pestek dynii 1 łyżeczkę cynamonu 2 łyżeczki cukru 3 łyżki stopionego masła szczyptę soli Rozgrzejcie piekarnik do 150 stopni. Masło wymieszajcie z cynamonem, cukrem i solą. Dodajcie pestki dyni i całość wymieszajcie. Wyłóżcie na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem. Pieczcie około 30 minut, aż pestki będą rumiane i chrupiące
Szybko Tanio Smaczniestaram się ją do czegoś wykorzystać. 8 sztuk: 60 g masła 30 g cukru kokosowego 4 łyżki soku z pomarańczy skórka starta z połowy pomarańczy 130 g puree z dyni 50 g pulpy owocowo-warzywnej powstałej po wyciskaniu soku (lub startej marchewki) 170 g mąki pszennej pół łyżeczki sody 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta cynamonu 8 łyżeczek konfitury
Mienta blogPysznych zup z dyni jest całe mnóstwo a ja dziś zapraszam na tajską wersję. Pomysł ściągnęłam od Marty Dymek, która wróciła świeżo z wojaży po Azji i przywiozła ten smakowity przepis. Zupa jest bardzo aromatyczna i przepyszna, polecam. Marta pisze że smakuje i pachnie jak tajskie ulice, nie byłam w Tajlandii ale wierze jej na słowo. Tajska zupa dyniowa. ROZWIŃ
Moje Małe Czarowaniedziś na śniadanie zjedliśmy pyszną owsiankę, jak świętować to świętować. Płatki owsiane w postaci owsianki to najlepsze śniadanie pod słońcem a wzbogacone dynią i orzechami to istna bomba witaminowa, polecam na dobry początek dnia. Dyniowa owsianka z orzechami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieprzepis na 2 porcje 15 pokrójcie 16 będzie 17 podpalcie 18 spalcie 19 włosów 20 wrzućcie 21 rozpuści 22 później 23 przełóżcie 24 salaterek Artykuł Szokoladowoł bania (Czekoladowa dynia) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchniDyniowych klimatów ciąg dalszy :) DYNIOWE GOFRY ➡ prosto, szybko i smacznie PRZEPIS ✔1 jajko ✔4 łyżki mąki ryżowej i 1 jaglanej ✔mleko kokosowe ✔4-5 łyżek puree z dyni ✔syrop klonowy ✔1 łyżeczka pdp ✔izolat (opcjonalnie) Składniki mieszamy. Ja używam zamienie albo blendera nutri boost lub robota illumina firmy Russell Hobbs. Masę wylewamy do silikonowej formy na gofry i wstawiamy
Tetiisheritakże syropu imbirowego , który a pewno rozgrzeje Was w chłodne dni lub piernikowego syropu nie tylko do kawy. * Dyniowe puree można zrobić na dwa sposoby: można dynię ugotować po rozdrobnieniu lub upiec w piekarniku pokrojoną w mniejsze kawałki, a następnie zmiksować blenderem. Przepis dodaję do cotygodniowej akcji " Błyskawiczne piątki ". Zapraszam do dołączenia do otwartej grupy facebookowej , gdzie
Codzienna kuchnia niecodziennaCzytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti
Ekspansja smakudead, I can take off my head , jak sam śpiewa. Tort dyniowy z Jackiem Skellingtonem Składniki: (na tortownicę o średnicy 19 cm) 200 g puree z dyni 125 g miękkiego masła 125 g cukru trzcinowego 2 jajka 75 g surowego marcepanu skórka otarta z 1 pomarańczy 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu
Pożeraczka, czyli raz adobrzeCzytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti
Ekspansja smakuHalloween na stołach powinny królować dynie. I właśnie tak będzie podczas Smacznego Targu w Międzylesie w najbliższą niedzielę. Wpadnijcie na zakupy – dobra zabawa gratis. Artykuł 30 PAŹDZIERNIKA – HALLOWEEN – SMACZNY TARG MIĘDZYLESIE pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEwięc wielu z was pewnie będzie straszyć, przebierać się czy wymuszać słodycze na sąsiadach. Wielu też się spotka na halloweenowym przyjęciach, na których nie może zabraknąć zupy z dyni z pajęczyną. Moja wersja dzisiaj dla Was to prosta zupa dyniowa z pomidorami, na lekko ostro, z cienkim makaronem Lubella i pajęczyną ze śmietany. Zupa łatwa, szybka i przyjemna w smaku
Bernika - moj kulinarny pamietnikśrodku. Więcej chyba zachęcać do ich upieczenia nie muszę :) Ilość porcji: 16-18 babeczek Czas przygotowania: 10 minut + 20 minut pieczenia Składniki: 250g mąki pszennej 200g puree z dyni (domowe lub kupione) 190ml oleju słonecznikowego 100g drobnego cukru 4 jajka 3 łyżeczki cynamonu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 jabłko Szczypta soli W misce
Kolizje SmakówOd kilku lat PUMPKIN SPICE LATTE to jesienny klasyk. Kiedy... Artykuł Pumpkin spice latte pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEjest pyszny, zwarty i sprężysty jak przystało na rasowego zakwasowca. Polecam gorąco ten pyszny, jesienny wypiek naładowany dobrym nastrojem wszystkich piekarzy i piekarenek. Chleb pytlowy na zakwasie z pestkami dyni. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie