Niezastąpiona w przypadku zup i kremów. Świetna także w wersji... Artykuł TARTA DYNIOWA pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEszklanki płatków owsianych szczypta soli 1,5 szklanki mleka 1 łyżka wiórków kokosowych 1 dojrzała figa 2 śliwki garść winogron garść malin 1 łyżeczka pestek z dyni kilka orzechów pekan opcjonalnie cukier lub miód Wykonanie: Do garnuszka, najlepiej z grubym dnem, wlewamy mleko, dodajemy płatki, wiórki, sól i odstawiamy na 30 minut. Następnie gotujemy, aż mleko zacznie wrzeć
Kulinarne przygody Gatitykaszy lub ziemniaków jest świetną propozycją na rodzinny, zdrowy i pełnowartościowy obiad. Składniki (3-4 porcje): 400 g mięsa mielonego z piersi kurczaka 1 jajko 450 g dyni 550 g cukinii 100 g marchewki 700 g passaty pomidorowej 1 łyżka oleju kokosowego sól i ulubione przyprawy (u mnie curry, pieprz ziołowy, czarny, cayenne, papryka słodka, kurkuma
Zdrowie na języku :PJesienny czas powoduje, że chętniej przyrządzamy zupy. Korzystamy chętnie z sezonowych rarytasów i jak zauważyłam swój renesans przeżywa dynia. Teraz propozycja na zupę dyniową w wersji ostrej, podkręconą smakiem pomarańczy. Bardzo smaczna i na dodatek to świetny sposób na wykorzystanie reszty rosołu. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieBardzo lubię frytki lub też chipsy z pieczonych warzyw. Robiłam już chipsy z cukinii i buraka, a teraz przyszła pora na pieczone frytki... The post Pieczone frytki z dyni appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comszybka w przygotowaniu, wymaga minimalnej ilości składników, które zazwyczaj znajdują się w naszych lodówkach i jest idealna na każdą porę roku. Tym razem dodałam do niej jesienny składnik czyli dynię. Wyszła jeszcze lepsza w smaku i w idealnych jesiennych barwach. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikChleb jest przepyszny, rośnie pięknie, kolory jesieni w jednym bochenku. Polecam upieczcie sobie taki chleb, ożywcie swoje zakwasy i pieczemy. Chleb według pomysłu Zorry , pozmieniałam trochę. Jesienny chleb z dynią i figami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieJeśli gustujecie w jarskich pasztetach to ręczę Wam, że ten też będzie Wam smakował. Akurat na czasie, bo do jego wykonania użyć trzeba dyni. Jest bardzo smaczny, chociaż moja "nadworna degustatorka" stwierdziła, że z selera jest dużo lepszy. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniedrodzy, oficjalnie, zupa jest przepyszna, no i w sumie całkiem prosta w przygotowaniu. Przepis oczywiście wykorzystujący sezonowe bogactwo jakim jest dynia. Jeśli uważacie, że to mało ciekawe danie, a może nie przepadacie ze względu na mdławo-słodkawy smak... to ten przepis jest dla Was i na pewno zmienicie zdanie na temat dyniowej. Czytaj więcej
Pichceniomaniabulionu sól pieprz 20g parmezanu puszka zielonego groszku (może być mrożony) Risotto z zielonym groszkiem i pesto – składniki na pesto 2 spore garści bazylii garść pestek dyni 4 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku szczypta soli szczypta pieprzu 20 g parmezanu Risotto z zielonym groszkiem i pesto – przepis na pesto Przygotowanie pesto jest niezwykle proste. Wystarczy wszystkie składniki dodać
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dyniowego szaleństwa ciąg dalszy :) Dzisiaj kolejna zupa krem, którą wymyśliłam w 5 minut - a okazała się przepyszna - słodko-pikantna - idealna na jesienną aurę :) SKŁADNIKI (na
Moje Kuchenne RewelacjeIlość: 3 porcje Czas przygotowania: 1 godzina Składniki: – 1 średnia dynia (ok. 1,2kg) – 4 marchewki – 1 pietruszka – 100ml śmietanki kremówki – przyprawy do kremu: sól, pieprz, gałka muszkatołowa, imbir, chili – chleb żytni – 1 łyżka masła klarowanego – przyprawy do grzanek: sól, bazylia, oregano, tymianek Przygotowanie klasyczne: 1. Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy
PodwójnaporcjaPlacki ziemniaczane wszyscy znamy bardzo dobrze. Co jednak powiecie na... Artykuł PLACKI DYNIOWE Z NIEBIESKIM SEREM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEwyjątkowo słodkie, ale nie tak dominujące w smaku, jak buraki czerwone; dopełniły smak kukurydzy Żółtą paprykę – której smak i zapach przebijał się delikatnie przez słodycz pozostałych składników. Dynię – która po rozgotowaniu delikatnie zagęściła konsystencję. Nie użyłam żadnych dominujących przypraw. Odrobina soli wystarczyła. Cały smak i aromat zupy pochodzi tylko z warzyw, które użyłam. Gdybym miała dorzuciłabym też żółtej
Kucharzyca