku. Mięso z kaczki doskonale komponuję się ze śliwkami i jabłkiem. Do ciasta dodałam odrobinę dyni dla podkreślenia koloru. Składniki Ciasto 250 g mąki 1 … Czytaj dalej Wytrawna tarta z kaczką
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatySzejk owsiany dynia-kawa-mleczko kokosowe Piszę po 37 nieprzespanych godzinach i dwu godzinnej drzemce w samochodzie na kolanach mamy, ostatni weekend.. był, ale jak by go nie było, tak zawrotna szybkość, i to już? choć teoretycznie te naście lat kończę gdzieś w połowie tygodnia, myślałam, że po tej wielkiej imprezie będzie jakoś inaczej.. nie jest, może
More food, love and dreamsklik ] Tym razem Gocha wybrała dyniowe scones z bloga Doroty [ klik ] a ja choć myślałam ze się nie uda czasowo upiekłam je i jestem zachwycona. Są puszyste, wilgotne dzięki dyni i przepyszne, mają zjawiskowy kolor kontrastowo współgrający z kolorem żurawiny. Nie miałam rodzynek więc dodałam żurawinę i dobrze się tu sprawdziła, chociażby kolorystycznie. Scones to takie brytyjskie bułeczki bez drożdży
Moje Małe Czarowanieniż słońce. Gofry pełnoziarniste dyniowe na jogurcie Przepis: własny / 5-6 gofrów - 2-3 porcje / składniki: 80 g mąki pszennej pełnoziarnistej (użyłam Lubella) 80 g puree z dyni 80 g gęstego jogurtu jajko szczypta cynamonu, gałki muszkatołowej i soli czubata łyżeczka cukru waniliowego olej do gofrownicy jak zrobić? Wszystkie składniki wymieszać łyżką. Piec gofry
tost z dżememczekacie? Bierzcie się do pracy i róbcie zdrowe, dyniowe ciacho! Forma o średnicy 20cm, ok. 10 porcji, jedna ok. 170kcal. Składniki na ciasto: - 300-350g puree z dyni - 170ml mleka (u mnie sojowe) - 110g mąki żytniej typu 2000 - 80g mąki żytniej typu 720 (można również użyć tylko jednego typu) - 30g posiekanych orzechów włoskich (inne też będą ok) - 2 łyżki
Be Fit Be Strongżycie. Mam pyszne pocieszenie.. o ile nie padnę gdzieś z głodu, bo, środek Warszawy (y) Ps. Uzupełniłam poprzednie wpisy o przepisy :) Przepis: 150g pure z dyni hokkaido 2 łyżki masła orzechowego (ok.40g) łyżka mąki orzechowej ok.30g mąki kokosowej cynamon coś do posłodzenia mąka kokosowa i orzechowa zmieszane ze sobą Wszystkie składniki ze sobą dokładnie mieszamy. Formujemy
More food, love and dreamsBrrrr. Jesień zbliża się dużymi krokami niestety temperatury znacznie się obniżyły i od nie dawna raczymy się herbatkami (ja herbatę piję tylko w okresie jesienno- zimowym). Skoro jesień to dynia i figi! Postanowiliśmy
Szybko Tanio Smaczniegruszką i masłem orzechowym (z pekanami i syropem klonowym) Zdecydowanie zbyt rzadko jem owsiankę. Lekko płynna, gęstniejąca w miseczce, ciepła, rozgrzewająca i przede wszystkim.. z dynią
More food, love and dreams